- Gigabyte alaplap topik
- Hobby elektronika
- TPM (trusted platform module) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Szerintem te abba futottál bele, hogy a Cinebench nem folyamatosan terhel, és vannak órajelugrások. Órajelugrásokkal sokkal könnyebben kijöhet az adott instabilitás, ezért kér több feszt.
Tehát akkor nem a RAM tuning volt instabil?(#37798) torma1981: Mindkét modul jófajta, nem a minőségéből erede az olcsóbbság, hanem valószínűleg több van a nagykernél raktáron.
HGyu
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
8 GB DDR3 1600 MHZ CORSAIR XMS3 KIT (2X4 GB) CL9 - CMX8GX3M2B1600C9
Ez milyen memória? A Corsair honlapján nincs is ilyen. Csak CMX8GX3M2A1600C9.
MIt jelent benne az A betű? Mert ami B betűs az jóval olcsóbb.
-
krx21
nagyúr
Ki kell, hogy egészítsem magamat...
Lehet, hogy most is hamar vonom le a következtetést, mert folyamatosan megy a teszt...
Úgy néz ki, hogy nálam a CINEBENC jobb cpu stabilitási teszt mint a linx és az ibt..
Kapott egy kis feszt és jónak tűnik...Persze lehet hogy ezt cpu azért kérte, mert megváltoztattam a memória proflt...(tuning)
Azért ezt nem gondoltam volna! A kisebb feszültség igényt semmi mással nem jelentkezett! (Linx, IBT, Prime95, Aida64, 3Dmarkok, Tucat játék, stb...)
Új konzekvencia: A CINEBENCH-el mindenképp érdemes vagy 50kört tesztelni...
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ -
dlacika
csendes tag
Sziasztok
Sajna nincsen és nem is tudnak rendelni
Corsair Vengeance KIT 16GB 1600MHz (4x4GB) CL8
DDR3 Low profil cikkszám: CML16GX3M4X1600C8Mit tudtok helyete és ebbe az árban ajánlania ami 30 kiló lenne?
Köszönöm a választ előre is!
-
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37793 üzenetére
Hihetetlen...
2200Mhz-nél 1.6V-on VCCS: Autó a memtest86+ 6 órán át stabil...
Néha Prime95 hiba...
2133 1.6V Minden létező dolog stabil, órákon át is ha kell.. De a Cinebench (néha 20-30x is el indítom a tesztet...) néha hibát ír ki... Még 1.65V VCCS 1.05V nál is!...
Most teljesen alap memóriákkal tesztelem (1866-1.500 9-10-9-27, T2)Megint kiírta...
Konzekvencia: TUTI SZ*R EZ CINEBENCH, legalábbis nálam valamit nem szeret...
Nem veszem figyelembe...
Nem próbálod ki? Ha legalább 50x egymás után lefut akkor jó lehet... -
-
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37781 üzenetére
Szia! A következőre lettem figyelmes:
1.6V-on a Prime95 2133Mhz-en már stabil, az IBT és a Linx is...
A mem86+is... De a Chinebench sokszori lefuttatásakor néha váratlanul hibaüzenetet ír ki... Pont ez hozná ki a hibát? Nem hiszem, minden mással atom stabilnak tűnik a gép...
Legutóbb 2.5 órát ment a Prime95 miközben netteztem, zenéltem és még SupetPi-is számoltattam a géppel, jó sokszor...
Viszont ha minden tuningot leszedek... (CPU, MEM) akkor a Cinebench nem mutatja a hibát... Ellenkező esetben viszont minden létező dologgal stabil a gép! (3Dmarkok, Aida64Stress, IBT, LINx, Prime95, Memtest86+, Játékok)
Most akkor milyen konzekvenciát vonjak le??? -
Pinto
csendes tag
Nézegetem itt a RAM-okat és feltűnt, h a Kingston-ra élettartam gari van a Corsair-re nem írtak semmit, ami nem tudom mit jelenthet. Van vkinek tapasztalata ezzel a bolttal illetve a Kingston jobb-e a Corsair-nél?
Egyébként 8 GB 1600-as low profil CL9-es RAM kit-et keresek. -
dlacika
csendes tag
Sziasztok mielőtt megrendelem, látom itt is vannak komoly tapasztalattal bíró szakemberek, aminek örülök is
Szóval ezt a memóriát ajánlják hogy vegyem a gépembe Corsair Vengeance KIT 16GB 1600MHz (4x4GB) CL8 (CML16GX3M4X1600C8) az időzítés terén tök nulla vagyok szóval a beállításoknál, bár nem idegen csak eddig nem érdekelt.Low profil típusú memória hogy a hűtő alá tudjon beférni.
És most hogy sürgősen le kell cseréljem a régi több mint 6 éves gépemet, amely egy asus p8z77-V deluxe és egy 3770k proci fogja fel váltania, nem kell irigyelnie fiuk több mint 10 hónapig amikor össze jött egy kis zseton darabonkit megvettem, az asszony megtudja fel akaszt
Videós vágásra akarom használnia nem akarom tuningolni egyáltalán, és akkor holnap meg is rendelném ha azt mondjátok a fenti minden ok, és a fenti árba nincsen jobb ram.
Válaszotokat előre köszönöm. -
BL@CK
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy a corsair dominator ramokon van a tetején ez a lecsavarozható kis süni amit, ha leveszünk vizes blokkot is lehet rárakni. Ezzel kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy a csavarok mekkora távolságra helyezkednek el rajta? A lényeg a 2 szélső csavar középpontjának a távolsága lenne. Ha valakinek van ilyen ramja és lemérné nekem nagyon megköszönném! -
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37776 üzenetére
Most letöltöttem a 64bit 27.7-est eddig a Pimer95 26.6-os volt...
Egész jól lehet használni a gépet teszt közben... Egy két game demo-val még kínzom közben...Olyannal amitől nem fagy le... Mit szólsz az ötlethez?
Hátha hamarabb hoz hibát, ha valami nem stimmel...
pl: A Sniper Elit Benchmark teljesen jól lefut közben... -
04ahgy
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37767 üzenetére
Hát próbáltam: 2200Mhz 10-11-10-27, T1, 1.65V, VCCS: 1.05V aztán már 1.1V
A Prime nagy nehezen, de dobott hibát...
A CL-ekhez már nem akkarok nyúlni a T1-hez sem, akkor már vissza 2133Mhz, ide legalább elég a kevesebb fesz is...A következőben bízok:
2133Mhz 10-11-10-27, T1, 1.575V, VCCS: auto
Ez még talán szimpatikusabb is...(Meg mintha említetted volna, hogy a 266Mhz többszörösei szerencsésebbek) (Vagy csak a moduloknál, vagy a beállításnál is?)
Eddig 1-2 óra Prime95 stabil, de nézek mem86+is...Egyébként a Prime95 test mode-nél a custom-ban, ha feljebb viszem az 1600Mb memóriát akkor talán gyorsabban talál hibát? Érdemes egyáltalán a custom-ra tenni, mit érdemes állítani?...
-
>Deego..
senior tag
Érdeklődnék hogy egy i3 2100 meg e tud hajtani 4 (2X2) GB 1600 MHz ramot?
Corsai Vengeance 4 GB kit DDR3 1600 MHz re gondoltam
És hogy a ramok be e férnek egy Brocken hűtő alá?
Köszönöm a segítséget.
-
krx21
nagyúr
Nagyon szuper...
Az ennyim csak közelit hozzá: Nem saját kép...csak típusra az...(persze 26"-os...) -
krx21
nagyúr
Nekem is van egy klassz bringám....
Én általában 1 napot rászánok a tesztelésre, mindennel, vegyesen próbálom az esetleges hibát kimutatni... Ha nem jött elő semmivel akkor, nyugodtan konstatálom, hogy stabil a gép...Ha előjön egyszer is, nem hagy nyugodni, hogy kiderítsem mitől is van... A "100,2" % stabilitás a cél, ha csak 99.8%-os biztos a legváratlanabb időben fog előjönni, mondjuk 3-4 nap múlva és teszt hiányában azt sem tudja az ember mitől lehet...Na ezt akarom elkerülni...
(milyen bringád van?) -
Érthető, hogy zavaró a dolog, már ami a szóban forgó esetleges instabilitást illeti, de én úgy szoktam lenni az ilyenekkel, hogy ha a stressztesztek többségében stabil a beállítás, és az általam használt alkalmazásokban nem bukik ki a hiba, akkor jellemzően hagyom a dolgot, hiszen a napi működést, munkavégzést, játékot, akármit nem befolyásolja. Persze nem vagyunk egyformák, és megértem a törekvésed, jómagam a bringámmal vagyok így, hogy csak a 101%-os állapot, működés fogadható el.
-
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37762 üzenetére
Kicsit érdekes a helyzet...
Mondom 6 óra mem86+ teszt ok, 1 óra winmemtest ok, IBT fél óra ok, linx fél óra ok, játékok, benchek ok, a prime95 is ok az elején aztán hibázgat néha néha 1 száll...
Pedig már 1.65V nál voltam...2200Mhz
Most vissza vettem 2133-1.55V ra...
1.500V-on kb 10 perc prime95 1 hiba...
Szóval érdekes, hogy ez hozza ki a hibát, a jóval jobban melegítő linx vagy ibt stabi!!!
2133on tesztelem oda legalább nem kell első ránézésre 1.65V... csak 1.55 kb...
(mikor hibázik a prime akkor a cpu fesz. emelése sem segít, mondom azt már kiteszteltem rendesen)
Szerintem a memória a ludas, csak fura, hogy a mem86+ nem hozza ki... Létezik, hogy a cpu terheléssel együtt jelentkezik csak, a memória probléma???
Neked javaslat? -
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37762 üzenetére
Az a helyzet, hogy idővel hibázik még néha a prime 95
Az VCCSA emelése segítene? Processzor műveleteknél...
Nagyon nehéz előhozni, de néha kiír 1 error-t...
Most vissza vettem 2133Mhz 1.55V... Test...
Mit kell tudni a VCCSA-ról? Segítene?
Vagy a T1-et vissza T2-re... Mit állítsak? -
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37758 üzenetére
Aham... Végre egy tájékozott ember...
Most 6órán keresztül futott kb 3.5 kört..
Megy a tesztelés mert 1.6-1.625V-on is néha a linx hibát ír az IBT-vel és a prime95 egyetemben.....
Meg a CINE test is néha... Érdekes mert a mem86+ jó alacsonyabb feszeken is a win memtest-el együtt..
Most már 1.64V-nál vagyok talán ez már jó lesz...(még nem túl sok a fesz sem.ugye?..)
Vagy a VCCS feszt kellene állítani az továbbra is autón van...
(a proci persze már eléggé ki lett tesztelve...)
Szóval vegyes használat után jött elő a linx és az IBT meg a prime95 hiba...
(játék, demók, benchek után próbáltam...)
Eddig jó 1.64-el (kopp-kopp-kopp) -
04ahgy
nagyúr
Mondom, egy mezei ventit gumizz oda.
(#37753) Chrys_: BIOS a legfrissebb-e? Egyesével tesztedl a RAM-okat Memtest86+ programmal, ahogy már javasolták is. A CPU foglalatban nézd meg, sértetlenek-e a lábak.
(#37754) BigDarkJoy: egyrészt abban a lapban már az 1333MHz is jónak számít, másrészt CPU IMC függő. A Sempron 140 memóriavezérlője hivatalosan 1066MHz-es RAM-ot kezel csak, de Phenom II esetén is csak az 1333MHz garantált. Nem kell aggódnod, nem hátráltat semmiben az 1333MHz az 1600-hoz képest, nem memóriasávszélesség igényes az architektúra.
(#37755) krx21: normális, a mérésed meg meglehetősen pontos. Az első pass csak ún. half-iteration módszerrel dolgozik, hogy ha súlyosabb a hiba, azt hamarabb kidobja. A második pass-tól már full iteration folyik, ami meg a kisebb hibát is biztosabban kidobja. Így írta meg a fejlesztő szándékosan.
HGyu
-
válasz
Chrys_ #37753 üzenetére
Ilyen nálam is elő szokott fordulni, X58-as lapban - leszámítva a kékre fagyást. Persze lehet, nálad más természetű a hiba, előfordul, hogy kevesebb RAM-ot olvas be a BIOS, amit egy reboot meg szokott oldani. (A lapom újabb BIOS-ában már benne van a dupla boot pl.) Ellenben a fagyás és kékhalál miatt mindenképpen érdemes tesztelni a moduljaidat OS-en kívül, egyesével.
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok...
Szeretnék segitséget kérni hogy mi lenne az a beálitás,amivel a maximumot tudom kihozni a ramomból.
DIMM3: Kingston 9905403-439.A00LF 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
1600mhz HyperX blu ram. ddr3. de mégsenem megy 1600 on
Alaplapm : Asrock N68C-S UCC
Idözitések beálitásában sajnos rendkivül tapasztalatlan vagyok, soha nem csináltam és nemtudom mi mit is jelent
-
-
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37743 üzenetére
Tehát akkor 2200Mhz 10-11-10-27-T1
Végül is 1.600V lett a végleges beállítás... 4 kört is megtett 5-6 óra alatt a mem86+
1.55-1.575 is nagyon közel volt a stabilitáshoz... A 1.5-órás kör hiba nélkül, aztán jött 1-2 hiba a teszt szerint...
Kézre meleg, de nem kifejezetten forró, még teljesen jó...
De azért vett rá egy hűtőt: RC Turbo Module PWM
Még jó, hogy az eladó nem mondta, hogy csak a arctic saját memória bordáira megy csak rá... Legalább nem volt drága... 1200Ft.. Nem kell valakinek 850Ft-ért
Kipróbáljam a 10-10-10-27-T1-et? -
válasz
mjmajor #37747 üzenetére
A 32 bites rendszer összesen 4GB-nyi RAM-ot tud megcímezni, amibe nem csak a rendszermemóriának kell beleférnie, hanem minden egyéb eszköznek, VGA-nak, firmware-eknek, ami a gépben található. Ezen egyéb memóriák összességét kénytelen levonni a telepített rendszermemóriából. Bővebben itt olvashatsz a dolog mibenlétéről. A megoldást az jelentheti, hogy x64-es OS-re váltasz.
-
mjmajor
csendes tag
Helló.
Most vettem a meglévő 2gb Ram mellé egy ugyan olyan 2gb Ramot de valamiért a 4Gb-ból csak 3,25 Gb használ ez miért lehet és lehet ezen állítani vagy így jó ahogy van?
Egyébként Kingmax márkájú ha valamit is számít.
Válaszokat előre is köszönöm. -
válasz
04ahgy #37743 üzenetére
Érdekes, annak idején, amikor még NB-be épített MCH-k vezérelték a modulokat, meglehetősen pontosan be lehetett lőni, hogy az adott chipset kb. mit fog tudni RAM-ok terén. Persze nyilván mérnöki szempontból az IMC-s architektúrák összetettebb problémát jelentenek, így érthetőbb a szórás.
-
04ahgy
nagyúr
1,65V-ig nem melegszik számottevően, a 4 modul miatt persze megreked a levegő, és csak annyi a lényeg, hogy egy halk, leszabályzott venti kivigye onnan az álló légtömeget. A SYS_FAN_N csatlakozóra kötött akármilyen elfekvő, guberált, mezei venti megteszi, amit egyszerűen odagumizol, nem kell a kérdést túlbonyolítani, a RAM meg nem nézi a ventit.
Hajtottam már 2V-tal Vengeance modulokat, ott jó néven vették a 230VAC feszültségről hajtott, erős, masszív (fémkeretes, fémlapátos) WC ventilátor erős fuvallatát.(#37741) Jorus: Bizony, hogy van. De ez már a Nehalemes időkben is nagyon feltűnő volt, ott az elérhető RAM tuningot az Uncore (IMC) kötelezően legalább DRAM * 2 szorzója korlátozta. De SNB, SNB-e, IVB, és mindegyik AMD esetén tapasztalható ilyen szintű szórás IMC tekintetben.
(#37739) Gaskains: juuuj, jááááj, hiba, fel fog robbanni. Amúgy meg minden modern proci visszaveszi az órajelét (a Phenom II X4 965 3400MHz-ről 800MHz-re, az i7-3770K meg 3,5GHz-ről 1200MHz-re), ha nincs terhelve. Neked nem ez a felállás, csak mondtam, hogy ha valami nem annyin megy, mint kéne neki, az nem feltétlenül rendellenes.
Az 1600-as Kingston HyperX-ed valószínűleg soha a büdös életben nem fog a kérdésed szerinti 1600MHz-en menni, 800MHz a névleges órajele, ebből "jön ki" alátszólagos 1600MHz egy 2-szeres szorzás után. (DDR = Double Data Rate - kétszeres adatbusz sebesség, az órajel fel és lefutó éle is részt vesz az adattovábbításban.)
A nálad most fenn álló, 667MHz egy kétszeres szorzással könnyen átszámolható 1333MHz-re, és máris csak feleakkora a riadalom, alig vagyunk elmaradva a hőn áhított 160MHz-től. Ezt pedig csak beállítani kellene a BIOS-ban, mert automata beállításokon mindig egy kvázi szabványos, kisebb órajelet lő be magának, SPD alapján.
Hogy mindezt miért ilyen stílusban írom? Mert a linkelt képeiden ott a válasz. Minden 667MHz mögött ott szerepel az 1333MHz zárójelben, és ha lejjebb olvasol, ott írja az Extreme Memory Profile 1.3-at is, melyben ott a kívánt 1600MHz-es érték. Tehát fáradj be az alaplapod BIOS-ába, és a tuningbeállításoknál az AI Overclock Tunert X.M.P. helyzetbe állítani szíveskedj, majd az értékeket elmentve lépj ki, és élvezd a fizikai 800MHz (1600MHz DDR) frekvencián üzemelő RAM semmivel sem érezhetőbb sebességét.HGyu
-
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37738 üzenetére
Igen, köszönöm is tippet...
A CL-eket nem akartam volna babrálni...
Ha 1.6V-alatt maradok akkor nem melegszik annyira, nem? (1.575V most...)
Pláne ha figyelembe veszem, hogy magasított hűtés van rajta...
De ha azon múlik akkor veszek rá valami ventit...
(Csak utálom ezeket a megrendelősdiket, én azt szeretem ha oda megyek és kézbe vehetem és vihetem ha kell...) -
04ahgy
nagyúr
Nagyon jónak számít 4 modullal, de 1,6-1,625V-ig is elmehetsz instabilitás esetén a fesszel, de egy kis ventilátoros hűtésnek még jobban örülnének azok a RAM-ok. Azért hogy megmondtam a frekit és az időzítéseket csukóból?
Igazam van ugye? Nem? De. Öt.
Tapasztalataim szerint Ivy esetén a 200MHz-es RAM strap (800-1000-1200-1400-1600-1800-2000-2200-2400-2600) nem túl stabil, vagy kisebb a tuningpotenciálja. A legjobb BCLK-val és 266MHz-es RAM strappel (800-1066-1333-1600-1866-2133-2400-2666) "kikeverni" a kívánt RAM órajelet.(#37736) Jorus: ott lazán mentek csak a RAM-ok. UCLK limitem volt. Az igazi énjük ez: [link]. 2160MHz CL7, 1,7-1,75V-tal viszik, ezt CPU IMC-je váltogatja. Volt egy vízzel 4400MHz uncore-os 990X-em, azzal szinte feszt sem kértek a RAM-ok. Négy modul van belőle, quadkitként használom SNB-E mellett, kevés sikerrel (1866MHz CL7 a max.), mert az SNB-E memóriavezérlője nem szereti ezeket az Elpida J1108BASE-MGH-E Hypereket. A Sima SB úgyszintén nem, Ivy-vel azért már alaplapfüggő, de jobb a helyzet.
HGyu
-
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37733 üzenetére
Na úgy néz ki lassan megtalálom az ideális feszültséget...
A ramok: corsair vengeance 1866Mhz 9-10-9-27 T2 1.5V (default XMP)
Beállítások:
2200Mhz 10-11-10-27 T1 1.575V
1.55V-on a Mem86+ 1 kör alatt 1 hibát talált, ezét most 1.575V-al tesztelem...
Egész tuningos darab nem? Pláne hogy 4*4GB modul van benne...
Vagy ez milyennek számít? -
krx21
nagyúr
2400Mhz-en már nem indul...
Most 2200Mhz-en tesztelem mem86+-al.
A beállítások: 10-11-10-27 T1, 1.65V
Ha ezt stabilan tudná ez nem lenne rossz ugye?
Ha ezen elbukik még mindig jó esély van a 2133Mhz-re...
A Cl-ekkel játszva lehet 2400-on is indítani lehetne, de gondolom nem nagyon érdemes azokat túl magasra állítani, mert a végén lassabb lesz...
Engem a leggyorsabb még teljesen stabil beállítás érdekel...
Ez a 2200-nagyon kecsegtető... AIDA64 szerint eddig ez a leggyorsabb beállítás, ugy hogy
A VCCSA-t nem bántottam... Mit nyerhetek vele? -
04ahgy
nagyúr
Átfutva jól van beállítva. Ivy mellett 1,65V RAM feszültség még okés. Én hogy állítanám be? 2133MHz CL10-11-10-27-re.
A VCCSA-t Auto-ról 1,05-1,1V-ig emelheted, feljebb nem nagyon van értelme.Qru, Jorus: Ha már UCLK-ról van szó: [link].
Itt a lényeg az, hogy az Intel által 1066Mhz garantált, felette meg ajándék.A legtöbb LGA1366-os CPU-val azért 1600MHz könnyedén stabilizálható.
HGyu
-
Gubberx
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy jelenthet gondot ha 8 GB memóriát 2 külön márkából pakolok a gépbe, pl van most egy Kingston DD3 1333-as 2x2 GB és betennék mellé 1333MHz DDR3 RAM Geil Black DRAGON Kit SPD:9 (2x2GB) ilyet.
-
krx21
nagyúr
válasz
04ahgy #37723 üzenetére
Szia!
Én most húztam meg kicsit a memóriámat...
Alaplap asus sabertooth z77...
Proci: 3770K 4.5Ghz
A mem: corsair vengeance 1866, 9,10,9,27,T2 1.5V (default XMP) (4*4Gb)
Eddig így ment: stabilan: 1866, 9,10,9,27,T1 1.5V
Feltettem 2000-re 1.6Von mem86+ stabil...de a linx hibázgatott...
1.62V-on már linx is stabilnak tűnik...
A szokásos lerágott csont:
VTT-t-nem tudok állítani és azt mondták, hogy a lap lehet automatikusan hozzá állítja, mert asus...
A BIOS menüm...
Szóval akkor nyugodtan mehet 1.62V-on esetleg még 1.65V-is lehetne?
Mi a véleményed? Te hogy állítanád be ezt a ramot? -
04ahgy
nagyúr
Bizony-bizony, sőt, 1066MHz felett X58 esetén már semmire sincs garancia. Az LGA1366-os desktop CPU-k maximálisan 1066MHz-es, triple channel memóriát támogatnak.
(#37708) ebeni95: Szinte biztos, hogy nem memóriagond lesz, ha egyenként a Memtest86+ nem mutatott hibát.
(#37719) pcguru23: AMD-vel a 2V feletti RAM feszültség sem probléma.
(#37712) Matisz77: Szinte biztosan menni fog a lapodban (kisebb frekvencián), de annál a lapnál vért fogsz izzadni, mire az 1866MHz-es üzemet sikerül bestabilizálnod, ha egyáltalán sikerül. MCH fesz emelés, roppant mértékű melegedés, magas FSB (466,66MHz)... A GTL busz beállításai és egyéb hasonló apróságok sem evidensek már ezen a szinten.
HGyu
-
hammertron1
tag
Sziasztok
nem tudom hogy jó helyre teszem fel a kérdésem de meg próbálom.
Szóval vettem egy Kingston ddr3 1866mhz-es memóriát és a biosba 1333mhz-re álította.
az auto bállítást kinyomtam és manuálisan 1866-ra raktam de mentés után hibát ír és nem állítja át. mi lehet a gond? mit tehetek ez ügyben. Az alaplap A75M-S2V,proci amd a6 3670k..
válaszokat előre közönöm -
válasz
Matisz77 #37712 üzenetére
Érdemes ilyen esetben rákeresni a neten, hogy nincs-e valami közismert kompatibilitási gond a lap és a RAM-ok között, de egyébként mennie kellene benne, még ha nem is szerepel a kompatibilitási listán. A leírás szerint az 1600 MHz feletti órajelű modulokat a narancs színű slotokba kell helyezni.
-
Matisz77
aktív tag
Heló lenne egy kérdésem itt mivel máshol nem kaptam választ!
A kérdés az hogy Corsair XMS3 Dominator GT DDR3-RAM 8GB PC3-14900 Kit (CMT8GX3M2A1866C9) elmenne e egy Asus P5Q3-om lapban?
Az alaplap QVL-ben nincs benne de én úgy gondolom ez nem zárja ki a lehetőséget!
Bocsánat a kicsi OFF-ért! -
válasz
ebeni95 #37708 üzenetére
Ezek alapján nagyon valószínű, hogy a hiba máshol keresendő. Első sorban a lapot, később esetleg a CPU-t is meg kellene nézni, pár teszt erejéig. Lehet, hogy a lap memóriavezérlője hibázik, ha csak DC-nél áll elő a probléma, vagy nem stabil a RAM fesz, stb. Tekintettel arra, hogy ez nem egy mai lap, igazából meglehetősen sok lehetőség van hibakeresésé terén. Ha SC-ben stabil a működés, és a modulok, mint kiderült, jól működnek, akkor nem érdemes erőltetni a DC-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pcguru23 #37703 üzenetére
Nem igazán, mert ez 1,7V-os az X58-as rendszer meg max 1,65V-os ramfeszt visel el, ezért sincs a támogatott listán. Ez amd-s gépekbe való ram (ott nem számít mekkora feszen megy a ram).
Ha ennél maradasz vagy idő alőtt kidöglik a memóriavezérlő vagy pedig cska 1,65V-on használod de akkor enm biztos, hogy stabil lesz a 1600 CL9-ben amit a gyár beígért.
-
pcguru23
aktív tag
Sziasztok!Asrock x58 extreme lapban KINGSTON HyperX 4GB [2x2GB] 1600MHz DDR3 KIT
(KHX1600C9D3K2/4G) ram müködik rendesen jó bele a támogatási ram listán nem látom...? -
04ahgy
nagyúr
válasz
torma1981 #37683 üzenetére
Nem jó memtesztet használtál, az bugos. Ezt javaslom: Memtest86+. Természetesen attól még lehet a RAM valóban hibás.
(#37684) pepe363: Amelyiknek van X a végén, az tartalmaz felprogramozott XMP profilt, a másik nem.
(#37685) netguru10: Corsair Vengeance, bővebben a másik topikban.
(#37699) ebeni95: Nekem az a zöld csíkos kép gyanús. Ha integrált VGA-ról magy a gép, akkor biztosan a RAM-mal vagy a RAM kezeléssel van gond. Ellenkező esetben meg VGA.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 64GB (2x32) DDR5 4800Mhz CL40 UDIMM
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest