- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atkányicsa
csendes tag
válasz
Atkányicsa #39596 üzenetére
na valaki tud segíteni???
-
dangerzone
addikt
válasz
andrasko #39598 üzenetére
2 féle procival teszteltem. Az asrock lapban egy g620 csücsül, az asusban pedig egy i5 2400-as.
Single modban megy, igen. Ugye 1 darab , 2gb-os modulról beszélünk.
fejlemény: Betettem a kingston mellé , az asus lapban. Így dualban mennek, viszont ugyanúgy megdöglik a prájm.
-
andrasko
senior tag
válasz
dangerzone #39597 üzenetére
- single módban mennek?
- nem a proci mem.vezérlőjével van a gond?
(túlérzékeny, vagy dual-képtelen) -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Vettem ma az iponban 1db ilyen ramot: CSXA-LO-1333-2G
Egy asrock h61m-dgs lapba lett volna, azonban windows telepítés után kékhalállal kezdett. Aztán futtattam az élményindexet, leállt a működése. Toltam neki prime blend testet, megállt fél perc után, vagy kékhalállal újraindult.
Betettem a másik gépbe, egy asus p8b75-v mellé. A blend teszt ugyanúgy meghalt. A ram időzítését persze kézzel beállítottam a gyári értékekre. Próbáltam alacsonyabb órajellel, nagyobb feszültséggel ( 1,65V) , más ram slotban, de semmi.
Az asrock labpa pedig betettem a kingston hyperx ramokat, minden működött.
Van valami egyéb ötlet? Vagy könyveljem el, hogy kifogtam az 5. szett hibás ramomat?
-
Atkányicsa
csendes tag
Hali.
Teljesen összezavartak már,mindenki mást mond!
Valaki írjon érthető választ.
Ha veszek egy alaplapot,nevezetesen MSI K9N Neo v2/v3 (MS-7369),akkor a 4 ram foglalatba milyen ramokat tehetek??
Azt tudom hogy ddr2-es 533/667/800Mhz-es ramokat,és max 8Gb-ot!
De hogy lehet bele tenni? Hogy van az hogy csak egy oldalú ramot lehet beletenni a 4 foglalatos alaplapba...??
Milyenek ezek a ramok?Miért nem jó a kétoldalú??! Segítsetek.
Küldjetek linket,tudassátok hogy hogy néz ki egy ilyen ram stb-stb...
Köszi.
Üdv. -
AkosAkos
aktív tag
Tényleg jobb kettő pl. 2GB-os RAM, mint egy 4-es(dual channel)? Miért? Most van két hely RAM-nak az alaplapomban. Van benne kettő 2GB-os. Akkor ezeket teljesen cseréljem ki ha bővíteni szeretnék mondjuk 8-ra? Inkább kettő 4-est vegyek?
Előre is köszönöm a segítséget! -
ViSAS
senior tag
Azonban a 1066-nál ott egy * jel, ami azt közli, hogy tekintsd meg a támogatott memóriák listáját, ami pontosan ez: http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memory_ga-p35-ds4.pdf
Itt viszont nem írja a DDR II 1066-os részben. Ami azt illeti még a darabonként 1GB-osnál nagyobb DDRII 800MHz-es memóriát sem támogatja, úgy látszik nem kezeli. -
ViSAS
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Gigabyte GA-P35-DS4 rev 2.0-ás alaplappal rendelkezem, illetve Kingmax KLED48F-A8KI5 1GBx2-es RAM-okat használok. Nem rég rendeltem a neten egy Kingston HyperX 2x2GB DDR2 1066MHz KHX8500D2K2/4G típusú memóriát. Ha minden igaz kompatibilisek, de azért szeretném kikérni a Ti véleményetek is, mielőtt még késő lenne. Valóban kompatibilisek, illetve dual chanelként működnek majd (ha működnek)?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Van gyakorlati sebességkülönbség a 2 RAM között, vagy lényeges különbség?
-
Atimester
aktív tag
válasz
Henker2 #39581 üzenetére
Bios frissítés segíthet, de kicsi az esélye. Legalább el kéne indulniuk!
Először érdemes a régi RAM-okkal indítva a gépet, belépni a bios-ba, és vagy beállítani az új RAM adatait (fesz, késleltetés, és 1333MHz) vagy ha így nem indul, akkor „auto” beállításokkal próbálkozni.Ha így sem indul, akkor inkább kérd meg az eladót, hogy vegye vissza, mert ez a te alaplapoddal nem kompatibilis!
Én is jártam így i7-2600 procival: az egyik 2x2GB Corsair RAM-om, ami gyárilag 1333MHz-es volt, még 2000MHz felett is ment, egy másik típusú új 2x4GB 1600MHz-es Corsair RAM-om meg párban még 1333MHz-en is hibázott, csak egyesével volt stabil. Aztán vettem egy harmadik típust, ami egyből elindult, és még jóval az üzemi feszültsége alatt is stabilan fut.
-
-
daneeeeee
aktív tag
-
Atimester
aktív tag
válasz
Henker2 #39579 üzenetére
Szia!
Milyenek a régi RAM-ok?
Tedd vissza, és azokkal elindítva a gépet, állítsd be a biost az új RAM üzemi feszültségére és 1333MHz-re.
Próbáld meg betenni először csak az egyik új modult! Nézzük meg, hogy elindul? Majd csak a másik, próba, majd a kettő együtt. Ha így megy, akkor lehet kísérletezgetni a további beállításokkal. -
Raggie
őstag
válasz
Henker2 #39577 üzenetére
Nem tudom biztosan, de a lapod RAM kompatibilitási listáján nem szerepel ez a memória...
ftp://europe.asrock.com/manual/Z68%20Extreme4.pdf
Az alaplapod manualjában a 45-ik oldaltól vannak felsorolva a debug kódok jelentései. Ez a kettő: IDE detect és IDE enable jelentéssel bír. Ezek alapján úgy tűnik lehet, hogy nem RAM-hoz kötődő probléma. Csak akkor meg miért menne a másik rammal?! Sajnos nem tudok többet segíteni. -
Henker2
addikt
Üdv!
Az ASRock Z68 Extreme4 lapomba végre megvettem a 2*4GB Patriot 1866MHz CL9 DDR3 Intel Extreme Masters Kit2-PVI38G186C9K memória párost. 2500K-s proci társul hozzá. Tegnap este be is tettem őket, és vártam hogy mi fog történni. CMOS Clear-t nyomtam előtte. Bootolást beállítottam. AHCI módot bekapcsoltam az SSD miatt. Szóval indítás. A3, A2 hibakódot ír ki a lap. Végigpróbálgattam a modulokat minden slotban. Semmi. Még az elején újraindult a gép pár másodperc elteltével, később "bekapcsolva" maradt de a bios nem jött be egyik esetben sem, csak a fekete képernyő a monitoron és a villogó led rajta. Akitől vettem azt mondta, valószínű BIOS frissítést kell csinálni a lapon. Visszatettem a régi ramjaimat és csont nélkül megy a gép. Megnéztem milyen BIOS verzió van a lapon. 2012. júniusi.Szerintetek mi a probléma?
Lehet ez nem ide tartozik de:
Tudtok nekem linkelni a legújabb BIOS-ok közül egyet? És itt hogy történik a frissítés?Köszi
-
Bernyó84
aktív tag
Mi a különbség a Corasir Vengeance kittjei között, azon kívül, hogy az egyik kék a másik piros a harmadik meg fekete színű? Teljesítményben is van különbség?
Ahogy látom mindegyikből van alacsony és magas profil is.... De teljesítményben nem igazán látok különbséget... -
-
csucsu21
aktív tag
elnézést nem vettem észre hogy írtál Qru szerintem azonos szinűben kéne lenni mert így hogy fekete kék felosztásban van így mindenhol csak azt írja single chanell de ha azonos színűben van nem indul mint már írtam is
nincs hozzá friseb bios -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok tegnap már írtam hogy nem tudom Dc ben elindítani a ramokat sőőt próbáltam úgy is hogy csak 1 ram modulal úgy sem indul csak ha mind kettő egymás mellé be van dugva
sem A1B1 ben nem indul el a gép sem A2B2 ram ki osztásban csak A1B1ben de így nem megy a dual chanel valami ötlet ?alap lap asus p7p55d-e ram 8096mb kingstone hyper x predator 2x 4gb
-
spista222
addikt
válasz
mahagoni1 #39559 üzenetére
Milyen alaplapod van?
2 * 512MB/400MHz/DDR2 van most benne
Biztos hogy DDR2 van benne?
Mert bár van DDR2-ben is PC2-3200 400MHz-es memóriamodul azért elég ritkának számít, inkább DDR szokott lenni ekkora órajellel(ha leírod az alaplap típusát akkor egyértelmű mi kell bele)Elviekben menni fog 800MHz-es is csak alacsonyabb frekvencián, de biztosat csak próba után lehet mondani.
-
betegphiu
senior tag
na ma belőttem 9-9-9-24 1T re, 1.48 V,fix 1600,ganged. Futtattam a prime95-öt,mellette acronics-el mentettem a rendszeremet és neteztem. Gondolm ez jó erős igénybevétel... A lényeg,h. nem volt kékhalál,fagyás.. Stb. Ha lesz,akkor 2T-re visszarakom,de most dolgozzon csak, drága volt...
-
daneeeeee
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Van egy kis problémám amit segíthetnétek megoldani. Van egy Asus P5b 775-ös foglalatú alaplapom amiben 4Gb-nyi RAM-ot használok 4x1Gb elosztásban.
Eddig minden jó, a problémám az, hogy a Windows nem ismeri fel mind a 4Gb-ot csak 3Gb-ot. Azaz a vezérlőpult-rendszer alatt azt írja hogy 4Gb (3Gb használható).
A Windowsom 64bites az alaplapba pedig max 8Gb RAM mehet bele.
Szerintetek mi lehet a gond? -
mahagoni1
csendes tag
sziasztok
ramot akarok cserélni a gépemben mert lassú
nem egy komoly gép ,mondjuk a hozzáértésem sem az,
2 * 512MB/400MHz/DDR2 van most benne
2vagy4 gigát szeretnék de csak 800mhz eseket látok meg még nagyobbakat
kérdésem az volna hogy milyet rakhatok bele??
tnx -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Raggie #39549 üzenetére
Eléggé. Nekem sem stabil a Corsair ramom 1T-ben 1600-on. Játékok alatt fagyogat, csak 2T-ben stabil teljesen.
Kb +266MHz hoz annyi gyorsulást mint 1 CL időzítésnyi. Tehát 1866 CL8 olyan gyors kb mint a 2133 CL9.
mod:
csucsu21: Azonos színűben kéne lenni a DC-hez. Van frissebb bios a lapodhoz, mint ami most fent van?
-
válasz
tankal #39553 üzenetére
Egyszerűbb, ha megkeresed a neten. Egyébként sokkal könnyebb lenne segíteni az ilyen és ehhez hasonló kérdésekben, ha ki lenne töltve az adatlapod. Ha ki lenne töltve, tudnánk, milyen alaplapod van, és lehet vki fejből is vágná, mely slotokba kell pakolni a RAM-okat a DC-hez.
-
tankal
tag
Sziasztok!
Most rakom össze a gépem mivel később lesz rá nagyobb hűtő ezért az A2+B2 slotba rakom a ramokat.
Így működik majd a DC vagy nem és ha nem akkor hogy rakjam őket?Bocs a buta kérdésért de kezdő vagyok ezen a téren!
Kösz!!! -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
nem nagyon értek ehez a témához
van a gépben 4 ram foglalat kék fekete kék fekete
nekem most az első 2ben van a ram de ha jól sejtem így csak single chanelben megy ugye ?mert ha mind 2 ram a ( kék foglalatokban van ) a gép az istenek nem indul el
a lapom egy asus p7p55d-e
a ram pedig kingstone hyper x predatro 1600 mhzmit vagy hogy kell be állítani hogy menjen
előre köszönöm !!!
Aida64 is az írja hogy single chanell már ha lehet neki hinni -
Raggie
őstag
És az 1T-2T mennyire befolyásolja a stabilitást?
Lehetséges, hogy 1T-ben nem bír el olyan alacsony időzítést egy adott feszen és órajelen, mint 2T-ben?Csak mert én most a Geil Leggera-imat 1T 10-11-10-28-ban használom 2133MHz-en 1,56V-on és próbálgattam CL8/CL9-et 1800-on és 2000-en de egyiket sem bírta evvel a feszültséggel. Lehetséges, hogy 2T-ben bírná?
Valamint mi lenne a jobb: CL8 1800MHz vagy a mostani CL10 2133MHz?
-
AMn3t
tag
sziasztok
levettem a ramok feszültségét 1.5 re ... de így az én megállapításom szerint nem kezeli őket duálba
h tudok meggyőződni az ellenkezőjéről
?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
betegphiu #39540 üzenetére
2T nem érezhetően lassabb játékokban. Csak tömörítésnél venni észre. Maradhat 2T-ben nyugodtan.
Felesleges annyira felhúznod a feszt. Eleve 1,8V felett nem szabad adni ddr3-as ramnak, másrészt 1,5-1,65V körl kell tudni az 1600 CL9 2T-t a ramnak. Szóval tök felesleges még az 1,8V. Feleslegesen nő a fogyasztás, feleslegesen kap nagy hőterhelést a ramod.
Ha játékra akkor inkább Ganged-re rakd. Ha 1-1 de nagyobb méretű file-okkal dolgozol akkor éri meg unganged-re rakni.
Ganged-ben 2x64bit-en, unganged-en meg 1x128bit-en mennek az adatok. -
Satan_Claus
őstag
válasz
Satan_Claus #39541 üzenetére
Annyit játszottam a modulokkal, hogy az egyik lötyögött, így már 8 GB ok. A BIOS update volt a megoldás.
-
Satan_Claus
őstag
válasz
Satan_Claus #39538 üzenetére
Frissítettem BIOS-t, ezzel annyit értem el hogy a 8 gigából most már nem csak 4087 MB-ot lát, hanem 4096-ot
-
betegphiu
senior tag
üdv. A configom: phenom2 x2 (3 magositva), asrock deszka,7770vga, és ma vettem bele 2x4 gb 1600 as ramot (corsair,cl9) frankón megy minden,amin meglepőtem ,h. 1T-n is mennek ramok auto feszen, 1600-ra fixálva. Viszont 25 perc után elég erős terhelés mellett lett 1 jó kis kékhalálom. Utána visszatettem 2T re és nem volt kékség.. Az egyik kérdésem,hogy van-e összefüggés,továbbá mennyivel jobb 1T-n mint 2 őn?
A másik kérdés,hogy auton hagyjam a feszt,vagy 1,8-2 re tegyem? Ugyanígy az időzítéseknél,hogy auto,vagy a 9-24-24 stb.(pontosan most nem emléxem..) állítsak be?
Akkor van a ganged vagy unganged kérdés is. Főleg játékra használom a gépet,a proci 3600-ra húzva,de csak szorzóval (18*200). A válaszokat előre is köszi. -
-
Satan_Claus
őstag
válasz
Satan_Claus #39534 üzenetére
Sajna nem nyert, továbbra sem találok semmit
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #39536 üzenetére
Jaa a Crucial, emlékszem. Azzal jó vásárt csináltál nagyon.
Igen azok chip hőfokok, teljesen rendeben vannak nyugi.CL10-10-10 30-at nem próbáltad még 1600-on? 2T-ben. De én a CL9-re is rámennék. Mondjuk egy jó 9-10-10-30/35-re 2T-ben, ha az megy akkor meg próbálj rá egy 9-9-9-30/35 2T-re. 1,6V-ak megküldöd az még belefér.
mod:
opeter87: Csinálj egy cmos resetet és úgy próbáld meg. Alapszabály, hogy új kit-et csak tuningmentes bios-al indítunk el elsőre. Ez vonkozik cpu cserére és bios frissítésre is.
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. Amit már feltettem az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topicban is, de itt is megkérdezem.
Adott egy LGA1156-os konfig. Alaplap: Asus P7H55-M, CPU: i3 540 (húzva 4Ghz-re), RAM: 2x2GB KingstonMa vásároltam két új ramot (2x8GB Corsair 1333MHz), amikor betettem a gépbe, akkor se kép, se hang még a bios-ig sem jutottam el.
Kivettem a ramokat és betettem egy másik gépbe (újabb Ivy-s gép) és tökéletesen működtek.Az Ivy-s gépből kivett ramokat (2x4GB Corsair 1600MHz) betettem az LGA1156-os konfigba, de ugyan az lett az eredmény, se kép, se hang még a bios-ig sem jutottam el.
Ekkor fogtam és visszatettem az "eredeti" ramokat (2x2GB Kingston), de az eredmény sajnos ugyanaz se kép, se hang még a bios-ig sem jutottam el. Pedig ezekkel a romokkal ment a gép még ma délelőtt.
Minden ramot minden csatornában kipróbáltam egyesével és semmi eredményt nem hozott.
Ötletek? Valamilyen alaplap hiba lesz?
előre is köszönöm
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Satan_Claus #39530 üzenetére
Mert azt csak az AMD memvezérlők tudják.
mod:
OS alatt msconfig-ban pedig Rendszerindítás, Speciális, Max. memória. Nézd meg mennyi van engedélyezve. Lehet ott van korlátosan beállítva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Satan_Claus #39528 üzenetére
Valószínűleg 32bit-es a Win-ed ami max 4GB ramot tud megcímezni. Tegyél fel egy 64bit-est.
-
Satan_Claus
őstag
Üdv, vettem a gépbe még 4 GB memóriát, a win7 látja is, de azt írja, hogy 3,99 GB használható a 8-ból. Bios is 4087 MB-ot ír. Valamit elbxsztam?
-
Raggie
őstag
Szervusztok!
Geil DDR3 Leggera 2133MHz CL10-11-11-30 ramjaim vannak 2x4GB.
i5-3570K-val használom őket egy Giga Z77-D3H lapban.
XMP-vel 1,65V-on tudják elvileg ezt az órajelet, de ugye az IB ram vezérlője nem szereti az 1,57V-nál többet.
Most belőttem őket, 1,56V-on erre a 2133MHz-es értékre és késleltetésekre és úgy tűnik így is bírják (2-3 óra netezés sok tabbal, memtest fut közben az összes szabad memórián).Kérdésem: mi a jobb a vasnak? Hagyom így és akkor nem kell feszt emelnem a mem vezérlőn? Vagy emeljem meg a feszt 1,15re a mem vezérlőn és kapcsoljam be az XMP-t, tehát 1,65V-on menjenek a RAM-ok?
Valamint: mivel lehet igazán jól tesztelni a memóriák stabilitását? (tudom, hogy játék a legalkalmasabb talán, de még nincs meg a VGA-m a gépbe úgyhogy nem igazán tudok nagyobb gépigényű játékokkal tesztelni)
Előre is kösz a segítséget!
-
zolee0307
őstag
Na beállítottam a tuningot. A ramoknak +0,5 v, mch-nak +0,1 V, CL4, a CPU 2,88 Ghz 1,3125 V (ez a normál bios szerint) és az eist és a C1E kikapcsolva. Így stabil, nem fagyot ki a win még, már 3 órája megy, úgyhogy szerintem el van találva a beállítás. Korábban is jól volt beállítva a ram, csak ezek szerint az energiagazdálkodás kavart be, hogy nagyon visszaeset a cpu fesz. Bár valszeg a vinyóm haldoklik és ez is okozhatta a gondot, mert 1,5 hónap alatt 75-ről 60 %-a esett vissza a kondíciója.
A hőfokok is rendben, kb. 5 fokkal lett melegebb a cpu idleben.
Köszi a segítséget.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
>Deego.. #39517 üzenetére
Hát már van 1-2 játék aminek nem elég 4GB ram, pl BF3 multi, de amúgy még szinte mindennek elég a 4GB ram.
Esetleg ha találsz ugyanilyen kit-et (szériaszámra/rev. számra figyelj oda nagyon, Corsair háklis erre) akkor vehetsz. Bár pont most indultak el felfelé a ram árak...zolee0307: Ok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mat9zs #39515 üzenetére
Persze, tuiningnak hívják. Általában az 1333-asok mennek 1600MHz-en kis feszültség emeléssel meg időzítés lazítással. Van hogy elég az egyik vagy egyik sem kell hozzá. Attól függ menynire tuningos darabot fogtál ki.
mod:
zolee0307: Próbáld ki, csak úgy derül ki. De ha alapon megy a ram 800-on CL5-ben akkor elvileg nem kellene az mch-nak plusz fesz. Viszont a Giga lapok szeretnek dropolni mint látod/tapasztalod, szépen leejtik a feszt. Szóval akkor sincs tragédia he kell neki a plusz fesz.
Mondom, a puding próbája az evés. -
>Deego..
senior tag
Rendelkezem 4 GB memóriával.
CORSAIR XMS3 4GB (2 x 2GB kit) DDR3 1333MHz (CMX4GX3M2A1333C8)Érdemes lenne e még egy kit vennem? Kihasználják már legalább a 4 vagy 6 gb ramot a mostani illetve a további gamek?
-
zolee0307
őstag
Köszi!
Most használom alapon, kiváncsi leszek lesz-e vmi gond. Ha nincs akkor szerintem az energiagazdálkodási funkciók kavarhattak be (korábban írtam 1,104 V-ra is ledroppolt a proci), mert az asszony azt mondta, hogy neki mindig akkor fagyott le a win, ha egy idegig nem nyúl a géphez.
Ha ram +0,5 V-al tartja a 2,16 v-ot adjak az mch-nak +feszt? Vagy mivel 4 modul van így azért érdemesebb adni az mch-nak is? Korábban írtad nem lesz vele gond, csak a melegedés miatt kérdezem.
Boccs, hogy sokat problémázom ezen, csak szeretnék vmi elfogadható egynesúlyt kialakítani a teljesítmény meg az élettartam viszonyában.
-
mat9zs
csendes tag
Sziasztok! Az lehetséges, hogy egy memória a sebességénél gyorsabb legyen? Ez hülyén hangzik, de nem tudom jobban mondani
Tehát pl. egy KINGSTON 8192MB ValueRAM DDR3 1333MHz CL9 KIT mehet 1600 vagy 2400 Mhz-en? http://hardverapro.hu/apro/amd_kozep-felso_kategorias_asrock_970_ext_4_amd_ph/hsz_1-50.html itt nagyon nagy hülyeséget szóltam hozzá?
-
zolee0307
őstag
Úgy látom a mhz növelésével több eredményt érek el. Cl4-es beállítással 7,2 a pontom a winben, alapon 7,1 a memóriaművelet. Ha húzom a procit és a memóriák alapon vannak, akkor is 7,2. Proci húzva + ram Cl4-ben, akkor is 7,2 a memóriaművelet.
Eddig két modullal a ram Cl 4-ben + cpu 2,88 ghz alapfeszen ment hibátlanul. Amióta megvan a plusz két modul néha csak úgy megáll a win (eltűnik az egér, majd lefagy). Viszont, ha kikapcsolom az eistet, meg C1E-t, akkor idleben 40 fok fölött van a cpu. Szóval nem tudom, adok majd még egy próbát, aztán meglátjuk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
thomasvold #39505 üzenetére
Igen. Páros számú modul esetén Dual-ban megy, mindegy, hogy 2 vagy 4 modulból álló kit-el nyomod.
AMn3t: Igen.
zolee1984: Nem biztos, hogy megy az 1866-ot. Vengenace-ekből kifogható nagyon antituningos is. Próbáld ki 1866 10-9-9-30-ban 2T-ben 1,65V-al. Ha nem ok, akkor próbáld ki ugyanígy csak 1,7V-al. Ha így sem akkor lazíts tovább az időzítésen 10-10-10-35 2T-re.
-
zolee1984
senior tag
heló
van 2x4gb corsair vengance 1600 mhz ramom
gigabyte 990 fx lap
1866+-20-30mhz hez kéne nekem beállíás profil
cl9-en 1,8 volton se megy
ha valaki leírná privibe mit édemes hova csökkenteni vagy emelni az jó lenne
köszi -
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Lenne egy bugyuta kérdésem. Ezt a RAM kit-et veszem. [link]
Na most ez Quad Kit. Egy Asus Maximus V Gene lapba menne. Ha mind a 4 modult beleteszem, akkor hogy fogja látni a rendszer? Dual Channel- ben?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
NyuszyCaster #39501 üzenetére
Ha hibát írt ki akkor valószínűleg az egyik ram modul ment tönkre. Egyesével is teszteld és akkor kiderül melyik a ludas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Renault, Dacia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest