- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Eddig volt 2x1 giga csx 800mhz-es ramom,most vettem hozzá még két ugyanilyet ami 1000mhz-es.Ha berakom mind a 4-et,az indításnál kifagy.Gondolom a más mhz a baj.Hogy tudnám megoldani?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A minap vettem a mostani 2x1 gigámhoz(CSX 1066mhz)még két giga ramot(Buffallo 2x1gb 1066mhz).Ha berakom mint a 4-et,az indításnál kifagy,ha berakok 1 buffallot és 1 CSX-et,működik.Nem tudja valaki mi lehet a baj?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A minap vettem egy MSI P35 Platinum Combo-t,van 4x1 giga ramom.2x1GB CSX 1066,2x1GB Buffallo 1066.Megy együtt a kettő,csak annyi a problémám hogy a biosban mondjuk beállítottam 933-ra a feszt,megnézem és csak 450-et ír terhelve a cpu-z és az everst is.Mi lehet a baj?Adni kéne neki feszt?
-
HollyBoni
veterán
Az én kérdésemre senki nem tudja a választ?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Van 4 gb 1066mhz-es ramom(2gb csx 2gb buffallo)hány voltot és milyen időzítést kéne neki adni hogy beinduljon 1120mhz-en?Mert nem hajlandó elindulni ha felhúzom addig.
-
HollyBoni
veterán
Megéri most DDR3 ramot venni,lehet később sokkal drágább lesz?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy MSI P35 Platinum Combo 775-ös alaplapom,ami támogat DDR2 1066,DDR3 1333mhz-es ramokat. Most nagyon alacsonyak a ram árak,és karácsony tájékán akarok építeni egy 1156-os alap gépet,de gondoltam most eladom a mostani DDR2-es ramomat,és veszek 6GB vagy 4GB DD3-as ramot. Az lenne a kérdésem,hogy ebben a lapban mennének az 1600-as ramok ha úgy állítanám be bios-ban,vagy be sem kapcsolna velük a gép? Illetve inkább 1333-as,vagy 1600-as ramot érdemes venni?
-
HollyBoni
veterán
Na sikeresen vettem 2x2GB DDR3 1333 ramot,bár ebben a sz@r combo lapban ha 1100-nál tovább húzom nem bootol be..
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Érdemes 4GB ram-ról 6-8GB-ra fejleszteni? A játékok kihasználják? Nagyon alacsonyak a DDR3 árak,ezért gondoltam,hogy fejlesztek.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Most van 2x2GB DDR 3 memóriám,érdemes lenne még venni egy 2GB-os modult,vagy akkor nem menne dual channel-ben,és nem érne annyit? 8GB-ról azt modják felesleges,játékhoz kéne főleg. (BF3)
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A ram időzítésekről valaki fel tudna röviden világosítani,hogy mik is azok? Hynix DDR3 memóriám van,2x2GB,1333mhz-ről szeretném felhúzni 1600-ra,sokaknak sikerült írták is milyen időzítésekkel megy csak már nem emlékszem. Szóval ezeket hogy érdemes beállítani?
Közben megtaláltam,itt azt írja Lec CL9-es időzítésen mennek,ezt hol tudom beállítani? Feszt is kéne emelni?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Mégegy kérdés,ha i5-760-ra váltok ez a ram ami most van jó lesz hozzá? Hynix 2x2GB DDR3 1333
-
HollyBoni
veterán
4 helyett 8gb DDR3 RAM dobna a rendszer sebességén? Illetve sokat vágok videót, erre jó hatással lenne?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Szerintetek mit lenne érdemesebb fejleszteni? 4 helyett 8gb ramot, vagy egy SSD-t a rendszernek és pár programnak? Ahova főleg a teljesítmény az a videóvágás, photoshop és hasonlók.
-
HollyBoni
veterán
válasz Darko_addict #40127 üzenetére
Premiere Pro-val vágok, GTX 560-at nem támogatja, szóval semmi értelme arra váltani. [link]
Az még a baj, hogy OS X-et futtatok a gépemen, és ott nem is támogat csak Quadro kártyát, meg GTX285-öt, Windows-ra meg nem szívesen váltanék vissza.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz Darko_addict #40129 üzenetére
Lehet hogy jobb, csak nem venném hasznát mert nem játszok. Ha már videóvágáshoz kell VGA akkor minimum GTX 470(mert ugye azt támogatja a Premiere Pro), csak akkor vissza kell váltani Windows-ra... Szerintem először RAM,SSD, aztán talán VGA, bár lehet egy izmosabb proci többet segítene.
Szerk.: Lehet mégsem rossz ötlet az a VGA: [link]
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Konfigom: i3-540, 4GB DDR3, HD 5450. Kéne egy kis + teljesítmény, a teljesítmény igényes progik amit használok Premiere Pro, Photoshop, Lightroom. +4GB RAM és SSD között gondolkozok egyelőre, nem tudok dönteni. Sokan mondják hogy egy SSD nagyon sokat dob vágásnál, meg az egész rendszer is gyorsabb lenne tőle, nem tudom a RAM mennyit dob a dolgon. Kéne mindkettő de most csak az egyikre van keret, szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Üdv!
Érdekes ram problémával kapcsolatban kérnék segítséget.
Lapom: EVGA X58 3x SLI Classified
A ram pedig 2x2GB DDR3 Hynix.
A napokban elszállt a videókártyám, addig áttettem a szüleim gépébe a ramot, amiben valami Asrock AMD-s combo lap van. Most vettem egy másik videókártyát, üzemelném be a rendszert de mikor töltene be a Windows 7 újraindul a gép. Gondoltam valami driver hiba mert VGA-t cseréltem, bár régebben nem volt ebből gond. Pendrive-ról raknék fel egy új Win-t de mikor bejönne a telepítő szintén újraindul a gép.
Ha bent van mindkét ram újraindul a gép, ha csak egy van bent akkor megy minden, most is arról írok. A slotokkal nincs gond, egyenként mennek bennük a ram modulok, csak ketten nem. Próbálgattam az összes slotot. Használati útmutatóban azt írják ha két ramot használsz akkor balról nézve az első két piros foglalatba kell rakni a ramokat. Próbálgattam hogy az első feketébe és a mellette lévő pirosba rakom a ramokat, így bebootol a Windows, sajátgép -> jobbklikknél azt írja 4GB ram, de csak 2 használható, CPU-Z 4GB single channelnek érzékeli. Bios resetet is próbáltam már.
Szerintetek mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bitcoin, Tesla: az egekben a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- SkyShowtime
- Építő/felújító topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest