- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Picturemaker
őstag
Persze, hogy jobb a CL7, ez nem vitás. Csak méréseken kívül nem lehet észrevenni.
A plusz összeget meg nem biztos, hogy megéri.
A QVL listák olyan szegényesek, hézagosak, hogy biztosan nem fizetnek érte a ramok gyártói. Még jó, hogy megy benne más memória is, hiszen ebben az országban nem igazán tud az átlagos vásárló a felsorolt típusok közül választani. Főleg nem chip kód alapján.
Egyébként az a francos a dologban, hogy némelyik ram nem megy. Mivel szabványosított dologról beszélünk.Egy teszt:
Itt még a mérések sem mutatnak egetverő különbséget CL7 és CL8 között.
-
Jockes
csendes tag
Köszi a választ!
szétnéztem a rambazárban...
elnyerte a tetszésemet...
mostmár csak annyit szeretnék tudni, hogy ezek a G.SKILL RAM-ok mennyire megbízhatóak? (közben keresem a teszteket)
Tuning pedig egy kevés lenne szerintem idővel...De inkább azt is inkább "teljesítmény-optimalizálásnak" hívnám so. nem tervezek kihajtani semmit...
ui.: nekem is szimpatikus amit te rendeltél...ha tudod, mennyi idő alatt jön meg?mert nincs raktáron...
mellesleg ezek a RAMok mennek egy E8200-al ugye?
kösz -
krypton
senior tag
Nem értek a Linuxhoz, de van véletlenül egy Hiren's BootCD-m (9.9), amin volt Memtest86+ v2.11. Ez 20 perc alatt lefutott gond nélkül (nem lehetett állítani semmit kb), illetve volt egy GoldMemory v5.07 nevű program, amit szintén lefuttattam. Összesen 35 percig tartott, és ez sem fagyott le/indult újra. Akkor nem is a memória a hibás hanem a procival van gond?
-
Picturemaker
őstag
-
Picturemaker
őstag
-
smiti
veterán
Ahogy tegnap megigértem, megizzasztottam egy kicsit a Memtest 86+ nevű progival:
A majd két órás izzasztás után is azt mondhatom, hogy a ramok igaz melegek, de nem mondanám forrónak, simán állja a kezem a hőmérsékletét, nem süt.
De valószínű, hogy ebben erősen közrejátszik, hogy a procihűtőm az eléggé szellőzteti a ramokat is:Remélem kielégítő, én nagyon elégedett vagyok vele
-
Tituka
senior tag
-
yolan
őstag
Gondolom 1066-on az adatlapod alapján.
Van aki azt mondja semmi köze nincs a teljesítményhez, ebben is van igazság, de persze egy nagyon magas és szűkebb érték között lehet mérhető különbség.
Ha nagyon kicsi, nem bírja a ram, akkor hibázni fog, lehet nem játék alatt, de fog.
Ezért az előbbi mondatok alapján én egy olyan 35-öt mondanék. Ha stabil akkor okés, ha faragnál rajta még, nem jutnál elölrébb teljesítményben, viszont ez már eléggé magas ahhoz, hogy stabil legyen. Van ahol 1066-hoz cl5-ben 22-est írnak, hát megkell nézni. Ja és mint a többi időzítés is, ez is feszültség emelésére csökkenthető tovább, vagy stabilizálható egyértelműen. Általánoságban ez is alkalmazható: tRC = tRAS + CAS + 2. Cl5-nél ez ugyebár úgy fog alakulni, hogy tRC = 15(vagy 18) + 5 + 2, így ki is jön a 22 vagy a 25 ha 18-on van a tRAS. Remélem kielégítő a válasz. -
Laraxior
titán
nem mindegy?
1110-esként drágább lenne, ez igy rendben is van. Még nem fizettem ki asrácnak de asszem erről nem kell tudnia, és a CL6 miatt pofátlanul olcsón fogom elvinni
nem mintha sokat érne... kétlem hogy menne akár 1150et is.. Persze CL6ról beszélünk, ami eleve abnormális időzítés.
-
bozont
veterán
Mondjuk az OCZ Platinum Low Voltage (1066Mhz CL5 1.8v) az elég jó darab vagy ugyanez csak a Blade Series-ből.
Bár az igazi ezekből az 1200Mhz-es verzió szintén CL5 és 1.8v, bár ezeknek már lehet húzósabb az áruk. [link1] [link2] -
Csak a pontosság kedvéért.
A JEDEC szabvány szerinti értékek pontosan (a késleltetések rendre CL-tRCD-tRP):
- DDR2-800C: 800MHz, 4-4-4, 1.8V
- DDR2-800D: 800MHz, 5-5-5, 1.8V
- DDR2-800E: 800MHz, 6-6-6, 1.8V
- DDR2-1066E: 1066MHz, 6-6-6, 1.8V
- DDR2-1066F: 1066MHz, 7-7-7, 1.8V -
Tomi7887
aktív tag
nagyon köszi az infokat - az az igazság hogy éppen költség kímélés miatt és konvertálhatóság szempontjából kérdeztem ezt a dolgot Tőled, mert a i7-et beharangozták mindenhol a jövőnek aztán lehet olyan lesz mint a rambus-os P4 (persze a jövőbe nem látunk).
egyébként meg ahogy mondod pont úgy látom hogy például egy phenomII kétmagos bőven elég a következő év végéig, mert van két játék ami használja is a négymagot. Aztánb addigra meg lehet hogy lesz ddr4 vagy 5
-
Quan-Chi
őstag
üdv
vettem tavaj 2x1gb/PC6400 Crucial Ballistix Tracer Led Ramot! a helyzet az hogy elvileg 4-4-4-12 esnek kéne lennie az alap időzítésnek 800effektíven de Aida szerint 5-5-5-18on megy! hol tudnám ezt állítani 4-4-4-12 re ( Asus P5N-E SLI lapban) a másik az hogy 800-as ram de 2.20V -on megy! nem sok ez 1 kicsit egy ilyen "alacsony" órajelű ramtól? 1200-as Diablo-k mennek ennyi feszen !
segítséget köszönöm! -
Georgy_KOF
csendes tag
Köszönöm a kimerítő választ
Chieftec 550W osom van úgyhogy szerintem ez elég.
Viszont msi párti vagyok. Még nem volt gigabyte lapom.
Van egy ZNPS 9900 am az is elég lesz a procira.
A mostani konfigom még 1 magos ddr-1 el.
Nem igazán foglalkoztam mostanában a géppel csak ha éppen nem ment valami akkor ugrottam neki.
De hát haladni kell a korral, meghát a cubase is meg a sony vegas 9 is nyög már a gépenMég egyszer köszi megfontolom a leírtakat.
Ha az alaplapban nem is a többi cuccban lehet kéne egy kis segítség mert még sosem vettem itt senkitől semmitÜdv
G.
-
Georgy_KOF
csendes tag
A következő dilemma.
E8200 elvileg simán megy 3 GHz-n és felette
Tehát érdemes e 8500 venni?
A négymagosok közül a q6600 is megy 3 GHZ-n.
A p45 platinum kezd egyre szimpatikusabb lenne ,föleg hogy most 25 e HUf ért meg tudom venni.
Tehát 2 mag vagy 4 mag.
Ha 2 akkor 8200 8400 vagy 8500.
Illetve gyári hűtő vagy mehet a zalman gyönyör?
Memóriában érdemes -e 1066 ost venni? 4 gigát szeretnék corsair-ben
800 MHZ van 4-4-4-12 vagy 1066 5-5-5-15 ?Szerinted?
-
Obolony
senior tag
yolan pont ezekre a dolgokra voltam kivancsi, a gyakorlati tapasztalatokra. akkor maris rendelem az extreme-et. nagyon szepen koszonom!!! es megy bele a 8 giga gskill 1066-os ram. aztan majd ha egyszer megint lesz penzem akkor egy quad proci is. addigra talan az aruk is esni fog. Megegyszer koszonom a segitseged, es lehet ha meglesz, es valamit nem ertek, akkor meg zaklatlak
Köszönöm
-
szgabe
csendes tag
csak dualt ismer fel az alaplap, meg mind az ultrának mind a value-nak más-más memória lapka van a memóriáin, bár csak 1 D-betű az eltérés, az a lényeg h a 4gb ne single channel-be menjen! illetve nem értek hozzá
az biztos cl5ön kell mennie ez ultrának is (ami cl4es gyárilag) de nem gond, a value meg gyárilag cl5.
-
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
-
bozont
veterán
Na igen, de sajnos a procim nem BE így a ram órajel is emelkedni fog tuning mellett. Amúgy ez a tRFC mire jó? Eddig még nem találkoztam vele. És 1T vagy 2T mellett sikerült elérni ezt az eredményt? Sok helyen látom hogy 2T-vel futnak a DDR2 ramok, nekem a DDR még 1T-vel futott.
mod.: Látom közben szerkesztetted, így az utolsó kérdésemre megvan a válasz. Kíváncsi vagyok, hogy menni fog-e és mennyit számít.
-
Dyingsoul
veterán
Én szivesen megnézném, mert nekem pont ilyen ramjaim vannak 2*1gb, de nem értek a ram tuninghoz
Amúgy mi a véleményetek az OCZ Gold Edition Dual Channel 2 x 2 GB DDR2-1066 PC2-8500 CL5-ről? elég olcsón találtam neten, lehet hogy vennék belőle, ugyanakkor érdekelne, hogy szerintetek menne-e DC-ben a geil-jeimmel?
Tudom, hogy fogós mivel különböző márka és méret, de esetleg ha vki már tapasztalt ilyet, szóljatok.
Jah és bocsi az offért, de ha már itt járok megkérdezném hogy a pixmania sztetek mennyire megbízható?
Jah és még annyit, ha szabad, hogy szerintetek 1066 mhz-s ddr2-es 2*2gb-os OCZ Gold, OCZ Platinum és Geil Ultra ramok miben különböznek? Esetleges tapasztalatok is érdekelnének, hogy mennyire és miben van köztük eltérés.
-
Behindblue
csendes tag
Ahogy utánaolvasgattam, inkább DDRII mint III, de, hogy 800 vagy 1066MHz? Hát ez már jó kérdés. Az 1066-os jobban muzsikálna? Nem hiszem, hogy szeretném tuningolni, de hát még ki tudja, hogy mit hoz az élet
04ahgy: A OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT 2X2 GB-t takar, ugye? Ez CL5-ös vagy 4-es?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest