-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hossszú
őstag
Geil EVO ONE 2133MHz-es ramoknak mekkora feszt lehet adni pluszba, 1,65V a gyári érték.
-
$p@rr0w
őstag
2*1GB kingmax 1066, és 1*2GB kingmax 1066 CL:6-6-6-18 2,1V Ha lenyomok egy memtestet, nem fogja kiírni melyik hibázik, muszáj egyesével?
Közben írom a memtest86-ot cd-re, meg levittem 1,9V-ra kb 40 perce és azóta nem halálozott. Lehet sok fesz miatt? Mondjuk a 2,1V az még a gyári specbe is belefér...
-
Nekem a Mushkin esetében nincsenek fenntartásaim a garanciális ügyintézés korrektségét illetően. Ne az itthoni tapasztalatokból indulj ki! Persze a posta téged terhel általában, de egy új, minőségi RAM esetében, ha ésszel hajtod, nem lehet gond. Többször vásároltam már én is külföldről, ilyen esetekben ott is csak gyártói gari van. Eddig egyszer volt gondom így alkatrésszel, de leleveleztem a gyártóval, akik postafordultával küldték a vadi új motyót.
-
$p@rr0w
őstag
Jorus: Okés, kösz.
Most meg kékhalálozunk...
Valaki ki tud ebből hámozni valamit?Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.2.0.256.1
Locale ID: 1038Additional information about the problem:
BCCode: 1a
BCP1: 00041284
BCP2: C0D6A001
BCP3: 0000BE78
BCP4: 8CC00000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 2_0
Product: 256_1Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\100109-22573-01.dmp
C:\Users\Sparrow\AppData\Local\Temp\WER-30576-0.sysdata.xmlKellenek a fileok esetleg?
-
mbencem: Intel rendszereknél az FSB növelésével és/vagy az FSB/RAM arány növelésével tudod emelni a RAM frekvenciáját. Ezt a topicot (különösen az 1. hsz-t) javasolt átfutnod az alapokhoz.
Az időzítések közül az alacsonyabbak biztosítják a gyorsabb működést. A másik elnevezésükből ez logikusan következik, ugyanis 'késleltetés'-nek is hívják, innen már értelemszerű, hogy minél kisebb a késleltetés, annál gyorsabb a működés. Természetesen meg kell keresni azt a stabil beállítást, ami a legmagasabb órajelet, a hozzá tartozó legalacsonyabb késleltetéssel biztosítja. Erről bővebbet itt találsz.Hardtech: Memtest86 javasolt. Innen tudod letölteni. Letöltöd, kicsomagolod az ISO-t, kiírod CD-re, vagy USB-re, amiről bootolsz, majd mehet egy teljes teszt. Ha hibátlanul lefut, újrakezdi, egy-két kör elég. Fontos, hogy ne OS alól futtasd, mert akkor az oprencer által lefoglalt memóriarészeket nem tudja ellenőrizni.
$p@rr0w: természetesen a cl6-os időzítés valamivel lassabb működést biztosít ugyanazon a frekin, mint a cl5. Hogy ezt valós alkalmazásokban érzed-e, persze nem biztos. Szintetikus teszprogikkal kimutatható. Szerintem nem kell miatta aggódnod. Az assymetric dual channel mód annyit jelent az MCH szempontjából, hogy az egyes memóriacsatornákban eltérő a RAM mennyisége. Ez teljesítményben sokkal közelebb van a single channel-hez, mint a symmetric dual-channel-hez, ergo lassabb. Bővebb infót itt találsz.
Dyno: kiemelkedően jó modulok, kvázi a legjobb DDR2-es chipekkel szerelve.
-
Hardtech
aktív tag
milyen programmal tesztelhetem a memóriákat hogy tökéletesen működnek e nincs valami bajuk ?
-
mbencem
tag
hY!
Az lenne a kérdésem hogy lehet-e a ram órajelét növelni(és hogy)?
Alaplapom ASUS P4P800S-X
Ramom DDR-400 1GbVagy ha az órajelen nem akkor az időzítés melyik a jobb?
első érték:2 2.5 3
második:4 3 2
harmadik: 4 3 2
negyedik: 8 7 6 5
és van még egy ahol csak 4 és 8 között lehet állítani.
akkor van még ilyesmi hogy Idle Timer: 8-64T
Refresh Rate: 7.8-64uSec-ig lehet állítani -
válasz
$p@rr0w #24879 üzenetére
A 6-6-6 @ 1066MHz a szabványos, az 5-5-5 @ 1066MHz nem. Persze vannak modulok, amelyek esetében a gyártó garantálja a cl5-ben való működést, de az nem szabványos. A régebbi moduljaid tudták ezt a késleltetést 1066-on, a mostaniak pedig nem, ennyi az egész. Bővebben itt írtam a szabványokról.
-
$p@rr0w
őstag
Kösz a gyors választ, de úgy néz ki, sikerült megoldanom.
Idézet a dobozról:
- CAS latency: 4-4-4, CL=4(533Mhz), 5-5-5 CL=5(667Mhz/800Mhz/1066Mhz), 6-6-6, CL=6 (1066Mhz)
Ezt odáig olvastam hogy: 5-5-5 CL=5(667Mhz/800Mhz/1066Mhz)
Most beállítottam 6-6-6-18-ra (5-5-5-18-on nem ment) így megy 1066-on, együtt a 2*1-el is, assymetric dual channelben. Ez a 6-6-6-18 akkor szabványos? Miért van ott az 5-5-5-nél is az 1066Mhz? Érthetetlen, a 2*1Gb eddig 5-5-5-18-on ment 1066-ban dual channelben... -
$p@rr0w
őstag
válasz
$p@rr0w #24855 üzenetére
Megvettem a ramot, de nem akar 1066-on menni, 1000 a legfelső freki amin a POST még lemegy, de itt is kékhalált dob a win, 800-on fut csak rendesen. Mi lehet a hiba? Vigyem vissza? Természetesen úgy is próbáltam h csak az új ram van egyedül a gépben...
Lehet valami rosszul van beállítva? A dobozáról néztem az adatokat: 2,1V; CL: 5-5-5. -
Dyno
veterán
Sziasztok kérdésem az lenne hogy ezekről a ramokról mia vélemény? 2x1GB Super Talent T1000UB1G5
[link]Itt PH-n tudnák venni egy 2x1gigás kitet 7K-ért, és másfél évesek, megéri vagy inkább hanyagolni kéne?
Köszönöm előre is.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! van egy Biostar TA790GX A3+ 5.x alaplapom, és nem tudom milyen memóriát válasszak bele
Pár ram teszt van fent az teszt oldalon is, de érdekel, nincs-e valakinek tapasztalata ezzel alaplappal és más, a tesztoldalon nem szereplő ramokkal.
-
BTom1970
aktív tag
Hello !
DDR II -es RAM-ot vennék.
Kb egy hónapja láttam 4GB-t 15000 Ft körül, egyik árkeresőn.
Most kb 22 - 23000 Ft körül megy.
Volt mostanában RAM ár-emelkedés?Ez érdekelne:
Kingston 4GB/1066MHz DDR-II PC2-8500 HyperX Tall HS (Kit! 2db 2GB) (KHX8500D2T1K2/4G)Kösz: Tom
-
-
Raptor 666
tag
Valaki esetleg valami RAM ötlet a 24867-es Hszemre?
Tényleg kell a segítség, mert nem nagyon tudom értelmezni a support listet, és amit ajánlottak korábban : KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 12.413Ft
ezt ahogy olvastam nem pont játékra van. De fogalmam sincsSegítsetek
-
Picco
addikt
gigabyte p35-dq6-ba melyiket ajanljatok a ketto kozul?
OCZ 2x2GB DDR2 1000MHz CL5 ReaperX HPC
Garancia: 10 év
Összehasonlítás
21.656 Ft (bruttó)OCZ 2x2GB DDR2 1100MHz CL5 Platinum
Garancia: 10 év
Összehasonlítás
22.824 Ft (bruttó -
lsc
nagyúr
válasz
Raptor 666 #24867 üzenetére
.
-
Raptor 666
tag
A következő kérdésem lenne. Nem találtam meg az alaplap topicját szóval itt tenném föl a kérdést
Gigabyte GA-MA785GT-UD3H --> ilyen lapot szeretnék venni a közeljövőben.
Kellene hozzá RAM, de 3 éve lemaradtam a technikában, és fogalmam nincs hogy most melyek a jó RAM-ok.
úgy kb. 4GB-re lenne szükségem, árban kb 20-22k
Proci mellé AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition lesz úgyhogy gondolkodtam a 8GB MEmón is.
A dolog HD filmekre illetve játékra lenne. Mit ajánlatok? (játék az nem a mostani csúcs játékok. kb CS:S, illetve WoW ami leköt, öcsém lehet, hogy próbálkozna újabbakkal, de az nem érdekel
)
GEIL-lel nagyon jó tapasztalataim vannak, azt favorizálnám, de persze ami a legjobban illik a gépbe.
-
SgtD
csendes tag
válasz
FehérHolló #24860 üzenetére
hello!
köszönöm szépen a választ.
Sajnos minden beállítás úgy állt, amire javasoltad hogy állítsam...
a windows pedig lefagyott, és újraindult a gép amint betöltötte volna a rendszert, amikor csak az 1gb-s kártya volt a gépben, az első slotban.
ezek szerint a gépem csak a 266 mhz-s ramot veszi be?
a két 256-os 400-as :S
esetleg valami más ötlet?
-
Hardtech
aktív tag
Valaki válasz
erre ?
-
FehérHolló
veterán
Na akkor szenvedjünk egy kicsit.
A memóriamodulok (nem a chipek) pontos típusát kérlek hámozd ki valahonnét. (CPUz, akármi segítségével.) Ha egyik reg, a másik non-reg, akkor alapban meghaltunk. Ezt onnét is meg lehet állapítani, hogy a névleges kapacitáshoz szükségesnél több chip van a modulon és számuk osztható 9-cel.A lap legfeljebb 266MHz-es DDR memóriákat támogat. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem megy benne a 400-as.
1. Rakd be az 1GB-os modult a legkisebb sorszámú slotba. (ez a procihoz legközelebbi az esetedben.) A 256-osokat pedig pakold olyan messzire a tetthelytől, hogy még kísértést se kapj, hogy egyelőre foglalkozz velük. Ha a jumpereket már piszkáltad a lapon, akkor próbálj meg visszacsinálni mindent alaphelyzetbe (lásd: kézikönyv).
2. A BIOS-ban az advanced chip settingsnél állítsd be a következőket:
FSB egyezzen meg a DRAM sebességgel. Ezt valószínűleg neked kell állítani, az FSB-t ne piszkáld, csak a DRAM-ot.
Ha az FSB 100MHz, akkor a "By SPD"-t állítsd "Manual"-ra és írj be Cycle Lenghtnek (CL) 2.0-t (remélem engedi), minden mást hagyj úgy, ahogy van. Ha az FSB 133MHz, akkor pedig a CL-t állítsd 2.5-re.
Erre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a modul SPD-jében nincs 133, illetve 100MHz-hez tartozó érték.Próbáld meg így, ha működik, akkor foglalkozhatunk az 1GB+256MB+256MB trióval. Ha nem megy, nincs sajnos több értelmes ötletem.
A BIOS flash és az oprendszer reinstall nem segít sajnos az ilyen problémákon. Az más kérdés, hogy az előbbit talán érdemes lenne megcsinálni egyéb okokból. -
SgtD
csendes tag
válasz
FehérHolló #24853 üzenetére
megpróbáltam mindenhogyan. az 1gb + 256mg kombót, slotokat felcserélgettem, de semmi. amikor külön volt betéve az 1gb-s, akkor kezdte betölteni a win xp-t, aztán újraindult...
lakótársam gépéből kivettem az 512-esét és betettem a 2 db 256-os mellé, és akkor is ugyanazt produkálta.
ha felrakom újra a windowst, az segítene valamit?
bios flash update-tel buherni windowsból érdemes?köszi a választ és a segítőkészséget előre is!
-
Tibi87
tag
Szevasztok! Szerintetek az mitöl lehet hogy kitömöritéskor ujraindul a gép..viszont egész nap játszottam és semmi baj... nfs shiftel és gta4-el 1x nem volt baj....most az elöbb viszont restart..... amugy win7 64bit van fennt
-
FehérHolló
veterán
Innen nézve úgy tűnik, hogy nem kompatibilis az 1GB-os modul a lapoddal. Ezen a BIOS frissítés sem segít.
Esetleg próbáld meg betenni az 1GB-osat az egyik 256MB-os helyére (a két azonos színű slot egyikébe - A csatorna), a 256MB-osokat meg egyáltalán ne rakd be sehova. Ha így megy, akkor csak 512MB-ot veszítesz. (Ha kompatibilitási gond, akkor ez sem fogja megoldani.)Ha Rover623 megtisztel a figyelmével, ő talán tud valami jobbat tanácsolni.
-
Tibi87
tag
Szevasztok! Szerintetek az mitöl lehet hogy kitömöritéskor ujraindul a gép..viszont egész nap játszottam és semmi baj... nfs shiftel és gta4-el 1x nem volt baj....most az elöbb viszont restart..... amugy win7 64bit van fennt
-
SgtD
csendes tag
sziasztok!
most vettem egy 1gb-os ddr ramot. 3 slotom van, kettő 256 mb-os rammal. amikor betettem melléjük, beolvasta a gép, de amikor a windowsnak indulnia kellett volna, csak fekete képernyő volt.
kivettem egy 256-ost, ugyanez.
kivettem a másikat is, a windows betöltése alatt újraindult a gép.amikor visszaraktam a két eredeti RAM-ot, azt írta ki a windows, hogy "a rendszer súlyos hiba után állt helyre stb stb" és a hibajelentés küldése után egy BIOS frissítésre próbáltak rábírni. Bios frissítés kellene tényleg? az alaplap leírása szerint el kellene hogy bírja még a 3 gb-ot is...
Ha igen, hogy tudok BIOS-t frissíteni? még sosem csináltam ilyet...
ill. valami más megoldás van erre? (a ramok egyébként 400-asok, mindhárom)köszi
-
Hardtech
aktív tag
Sziasztok a kérdésem a következő lenne:
mi a jobb/gyorsabb ,ha 1000Mhz en 5-6-6-18 on vagy 800Mhz en 5-5-5-15 esetleg 800Mhz en 4-4-4-12 (ezt nem biztos hogy be tudom allitani a ram birja csak en bénazok) beállítással mennek a ramjaim ?
-
törölt tag
Helló, eredetileg egy
Kingston 4GB 1066MHz DDR2 HyperX (KHX8500D2K2/4G) Black Limited Edition memória (2x2GB kit)
páros rendeltem, de időközben elfogyott, helyette rendeltem egy
Geil Black Dragon 4GB 1066MHz GB24GB8500C5DC (2 x 2GB kit) 5-5-5-12 DDR2 memória
Mi a véleményetek a GEIL-ről mint márkáról ? Van olyan jó mint a Corsair, OCZ, vagy a Kingston ?
-
lsc
nagyúr
válasz
lalus8706 #24843 üzenetére
Már jártál a p35 topicban, most itt, de a legegyszerűbb a lapod topicjában lenne megkérdezni, talán a legjobb is . Az sem ártana hogy tervezel-e tuningot, mennyi memóriát akarsz és mennyi lenne a keret .
-
MALK
tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hozzátok mivel nem nagyon vagyok jártas a ramok világában, hogy ASUS P5B Premium alaplap c2d E8400 cpu mellé mien ramot ajánlotok?
Az apacerről valakinek valami tapasztalata véleménye? előre is köszi -
lalus8706
tag
sziasztok!
EP45-UD3P-re milyen memóriát ajánlatok?Mert a memory supportjánál nem sok RAM van megadva...
Egyébként Q9300 lesz mellette.
Thx -
-
aleister
veterán
válasz
--Disztroj-- #24834 üzenetére
Ez a fesztéma kissé fura, mert a ramra 2.0v van írva. Ennek ellenére alapban 1.9 körül (asszem 1.92) kér/kap a laptól.
-
aleister
veterán
válasz
--Disztroj-- #24832 üzenetére
Rohadtul! Nekem ilyen van és 1080-ig plusz fesz nélkül bírja cl5-ben. Tovább nem próbáltam.
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
ez a ram mennyire karaj?
Geil Ultra DDR2 4096MB/800MHz Ultra KIT 2x2048MB CL4
P45-ud3r lapba lenne
Előre is köszi!
-
Tibi87
tag
Az unganged mode 64 bit, hatékonyabb megoldás a D. Chanel megoldásnál. Ez az AMD korszerűsített memóriakezelése.Ganged 128 bit
Az unganged a gyorsabb valamivel, ugyanis a ganged mód 128 bites dual channel-t jelent míg az unganged mód ezt a 128 bitet két különálló 64 bites csatornán kezeli -
aleister
veterán
Igazából alkalmazásonként változik, hogy a memória sávszélessége vagy az időzítése a nyerő. Persze, ha plusz fesszel el tudod érni a 800MHz mellett a 4-4-4-12-öt, akkor azt érdemes belőni.
Amíg a kezeddel elviselhető egy fél órás izzasztás után a ram hője, addig nincs baj. Azért nem árt, ha van a házban hűtő venti. Természetesen több fesz, több fogyasztás (mi több, több mhz, több fogyasztás).A ganged, ill. unganged-et én sem vágom, majd valaki az öregek közül megmondja jól.
-
Gyuri27
félisten
válasz
petrelli86 #24826 üzenetére
Mivel giga lapod van ezért állits a szorzón. Ott van a MIT menüben. Persze ctrl+f1-t nyom előtte.
Amúgy az sem árt ha a lapod manualját olvasgatod kicsit. -
-
Gyuri27
félisten
válasz
petrelli86 #24823 üzenetére
Az 1066 mögé oda van írva, hogy O.C. Tehát alapból a nem támogatja. Tuningolnod kell.
-
Rover623
félisten
válasz
petrelli86 #24823 üzenetére
Esetleg itt visszaolvasni?
-
petrelli86
aktív tag
heloka!
Gigabyte G31M-ES2C lapom van és 2x1gb kingmax ddr2 1066, elvileg a lap tudja az 1066-ot de a gép mégis csak 800-on hajtja..
mit kell állítanom a bios-ban hogy 1066-on pörögjenek? -
BigBear
senior tag
válasz
Whaazzup #24821 üzenetére
Ahogy írtam, megnéztem 1,64V-ig. Itt i5-ről van szó, a max. adható 1,65V. (Oké, adható több is, de az kinyírhatja a procit Intelék szerint.)
Másrészt elég csúf lenne, ha a gyárilag 1,5V-os memória nem lenne stabil 1,5V-on.Oprendszernek mi köze a memóriához (ha utóbbi rossz)?
Amúgy nem tudok telepíteni sem, mert meghal menet közben.A tippeket természetesen köszönöm szépen, csak kiderül valami...
-
Whaazzup
senior tag
válasz
BigBear #24820 üzenetére
Szia:póbálj egy frissebb memtesztet vagy más memoria tesztelött ami nem Dos alapon teszteli a memoriát.Inkább több feszt adj neki mint 1.5v akkor stabil.
Nem hiszem,hogy a geil alapból rossz inkább a tesztelö progi a ludas.
Mit csinál a másik,memoriával ugyan ezt,jó lenne ha ledozerólnád és új OP-ot telepitenél,ha a memoria szar nem megy fel a Vista.
-
BigBear
senior tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Sajnos beleütköztem a következő problémába.
Adott egy új konfig: Gigabyte P55M DS2 alaplap, i5 750 processzor, 2x2G Geil Value DDR3 1333 C7, Sapphire HD4850, WD 640G, PC Power & Cooling Silencer 420W táp.A winyón Vista (még a régi C2D rendszerhez telepítve, de driverek feldobálva stb.). Gépet összeraktam, win persze alig-alig akart menni, de valahogy összejött pár fagyással. Gépet lelőttem, majd este bekapcs. Rendszertelen fagyások, kék képernyő, újraindulás.
Gondolkodtam mi lehet, végül a Memtestet beizzítottam, mondom ártani nem árt. Hát igen. Gyakorlatilag folyamatos hibák, nem egy-kettő, tízezres nagyságrendben dobta a program a hibákat. Goldmemoryval ugyanez.
Nos, éppen ez az ami aggaszt. Létezhet az, hogy ennyire rossz a memória? Vagy valami más lehet a hiba? Alapból 1,5V-ra tettem (a gyári adatok szerint is ennyi a működési fesz), de kipróbáltam 1,5V-tól 1,64V-ig, ugyanígy dobálja a hibákat memtest alatt.
Garanciális minden, csak tényleg furcsa ez a sok hiba, bevallom, ilyet még nem láttam.(Elnézést, beírtam a DDR3 topikba, de lehet, hogy ide kellett volna...)
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Milyen beállítással járnék jobban (játéknál)?
800Mhz, időzítés: 5-5-5-15
vagy
667Mhz, időzítés:4-4-4-12Esetleg +fesszel 800mhz és 4-4-4-12 ?
asszem alapfesze a kingstone ramjaimnak 1.8V, biosban pedig max 1.95V-ot tudok neki adni.
Semmi borda nincs a ramokon, plusz fesszel nem sül meg?
és még annyi hogy ha emelem a feszt akkor ugy van mint procinál, hogy többet is fogyaszt a gép?
És mi az hogy ganged, ill. unganged?
válaszokat előre is köszi!! -
$p@rr0w
őstag
Legyen szíves valaki aki tud válaszoljon erre, fontos lenne.
-
Livius
őstag
válasz
aleister #24810 üzenetére
Corsair XMS3 1GB moduljaim vannak amik DHX-esek vagyis hűtőbordásak, de alapon is termelik a hőt rendesen. Mennyi feszt adjak neki? Az északi hidat is szerintem tudom állítani abban a másik menüben, de nem értem az ottani értékeket, hogy hogy módosítják a feszültésget.
-
Loco7us
tag
Hello!
szeretném kibővíteni a jelenlegi 2 x 1 GB kingstone CL 5 ös ramomat még 2 gigával, és az lenne a kérdésem hogy mennyire ügyeljek arra hogy lehetőleg pont ugyanilyet fajtát vegyek vagy csak arra kell figyelnem hogy másik kit is CL 5 ös legyen?
-
Picco
addikt
2*2gb tuningosabb ram kellene nekem a mostani 2*2 geil black dragon 800/cl4 helyett.
giga p35os lapba kellene es nem art ha megy 1100mhz-en, tudnatok segiteni?elore is koszi
-
aleister
veterán
válasz
Livius #24808 üzenetére
Ez érdekes. Tehát a régi ramok mennek 2x1-ben, az új ramok mennek 2x1-ben, a ramok mennek külön egyesével, ám 4x1-ben fagy. Próbálj esetleg kicsivel több feszt adni rá. Amíg nem érzed melegnek őket, nem baj, ha többet kapnak.
A kérdéses menüponttal az alapértelmezett feszültségértékeket tudod még jobban felülírni.
"From my understanding the adjustments made under the reference voltage override menu change the nominal voltages for improved signal delivery for the CPU, FSB (MCH really) and memory modules. By doing so the platform then things that the voltage you are giving it is the right voltage and not too much or too little." -
Tibi87
tag
Az miért van az hogy nfs shift alatt ujraindul a gép és ma meg Gta4 alatt indult ujra... semmi gond nem volt eddig nekem vista alatt nfs shiftet kb ott vittem el 75% ig! és 1x sem indult ujra a gép! most igy win7 alat már vagy 4x! ma ugye meg 1x GTA4 alatt!! Ez nekem nagyon furcsa
-
Livius
őstag
válasz
aleister #24807 üzenetére
Az új ramok mennek 2x1 GB ben nincs semmi bajuk.
Még soha nem próbáltam tuningolni a ramot, de most benyúltam egy kicsit abban a menüben BIOS-ban, csak ellenkező célból. A hülye BIOS autoból 1.54V-t adott nekik, ezt lejebb vettem 1.50-re, de így is volt újraindulás. Lejebb hogy tudom venni, jobban nem engedi, a Ramra az van írva ennyi kell neki. 1333-ról levettem 1066-ran most úgy néz ki jó, nincs restart. Van még egy menü a neve Reference voltage override. Itt is vannak értékek a RAM chanellekre, és itt mind a négy slotra 50 az értékn mellette még a CPU-nak van még pár értéke. Ezek az 50-k mit jelenthetnek? Itt van ez a része a BIOS-nak. -
Livius
őstag
Vettem a meglévő 2x1GB Corsair XMS3 1333Mhz DHX-es ramom mellé még 2x1GB Ramot ugyan ilyen Corsairt persze. Beraktam őket és érdekeseket művelnek. Vista betöltő képernyőnél fagyott először a gép, aztán a Ramok megigazítás után már betöltött, de a Vistában restartolt magától kb 5 perc múlva. Csináltam egy alap BIOS beállítást, és az új két modult raktam az első két slotba. Így már bírtam kb 30 percig a Vistában, de restartolt aztán. Most elindítottam a Memtest86 3.5, de ahol van a Pass és Test sor, ott már vagy 20 perce a Pass 0% és a Test 40%, mintha nem csinálna semmit. Szerintetek a valamelyik új RAM lesz a rossz, vagy nem szeretik egymást az ugyan olyan ramok?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Sziszifeca #24798 üzenetére
Kingmax 1333-at vennék bele, DDR3. A kompatibilitása a legjobb, és később is tudod használni, ha lapot cserélsz.
Az más kérdés, hogy egy-két hónapot már én is várnék.
Ez egyben válasz Csorbi @ #24743 kérdésére is.
HGyu
-
aleister
veterán
válasz
Speed® #24795 üzenetére
Igazad lehet, de ha megnézi az ember az árlistákat, 16k körül szaladgálnak 2x2-es 1066 MHz-s kitek.
Egyébként ramok esetén van olyan, mint pl a cpu szériáknál? Nevezetesen, hogy a legkisebb órajelűt érdemes megvenni, mert nagy eséllyel tudja hozni a nagyobb testvéreinek a teljesítményét?
Azért kérdem, mert mind a 800-as A-data, mind a Geil Ultra kitem vígan rohangál 1100 MHz-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest