- Autós kamerák
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok lenne egy kérdésem.
Minap eladtam egy Kingmax 1GB DDR400 RAM ot amit egy működő gépből szedtem ki.
A vevő szólt hogy csak csipog az alaplapja mikor berakja és próbálta más gépben is.
Beszereléskor érheti valami a ramot amitől meghibásodik? Szállításkor valami kívülről nem látható behatás amitől nem megy ?
Ég a pofámról a bőr pedig tuti jót adtam neki ezért akarom tudni hol a hiba.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. ebbe a lapba milyen ramot ajánlanátok. Jó azt tudom hogy ddr 400 as kell bele de egy kicsit tuningolni akarom és pontosan nem tudom mennyi a szerepe a hűtőbordáknak .Érdemes-e bordás ramokat venni? Az időzítésben mit nézzek melyik a jobb? Lehet nem mai techanika de nekem szörfölgetni próbálkozni a tuningal megfelel válaszokat köszönöm. Ja és mégegy kérdés: 2GB ot akarok hogy járnák jobban? 4x512,2x1 vagy 1x2GB?
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
Akkor marad a 2x1GB gondolom elég lesz nem kell ennek a konfignak 4 GB és a szavaidból azt vettem ki hogy ha Dual-ba rakom a 2x1GB ot akkor olyan mintha több lenne. Még az időzítésekről irhatnátok egy picit. A kevesebb tényleg jobb?
Tuningolni is akarom és nem akarom hogy megsüljenek a mostani ramjaim 200 helyett 266MHz-en mennek tuning alatt de nagyon melegszenek.(tapintásra)A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Igaz hogy tegnap választ kaptam szinte minden kérdésemre most csak egy lenne:
Végül is nem sikerült 2x1GB ramot szereznem hanem 2x512-őt. Namármost amiket szereztem 2x512MB cl 2.5 ös ramok amik vannak pedig 2x256MB cl3 hogy járnák jobban?
Ha csak a 2x512 raknám be dualba vagy rakjam mellé a 2x256 ot. Mondjuk úgy tudom a gép automatikusan a lassabhoz álitja be az időzítéseket viszont win7 et használnék a gépen és nem tudom a több jobb is-e?Üdv
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
Viszont lehet hogy buta kérdés de ha berakom mind a 4 et akkor fog menni dual ban külön a 2x256 és külön a 2x512? Vagy a dual azért dual mert kettő és kész??
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok!
Számomra értelmezhetetlen dologba ütköztem. Adott ez a lap a supportja szerint 8GB memót lehet belepakolni. Eddig stimmel.A memória support szerint 1slot max2GB. (de összesen 2DB slot van rajta akkor hogy is jön ki a 8GB??) a lap könyve szerint pedig max 2GB igaz azt nem részletezi hogy 1vagy2 slotban. Hogy is van ez??A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Adott az adatlapomon lévő konfig.
A DRAM: FSB arány CPU/6.
Ez jó értéknek számít. Ha nem hogy lehet rajta állítani?
Azt írja még az Everset:
Memória órajele: 352Mhz
Memória sebessége: DDR2 -703Az elsőnél nem 400 nak a másodiknál nem 800nak kellene lennie?
A Biosban most raktam át a késleltetést 2T ről 1T reA 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz #90933760 #37164 üzenetére
Próbálltam a feszültséget auto ról levenni és kicsit feljebb állítani de akkor valami szörnyű eredmény jött ki azt hiszem a 230Mhz körül ment a ram és a DRAM : FSB arány : CPU/11 lett
-
akoska23
aktív tag
válasz #90933760 #37167 üzenetére
Hűha..... hát állítgatni biztos lehet csak nem tudom mit és hol...... Láma vagyok ehhez a dolgokhoz csak az előző konfigomon a DRAM : FSB arány 1:1 volt és nem tudom hogy a jó.
És mi lenne az a FET Switch External ? Le is van tiltva...
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Én úgy tudom (lehet nem helyesen) hogy a DDR2 memóriát kezelő alaplapba hiába hogy csak 667MHz ig kezeli a memót bele tudok rakni 800MHz vagy nagyobb órajelű RAMot is de csak addig az órajelig hajtja amit a lap tud.
Namármost a kérdésem hogy ez helyes -e vagy van bármiféle korlát?
Hogy konkrétan is kérdezzek van ez a lap elvileg 667-ig kezeli a memót. Néha nem mindig olyat sikerül találnom olcsón ami pont jó vehetek bele nagyobb órajelen üzemelőket?
Azt tudom hogy nem lesz nagyobb az órajel amit használ de ha mondjuk azt tudok venni olcsóbban.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
És van valami korlát vagy ami megjelent DDR2 slotba az mind jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest