- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirKero
őstag
Ez mit jelent:
memory information: DDR2 1066 Unganged ModeMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Bishoop
tag
Aham. Namármost ha én venni szeretnék ilyen memóriát, akkor hogyan találok ilyet. Mert ha a keresőbe beírom hogy x16 ddr, akkor nem sok értelmeset bob ki. Vagy az is lehet pl hogy nekem van pont ilyen memóriám csak nem tudok róla: everestben mit fog kiírni nekem, hogyan különböztetem meg küldőleg a x8 double rankot a x16 -tül ?
-
potyi23
senior tag
válasz kamikaze209 #25696 üzenetére
A Win 7 nem memoria zabolo,egy normal xp tol nemsokban ter el a mem felhasznalasa. A win7 / 32 bit csak 3gb ramot ismer fel,ezert kell 64 bites rendszert hasznalani ! en mar azt hazsnalok 3 honapja,es tolkeletesen futnak a játékjaim,jobban mint xp -n.!!!Neklemis 4 GB ddr3 as ramom van,es tokeletesen felismeri.
-
kamikaze209
csendes tag
válasz kamikaze209 #25695 üzenetére
kozben magamtol rajottem a hibara.elinditottam xp alatt a jatekot ami eddig eszembe sem jutott(en hulye).elinditottam a frapsot is.megszunt a problema.a jatek vigan szaladgal minden extra bealitasokkal a gepen 60 fpsel ami megse reccen 20 perc jatek utan sem.sal levontam a kovetkeztetest.a win7 memoria zaballo.sztem sokkal tobb ramot igenyel mint a windows xp.aki hasonlo cipoben jar es swappol a vinyoja 4gb rammal akkor xpen jatszon a mw2-vel.sztem a video kartya ramnak nincs koze hozza hogy swappol a vinyo legalabbis szamomra igy jott le.a win7 valoszinuleg sokkal de sokkal ram igenyesebb.aki nem hiszi el jarjon utana.
bocsi a zaklatasert.mindenkinek koszi a valszokat.
udv:Zoli -
kamikaze209
csendes tag
hello
akkor feltennek egy ujabb kerdest mert nem szeretnek feleslegesen hulyeseget venni.ha a video kartya 512mb letezhet e hogy nagy felbontasban(1680x1050),elsimitassal minden maximumon amiatt swappolna a winyo?talakozott e mar vki ilyennel hogy keves videokartya ram miatt allandoan swappolna a hdd?
nekem 2db wd raptorom van lehet hogy elromlott a vinyom? -
Rayyy
senior tag
válasz kamikaze209 #25692 üzenetére
Az én 512-es OC 4850-emen pl. a legtöbb játékban be sem merem kapcsolni az élsimítást, mert egyből játszhatatlanná válik, és ugyanúgy 4 GB ramom van, meg q9550-es procim. Sokat számít az élsimítás.
Minden a legnagyobb render!
-
Henk
veterán
válasz kamikaze209 #25692 üzenetére
4gb ram biztos nem kevés. Próbáld meg, hogy high meg extra beállítások mellett hány fps-ed van, esetleg élsimítás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
kamikaze209
csendes tag
Kedves Rayyy
szoval azt mondod hogy 512 video ram miatt swappol a vinyo?en nem ertek hozza de a video ram miatt is swappol?radeon4870 512gb videokartyam van.minden extrara teve swappol a vinyo,es plane loves kozben akasztja a gepem ami eleg idegesito mert eselyem sincs eletben maradni.ha leveszem a beallitasokat highra akkor mar megszunik a problema,mar nem swappol a vinyo es jatszhato a jatek. -
Rayyy
senior tag
válasz kamikaze209 #25689 üzenetére
Biztos, hogy nem kevés a játéknak 4 giga ram, de még 3 sem lenne az. Nem lehet, hogy a videjókártyád kevés neki? Azért az élsimítás elég nagy luxus még mindig.
Azt az egy gigát nem lehet, hogy a rendszer foglalja? Nekem alapra1080 MB-ot vesz el a win és a kis programok, amik futnak. Ez másnál is így van szerintem.
Szinte biztos, hogy nagy szívásod lenne különböző típusú modulokkal, én nem próbálkoznék ilyenekkel. A legjobb még mindig az, ha inkább 8 gigányi megegyező ramot raksz bele, de nem hiszem, hogy a játék a ramra finnyáskodik.
-
kamikaze209
csendes tag
válasz kamikaze209 #25689 üzenetére
mit kene tennem hogy tobb ramom legyen?adjam el ezeket es vegyek masikat mondjuk 2x4 gigat?ezekhez a ramokhoz lehet egyaltalan vmi mas fajtat tenni?lehet lefagyna aza egesz gep igaz?
[ Szerkesztve ]
-
kamikaze209
csendes tag
hello
a kovetkezo kerdesem lenne.van 2x2gb 1066mhz ocz ramom.de a modern warfare 2-be minden maximalisan 1650x1050be 4x elsimitassal extrara allitva minden swappol a vinyom,szinte jatszhatatlan.gondolom keves neki a ram mert ha lejebb veszem a beallitasokat megszunik a problema.megneztem a win7-be azt irja 4giga ramom van de abbol csak 3giga hasznalhato (1gb foglalt)!!!!miert van ez?a masik kerdesem az lenne ha ezek melle a ramok melle vennek egy Kingston HyperX 1GB 1066MHZ 5-5-5-15 et akkor nem fagyna a gepem?mennenek egyutt a ramok?kerem segitsen valaki.
-
perempe
veterán
Mitől ment fel a DDR2 memóriák ára pár hét alatt közel duplájára?
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
SirKero
őstag
Gigabyte GA-P35 DS3 lapba szeretnék venni 2x2GB 1066Mhz. memóriát. Az alaplap memóriatámogatási listáján nem szerepel egy 2GB-os típus sem. Szerintetek melyiket lenne érdemes megvenni. Én ezekkel szemezek:
GeiL Ultra DDR2 1066MHz 4GB Kit CL5 3 év.garancia. 20 290Ft.
Corsair Dominator DDR2 TWIN2X2048-8500C5D 2GB Kit Élettartam garancia 21 140Ft.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Rayyy
senior tag
-
Bishoop
tag
Akkor senki sem tudja nekem megmondani mit jelent egy ddr RAM-nál az hogy x16?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Ma vettem az eddigi 2x1 giga ram helyett 2x2 gigát.
Betettem, és létezik az, hogy úgy érzem 1:1-be az FSB-vel (778Mhz-en) gyorsabb a ram mint asszinkronba (2,4-es szorzóval, 933Mhz) magasabb órajelen?Persze az Everest szerint ugye elméletben az utóbbi a gyorsabb.
Ja és még 1 kérdés: eddig egy 1GB-os Kingstone Data Traveller pendrive-ot használtam a readyboost-hoz, most a 4 giga rammal ennek nemigazán van értelme nem?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Livius
őstag
-
Rayyy
senior tag
Az miért van, hogy egy 1333-as fsb-s lapban az 1333-as ramok nem mennek csak 1066-on? Semmi nincs húzva. WHY?
-
Livius
őstag
válasz HollyBoni #25673 üzenetére
Tök ugyan olyat kéne venni az újjak mellé, és akkor menni fog. Ha ilyen1600, 1200 vagy 1066 osak azokal úgy is fogsz még szopni, nem érdemes azokat keverni másokkal.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérnék egy kis segítséget Havernak kellene valami jó 2x2GB-os kit ram!1150-s vagy 1100 MHZ-s, jó időzítésű,és legyen valami hűtőborda rajt mint PL:a Reapereken.Ő OCZ-t,és Corsairt nézte.Gépe:M4A79 Deluxe,AMD AM3 Phenom-2 X4 965 3.4Ghz BE,táp Chiftec 620W,jelenlegi Vga 800 Gts de ez helyet lesz neki másik,ebben most Kingston ramok vannak 6GB,de ez megy a régi gépébe.ami Asus lap,Chifi 620W,AMD X2 6400+ BE,ebbe mennek majd a Kingston ramok amik csak 800 MHz-esek,de 444 12.és a 8800Gts
[ Szerkesztve ]
-
makabanan
csendes tag
Sziasztok!
Laptopos gondom van. Gyárilag 1 giga RAM volt a gépemben, később vettem hozzá még egy gigát. XP alatt látta is a gép mindkettőt. Nem rég az XP helyett win 7-et raktam fel. Most vettem észre, hogy csak az egyiket látja. Összesen két foglalat van a gépen, mindkét memóriát megpróbáltam mindkét foglalatba. A Bios így is csak egyet látott.
Megnéztem a memóriákat Everesttel is. Fizikailag látja mindkét memóriát, de csak egy működik belőle. A memória moduloknál azt írja, hogy a DIMM0 foglalat nincs telepítve. Az lenne a megoldás, hogy ezt vhogy telepítsem? Csak azt hogy kell vajon? A DIMM1-esnél engedélyezve van 1 giga. A számítógép összegzésénél a DIMM3-on jelenik meg a másik memória. Az is lehet esetleg a gond, hogy az nem jelenik meg a memóriamoduloknál?Légy szi, segítsen, aki tud.
Köszi előre is.
-
Andrissimo
csendes tag
én p5ql lapban 4drb hyperx 1066 kingstonjaimat 2.2 volton hajtom.Nos nem tudom hogy ez sok vagy kevés a lap ugy sem tud nekik tobbet adni,de a feszultseg ra va n irva a ramokra.Mennyi a ramok uzemi homérséklete,mert ha jatszom egy orat,hat azert kézzel érezhetoen dolgoznak,elég melegek.Ha lejjeb veszem a feszültséget akkor lejjebb menne a homerseklet is?Feltetelezem ha meg elindulna...
-
romero28
senior tag
következő problémám támadt: vettem 2000mhz-es 3x1gb-os 1,65v-os trikitetet . de 1850mhz-nél feljebb nem hajlandó bebootolni a gép . kékhalálozik és újraindulgat .
ha bios-ban belövöm az xmp profilt , akkor 1,9v-ra állítja a ram feszt - de nem merem elindítani így a gépet . lehetséges , hogy a 2000mhz-hez ennyi feszt kellene neki adni
(qpi/vtt : 1.35v-on van) -
Bishoop
tag
ASUS K8N-es(754) alaplapon van, 3 memslottal
Kaptam ajándékba egy csomó memóriát, így összesen van 2 ddr 333-as és 2db ddr 400-as
Azt szeretném elérni, hogy 400-on menjenek a memóriák, ezért a DIMM1-2-be tettem a 2 db 400-ast, viszont csak 333-on megy.Van két táblázatom is, amiből kiderül hogy milyen memóriák használhatóak együtt és milyen órajel frekin:
Az 1. táblázat alapján(ASUS manualból) elvileg menni kéne 2 ranks 4 banks-os memóval(ilyenem van) 400-on !
Nem tudjátok véletlenül mit jelent az hogy x16? Mert én arra gondoltam, hogy annyi darab IC van a ddr nyákon, de így nem áll össze a kép !
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz HollyBoni #25667 üzenetére
A 800-ak mellé? Nem igazán. Órajelben megyeggyező RAM-ok kellenének minimum, és még úgy se garantált a normális működés eggyütt, ha nem teljesen ugyan olyanok.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Robi BALBOA
őstag
Hy
Szeretnék venni 2x2gb olyan ramot ami simán megy 1100-1200mhz-en(normális feszen 2-2,2v körül) jó időzítésekkel, és árban is korrekt legyen és a lapomat is szeresse, és ami nagyon fontos, hogy megbízható és tartós is legyen.
A márka mindegy, csak a goga lapot komáljaA segítséget előre is köszi!
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Livius
őstag
-
Livius
őstag
válasz HollyBoni #25663 üzenetére
Az szép, ezek a ramok így nem fognak menni eggyüt szerintem. Vedd ki az elemet aztán ragd be újra, hogy nullázza le az alapbeállításokat, hátha utána betudsz majd jutni.
-
Livius
őstag
válasz HollyBoni #25660 üzenetére
Nah ha már így kezded akkor inkább már semmit, de időzítéssel kéne, vagy okosabb BIOS esetén meg kéne neki mondani hogy 800-on menjenek a nagyobb ramok is.
-
Lacc88
senior tag
Hali...most rakok össze 1 új gépet, és asus m4a79t deluxe alaplapot néztem ki, ez mellé egy am3 as AMD 965 ös procit, ! A kérdésem az lenne hogy milyen RAM ot vegyek hozzá amit jól kezel? DDR 3 1600 mhz-s ramot akarok 2*2 gb ot cl7 eset, ( amit kinéztem: Geil EVO 4gb 1600mhz cl 7 kit)...köszi
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
Livius
őstag
válasz gamekiller01 #25655 üzenetére
Az nem garantált hogy menni fog a 800-as, lehet megy de nem lesz stabil a rendszer.
-
Livius
őstag
-
gamekiller01
tag
Sziasztok!
szerintetek ha a lapom csak 667 mhz ig kezeli le a memoriát,és teszek bele 800 mhz ramot müködni fog?én úgy gondolom hogy igen de csak 667 fog müxeni...
jól gondolom ?[ Szerkesztve ]
EP45T-EXTREME OLDALAM---http://ep45t-extreme.freeweb.hu/
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Eddig volt 2x1 giga csx 800mhz-es ramom,most vettem hozzá még két ugyanilyet ami 1000mhz-es.Ha berakom mind a 4-et,az indításnál kifagy.Gondolom a más mhz a baj.Hogy tudnám megoldani?
-
Tamás24
tag
Úgy hallottam hogy ha van egy gépben 1gb ram és mellette egy 2gb-os modul akkor lassabban működnek mintha csak a 2gigás modul van a gépemben... Igaz ez? Ez fura....
Ha valami működik ne próbáld megjavítani.
-
HoReSz1975
őstag
Tudtok valamilyen ramot ajánlani, ami megy 5-5-5-18 -on 1200MHz -et, vagy 4-4-4-12 1000MHz -en
-
Tragger
tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valakinek tapasztalata a következő memóriával: G.Skill F2-8800CL5D-4GBPI. Hogy bírja a tuningot stb. 1066Mhz-es Corsair Dominatorom van jelenleg, amivel csúnyán befürödtem, mert még az 1000Mhz-et sem viszi...így a következő memória vásárlásával nem szeretnék ugyan így járni.
Köszi előre is!
-
naksys
senior tag
Sziasztok!
Össze lehet párosítani 2x1gb kétoldalas és 2x1gb egyoldalas ddr2 rampárt??
hibátlanul működnek ebben a formában?
-
harry
veterán
válasz Raptor 666 #25644 üzenetére
Memtestet ki lehet írni CD-re, majd erről bootolni, így biztos menni fog, nem lesz gond win miatt.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Raptor 666
tag
Elindítottam egy memory testet, ami a windows 7 telepítő cd-jén rajta volt. Normál beállításnál nem vol tsemmi gáz, de, amikor az expanded beállítást alkalmaztam, akkor kiírta, hogy hardver hibát talált. Ez memória hardver hiba lesz, avagy az a windows teszt a winchestereket teszteli le? A következő problémám is van egyidejűleg. Van egy régebbi WD 250GB Sata1 winchesterem, amelyik eddig tökéletesen működött, azon wolt a win xp mielőtt cseréltem volna gépet. A win 7-et megpróbálam rá felrakni, majd miután ez sikerült, az új winyómat beleraktam a gépbe. ezt már nem ismerte fel a win. Ezek után próbálkoztam ahci, raid beállításokkal is, egyik sem sikerült -> nem tudtam, hogy ezek csak akkor működnek, ha az ember frissen telepíti utána a rendszert. Mindenesetre ezek után a WD vinyóm teljesen meghalt, az adatokat már lementettem róla, de a lassú formázás sem akarja helyre rázni. Most totál le van formázva, de nem tudok rá windowst telepíteni, mert a rendszer fel sem ismeri telepíthető meghajtóként. Ez is okozhatja azt a hardver hibát? Vagy az csak és kizárólag RAM gond?
"Apám mindig azt mondta, ha más akarsz lenni, mint a többi, csinálj valami egészen mást." Wynton Marsalis
-
Raptor 666
tag
válasz D1Rect #25634 üzenetére
oké értem. Viszont így is van olyan, hogy egyszer csak kifagy a Win. Nem tudom miért, 5-6 óra használat után egyszer csak újra indul, de van olyan is, hogy 10 perc és restart. :S
Ez Win probléma lehet? Avagy inkább valami hardveres gond? Az 1080p-s filmekkel is kicsit gondban vagyok, mert akadoznak néha, vagy a hang akad... Ez nem mind memória hiba lehet?
"Apám mindig azt mondta, ha más akarsz lenni, mint a többi, csinálj valami egészen mást." Wynton Marsalis
-
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #25640 üzenetére
Egyáltalán ddr3-mal p35-ben mi a helyzet? Mennyin kell mennie a ddr3 ramnak, hogy szionkronban legyen 333-on, 400-on, vagy bármilyen órajelen a procival? Mennyivel kell leosztani az órajelét? DDR2-nél pl.: felezni kell, tiszta sor. De DDR3-nál mi a képlet?
I am having fun staying poor.
-
kimi02
őstag
Hali ! Szerintetek egy P45-UD3R-es laphoz jó választás a Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb 800 Mhz KIT ? A válaszotokat előre is kösz
-
Drizzt
nagyúr
P5KC-be kéne 2*2 GB ram, minél jobb. Alábbiakat néztem ki:
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT
GEIL Ultra 4096Mb DDR3 2133Mhz CL9 KIT
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066Mhz Black Edition KIT
GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 1066Mhz CL5 KITvan-e, ami tuti megy vele problémamentesen? Sajnos nem arról híres a lap, hogy mindenféle rammal baráti viszonyt ápolna...
I am having fun staying poor.
-
Lacc88
senior tag
Hali...most rakok össze 1 új gépet, és asus m4a79t deluxe alaplapot néztem ki, ez mellé egy am3 as AMD 965 ös procit, ! A kérdésem az lenne hogy milyen RAM ot vegyek hozzá amit jól kezel? DDR 3 1600 mhz-s ramot akarok 2*2 gb ot cl7 eset, ( amit kinéztem: Geil EVO 4gb 1600mhz cl 7 kit)...köszi
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
Andrissimo
csendes tag
rendben,tehat ha 64 bites win7-etet rakok fel akkor nem fog hulyeségeket irni a vga memoriarol?Mert gondolom akkor ha kiirja használja is,es nem tudom mennyire fér össze a ddr2 1066 ram a ddr3 video kari ramjaival,ha ezt látja.Ez esetben megprobalkozom vele.
-
tomgabor
senior tag
Hello melyik ramot vagyemINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT ,GEIL Ultra 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT , GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT ?
-
Lackó86
tag
válasz Rover623 #25631 üzenetére
Helló!
Csak úgy általánosságban!
S1156 ban core i5 vagy i7 mellé
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT
kontra:
S1366 ba core i7 alá
KINGSTON HyperX 6144Mb DDR3 1800Mhz CL9 XMP TRIKITpl.: tudom core i5 750 meg az első kit 2×2 Gb az everesten 15-16 ezer MB/s
mennyivel tud többet ha tri kit?: egy s1366 os Core i7 alatt?jambi
-
félisten
válasz Raptor 666 #25633 üzenetére
Szerintem amilyen keveset csak lehet.
(#25632) harry : Valamelyik PH!-s cikkben az i7 kapcsán tárgyalják a dual vs. tri c. dolgot.
[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Raptor 666
tag
válasz D1Rect #25616 üzenetére
Természetesen lehet, gondolom. Azért adtam neki, mert gyári beállításokat mondtál. Gyári beállításokra az volt írva, hogy 7-7-7-7-21, 1,7-1,9V. Mivel nálam 1,6 V-on működött 1333-on, ezért gondoltam 1600MHz-n tolok neki 1,7V-t. 0,05-önként tudom váltani a feszt. Szerinted akkor mennyit kellene adnom neki?
Sajnos memtest86-tal nem tudom tesztelni, mert valami miatt a 64 bit-es verziót amikor feltelepítem, a floppy nem felismerhető tovább, és formáznom kell. A 32 bit-es verziót pedig alapvetően nem akarja engedni, mert 64 bit-es wint használok.
-
harry
veterán
válasz Rover623 #25631 üzenetére
Esetleg arra tudok gondolni, hogy a single-dulal-'trial' channel, ha egyáltalán létezik ilyen elnevezés, miben különbözik, melyik megoldás jobb. Avagy pl. 1db 2gb modul, vagy 2*1, vagy akkor már legyen 3*1gb, vagy nem tudom.
-
Rover623
félisten
válasz Lackó86 #25630 üzenetére
Ritka értelmetlen kérdés...szerintem nem kellett volna ilyen sokáig fennmaradnod...vagy annyit inni...
Kb. mintha azt kérdezted volna: milyen sebességkülönbség van a két- és négykerekű járművek között...
Inkább az mondd el, mit akarsz venni és mihez/mibe...
[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Lackó86
tag
sziasztok!
Az lenne a kérdésem h milyen sebességkülönbség van a DDR3 dual és Tri kitek között?
jambi
-
bond0007
csendes tag
válasz pincehely #25628 üzenetére
na most az a helyzet hogy ha csak a mhz-t növeltem akkor ugy nem indultunk el 2,2Volton majd megprobálom esetleg a 2,3voltot és ugy az 1200 mhzt meg nézegetem http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/70 ezt és megprobálok egy ilyet összehozni valahogyan... de neked hogyis volt ? leirnád egy kicsit részletesebben?lécives
-
CptMisi
őstag
Üdv!
lenne egy másik gép is:
ASRock A785GXH/128M + athlon 2 x2 240
2 alternatíva: Kingmax 2gb 800CL5/ Geil 2GB DDR2 800MHz CL5 Pristine
kicsivel olcsóbb lenne a kingmax, de jelenleg nincs készleten
Ha lehet PÜ-ben, mert meghalt kb. ez a gép, és csökkentett módban is egy nap, mire behoz 1 oldaltYou reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
bond0007
csendes tag
hi lenne nekemis egy kérdésem van egy ddr2-es geil ultra 1066mhz-es 4gb kitt és ahogy huzom a proceszórt egy q6600at ugye automatán adja a memoriának a mhz egyre nö de most a proceszor 3,58 on van de a memoriának nem merek sokat adni mhz ben nemtudom mik a türéshatárai most 1058 on van de a következö választási lehetöségem 1192 lenne megmerjem e adni nek vagy ne mit tegyek ?????
a válaszokat elöre is köszönöm. -
tomgabor
senior tag
Azon gondolkozom hogy veszek 2x1 Gb Kinston HyperX 1150Mhz ramot ezzel tuti müködik(benne van a listában) csak sajnos nem kitben van igy müxik majd dualba vagy nem
-
tomgabor
senior tag
Szoval ha kingstonból azt irja hogy a KVR-t támogatja és én KHX-et teszek bele akkor is müködik(azt halottam hogy az 1066-os ramoknál a biosban kell állítani valamit?)
-
tomgabor
senior tag
No tuning max 25e Ft
-
nagyúr
válasz tomgabor #25619 üzenetére
Nem feltétlenül kell ragaszkodni hozzá. Mik a terveid a konfiggal? Felhasználási terület, tuning? Mennyit szánsz a kitre?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tomgabor
senior tag
Hello van egy alaplapom Gigabyte GA-EP45-UD3LR és ehez szeretnék 2x1 Gb ramot csak nem értek hozzá annyira és a Gigának van ilyen Memory Support List-je itt ezt mennyire kell figyelembe venni(ezek lesznek benne Intel E7500, Giga Hd 4850)
-
harry
veterán
válasz UdVi86 #25617 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, de nálam ha jól emélkszem az X2 240 mellé a ramot (ami amúgy 1600MHz-es) 1333-ra állította be...
Korábbi problémámra - az auto beállítások helyett szeretnék mindent fixre rakni. Ram fesz és időzítések rá vannak írva a modulra, de a megfelelő frekvenciát nem tudom. Procinál szintén, ht, fsb, szorzó, alapfesz, egyebek... mi-hogy működik, hol tudok ennek utánajárni? Procituning topic?
-
UdVi86
aktív tag
válasz Raptor 666 #25615 üzenetére
A Phenom II-nek alapból 1333MHz a memóriajele, az Athlon II-nek (pl X2 240) meg 1066MHz. Ez lehet hülyeség, valaki megerősítene ebben?
-
félisten
válasz HoReSz1975 #25606 üzenetére
A proci tuninggal sztem menj át a topikjába, ott "laknak a szakik"
Sztem teszteld ki meddig bírja a ramod 4-4-4-12-vel. Lehet nem érdemes váltanod.
(#25615) Raptor 666: Azt a feszt sokallom, nem lehetna visszavenni belőle?
[ Szerkesztve ]
-
Raptor 666
tag
válasz pincehely #25614 üzenetére
a procit most még nem fogom húzni, mert gyári hűtővel megy. Majd mikor megjön az új hűtőblokk, akkor majd ilyenekkel is kísérletezek. Jelenleg manualon van az egész, átállítottam D1Rect útmutatása szerint, és 1,7V feszt adtam nekik. Jelenleg egyenlőre úgy néz ki, hogy stabil.
-
pincehely
addikt
válasz Raptor 666 #25611 üzenetére
Húzd meg a psoci fsb-jét.
Ezzel együtt emelkedni fog a memória órajele is.
A biosban nézd meg, hogy a memória beállítás nincsen-e autom, ha igen, akkor tedd manualra, és máris egy csomó órajel közül választhatsz.http://kefetemap.deviantart.com/
-
Lacika001
aktív tag
válasz SSJPeter #25601 üzenetére
CSX-et ajánlanám, (naná hogy nekem is olyan van ), bár 1066MHz felett sose járattam, de azt tényleg nagyon alacsony fesszel tudja, emellett 800MHzen is lazán megy CL4ben 1,8V-on, jelenleg 888MHzen megy 4-4-4-12 1.82V fesszel, 2óra prime blenddel teszteltem.
Kombatibilitásról nem tudok sokat mondani, P45-DS3 lapban megy rendesen. -
Raptor 666
tag
válasz pincehely #25610 üzenetére
A lapom eléletileg 1666+-os memória kezelést ír. Ez azt takarja, hogy minden ami 1600 MHz feletti órajelű ram, azt downgradeli 1666-ra, egy féle kingston 2000MHz-s RAM-ot pedig 1800MHz-re. Az 1600 MHz-es RAM-okra azt írja, hogy nem downgradeli őket, hanem rendes frekin kezeli. Az fsb jelenleg 200 a memókon, a szorzó így 6,6 aléapból. a max amit tudok neki adni, az 8x szorzó.
D1Rect: Mindjárt beállítom őket arra a beállításra, habár feszt nem tudom, hogy mennyit adjak
-
pincehely
addikt
válasz Raptor 666 #25604 üzenetére
Kit érdekel, hogy a windows manager felismeri-e a ramjaidat?
A bios ismerje fel, meg a win, és akkor helyben vagy.
Amúgy nem minden alaplap tud 1600mhz-et beállítani a ramnak, csak tuning esetén.http://kefetemap.deviantart.com/
-
szki
őstag
válasz Andrissimo #25607 üzenetére
Ha nem akarod újratelepíteni a rendszert 64 bitesre, akkor 750-1000 MB-ból csinálj ramdiskkel tempet és/vagy virtuális memóriát.
Win7 kompatibilis és egyszerű ramdisk például a Gavotte -
Süni 1985 F
senior tag
válasz Andrissimo #25607 üzenetére
32 bit-es oprendszer alatt 4gigábol 3,5-öt lát jobbik esetben amennyi a videokari memója azt ugye ebből leszedheted alapból!
Ajánlom,hogy szerezz be 64 bites verziót és akkor a 4Gb 4 lesz és megszűnik a gondodTDI POWER
-
Andrissimo
csendes tag
Hali!
Én 32 bites win7-et használok 4gb memoriaval.A win7 mennyit tud kezelni?A vga drivere, hd4850 ugy irja ki a memoria tipusát hogy Memória mérete 1919 MB,Memória típusa HyperMemory mikozben a kari 512 megas.Hol lehet beallitani hogy ne szedjen le a Rambol?Az xp-n is ezt csinálta... -
HoReSz1975
őstag
válasz D1Rect #25595 üzenetére
A CPU Vcore: 1.4V a CPU PLL: 1.6V... , de nem stabil az 1200MHz sajnos
Tudnál nekem ajánlani olyan ramot, ami elmegy 1000MHz -en 4-4-4-12 -ön, vagy akár többet is
Alulról kezdtema tuningot, a mostani eddig 900MHz -en elmegy 4-4-4-12 -n. Próbálnák takarékoskodni a feszekkel
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Raptor 666 #25604 üzenetére
Állítsd be gyári értékekre a ramokat, ha tényleg cl7-es akkor az 7-7-7-21 vagy valami nagyon hasonló. A feszt is állítsd manuálisan, ne hagyd auton.
[ Szerkesztve ]
-
Raptor 666
tag
Sziasztok!
Szóval amit időközben sikerült kiderítenem, az az, hogy az integrált video kari visz el 512Mb-ot a rendszer memóriából. Ez így akkor jól van, nem érdekes a memória mennyisége a továbbiakban. Ennek ellenére továbbra is fennáll a probléma, hogy a rendszer automatikusan 1333MHz-n futattja a memókat, 9-9-9-9-24-es időzítésekkel, 16V-on. A memóriáim 1600Mhz-esek elméletileg szóval ez fura.
A Windows 7 Manager még mindig nem ismeri fel a memóriákat, ami megint csak egy kis aggodalomra ad okot számomra. Szóval ennyi fért bele a mai napra nekem. Megyek aludni mára. Ha valakinek van esetleg ötlete, hogy miért nem ismeri fel a rendszer rendesen a memóriákat, vagy hogy mit csináljak az kérem írja meg. Nem Jó ha beleszorul az emberbe amit ki akar mondani
-
Raptor 666
tag
válasz Raptor 666 #25602 üzenetére
Szóval a Windows managerrel megpróbáltam megnézni a dolgokat.
Ez a jelenlegi helyzet. (Biosról nem tudom hogyan csináljak képeket, de azt is örömmel linkelném) Még benne vagyok a 8 napos visszavásárlási garanciában mindenre, de érdekelne mi okozhatja ezt a problémát.
-
Raptor 666
tag
válasz Raptor 666 #25600 üzenetére
Oké. A mai nap folyamán volt egy Win összeomlás, amikor nem voltam itthon. most elkezdtem nézni egy 1080p HD filmet, amíg várok a válaszokra. A rendszer egyszer csak fogta magát és újraindult. Valami nagy gáz van a dologgal. Sajnos nem tudom, hogy hol keressem elősször a problémát, de az tuti, hogy a memóriákkal, vagy a lappal gáz van. A tápnak bírnia kell az energia szükségletet: Chieftec GPS-500AB A típusú.
-
SSJPeter
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy manapság szerintetek melyik DDR2-es RAM-ot ajánlott venni ha tuningolni akarok?
Azt vágom,hogy 1066mhz felett már nem igen lehet kapni.
Három kiszemeltem lenne: CSX Overclocking CEC, Corsair Dominator ,Kingston Hyper-X.Jól hiszem,hogy azt érdemes megvenni ami a legkisebb feszen viszi az 1066mhz-t?
Mert akkor abban van még esetleg egy kis plussz tartalék kis + fesszel?Jelen esetben a CSX 1.8V-n viszi...a Corsair 2.1V a Kingston 2.2V-n...
P45-ös lapban lennének használva majd (Maximus II).
A CSX-el nincsenek kompatibilitási problémák?
Van ezzel kapcsoltban valakinek tapasztalata?[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KINGSTON FURY BEAST - 32 GB (2X16) Kit. DDR5 5200 MHz AMD EXPO
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest