- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Lassan oprendszert fogok cserélni (xp-->win7) és arra gondoltam, hogy megtámogatom egy kis rammal.
Jelenleg ebben a lapban: GA-EP35C-DS3R egy E8400 proci mellett van 2x1 GB 800MHz-es ram: Corsair TWIN2X 2048-6400C4
A kérdésem:
Jó az ha veszek mellé egy ugyanilyen ram-párost és akkor lesz 4x1 GB ram vagy tegyem ki a polcra és vegyek mást, többet? (pl. 2x2GB, stb...)
Mit javasoltok?
(az alaplap és a proci még marad vagy 1 évig)Előre is köszönöm a válaszokat.
- Alex -
-
lala98
csendes tag
Hello!
Tudnátok segíteni h. egy gigabite ga-m57sli-s4 és egy amd athlon64 x2 3800+ proci mellé mien ramot ajánlotok??
Köszi -
törölt tag
hali!
Az érdekelne, hogy jelenleg a laptopomban DDR 330Mhz-es memória van. Működni fog-e benne magasabb órajelű memória, ha lecserélem, ugyanis bővíteni szeretném. (2X250 ről 1 vagy 2 Gb-ra. (Asus A6U-5001- es noti)
Köszi a válaszokat
-
szki
őstag
válasz
killer1203 #24488 üzenetére
Giga AM3 topic
Geil semmiképp!
Corsair, Kingmax, Kingston jó lehet. De ha 1333 MHz felett nem használnád, akkor szinte mind jó.
Ajánlott a PH kereső használata!Mod: lsc: Lásd Giga AM3 topic Geilre keresve:[link]
-
Ősember
őstag
válasz
itt a lapod kompatibilitasi listaja, klikk - ez alapjan erdemes valasztani
-
yolan
őstag
válasz
-
jagger82
csendes tag
Hello.
NANYA 2GB DDR3 8500 1066 Erről a RAM-ról mi a véleményetek? Valaki használ ilyet? Vagy esetleg 2 x 2 GB-ot?
-
Whaazzup
senior tag
válasz
pIIrash #24475 üzenetére
Szia kell neki Min::2.1 volt hogy stabil legyen nem általános de vannak giga lapok amik nem hajladok 2x2 gb rammal D-C -be meni,ha nem használsz 64-bites rendszert inkább cseréld le 4x1
gb-ra jóbban kezeli.A memoria beáálitrásnál fontos hogy ne legyen benne sok AUTO állitás egy everest után simán be tudod állitani a rammot,és igazából a fesz,és az idözitések a fontosak.
A Geil EVO ram nem igazán szerencsés választás inkább ólcsobingmax,CSX, ramot vegyél ne félj
mind kettö minimum fog menni ahány megaherczes.Én ajánlanám a 64 bites rendszert azt használok minden jobban megy rajta,és 16GB rammal.Csak türelem és utánjárás a lényeg a gép menjen.
Ja csak a ram slot behelyezés:Intelnél::::: 1-3 slot 2-4 slot dual.De azért ne lassú a single a kettö közti különbség alig van 6-7% lék és jobban lehet tuningolni ha a ram singlében van
KÉ:
-
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
Whaazzup #24468 üzenetére
Nem minden lap nem minden rammal kompatibilis. Hála a bios iró kisiparosoknak.
Isti22: ezzel nem tudsz mit csinálni. lapod totyikjában kellene érdeklődi, vagy ramot kölcsön kérni és olyan 2x2 gigás rammal használni amivel megy. A giga lapom pl másnál 2x2 giga bd-l megy.
Tituka: ha win alatt és programok alatt nincs baj akkor ne foglalkozz vele szvsz.
pIIrash: alapból nem fog 1066-t menni. Kell a "tuning". Tehát olyan fsb-t és szorzót állits be kézzel ahol az eredmény 1066. Ha csak single van feltehetőleg nem jó slotban vannak a ramok.
-
pIIrash
tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Vettem egy Gigabyte GA-EP45-UD3LR alaplapot és 2*2GB Geil Evo One Kit RAM-ot. A ram 1066-os elvileg. Az alaplap is tudja ezt, DE a ram csak 800-on megy ráadásul csak Single Channelben. Tudja valaki, hogy tudnám ezt orvosolni? 1,8 V-ot kap, de gyárilag 2,2~2,4 van ráírva. Belőttem 2,2-re, de ettől még nem lett jobb.Előre is köszönöm!
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok rájöttem hogy OCZ nem mindig kompatibilis.
Nagy márka csak éppenséggel egy síma kingmax jobb.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Isti22 #24463 üzenetére
A lapod nem tolerálja a 2x2 giga ramot (nekem ez volt egy g31-s lappal). Ha tudsz a lapnak adj + feszt. Ha lehet a ramot próbáld ki haver lapjában (biztos ami biztos). Ha ott jó szvsz a ram a ludas.
Tituka: 1066 spd-n hibázik? Amúgy fagyás egyéb van vagy csak a memteszt szarozik?
-
Isti22
csendes tag
Hello
Van egy kis gondom a pc-mel... Van egy Abit NF-M2SV alaplapom AMD Athlon X2 5600+ prockóval, és 2x 2 giga rammal...
A gond az hogy ha egymás mellé teszem a 2x 2 giga ramot, kék halál, és újraindul a rendszer. Próbáltam cserélni a memória slotok-ban is, úgy is fagy, illetve kipróbáltam mindkettőt külön, akkor nem fagy le, vagyis nincs kék halál... Ez miért lehet??? Vista 64 bitest használok. -
Tituka
senior tag
srácok az a helyzet hogy a blade-em 1066-on hibázik a memtest szerint, viszont 800mhz-en gyönyörüen lefut....
akkor csak nem lehet a ram hibás...
-
artiny
őstag
érdekes
...de fogalmam nincs arrol miert van ez
-
yolan
őstag
válasz
Gyuri27 #24454 üzenetére
A ház szellőzik rendesen. Ja, igenigen 2x1-es kit volt, félreérthető volt
Én is nézegettem ilyen 1.8-1.9v-os csodákat, de azok ahogy nézegettem nem igazán szeretik a rugalmasságot frekvencia téren. Ismét csak a g.skillel tudok példálózni, 800as low voltage pi kit 96x-en megállt. 1100-as low voltage pi modul 1160-on és 800on cl4-ben el sem indult. :SReménykedek, hogy az 1066-os 2.0-2.1v-os pi black ezeknél rugalmasabb. -
yolan
őstag
válasz
Gyuri27 #24452 üzenetére
Azt, hogy meleg. Kézzel érintve meleg. Tippre olyan 30-40 fokosra mondanám. Tippre.
Egy: legalja-e vagy sem, nem szeretnék ocz-t. Kettő: van 1100-as ocz gold, Három: nem szeretnék ocz-t, és főleg nem 1200-asat gyárilag. A fő tartomány 800 és 1100 között lenne, cl4 és cl5 között, és 1.8-2.1v között. ezek felett csak pár órás tesztekig. És fontos a nagy hőleadó felület. Ezért kérdeztem, hogy mit gondoltok a g.skill 1066-os pi black-ről? -
yolan
őstag
válasz
Gyuri27 #24450 üzenetére
Én. 2 kit is járt nálam, egy ocz gold 1100-as, és egy 800-as gold. Mind a kettőt 1:1-ben hajtottam, illetve az 1100-ast 800-on is g31ben felszorozva. És nekem melegedtek. Nem szeretném őket a gépembe. Jól mentek, szépek voltak, de én inkább kihagyom. Egyértelmű, hogy a 2x2-es kitek nem fognak úgy menni mint egy 2x1-es kit. De ami most van 2x2-es crucial, az ezeknek mindnek megfelel, csak ez is forróbbfejű. 2x1-es dominatorjaim hűvösek voltak, legdurvább gyilkolásnál mikor már 2.4v-ot kaptak, akkor voltak melegek.
-
yolan
őstag
Sziasztok.
Olyan ddr2-es kit-et keresek ami stabilan bírja a 800-at cl4-ben 1.8-2.0v között, de ha lesz magasabb fsb akkor pl az 1000-et cl5-ben 1.8-2.1v között. Esetleg kis bencsmarkoláshoz 1100-1200-at. És jó nagy hűtő legyen rajta. Nem szeretem ha melegszik. Ilyen 2x2-es kit-et, keresek, maximum 20k-ig. Eddig a g.skill 1066-os pi black vezet. A 800-as pi black kilőve mert 1000 felé nem igen lehet állítani, és az 1100-as pi is kilőve, mert az meg 1100 fölé nem megy, és 800-at sem szereti túlságosan ahogy olvastam. Nézegettem meg mushkin ramokat, de azoknak a hűtőjük nem annyira győzött meg, pl az xp2-es szériájé. Crucial-on is keveslem a bordát, át tud melegedni. Corsair Dominator pedig nem tudom, hogy most, hogy áll, de lehet nem férne bele a 20k-ba. OCZ is kilőve, melegedik.
Szerintetek?Üdv, yolan.
-
UdVi86
aktív tag
Néztem a lap honlapján a ram kompatibilitási listát. Azon a felsoroltak közül a Geil Value és az OCZ Platinum (a magasabb feszes) szerepel. Csak sajnos egyiket sem tudom Ősembertől beszerezni. Ő ajánlotta még a Ripjaws-t és az alacsony fesszel elég szimpatikus, na meg az ára sem rossz. Egy probléma van vele, azon túl hogy menne-e a lapban. Nem biztos hogy befér a Ninja 2 alá, de ezt hamarosan kilogikázom.
Amúgy ha valaki rendelkezik ilyen Ripjaws rammal lemérhetné nekem h hány mm a nyáktól a hűtőborda teteje (azokra a "fűrászfogakra" vagyok kíváncsi)? Köszönöm.
-
artiny
őstag
Helotok
Egy ket jatek azt irja h 2gb ramom van, de viszont az everest lassa mind 3gb ramom es a system info is. Ez baj, miert nem ismeri fel a jatek? A jatekokban ezek szerint csak 2gb ramot hasznal?
Mar voltam igy 2 vagy harom jateknal....talan a nfs underground 2 nel ,dead man hands nel 2gb ir ki a confignal.
Windows Xp van , keto azanos markaju es egy harmadik kingston ram,egyforma MHZ sek,ddr2 sek.[kep]
[kep] -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
A "zeppelin" mond valakinek valamit?
Ha igen, akkor ne tartsa vissza.
Köszönöm:piadex2
ps: mielőtt jönnének a poénok: a zeppelin, mint ram márkanév mond valakinek valamit?
-
UdVi86
aktív tag
A Ripjaws menne 785g lapban? A G.Skill oldalán p55 kompatibilitás van csak jelezve. Valamint a lap manualjában ez van írva: "240pin/1.5v". Akkor ebbe csak 1.5v-s ramok tehetők vagy csupán ilyet ajánlott tenni?
Tuningolni nem akarok, de érdekelne, h melyik lenne a legjobb ezek közül?
Köszönöm. -
yolan
őstag
Valaki feszegetett már le crucial ballistixről bordát?
-
UdVi86
aktív tag
Jelentem változott a helyzet. Megfogadtam Qru fórumtárs ajánlatát és 1333MHz-es cl7-es ramot veszek a gépbe. Az új jelöltek:
Geil Value 1333MHz cl7 1.5v (GV34GB1333C7DC)
G.Skill Ripjaws 1333MHz cl7 1.5v (F3-10666CL7D-4GBRH)
Mushkin HP3 1333MHz cl7 1.7-1.8v (996652)
OCZ Platinum 1333MHz cl7 1.8v (OCZ3P13334GK)
OCZ Platinum 1333MHz cl7 1.65v (OCZ3P1333LV4GK)
Melyik lenne a legjobb választás? - A lap továbbra is 785g chipsetes (MSI).Köszönöm.
-
yolan
őstag
válasz
Picturemaker #24432 üzenetére
Hát a geil-eket valahogy soha sem szerettem. Amikor volt nálam, akkor pedig nem nyúztam, örültem, hogy lett kölcsönbe dolgozni..meg nem is enyém volt. Amik saját tulajdonba voltak, azok közül csak 1-2 darab volt ami felmelegedett kellően, pl ocz gold 1100-as. Hát, ez a neve, tipus számot tudok mondani. Ősember árul ilyet, vagy tud rendelni még. BL2KIT25664AA80A
Rövidke teszt róla: [link]
Ez is tud melegedni, mondjuk két pár milis alu lap lenne a borda, egy keretként végigfutó pici recézéssel, de ez sem volt forró soha, pedig kínoztam.tkoni: Szerintem hagyd el a T-t a lapból, és az egész ddr3-at még. Főleg ne 1333-as modulokkal akard. egy 800mhz cl4-es ddr2 bőven elég.
-
tkoni
csendes tag
A segítségeteket kérem!
Most készülök egy új gépet összerakni: már van egy DDR3 1333MHz CL6 GEIL Ultra (2x1 GB Dual Channel) memóriám és egy AMD Phenom II 720 Black Edition processzorom.
Egy (AM3) GA-MA770T-UD3P alaplapot akartam venni, de a gyártó (Gigabyte) oldalán olvastam, hogy "4 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat", a memóriám viszont 1,7 voltos.Nem tudom, hogy jó lesz-e a fenti párosítás! Gond nélkül üzemelne, esetleg tönkremenne valamelyik alkatrész?
Van olyan alaplap, amihez jó a memóriám vagy a RAM-ot cseréljem le?Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Picturemaker
őstag
-
yolan
őstag
válasz
adam320 #24430 üzenetére
Jóhát, maga az ic biztos meleg, sőt, forró is elképzelhető jó nagy feszen. De egy 1.8v-on 800as cl4-es netán cl5-ös merthát ez is hétköznapi érték, szerintem még borda nélkül sem forró. Egy 2.0v-on már hűtés nélkül, simán elképzelem. 3.2v-on meg már a folyékony hélium se mindig elég.
-
rovtiv
tag
Üdv mindenkinek!
A konfigom olvasható a nick-nevem alatt.
Valószínűleg buta a kérdésem és a hozzáértők számára könnyen megválaszolható.
A lényeg az, hogy a gépemet a minap hosszabban teszteltem a Prim-mel, és három óra múlva az egyik mag hibázott. Miután a procit egyelőre nem hajtom (bár kipróbáltam és 3.7G- még alapfeszen stabil Intel burn-nel tesztelve), így a ramjaimat megkínáltam 2 volttal (csx overclock 2x2Gb kit, 5-5-5-16). Így már stabil, viszont terhelve a modulok már olyan forróak, hogy éppen nem tudom megfogni őket, 65-70 fokra tippelek.
Szóval, hosszú távon nem lesz ebből baj? (Ez volna a kérdés.)
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
troooper
tag
Hali! Szerintetek hosszabb távra AM3 konfigba melyik ramokat praktikusabb venni?
GEIL Value 4096Mb DDR3 1600Mhz CL8 KIT
GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL7 KITJelenleg CPU X2 550BE lesz, Asus M4A79XTD EVO lapban, ha ez számítana.
Üdv!
-
Osynho
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az alábbi konfighoz milyen memóriát érdemes vennem.
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
AMD Phenom II 720 AM3 BOX Black Edition
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIE
SAMSUNG 1000GB F1 7200rpm 32MB SATA2
CORSAIR PSU-400CX4 gigás kitben gondokodom elfogadható áron -- a geil ramok kilőve mert valami miatt nem mennek bele ebbe az alaplapba-- szóval melyik gyártót milyen órajelet és időzítést javasoljátok?
Köszönöm szépen
-
MinionFlasH
senior tag
Babicsbalu köszi a választ. Hát igazából a jelenlegi gépemre már nem áldoznék(3600+ X2, 2gb 800, 3850)szerintem felesleges már ebbe áldozni majd egy PhenomII egyszer
-
scream
veterán
DDR3 1800 MHz@CL8 vagy 2000 MHz@CL9 ????
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
2x2 GB DDR3 1600 1,65V-os ramokon gondolkodom.
Milyen típust érdemes ebből megpróbálni?
Ha valakinek van esetleg tapasztalata ezekről.
Most C2D mellé lenne, később meg ki tudja. -
scream
veterán
válasz
MinionFlasH #24410 üzenetére
hát inkább a 2 giga 800-as ... esetleg beruházhatsz még egy 2 gb-os 800-as modulra / már 5k-ért hozzádvágják / és azzal járnál a legjobban.
-
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem szerintetek melyik jobb? Van egy 2gb 800mhz ramom, meg egy 1Gb 533 ram! Kérdés 2gb 800, 3gb 533 lenne a jobb megoldás? Köszi
-
Tibi87
tag
válasz
Tituka #24400 üzenetére
Szevasz! Nekem is ilyenféle bajom van /volt...nekem phenom 9850 x4 van és csx 1066-tal is szorakozott söt egy elég drága corsair dominator 1066 2 x 2 Kit-tel is voltak bajok!!
Most egy Kingston HyperX 2 x 2 Kit van de evvel sem fényes a dolog néha kifagy a gép! 800 mhz nekem is stabil...de na aggodj sokat nem veszitesz! Amd-nek vannak és még mindig vannak gondjai a memoria kezléssel lásd az új Phenom II X4-t ott is nem megy az 1666 Mhz stabilan csak az 1333 mhz! Én beletörödte hogy semi értelme mérgelödni hogy most 800 mhz van 1066 mhz!! ugy sem kapsz akkora sebesség külömbséget hogy megilyedve hátradölj a székedben
Amugy memtest szerint jók a ramjaim és mégis.... -
Whaazzup
senior tag
Sziasztok: már minden márkás rammot kiprobáltam nekem a Corsair DHX/CSX/GEiL vált be.
De az igazság az hogy a nyertes a KINGMAX:a legkompatibilisebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest