- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- ZIDOO médialejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kowi84
aktív tag
válasz
BullKoxa #58536 üzenetére
Kingstone nagyon korrekt a garanciával kapcsolatban. Egy rövid stori: memória kifingta magát. számla megvan, kisker felkeres. "Küldjem be postán, és intézik!" 1 hét (!!!) múlva jön a válasz, hogy nem tudnak foglalkozni vele garanciában, mert én eltávolítottam róla az egyedi azonosítókat. WTF??? Mondom nem vagyok debil, rajta van minden (még jó hogy lefényképeztem mielőtt elküldtem). Erre kiderült, hogy a bolt pluszban ráragasztott egy saját egyedi azonosítót (ami gondolom 2 év alatt leszáradt) és emiatt utasították el a garanciális igényem. Ja, és ha kifizetem a postaköltséget akkor a szívesen visszaküldték volna a halott modult. Vicc. (amúgy neves, régóta prosperáló kisker)
Gondoltam akkor legyetek vele boldogabbak. Mivel nagyon felbasztam az agyam, csalódottságomban írtam egy levelet a kingatone-nak és megreklamáltam a hibás modult ami elvileg garanciás. És ami eztán következett, na valahogy így kéne működjön a garanciás ügyintézés. A levelemre pár óra (!!!) múlva jött a válasz, hogy nagyon sajnálják, hogy ennyire pórul jártam a kiskerrel, és egyértelmű, hogy azonnal cserélik a meghibásodott terméket, lévén élettartam garanciás. Természetesen nem kell elküldenem nekik se a hibás darabot, se a vásárlást igazoló számlát, ha esetleg tudok a sorozatszámról fényképet küldeni azt megköszönik, de ha a "sérelmeim" miatt nem tudok, attól is eltekintenek. Persze elküldtem a fotót, és még aznap délután jött a csomagértesítő a UPS-től, hogy a kingstone csomagot adott fel nekem.
Na az utóbbi az európai módszer, az előbbi az meg a magyar valóság. -
kaoszpapja
aktív tag
válasz
BullKoxa #21240 üzenetére
az mch, mch ref, cpu termination,cpu ref, cpu pll ezeken állítottál? mert kellene:
cpu pll......1.5
cpu termination......1.26
cpu ref................amit emel a termination-nal ha alapon van mind a kettő
mch................1.26
mch ref.............0.760 környékén legyenfsb/dram ref............a dram voltage fele
dram termination.....a dram voltage fele
a channel ref...........a dram voltage fele
b channel ref...........a dram voltage felenah valahogy így nézzen ki
-
puttputt
őstag
válasz
BullKoxa #21228 üzenetére
Nekem 1,8-on teljesen korrekt (mellesleg ilyen sebességnél 1,94 felett be se bootol hibátlanul a win...), ez van "papíron", memsetben is. Hacsak nem 1066 sebesség feletti tuningról van szó, nem kell 1,8V felett járatni. (A jobbak 2,0-en viszik az 1100-at pl...)
Az E(0) steppinget jelent, valamivel másabb, mint a C(0), és igen, észrevehetően másabb - nálam -, mert az előzőm C(0) volt. Ott nekem is elég sokat kellett adni, de itt már Prime-oltam 4,05-öt 1,184-1,20-on is stabilan.
Az enyém, valamiért (lap miatt talán) a magasat nem szereti annyira, 1,360-on sem volt stabil a 4,6, pedig nincs olyan messze... -
-
puttputt
őstag
válasz
BullKoxa #21211 üzenetére
Nem hiszem..., 800x3=2400 mega, ami annyit jelent, hogy szükségképpen nézi mindkettő modult (2x2GB összesen), ebből kb. 2800 van szabadon winboot után, szal. majdnem a teljeset, de mégsem fogja le annyira, mintha ráereszteném az összes szabadra...gyorsabban pörgeti, jobban eloszlik és így is mérvadó az eredmény, ugye igazam van
Látom, keverten van 6gigád... jó lesz az a Vista x64...
, mindet felismeri gond nélkül?
Milyen gyors? -
válasz
BullKoxa #18269 üzenetére
Hú az akkor elég lassúnak tűnik... havernak 4-4-4-12-es BD-jei vannak, igaz 800-as és nincs tuningolva.. Nekem 1066-ba kéne alapon olyan, ami legalább 5-5-5-15... Asszem Corsair olyan, de az meg +FAN-os... nem láttam sehol passzívval sajna... Vki esetleg még vmi? Geil Ultra, Evo esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged