-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
DDR3-as, és 1333Mhz-es ramokat szeretnék venni 4gb-ot.
Érdemesebb 2x2gb-ot venni vagy 1X4gb-ot? Ár kategóriában, középkategóriás ramokra gondoltam. Válaszaitokat előre köszönöm.
Szép estét!Szerk.: Bocsi, eltévesztettem nem ebbe a topicba szerettem volna.
-
lizRRR
őstag
válasz
SajtosKuszob #37197 üzenetére
Sztenderd 10, de 8-ra kell vissza osztani.
-
lizRRR
őstag
válasz
pepe363 #37184 üzenetére
A procidon kurv@ sok V van.
1.42 ?
Én nem tudom milyen Bios ez de nagyon gagyi.
Foggalmam sincs.
Az én ASUS RAMPAGE 3 lapomba minden kis biszb@szt tudok szabályozni.
Tieden meg van 2-3 dolog amit tudsz állítani azt viszont lángos.Biztos meglehetne csinálni , de így h nem ülök ott így nehéz.
-
-
pepe363
tag
Sziasztok.
Nekem sajnos nem mennek Asrock extreme 4 alaplapban az Xms ramok stabilan 1600-on csak 1333-on.
De szerintem nem nagy érvágás ez...
Akármit állítottam akár hova egy ideig megy szépen aztán vagy kifagy vagy újra indul..
Mértem sebességet amíg ment 1600 on nem volt az az oltári nagy különbség...Csak azért írtam le hogy nehogy letargiába essen valaki hogy az övé csak 1333-on megy...:-)
Üdv: Peti
-
lizRRR
őstag
válasz
SajtosKuszob #37170 üzenetére
Minden 1600, de még 1866 MHZ-s ramok is 1333 MHZ-re vannak rakva... ez a " sztenderd "
Biosba kell feltuningolni , de ne feledd osztani a ramokat ! -
lizRRR
őstag
válasz
SajtosKuszob #37166 üzenetére
Szia !
Osszad vissza a memóriát és utána tuningold, ami persze nem csak azt jelenti, hogy feltolód a MHZ-jét, hanem azzal együtt a Voltaget is kell emelned.
-
-
SajtosKuszob
tag
Sziasztok!
Az alábbi motyókat vettem pár napja:
Gigabyte 880GM-USB3
AMD FX-4100
4Gb Zeppelin Xtra 1600MHz CL9A probléma pedig az lenne, hogy a memória alapjáraton 1333MHz-en megy automatikus időzítés beállításokkal a BIOS-ban. Viszont ha a 6.66x200-at (1333) átbököm 8x200-ra (1600), akkor induláskor kiirja, hogy hibás "overclock", és visszaállít mindent.
Esetleg az automatikus időzítések helyére nekem kell állítani valamit, vagy azt automatikusan igazítja, és máshol lesz a probléma? -
törölt tag
válasz
akoska23 #37163 üzenetére
Pont a ramról nem tudunk meg semmit az adatlapodból. Írd le a pontos típusát és többet segítünk. Amúgy a 400/800 lenne a jó és 4-4-4-12 2T mellett. Ha 1T-t is bírja akkor azzal, de 800-on nem hiszem, hogy bírni fogja. A BIOSban van az állítási lehetősége, valahol ott ahol láttad ezt is. A CPU freki részen.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Adott az adatlapomon lévő konfig.
A DRAM: FSB arány CPU/6.
Ez jó értéknek számít. Ha nem hogy lehet rajta állítani?
Azt írja még az Everset:
Memória órajele: 352Mhz
Memória sebessége: DDR2 -703Az elsőnél nem 400 nak a másodiknál nem 800nak kellene lennie?
A Biosban most raktam át a késleltetést 2T ről 1T re -
meszy99
csendes tag
Hello!
Egy olyan problémával állok szemben, hogy vettem használtan egy silicon power ddr2 2gb
667mhz-es ram-ot. A gépembe 2*1gb 553mhz ram van, de ha belerakom a 2gb-osat akkor
a biosban felismeri hogy 4gb van benne de az op rendszer ne tölt be.Nagyon megköszönném
ha segítenétek kideríteni, hogy a ram rossz e vagy én vagyok béna. -
pepe363
tag
válasz
tököscsávó #37149 üzenetére
Hello.
Értem.Még nem hallottam eddig,de akkor fel is adom.
Majd egyszer lecserélem.
Olyan brutál nagy különbség úgy sem lenne.
Köszönöm szépen az értékes információt!!!Üdv: Peti
-
rob83
aktív tag
válasz
tököscsávó #37149 üzenetére
Ez érdekes!
A most vásárolt GEIL EVO Corsa 1866 Mhz-s memóriáim tudják is a 1866-ot!
Igaz csak haver gépében próbáltuk! Neki FX-8150-van,és semmi piszka nélkül ment!Azt hiszem Cl-10 -en!
De sajna nekem csak G620-am van,de evvel is Cl6-on megy 1066 Mhz-n!
-
mosquetoo
tag
-
mosquetoo
tag
Sziasztok , vettem ma egy kingmax 4gs ram ot. és csak3.8 at lát , ez mitől lehet? Win7 64 van a gépen.......... :/
Valaki felvilágosítana ? xd -
törölt tag
válasz
rocsikzoli #37150 üzenetére
1 GB nem elég, legyen benne inkább mind a kettő. 533-ra fogja állítani, ha nem megy a gép akkor manuálisan kell beállítanod ennyire, meg az időzítést és feszültséget is a lassabb memóriához kell igazítani.
-
törölt tag
válasz
rocsikzoli #37147 üzenetére
4 GB memóriát támogat összesen, de 2 GB-nál többet nem érdemes beletenni, hacsak nem tudtok olcsón hozzájutni. Dual Channel nem kell, mert az 533-as freki az 1:1 sávszél a 133-as FSB-vel.
@kmisi99
95%-ban menni fog a Dual, ha mégse akkor 90%, hogy a ramok ettől függetlenül menni fognak egymással csak Single. -
rocsikzoli
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Érdeklődnék, hogy az alábbi konfigurációba bele lehet-e még passzírozni valamilyen memóriát, hogy gyorsítsunk kicsit a rendszeren?
CPU típusa Intel Pentium 4, 3066 MHz (23 x 133)
Alaplap neve MSI 915P Neo2 Platinum (MS-7028)
RAM foglalatok 4 DDR2 DIMM
Videokártya ASUS Extreme AX550 Series (512 MB)
Rendszermemória 512 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)Ha esetlegesen szükség van még más információra, szívesen rendelkezésetekre bocsátom, tudom, nem mai csirke a kicsike!
A választ előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
kmisi99 #37143 üzenetére
Itt vannak a támogatott memóriák.
Amúgy az Elpida nem noname. -
kmisi99
addikt
Heló! Lenne egy olyan kérdésem hogy haverom asus m2n lapjába most van 2x1Gb ddr2 es ram nem tudom milyen márka. Valószínű valami kingmax. És lenne bele véve még 2x1Gb Elpida márkájú ram. Szerintetek gond nélkül kezelné? Mert így első hallásra elég noname nek hangzik a ram.
-
-
törölt tag
Próbáld meg a szerkesztés gombot használni.
Milyen procid van? -
pepe363
tag
na írtam magamnak :-)
-
pepe363
tag
Hello.
Továbbra is fenn áll a dolog.
Van valakinek Asrock 970 extreme 4 ben Kingston Hyper x memória egész pontosan ilyen?
Ha ige legyen kedves elárulni hogy hogyan állította be hogy menjen 1600 mhz en.
Köszönöm szépen!! -
Benhill
senior tag
Jonapot. Van 2db ram kit-em, de valamelyikkel valami nem stimmelhet. Vagy az alaplap nem támogatja.
A 2 kit:
- GB22GB8500C5DC (geil black dragon 2x1gb 1066mhz) továbbiakban: gb22
- GB24GB8500C5DC (geil black dragon 2x2gb 1066mhz) továbbiakban: gb24Bios jelen esetben alaphelyzetben:
A gb24-et sokáig használtam a kettes és négyes slotban, DCben popecul megy. Megcserélve a 2 ramot nem akar elindulni a gép, csipog mint a megkergult madar.
Ugyanezt a 2 ramot nem felcserélve átrakom az 1es és 3as slotba, nem csipog és DC-ben fut. Megcserélve szintén csipog.
Mukodesi feszültsége gyártó szerint 2.2-2.4V. Namost a bios alaphelyzet az 1.8V és így is elindul, és működik a ram hibamentesen. 2.3V, amin ez a kit még elindul, fölötte nem.Másikra ram(csak ez van a gépben):
Vettem nemrég egy gb22-t, és az egyik rammal elindul és hibamentes, másikkal egyik slotban sem megy, mert csipog. Jó gondoltam felveszem a ram feszt 2.2V-ra(Normalrol), és lám nem csipog. Win is bejon csak eppenseggel memtesten van 11 errors. Gondoltam emelek még a feszen 2.3V, újra memtest, és már csak 6 errors. Nem álltam meg 2.4V, és ezen nem volt egyetlen egy error sem egy éjszaka alatt. De 2.4V szerintem egy kicsit sok, hiába hogy annyit ír a gyártó.a 2 ram kit-en DC-t nem tudom elerni, akarhogy rakom.
ha
1slot: 2gb
2slot: 2gb
3slot: 1gb
4slot: 1gb
ilyenkor van flex memory mode. (már 10éve van gépem, de most találkoztam először ilyennel)
ha
1/3 slot 2gb
2/4 slot 1gb
ekkor is flex memory mode van.
ha
1/4 slot 2gb
2/3 slot 1gb
ekkor kiírja bios dual channelt, de everest szerint single channel.Amire ki akartam lyukadni az az, hogy a gb22-nek minimum 2.4V kell a hibamentes mukodeshez, a gb24 pedig max 2.3V-n indul el.
2,2V-n elindul, de gb22 hibádzik memtesten.
Amit észrevettem még, hogy a bármilyen feszültséget adok meg, a gb22 melegebb jóval mint a gb24.Help kellene hogy melyik ram rossz/jó, mert együtt kéne elérni a DC-t úgy hogy hibamentes legyen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
artiny #37131 üzenetére
Igen a 15 a gyorsabb. Jól tetted. Teljesen rendben vannak az értékek. Kicsit lassult mert az fő időzítések szűkítésével lelazította a mellékidőzítéseket a memvezérlő, ezért van az, hogy írásban lassabb lett picivel 400-on, és látod a késletetés is felugrott 5 ns-el.
De ezeket valós alaklmazások során nem veszed észre, nem érdemes pepcselni ezzel. Jó így ahogy van.
-
artiny
őstag
-
pepe363
tag
Sziasztok.Problémàm tovàbra is fennàl.Adott egy Asrock 970extreme 4 alaplap 2x4 gb xms kingstone 1600 ram, de a módosítàsok utàn sem megy stabilan 1600 on csak 1333 on.1600 on beàlìtottam 9-9-9-27 re 1,65V re annyi lett a vàltozàs hogy mostmàr nem lefagy a gép hanem gondol egyet és újra indul.Lehet 1 óra lehet 10 perc csak úgy újra indul.Mit àllítsak még rajta?Ötlet valakinek?
Köszönöm előre is.
Üdv: Peti -
Qru
MODERÁTOR
PC2100-as ram kell bele. 2 slotos a deszka, max 512-es modulméretet kezel, tehát max 1GB (2x512MB) ramot tudsz beletenni. Gyorsabb mehet bele de attól nem lesz gyorsabb mert csak PC2100-asként kezeli le a PC3200-ast is.
Mivel ez irodai gépbe szánt lap, gonodlom tuning lehetőség nem sok van a bios-ban...Felesleges bios-t frissítened, semmi érezhető előnyöd nem származik belőle. Tuningnál számít csak meg ha vmi inkompatibilitást javítottak az újabb bios-ban. De gondolom megy a gép rendesen.
-
vago1
csendes tag
válasz
pepe363 #37122 üzenetére
Hogy milyem ramok kellenek,azt nem tudtam kideríteni.Azt viszont megtudtam,hogy a gyártó szerint pc2100-as sebesséűt kezel,nekem pc3200-as van benne.
Nem lehet,hogy azért megy félértéken?
Bios frissítéssel nem lehetne rávenni az alaplapot,hogy kezelje a magasabbat?
Mégegy kérdésem lenneompaq 07E4h alaplaphoz honnan tudnék biost frissíteni?
Everest elvisz engem egy oldalra,de ott fizetni kellene tizenpárezer forintot.Nekem erre nincs pénzem,megaztán a gépem se ér annyit.
Azért szeretném kihozni belőle a maximumot,kérlek segitsetek ha tudtok! -
vago1
csendes tag
Sziasztok!
azt,hogy lehet kideríteni egy alaplapról,mely RAMokkal kompatibilis? -
pepe363
tag
Sziasztok.Problémàm tovàbra is fennàl.Adott egy Asrock 970extreme 4 alaplap 2x4 gb xms kingstone 1600 ram, de a módosítàsok utàn sem megy stabilan 1600 on csak 1333 on.1600 on beàlìtottam 9-9-9-27 re 1,65V re annyi lett a vàltozàs hogy mostmàr nem lefagy a gép hanem gondol egyet és újra indul.Lehet 1 óra lehet 10 perc csak úgy újra indul.Mit àllítsak még rajta?Ötlet valakinek?
Köszönöm előre is.
Üdv: Peti -
sztom94
csendes tag
lehet hogy újra kéne rakni a windowst? olvastam hogy a windows 7 nem az igazi és lehet hogy attól szaggat. ráadásul már mondta az ismerősöm is hogy nem ártana újra telepíteni. egyébként a mostwanted nem is szaggat csak 2 ször volt rá példa,de pl a james bond blood stone már eléggé rosszul fut pedig annak is mennie kéne
-
sztom94
csendes tag
üdv.segítséget szeretnék kérni.
ha 2 külömböző féle ramom van 1db 1gb és 1db 2 gb ráadásul teljesen külömbözőek,márka nem ugyanaz,akkor lehet hogy az újjab játékok emiatt akadoznak? proci 2 magos 2,4 ghz
videókártya 1gb asus gt520,tudom ezek sem a legjobbak de azért a mostwanted simán el kéne hogy fusson nem? -
sztom94
csendes tag
üdv.
az lenne a kérdésem hogy van egy viszonylag normális gépem,de az nfs mostwantedtöl felfelé szaggatnak a játékok. de szerintem nem a videókártya okozza ezt a problémát (asus gt520)
zsír új kari.
lehet hogy amiatt van hogy 3 gb ddr3 ramom van,de két külömböző fajta? -
vago1
csendes tag
Sziasztok!
Két memória van a gépemben egy 400Hz.es és egy 266Hz-es,mindkettő félértéken megy ez normális igy?
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Megtudja mondani valaki, hogy a kingston hyperx DDR2 800Mhz-es ramoknak mennyi az alap feszültsége?
Megköszönném!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
WongFeiHong #37102 üzenetére
Jó lenne tudni milyen hibakódot ír ki mikor bedobja neked a kéket. Az már egy támpont lenne. Így kb csak vaktában lövöldözünk, mert elég sok mindentől lehet.
-
rszp
aktív tag
válasz
WongFeiHong #37098 üzenetére
Driver is okozhatja. A processzor hőmérséklete mennyi? A hűtőborda jól került vissza?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- 2/4/8 GB-os SODIMM (notebook) vegyes DDR3 RAM bazár - találsz benne ami kell!
- Gskill Aegis 32GB DDR4 3200Mhz Ram kit!!! ELKELT!!!
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest