- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Dell notebook topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
karika26
csendes tag
Ha nem ide tartozik,akkor sorry,de érdeklödnék hogy Nikon D5200 + Tamron 18-200 táskával és egy egyszerü Hama állvánnyal mennyit ér?
Előre is köszönöm a segítséget -
mazsi70
senior tag
Bocsi ,kezdem elölről !
A D500-al kalibráltam minden obit ,mivel van benne automata kalibráció .
A kérdésem ,hogy a D600-al is kell kalibrálnom az adott obikat (manuálisan) ? -
lakkusjj
aktív tag
válasz
mazsi70 #42736 üzenetére
Nem, ha a d600-hoz állíttatod az obikat, akkor nem lesz jó az 500-ason.
Ha szerencséd van, jók lesznek a d600-on. Ha nem, akkor két dolgot tehetsz. Vagy a vázat bekalibráltatod szervízben referenciához és remélhetőleg jó lesz. Vagy ha csak kicsit tévesztenek az obik a vázon, akkor lehetőséged van a vázban egyesével állítani az Af micro adjustment(vagy valami ilyesmi) menüben.
Az obikat semmiképp nem bántanám.
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Adott egy D500 ,amihez az obi park fókusza kalibrálva van .
Másodgépnek vettem egy D600-at .Ehhez a géphez újra kell kalibrálnom az obikat ? -
kutga
félisten
válasz
fireman123 #42732 üzenetére
-
Throme
veterán
Ha tárhely szempontjából kevés a 16 Gb, akkor elég ha veszel még egy olyat.
Gyors kalkulációval, 1 aksi feltöltéssel tudsz telelőni egy 16Gb- kártyát. Ha videózol, akkor mégjobban csökken az akku időd.
Ha sok képet készítesz egyhuzamban, akkor tuti kell tartalék akksi. Emellé még egy tartalék memkari már nem olyan nagy dolog..
Ráadásul nő az adatbiztonságod.szvsz
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
D5300-ba vennék memória kártyát 32 GB-os méretben, kell nekem az sdxc vagy elég az sdhc? Mostanában kezdtem el rawban lőni, karcsú a 16 GB.
-
Roachy
senior tag
És a fine art printeken kívül mikor van szükség a teljes 36Mp-re?
A magas felbontás előnye inkább cropnál hasznos nagyon, illetve a részletgazdagság miatt. Egy 36-ról mondjuk 24-re leméretezett kép valamivel szebb lesz, mint egy eleve 24Mp-es szenzorral készült. De általános célokra 10-12 Mp is bőven elég.
De a teljes 36Mp-t nézve sem egy általános probléma. A reciprok szabályt figyelembe véve, még egy stabi nélküli optikával sem lesz igazán gond. De ha a körülmények engedik egy kicsit rövidebb záridőt használva, vagy ha van stabi, akkor meg pláne nem téma. -
Roachy
senior tag
-
Roachy
senior tag
Azért koránt sem ennyire drámai a helyzet, max a "pixelhuszároknak". Persze, a nagy felbontás miatt nagyobb az esélye a pixel szintű bemozdulásnak, de egy leméretezett képen szépen elbújnak ezek a hibák. Persze ha full felbontáson készül 1/1-es print, akkor lehet zavaró. De egy amúgy jól exponált kép esetében nincs vele gond.
-
gaben22
senior tag
feltételezem pro játékosoknak találták ki, hogy minél előbb/könnyebben fel tudják tölteni a képeiket oda, ahonnan online sajtó... meg meg tudja venni (sportesemény, stb.). Gondolom ebben az iparban is számít a gyorsaság, ha többen készítenek képet ugyanarról az eseményről.
-
xors
senior tag
Na igen, AF is fontos, de nagyjából én is ezeket a szempontokat vettem figyelembe, amit Ti is írtatok. Köszi a válaszokat, így egyre inkább a D750 felé hajlok én is.
Amúgy, a beépített Wi-Fi -t lehet valamire használni is, vagy csak parasztvakítás? -
Nekem egyik sem - de azt mondják, a D750 autófókusza megbízhatóbb, mint a D800-é ... főleg rossz fényviszonyok között. ( -3FÉig megy le, a D800 pedig csak -2FÉig. )
Nyilván mindkettő jobb lesz, mint a D700... de ha ilyesfajta melóra kell, akkor - ahogy a kolléga is említette - prioritásként AF egyértelműen leveri a felbontást, mint vak a poharat.
-
vrbst
tag
Eseményre, esküvőre D750 szvsz. Volt D750-em, most D800E van. A D800 felbontásának kihasználásához nagyon sok együttállásnak teljesülnie kell. Pl. stúdiókörülmények vagy állvány (és statikus téma)... Ettől függetlenül valamiért jobban szeretem a D800-at, és a D700 mellé felépítésben jobban passzolna nálad... Szóval nehéz kérdés...
-
xors
senior tag
D800 vs D750
Melóra, főként esemény és esküvő, a favorit D700 mellé. Csak használtat nézek.
Ahogy látom, a D800 felbontásban jó, a D750 meg kb. minden másban.
Az azrenál hozzá: N 24-70, N 80-200, N 18-35, 50 1.8D, 85 1.8GSzerintetek? Hátha, van itt olyan, akinek mindkettő volt/van
-
chepavel
aktív tag
válasz
itouchfan #42711 üzenetére
Nem tervezem tulaggodni, meg ha esetleg annak is tunik
A lenyeget mar tudom, masoknal is elofordul, tehat nem egyedi eset, feltetelezem ilyen, miota megvettem, csak, eddig nem hallottam/vettem eszre, most meg akaratlanul is figyelem. Ez tipikusan egy "ne gondolj a piros szinre" jellegu eset..Mindegy, life goes on, koszi mindenkinek!
-
-
chepavel
aktív tag
válasz
r.levente75 #42706 üzenetére
Ok, koszonom!
Mindenkinek: Szerintem en is rahagyom, ami miatt feltunt, hogy a D3400 teljesen zajtalan, razhatom is akar, semmi, ez pedig, "elvileg" 2 kategoriaval feljebb van, es zorog/kattog.. Nem mintha nem lennek megelegedve vele altalanossagban, mert nagyon szuper gep, csak, na,..
-
chepavel
aktív tag
válasz
rellif #42704 üzenetére
Humm-humm, lehet hogy akkor ez feature, nem is bug?
Arra gondoltam elso korben irok a szerviznek, hogy ok mit mondanak ra, mert meg abban sem vagyok biztos, hogy ez most termeszetes vagy sem. Azert kotottem itt ki, hogy hatha valakinek van meg ilyen keznel, es kiderul, hogy masnal is ilyen lotyogos, vagy feszesen tart.
(A D3400-nak mas a kialakitasa, ahhoz nem tudtam viszonyitani)Koszonom, mindkettotoknek!
PS: Ha valaki meg esetleg D7000-es szeriaval rendelkezik, kukkantsa mar neki mi a helyzet! Koszi!
-
chepavel
aktív tag
válasz
anaqer #42701 üzenetére
Ki es bekapcsolt allapotban is ugyan ez a helyzet. Meg mielott itt irtam, objektiv nelkul is neztem, hogy megtalaljam mivel van gond, de ugyanugy hallani lehet(ett) a kattogast, egyertelmuen az a lemez lotyog a vakuhoz kozelebb eso reszen. Kb fel millimeter, ha van annyi mozgastere egyaltalan.
Itt a masodik videon jobban latni, hogy..
- Lecsukott vakuval tud lotyogni, hallani a halk kattogast,
- Felnyitott vakuval, miutan kiugrik, nincs semmi hang,
- Ha picit hozzaerve megmozgatom, akkor is hallani, 100%, hogy ez a gondja.Ott van 1-1 csavar, a vaz feloli reszen, mint rogzitesi pont, probaltem egy negyed fordulatot huzni rajta, de ugyan az, semmi javulas, jobban tekerni pedig nem merem, nehogy beleszakitsam, mert ahhoz azert eleg sokba kerult
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Dell notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Horgász topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Galaxy Watch8: egy klassz és egy klasszikus
- Diablo IV
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest