Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Gaming notebook topik
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz amulet #40955 üzenetére
A 35/1.8 kivételével ezek mind FX obik, tehát különösebb beavatkozás nélkül működni fognak... viszont ne várj tőlük olyan élességet a sarkokban, mint ami a D7100-os képeken volt. (Minden obi szarabb a széleken/sarkokban - de ezek ugye eddig lelógtak a DX szenzorról, tehát nem láttad őket. Mindenesetre én ezt nem izzadnám túl.)
Sőt... igazából a 35/1.8 egy kicsit különc DX obi - keress rá és nézd meg a képeket FX-en. (Páran próbálták, és nem teljesen szar. Brutálul vignettál, persze... de meglepően nem teljesen szar.)
Teljesen szubjektív vélemény - de ha nem tartod meg másodgépnek a D7100-t, akkor én azért azt az obit eladnám vele. Egy 50/1.8D-vel is jobban jársz helyette, és könnyebb is egy DX vázat úgy eladni, hogy mellécsapod az egyik "DX sztár" obit.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
#Morcosmedve
veterán
válasz amulet #36631 üzenetére
Végülis, ha találsz jó árú és állapotú "régebbi" SIGMA 24-70 2.8 EX DG-t, tehát nem a drága újabb HSM verziót, azt vedd meg.
Tokina se rossz, de rohadt nehéz (1 kg) és hosszúcska, cserében fém és üveg, a Tamront én nem venném, mert zavaró, hogy fordítva működik és nem annyira éles azonos f-en mint a többi említett (egy előnye, hogy 0,5kg és kompaktabb a mérete). Egyébként mind a két T-s nevű AF-je lassú és zajos.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz amulet #36629 üzenetére
Igen, csak az a baj, hogy a Sigma élből kiesik az ára miatt, a Tokina-t nem kapni csak hasznátan, de ha nagy szerencséd van találsz eBay-en, de az is 110-120k fölött lesz, aztán reméljük jó az állapot.
Tamron-t, ha olcsóbb helyen meg tudod kaparintani, újonan lesz 130-140k, ezért én ezt venném, ha már venni kell és a 90k-s határ biztosan nem tartható, esetleg szintén marad a használt.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
JohnyBlue
addikt
válasz amulet #36626 üzenetére
Ha már nagy és nehéz üveget akarsz akkor vegyél Nikon 24-120 f4vr-t de amúgy mint forceberg említette 18-105 bőven klafa kategória.
ne akarjál minden milimétert lefedni ( mert tök felesleges ) azt a két említett üveget én bizti elfelejteném, ha meg kettőnyóc kell akkor vegyél vagy tamron 17-50 et vagy tamron 24-70 2.8vc-t.
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
amulet
senior tag
válasz amulet #35347 üzenetére
Kezdek kétségbe esni, valaki esetleg tud segíteni?
Nikon D7100 gép + macbook pro + Lightroom 6 + usb
Szeretném megoldani azt, hogy ha fényképezek akkor a lelőtt fotó megjelenjen a gépen (lightroom vagy valami külső appban)
Próbáltam a lightroom-ban a tethering résznél, de ott No camera infó van csak, nem látja a kamerát, de importálni tudok róla, nem értem
A gyári nikon progik (camera control pro) jó volt probaidőszak alatt de már nem indul el
please, segítsetek -
gergo5991
őstag
válasz amulet #31726 üzenetére
én ilyen cuccost találtam, egy az egyben ami a fényképező kijelzőjén van felveszi neked, vagy élőben láthatod, a gép kioldására meg veszel egy wifis vagy bluetoothos távkioldót kezedben a távirányítóval, időzítőre állítod, megnyomod a távkioldót, még időd is lesz eltenni
-
pcsabat
őstag
válasz amulet #28231 üzenetére
nekem D7100 van, van 35-ös meg 50-es fix is. Én azért nem szívesen áztatnám őket. Kapott már az 50-es fix és a váz kombó kis esőt, rácsapódott sós víz stb., baja nem lett - bár a vázra lerakódott sót azért nem egy álom letakarítani, rajta hagyni meg nem igazán illik szerintem - de míg a telefonomat vígan hajigálom medencébe, azért a fényképezővel nem tenném meg ezt
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz amulet #26858 üzenetére
Pl van e rajta obi. Nélküle tuti lesznek fókusz bajok.
Egyébként egy váz vásárlásnál szerintem mindent ellenőrizz. Nyomkodd végig, csavarj fel obit, teszteld oda meg vissza.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
aleister
veterán
válasz amulet #26810 üzenetére
Ha szigorúan csak a szenzor natív érzékenysége érdekel, akkor minimális. Szemmel nem fogod észrevenni. Természetesen más paraméterben (pl záridő) meg fog mutatkozni a dolog. Pl sunny 16 alapján iso100 f4-en kapsz 1/4000s záridőt. Iso200-nál ez már 1/8000s lenne, amit sok váz nem tud.
Tehát nem minden a "szemmel észrevehető-e" szempont.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz amulet #26732 üzenetére
Ezt néztem én is. De tablet nem lesz benne, így szerintem obival elforgatva bele fér. Mobil, tárca és kulcs meg csak elfér benne. Most 4000Ft a mall-nál. Ha nem tetszik vagy már a személyes átvételnél nem veszem át, vagy elállok.
Annyi 15-20+ ezer forintos táskát megnéztem már, de egyik se volt az igazi. Így most tényleg az egyszerűség és a praktikum a döntő az ár mellett persze....
torzo: Egyelőre a lényeg, hogy hordozni tudjam mert így nem sokat viszem magammal.
Real_Necro:
Van valami ajánlott táska? Persze nem horror áron...
[ Szerkesztve ]
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
spanyoll
addikt
válasz amulet #26706 üzenetére
Ugyanaz AF szempontjából mint ami a d300ban is van. Én viszont hiába isteníti mindenki (én is anno) az af-et, nem hiszem, hogy jobb lenne mint a d7k-ban, de ehhez az kell, hogy kifogj egy nagyon jó darabot d7k-ból (tesztelni kell rendesen). Különben tudtommal jobbnak kell lennie a d300nak elvileg.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
gerlaip
addikt
válasz amulet #26630 üzenetére
Sigma 17-70-nel volt csak tapasztalatom, bár nem volt a felsorolásban, de hasonló lehet a 17-50-eshez.
D90-essel kikapcsolt vaku beállításnál sok esetben kiégettek lettek a képek, mintha túl sok fényt kapott volna. Kevés szín, a fényesebb részek túl fényesek stb. Simán lehet, hogy M/A/S/P beállításokban zseniális, de sokszor csak simán auto beállításokat használok, főleg családi utazásokon nem volt időm babrálni, és bosszantott a dolog.
Szóval én sem mondok ellent a Tamronnak vagy a Tokinának, inkább azokat venném, ha 3rd party obit vennék.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
törölt tag
-
quby
őstag
-
Vyndree
őstag
-
Real_Necro
veterán
válasz amulet #26082 üzenetére
Első gépnek turistáskodni inkább egy Nikon 18-105-öt, vagy 18-140. Azokban már van VR és nem kell attól tartania, hogy esetleg Sigma-t nem nézte át alaposan.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
-
80hun
addikt
válasz amulet #25858 üzenetére
Igaz hogy a D90 egy strapás gép , de nem mai gyerek.Én ikább felfelé lépnék modjuk D7000 ha komolyabbat akarsz.Egyébként biztos jó kis gép nekem pl az a 12mp nem fér bele, legalább 16mp vagy afölötti legyen a gépem.
Persze sokminden befolyásol, a lényeg hogy te mire használnád.
Az ára is borsos szerintem akkor már ha ez a kategória inkább D300
Én pl szeretem az új teknikákat így mindettőt kihagytam, mikor nerég vásároltamhttp://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Nikon_D90
http://snapsort.com/compare/Nikon-D5200-vs-Nikon_D90
http://snapsort.com/compare/Nikon_D7000-vs-Nikon_D90 -
Real_Necro
veterán
válasz amulet #25780 üzenetére
Nekem is külön van 50 f/1,8 G meg egy Micro-Nikkor 105mm f/2,8G VR. Persze utóbbit is használtam már portréra, 50m-ből meg volt régen D-s obim, azt meg közgyűrűvel meg fordítógyűrűvel próbáltam makróra.
Ja a 105-ös képe egyébként nekem nagyon bejön, ezt is azzal lőttem.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz amulet #25783 üzenetére
Mindkettőnek vannak előnyei.
Az 50-es nagy fényerejű obi , tehát kevés fénynél fotózol e.
A 40-es ugye egy macro , a fényerő itt se olyan rosz, de a nikon ajánlja tájkép és portréfotózáshoz is.http://www.nikon.hu/hu_HU/product/nikkor-lenses/auto-focus-lenses/fx/single-focal-length/af-s-50mm-f-1-8-nikkor
http://www.nikon.hu/hu_HU/product/nikkor-lenses/auto-focus-lenses/dx/single-focal-length/af-s-dx-micro-nikkor-40mm-f-2-8gÉn azért vettem mert kelett egy macro és ugye a 40mm miatt alkalmas másra is.Egy kis mindenes.
Egyébként a a macro-hoz a macro obi a legalkalmassab.Egy kép a makróval kézből fotózva:
https://www.flickr.com/photos/130991872@N02/17051403987/ -
Real_Necro
veterán
válasz amulet #25771 üzenetére
Az 50-es képe úgy tudom szebb lenne, de lehet legjobb ha mindkettőt leteszteled és eldöntöd.
-
Real_Necro
veterán
válasz amulet #25765 üzenetére
A fix 50-est ajánlom, nagyon penge képe van. Macróra meg első körben közgyűrű, vagy fordító gyűrű, esetleg raynox előtét, később meg egy komolyabb obi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- BestBuy topik
- DIGI internet
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- MárkaLánc
- Egy korszak vége
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest