- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flurider
aktív tag
Hi
milyen időzítéssel kéne mennie egy 1066-os (KLEE88F-B8KU6) kingmax ramnak?
Most 6-6-6-18
(Gigabyte EP45-DS3, E8400, Sapphire 4870-512, 2×2GB KINGMAX 1066, SAMSUNG 640GB HDD, COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite, FSP BlueStorm II. 500W)Kösz előre is!
Csillagkörü Litér
-
slimtomi
csendes tag
Üdvözletem!
Kérdéssel fordulok hozzátok. Ha lenne a laptopomban 4GB RAM, ugyebár ez 32bites rendszerben nem címezhető meg teljesen, tehát csak egy része használható, kb 3,5 GB, és mindez mondjuk DualChannel üzemmódban, vajon az XP nem fog tőle kékhalálozni?
Gyárilag egy 1 GB és egy 2 GB-os modul van a gépben, tehát értelemszerűen nem fognak menni dualchannelben. De én kiszeretném használni eme adottságát a gépemnek.
Köszönöm a segítséget előre is!
slimtomi -
yolan
őstag
válasz Jockes #24695 üzenetére
Most adta le a rendelést Ősember, pár napja, onnantól számítva 1-1.5 hét szokott lenni. Megkell őt kérdezni, mikor van a következő rendelési határidő, ameddig le tudsz adni rendelést. Ha nem nagyon lesz tuning, akkor felesleges szerintem ez a g.skill neked, bár egy árba van szinte a low voltages 800-as cl4-es kit-tel, és az 1100-as cl5-ös kit-tel is, csak azok nem igazán mennek többet. A 800-as pi 2.2v-on sem volt hajlandó 960 fölé menni, az 1100-as pedig szintén 2.2v körül 1160-ig ment, onnantól semmit tovább. Ha kitudod hajtani 1:1-ben az 1100-ast, akkor szerintem olyat vegyél, 1.8-1.9v-on szépen elvan, ha csak a 800-900-ast tudsz 1:1-ben hajtani, akkor a 800-ast vedd, és húzz rajta ha kell a 900, vagy vegyél egy hk szériásat, azon igaz ksiebb a borda, de azok kegyetlenül mennek. Vagy mint én, vedd meg az 1066-os cl5-ös nem low voltages g.skill pi black-et, és azt tudod 800-1200 között állítgatni szépen, mikor mi kell, és még nagy a borda is rajta, és betyárul néz ki.
Szerk.: term. mennek e8200-vel, és igen, megbízhatóak.
[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Jockes
csendes tag
Köszi a választ!
szétnéztem a rambazárban...
elnyerte a tetszésemet...
mostmár csak annyit szeretnék tudni, hogy ezek a G.SKILL RAM-ok mennyire megbízhatóak? (közben keresem a teszteket)
Tuning pedig egy kevés lenne szerintem idővel...De inkább azt is inkább "teljesítmény-optimalizálásnak" hívnám so. nem tervezek kihajtani semmit...
ui.: nekem is szimpatikus amit te rendeltél...ha tudod, mennyi idő alatt jön meg?mert nincs raktáron...
mellesleg ezek a RAMok mennek egy E8200-al ugye?
kösz[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Az Evo One Kit az 4 x 2 giga! Ne tévesszen meg a nevében szereplő 4096Mb! Nézd meg, hogy írják is: MEMÓRIA MÉRET: 8Gb
Az alaplapomon 4 memória foglalat van. Elférne bennük a négy modul. A jelenlegi dual kit-et eladnám.
64 bites rendszert használok már most is. A jelenlegi 4 GB ramomhoz is az kell már.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
New Life
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez az ASUS M4A785TD-M EVO alaplaphoz tudnátok valamilyen olcsó, de ugyanakkor nem a leggagyibb 1066-os ramot javasolni?
Nem kell hiperszuper, csak nem szeretném a leggagyibbat megvenni!Köszönöm a segítséget!
NL
Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat.
-
Tubai
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy van nekem 2 giga ramom. 2x512 dual chanelbe van, melléjük raktam 1x1 gigát. Így lelassul a ramok sebessége? Mert a kapacítás ugye nő, csak nem tudom, hogy ilyenkor kiesik-e a dual-chanel. Érdemes-e benn hagynom, vagy vegyem ki?
Válaszokért, előre is thx!
-
yolan
őstag
válasz Jockes #24685 üzenetére
hülyeséget írtam, ilyen ár mellett valszeg 2x2-es szeretnél..
Én most rendeltem Ősembertől egy igen komoly kit-et, egy 2x2-es 1066-os cl5-ös g.skill pi black-et, 17-ért. Megy 800-on cl4-ben 1.8v-on, de ha kell 1100-1200 körül is. Ha nem ragaszkodsz az ipon-hoz, akkor nézz szét mindenképp Ősembernél. Ha marad az ipon és lesz tuning, és 25-öt ki tudsz fizetni akkor szerintem a corsair dominatorokban nem csalódnál, esetleg az ocz reaperx-ben. Ha 800mhz-s akkor cl4-et tudjon, ha 1066-os akkor cl5-öt, és egy alap borda minimum legyen rajta. Ha ezeknek megfelel, már jó lesz kis tuningra is.
Szerk.: tuning lenne?
[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
yolan
őstag
válasz Jockes #24683 üzenetére
Azok nem a támogatott ddr2-es memória sebességek, hanem az fsb sebességek.
Memory
4 x DIMM, max. 16GB, DDR2 1300 / 1200 / 1066 / 800 / 667 MHz, non-ECC, un-buffered memory
Ha mondasz egy árat, hogy mennyit szánsz rá, több közül tudnánk ajánlani.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Jockes
csendes tag
Hello!
gép összerakás előtt állok és a RAM kiválasztás van még hátra...
a cuccok:
ASUS P5Q PRO Turbo
INTEL Core2 Duo E8200 2.66GHz 775 BOX
SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
SAPPHIRE HD4870 1GB GDDR5 DUALDVI PCIE
CORSAIR VX450W
ez az alaplap támogatja a DDR2es ramokat 1600/1333/1066/800 MHz
2*2GB RAMot gondoltam a gépbe, 1066Mhzes kiteket nézegettem konkrétan:
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 HS KIT
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 1066Mhz CL7 KIT
kb. ezek olvasott tesztek alapján... ennél több pénzt nem is szeretnék adni érte...
várom a véleményeket... -
laci7878
csendes tag
Sziasztok.Nekem 1 nagy segítségre lenne szükségem.Szeretném egy kicsit ,úgy 70-80%-ra feltuningolni a gépet,ha bírja. Úgy a procit,a ramot,és a vid.kártyát is.
Segítsetek ebben,hogyan is tudom ezt megvalósítani ha lehet.-Alaplap. Gigabyte GA-EP35-DS3
-CPU: Intel Dualc. E2180 2.0 Ghz 800/1M box
-Ram. 2*1GB PC6400 DDR800 Kingmax
-Videocard. Gainward 9600GT 512MB PCI-E
-CPUFAN TITAN TTC-NK34TZ HűtőBocs,hogy ide írok,lehet,hogy nem a megfelelő oldalra,de senki nem akar,vagy tud a többin segíteni.
Köszönöm.
-
lsc
nagyúr
Amit linkeltél evo one kit az 4x1 giga kitben, ha berakod a lapba nem lesz több helyed /a lapokon ált 4 memóriafoglalat van /. Azzal semmiképpen nem lesz 8 giga ramod, csak ha 2db 2x2 gigás kitet veszel. Viszont akkor mindenképpen 64 bites oprendszer kell.
Az élet kegyetlen .
-
krypton
senior tag
Nem értek a Linuxhoz, de van véletlenül egy Hiren's BootCD-m (9.9), amin volt Memtest86+ v2.11. Ez 20 perc alatt lefutott gond nélkül (nem lehetett állítani semmit kb), illetve volt egy GoldMemory v5.07 nevű program, amit szintén lefuttattam. Összesen 35 percig tartott, és ez sem fagyott le/indult újra. Akkor nem is a memória a hibás hanem a procival van gond?
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Ki van kapcsolva a virtuális memóriám a Windows-ban. A mostani 4 gigával már feszegetem a határokat. Rendszerint nagyon sok program fut a gépemen. Most úgy néz ki, hogy processzort cserélek majd, úgyhogy gondoltam bővítem a memóriát is.
Sajnos 8 gigás dual channel kit-et nem találtam, ezért kell a 4x2. Ráadásul az Evo One kit, amit kinéztem árban nem is olyan drága. Illetve sokkal olcsóbb, mintha két 2x2-es csomagot vennék.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Rozs
csendes tag
Hello mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Nincs valakinek 2GB os micron D9KPT chippes DDR3-as 1600 MHz-es modulja, egy teszt erejéig kölcsönbe kellene. Van egy új lapom Asus P6T amiben valószínüleg az első két memória slot nem működik. Single, és dual-channelben sem megy. A 3-4-5-6-os szlotok működnek. Sajna csak 2db 2 Gb-os modulom van, és azt írták itt nekem páran, hogy érdemes lenne three-channelben is kipróbálni. Előre is köszi a segítséget. -
$p@rr0w
őstag
Erre valaki?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
krypton
senior tag
Csak mert ma húztam a memóriákon, 960Mhz-re és 5-5-5-15 időzítéssel 2.00V-on nem stabil, Prime95 alatt kifagy (ha sok memóriával terhelem). CSX CEC 800Mhz-es KIT-em van (ilyen). Szerintetek mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Van most egy 2gigás Kingmax 800-as modulom.
A kérdésem az volna,hogy megéri-e lecserélni egy 2×1Gb-os 1200-as Micron KIT-re némi ráfizetéssel?
A tuning az első számú szempont.Kösz a segítséget!
Üdv, Balázs
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
A memóriát milyen Windows alatt futó programokkal lehet tesztelni?
Üdv krypton
-
lsc
nagyúr
Nekem ilyen kitem van, tökéletes 800 cl4-ben, a helyedben eladnám a régit és vennék egy ilyet . A evo one igen drága, szerintem nem sokkal jobb az ultránál, ráadásul az 4 db ram, nem sok lap van amelyiken 4-nél több foglalat van , a mostani kited elfoglal 2-őt . A lapok ráadásul ált jobban szeretik a 2x2 felállást . Egyébként hová kell 8 giga memória ?
Mod New Life : A lapod alapból nem kezel 1333 fölötti ramokat de tuninggal igen, röviden .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
feca.111
csendes tag
A lapom topikjában már kérdeztem, de ott nincs nagy élet, úgyhogy itt is érdeklődöm:
a következő a problémám a lapomba GA-MA69G-S3H+X2 550BE beletettem
4GB (2*(2*1)) Geil Black Dragon CL4 Kit-et, el is indult szépen 1.8V-on 5-5-5-18 időzítéssel. A gond, hogy amikor beállítottam 2.0V-ra és 4-4-4-12 időzítésre indításkor 3-t sípolt és visszaált az előbbi beállításokra.
Valakinek valami ötlete?[ Szerkesztve ]
Kedvenc gombok: Ctrl+Alt+Del
-
New Life
aktív tag
Sziasztok!
Az mit jelent, hogy az alaplapra az van írva:
Támogatott memóriák: DDR3 1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066
Az OC mit jelent?
Beletehetek alapból 1600-on vagy 1800-on járó memóriát?NL
Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat.
-
€uro
őstag
Erről a GEIL Evo One 4096Mb DDR2 800Mhz QUADKIT csomagról mi a véleményetek?
A teljes Kit egy Intel E7300-as vagy Q9400-es gépben teljesít majd szolgálatot. A korábbi kérdésemet csak azért tettem fel, mert érdekelt, hogy amikor majd el akarom őket adni, akár külön-külön is megválhatok-e tőlük.
Az Evo One Kit-nek alternatívája lehetne még, hogy a jelenlegi GEIL Value 4096Mb DDR2 800Mhz KIT memóriáimhoz veszek még egy ugyanilyen csomagot.
-
€uro
őstag
Ahoj!
A 4 x 2 GB-os quadkit-tek moduljai megbonthatóak? Pontosan arra gondolok, hogy használhatóak két külön álló számítógép egyenként 2 x 2 GB-os dualkit-jeiként?
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
Sziasztok,
Összeállítottam egy konfigot, ami elsősorban játékra lenne használva:- GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P
- AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
- XFX HD4870 1GB DDR5 LITE PCIE
- FSP Everest 400W
- HITACHI 500GB 7200rpm 16MB
(minden más van)Véleményetek szerint milyen RAMot toljak hozzá? Nekem a jelöltem KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT (Tudom, hogy RAMról van szó, de magára a konfigra is jöhet tanács, ha vmit kicserélnétek esetleg)
Előre is köszönöm a válaszokat -
Rayyy
senior tag
Sziasztok!
Mi a jobb egy Asus p5kc-nek: ha 4x1 GB ramot rakok bele vagy ha 2x2-őt?
4x1 GB-os felállásban is van dual channel?Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni
Minden a legnagyobb render!
-
laci7878
csendes tag
válasz Gyuri27 #24643 üzenetére
meg mondom őszintén egyszer beállítottam hogy a cpu 4.0Hz fusson,de valamit elrontottam,mert kb 2 hónapig bírta(nagyon csúcs volt) és úgy állt vissza alapra hogy ki be kapcsolgattam készenlétre egy nap amikor nem kellett egyfolytában.
Nagyon kezdő vagyok hozzá úgyhogy ha tudsz nekem segíteni mit és hogyan állítsak be azt megköszönném.
Nem tudom mikor tudnánk összebeszélni,ha gondolod vegyél fel msn-re és talán úgy,ha tudsz.
Most sajna nem érek rá,viszem az asszony moziba ,de holnap estefele vagy amikor gondolod.
Köszönöm előre is. -
-
Gyuri27
félisten
válasz laci7878 #24640 üzenetére
Ocz reaper-t javaslok.
Ha a költség hatékonyság a cél. Ami szerintem üdvözitő lenne (ha játékra kell a gép a + pénzt vga-ra fordisd) geil value 800. 400-s fsb-l pont 1:1-ben mennek. Ami szvsz kifizetődöbb mint 1000MHz ami nem megy 1:1-ben.
Persze többet segitenél ha kb árat írnál, ill hogy 2x2 vagy 2x1 gigát szeretnél.Amd - Radeon - Ryzen
-
laci7878
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek!
Nem tudom milyen ramot vegyek a gépembe ami megbízható,jól tuningolható és persze pénztárca kímélő.Ebbe a gépbe kellene !:
-CPU Intel dual E5200
-Alaplap Gigabyte GA-EP35-DS3
-Videaocard Gainward 9600GT 512MB PCI-ECsak tényleg hozzáértő válaszokat légyszi.
Köszi. -
lujo10
aktív tag
válasz Picturemaker #24633 üzenetére
Köszi, akkor valószínű ennél a márkánál maradok, már csak az ára miatt is.
[ Szerkesztve ]
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
lsc
nagyúr
válasz --Disztroj-- #24637 üzenetére
Akkor talán a giga topicban kellene kérdezned .
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
válasz --Disztroj-- #24635 üzenetére
Nekem voltak a-data 800+-os ramjaim, semmi gond nem volt velük .
Az élet kegyetlen .
-
--Disztroj--
senior tag
válasz vbe7835 #24634 üzenetére
megjárták az 1120 at is 6-6-6-18ban az 5200mellett, szal mennek , csak a magas fsb nyírja ki őket....feszkót 2.0v ra tettem alapból, feljebb is mentem de eredménytelen, mch is kapott +ba, de nem volt jó.
Szóval kéne egy valamennyire pénztárcabarát, garantáltan 500as fsb-t bíró 2*2gigás 1066os DDR2-es rampár.
A fent linkelt a-data mennyire jó? [link][ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
vbe7835
tag
válasz --Disztroj-- #24632 üzenetére
Akkor viszont elképzelhető, hogy csak 800-as ramok. Nekem 4 db Kingmax 1066-os modulom volt, elvileg mindegyiknek ugyanaz a sorozatszáma. 2 közülük viszont csak 800-as volt, ha nem látom a saját szememmel, el sem hiszem! Páronként próbáltam ki a gépben, az egyik párt rögtön 1066-osnak ismerte fel a lapom, a másikat csak 800-asnak, és az utóbbiakat nem is bírtam 840 fölé húzni. Az 1066-osakon Hynix chipek voltak, a 800-asokon Kingmax chipek, szerintem ez volt a titok nyitja.
A másik ötletem a feszültség, mennyit kapnak a ramok? Auton hagytad?
-
Picturemaker
őstag
válasz lujo10 #24628 üzenetére
Üdv!
Nekem ugyanebből a sorozatból a 800+ -os van (2x2GB).
Teljesen korrekt memória. Gyári alapfeszültségen nem nagyon melegszik, 850-et viszi, tovább nem próbálkoztam. Nem szeretek plusz feszültséget adni az alkatrészeknek.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
--Disztroj--
senior tag
válasz vbe7835 #24625 üzenetére
Köszi hogy próbálsz segíteni, de hidd el tuti ram para van, már végigkottáztam minden beállítást és szorzót, feszt, időzítést stb. de szinte mindig ugyanott vágódott el a gép, 1:1 6-6-6-24ben 900on is megborul, winbe se jutok be.
a proci is ok mert kipróbáltam egy másikkal is és ugyanúgy szar volt az ügy, lap meg 600as fsb ig jó kéne legyen....A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
I5-rendszet építek.
Az alaplap gigabyte GA P55 UD4 lenne.Miylen memóriát kell hozzá venni, hogy majd a tuningot is bírja. A procit húzni fogom amit bír.
4 giga CSX -es memóriát néztem ki. Csak nem tudom melyik kell a 1333, vagy 1600, 1800 Mhz.
A csx benn sincs az alaplap támogatott memóriái között [link]
Ez jelent valamit?
Vagy a mnásik lap lenne a MSI P55-GD65
Itt nem is találtam meg melyik tipusú memót támogatja.
Szóval lehet CSX-es memót venni vagy nem és hány Mhz-est ha tungra is kell.
-
Tomi7887
aktív tag
üdv!
A tapaszatalatokra lennék kiváncsi, hátha valaki tud egy erősorrendet mondani nekem, hogy DDR2-k közül melyik gyártó a legmegbízhatóbb/felejtős.Szerintetek a Kingmax,Corsair, A-DATA megbízható?
Olyat is olvastam, hogy a Kingstonok már nem olyanok, mint DDR1-es társaik, ez igaz?
Gígabyte alaplapba vennék ramokat OCZ Gold cl5 mellé, tuningolva nem lennének.
Köszi a válaszokat!
-
-
lujo10
aktív tag
Hali!
Tapasztalat ezekkel a memókkal A-DATA+ kapcsolatban?
Megbízhatóság, tuning, stb.[ Szerkesztve ]
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
$p@rr0w
őstag
válasz --Disztroj-- #24620 üzenetére
Egyetértek vbe7835-vel nem a ramok hibája, állítsd az osztást akkorára hogy 1066Mhz környékén menjenek a ramok (FSB wallt amúgy is így kell megkeresni...).
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Egy kis tapasztalat GEIL DDR3 ügyben. (még nem teszteltem, csak megvettem)
Geil Value 1600 CL8 a cég honlapján az adatok: 8-8-8 1.5 V.
Konkrétan a ram-on: 8-8-8-28 (ez a többi márkánál 24), valamint 1.6V !Nem ezt vártam ettől a cégtől. A DDR2-es Value és Ultra sorozata szerintem nagyon korrekt volt, azt tudta (sőt többet) amit ígértek.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
vbe7835
tag
válasz --Disztroj-- #24624 üzenetére
Akkor nem lehet, hogy a memória szorzód nincs jól beállítva? Ennek a ramnak auto beállításokon egyből 1066-on kell szaladnia.
-
vbe7835
tag
válasz --Disztroj-- #24620 üzenetére
Szerintem nem a ramokkal van a gond. Az 1066-os Kingmaxnak az 533-as FSB-t simán kell vinnie - főle P45-ös lappal -, nálad inkább a proci a szűk keresztmetszet. Az E5200-k többsége nem bírja a 400MHz FSB-t. Az enyém max 375-ön ment.
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Nem szívesen teszem, de ki kell cserélnem erősebbekre a ramjaimat (2x2gb 1066 cl6 kingmax) ugyanis 400as fsb-től egyszerűen a winbe se jutok be.
Ha tudtok ajánlani valami alap (olcsó) ramot, ami egy p45 ud3r be jól érzi magát és bírja az 500as fsb-t akkor ne tartsátok magatokban....2x2 giga kéne
Egy ilyet kinéztem amúgy, nem tudom mennyire jó még, de régen az volt [A-data EE]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Genialis
aktív tag
Üdv!
Hogy egy igen népszerű volt magyarországi miniszterelnököt idézzek: Elkúrtam nem kicsit, nagyon. Az volt a cél, hogy egy minél kevesebbet zabáló rendszert hozzak össze (itthoni szerver, állandóan megy). Vettem egy nemtuningos G43-as alaplapot (intel DG43NB) meg bele 4 gigányi Geil Green DDR2 memóriát. A rendszer működik... csak. A Geil memóriák feszültsége 1.6 volt, ez az alaplap viszont nem bír a szabvány 1.8 alá menni.
Kérdés, mennyire fog jót tenni a memóriáknak, hogy több mint 10%-al több üzemi feszültséget kapnak 7/24? Van valakinek tapasztalata, hogy ilyenkor mi van? Nem nagyon találtam doksit a Geil-nél, hogy mi történik, ha a memóriáik 1.8-on vannak hajtva.
Csak ennyi a kérdés. Thx.
in4m8ion 1ts 2 B 3
-
BlackRaven0
csendes tag
megjött a ram és úgy látszik valami angyon nem sitmmel, mert képtelen vagyok belőni stabilra. gyári értékeken a boot képernyő megfagy és eleve nem boot-ol ha 1.5V-nél nagyobb feszt állítok be.
ez lehet amiatt h intel rendszerhez van ajánlva a kit és nem amd-hez? mit tudok most tenni?
Phenom X3 720@X4 955 | 4GB@1333MHz | HD5770
-
$p@rr0w
őstag
Üdv! Rambővítést tervezek a mostani 2*1Gb kingmax mellé: még egy 2 gigással megmaradna a dual channel az egyesekkel? Lapom Asus p5k, idézek a manualból: Users may install different memory size DIMMs into the two channels and enjoy dual-channel and single-channel at the same time. Jól értem h ha veszek a mostanihoz egy 2 gigásat megmarad a dual channel a 2*1nél? Ugye azért kéne a 2G egyben h a 4G után 6-ra léphessek.
mod: Gondolom ugyanilyen Kingmax 1066-osakat lenne érdemes melléjük tenni, vagy teljesen független a két-két slot?
[ Szerkesztve ]
-
Tibi87
tag
válasz aleister #24614 üzenetére
Szevasz nekem is ez van de na szarj be. Ez azt jelenti ugye hogy 1 channalben 2 foglalat van és összesen van 2 channel szoval 1 channelbe 1 foglalatba max 1 darab 1066 ram mehet!Nekem is ez van nekem sem stabil az 1066 igy 800 mhz-n futtatom öket.
Egyszerübben:
Channel 1 : Dimm1 - Dimm2 = ide az 1 vagy 2 be 1 db 1066-s
Channel 2 : Dimm3 - Dimm4 = ide a 3 vagy 4 be 1 db 1066-s
[link] itt a kép a lapról egyett a sárga slotba egyett a piros slotba ennyi az egész!
[ Szerkesztve ]
------> Intel Core i5 2500K I Love You <------
-
aleister
veterán
Megint én.
Ígérem az utolsó kérdésem lesz. A GB MA770-UD3 támogatott memóriáinál ezt vettem észre: "Note: Due to AMD AM3/ AM2+ CPU limitation, memory module of DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel."
Ez most azt jelenti, hogy 1066-os (vagy feletti) DDR2 nem megy dual-ban?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Tibi87
tag
Szevasztok!
2x2 gb Kingsont hyperX mellé beraktam a 4x1 gb ból 2x1 igy volt 6gb öszesen. Ettöl lehet játék közben lassulás ilyen 1 másodperces mert nagyon feltünö volt.Ahogy kivettem már nem tapasztalható!800mhz-n ment mindegyik ram.------> Intel Core i5 2500K I Love You <------
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BlackRaven0 #24611 üzenetére
Tuningnál még jól jöhet, hogy a ramod bírja a magas órajelet...
#nincsbennetarcsi
-
BlackRaven0
csendes tag
na, akkor megnyugodtan, mert későn vettem észre. bár annyiban hátrányban leszek h a hivatalos órajel 2133, nálam meg bios-ban 1600 a max. de legalább tuti menni fog és nem volt drágább sem a lassabbaknál.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BlackRaven0 #24609 üzenetére
Semmi, ennek csak marketing értéke van. Teljesen szabványos ramok ezek is, tehát ugyanúgy jók AMD-hez meg Intel-hez is.
#nincsbennetarcsi
-
BlackRaven0
csendes tag
olyankor mi van ha nekem van egy intel-hez ajánlott geil kit-em és amd-s gépbe akarom rakni?
-
aleister
veterán
válasz Ősember #24607 üzenetére
Őszintén megvallva én ugyanígy vagyok az am2+/am3 lapokkal. Valahogy tisztábbnak érzem, ha csak sima am3-as cpukra lenne felkészülve a deszka. Nem vagyok tisztában, hogy a tokozáson kívül milyen egyéb különbségek lehetnek. Ha csak ez az eltérés, akkor végül is nem gáz.
on:
Ez esetben meg is van a jelöltem: OCZ DDR2 PC2-8500 Gold 4GB (OCZ2G10664GK) 14k
Köszi a választ!Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Ősember
őstag
válasz aleister #24606 üzenetére
en meg nem lattam olyan kombo lapot, amivel mindenki meg lenne elegedve szerintem inkabb dontsd el, hogy van-e penzed ddr3-ra, vagy maradsz ddr2-nel egy ideig. nem tudom mennyire tervezel tuningolni, de ilyen teren es ramkezelesben nem szoktak jeleskedni ezek a fajta lapok.
ps.: az, hogy ki mennyit ad ocz ramokra az a szive joga, de maga a gyarto ugyan ugy elettartam gart ad, mint mindegyik masik
[ Szerkesztve ]
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
aleister
veterán
válasz StormLine #24605 üzenetére
Köszi az infót! Egy ilyen ideális lenne nekem, de ahogy elnézem elég ritka idehaza. Egyébként egy egész szériája van a Jetwaynek erre Combo néven, kb 20 termékkel.
És egy ontopic kérdés is:
Az OCZ ramok megbízhatóak? Csak, mert 3 év gari van rájuk, miközben már mindenki 5, 10 év, élettartam garikkal rohangál a rambiznicben.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Sareth
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy ASUS P5Q3 deszkába melyik lenne a legideálisabb DDR3-as ram?
Most ez van benne Geil 4GB DDR3 1600Mhz Value Dual Channel (2x2GB) CL8 de ezt valamiért nem szeretheti a lap mert folyamtosan újraindúl és ezt az üzit kapom:Collecting data for crash dump…
Intializing disk for crash dump…
Physical memory dump complete
Contact your system admin or technical support groupMindkét gyártó honlapján az van hogy jók a perifériák egymáshoz!
Előre is köszi a segítséget.
-
aleister
veterán
Leginkább webdesigner alkalmazásokat használok. Adobe Flash, Dreamweaver, Photoshop. Továbbá keveset játszom. Szerintem nincs szükségem nagyobb sávszélességre, mint amit eddig a DDR2 fedezett. Tulajdonképpen az adatlapomon szereplő 2 éves konfig elég volt, csak pár gari lejárt, és túladtam rajta.
Jól sejtem ugye, hogy nem létezik DDR2/DDR3 hybrid alaplap? Egy teszt erejéig érdekes dolgokat lehetne művelni vele.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Erről van valakinek tapasztalata:
G.Skill F3-10600CL8D-4GBHK, 2x2GB (1333Mhz, 8-8-8-21; 1.5-1.6V) DDR3 memória KIT.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz aleister #24600 üzenetére
Erősen alkalmazás függő ahogy írtad. AMD procik jók mem kezelésből, de magas órajelű proci kell ahhoz, hogy a ram sávszélességét ki tudd használni. Tehát tuningolt vagy alapból magas órajelű proci esetén jöhet a DDR3 ha belefér a keretbe.
A rejtett 3.-4.-ik mag bekapcsolása meg lutri, nem tuti a buli, szóval erre azért ne vegyél mérget, kivéve ha kitesztelt procit veszel.#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 96GB (2x48GB) Crucial Pro DDR5 kit/ új, bontatlan/ ingyen foxpost
- G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GTZR
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Crucial Overclocking Pro 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 RAM 4x8GB
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest