Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Már az ASRock portfóliójából sem hiányoznak a tápegységek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Monitor hiba topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz Motaba78 #36638 üzenetére
Elvileg benne kell lennie egy használati útmutató könyvnek, meg egy gyorssegédletnek is. Én a D90 + 18-105 kombó mellé kaptam még az obihoz egy szütyőt is.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Throme
veterán
válasz Motaba78 #36696 üzenetére
Német nyelvű, mert onnan hozzák (legalább is jórészt) ezeket a fotós cuccokat.
Nikon szervizben is mondták már, hogy szürkeimportok ezek.
Elképzelhető, hogy 1 év garid van idehaza és a maradékot ők állják, ami annyit tesz, hogy nekik visszaviszed és ők viszik Németországba.
Itt a fórumokon is azt szokták javasolni, hogy vázat ne,obit viszont lehet, mert annak mindenhol 1 év a garija... -
Karima
őstag
válasz Motaba78 #36865 üzenetére
Attól függ, hogy főleg mire kell. Ez az obi elsősorban makró obi, de sokan használják portrézni is, mert a 90mm ideálishoz közeli gyujtótávolság a nem-egészalakos portrézáshoz, és a 2.8-as rekesz elég szép háttérmosást biztosít. Nyilván egy dedikált portréobi, mint pl a nikon 85mm 1.8G AF-S szebb képet fog rajzolni, szebb lesz a háttérmosás is, de ennek megvan az ára is. (plusz kiadás, plusz egy obi a makró mellé).
Az 50es obikról nem tudok nyilatkozni, mert még sosem próbáltam, engem az a gyújtótávolság sosem vonzott. De itt a topikban sok fórumtársnak van, majd ők hozzászólnak.
Van aki imádja, van aki azt mondja, hogy az 50mm pont olyan távolság, ami - kis túlzással - semmire sem jó, azaz beltérben szűk, és kültéren sem az igaz. Ez egyéni prferencia kérdése. De egyszerűen ki tudod próbálni, hogy Neked az 50mm bejön-e, méghozzá úgy, hogy pár kattintás erejéig csak ezen a távon használod a 18-105-öt. Aztán majd látod, hogy megfelel-e. Egyébként én az 50-est inkább egész alakos portréra használnám. -
Real_Necro
veterán
válasz Motaba78 #36878 üzenetére
"ez is alsó hangon 300-400+ kiadás lesz"
Melyik verzióra?
Általánosnak jó egy 18-105 kitobi, az 45. Macro-ra egy Sigma 105 vagy Tamron 90, ha jól emlékszem 90 körül mozognak. Portréra mondjuk egy 50-es meg/vagy egy 85-ös, 45 és 80 körül, vagy fényerős 70-200-as Sigma, 170 körül, esetleg menjünk kicsit feljebb és Nikon 70-200 VRI 300 felett? vagy VRII 540 körül? Persze mind használtban. Jó vaku 33 és 120 között? Aztán még tatyó 15-30 között, állvány 25-60 között, kiegészítők (szűrők, távirányító, vakubizb@sz) 30-100 között...
Személy szerint nem merem összeszámolni kicsit több mint 1 év alatt mennyit költöttem obikra meg kiegészítőkre, de a fentiektől messze állok.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Santiagain
őstag
válasz Motaba78 #36865 üzenetére
Arra azért figyelj oda, hogy amit linkeltél az Pentax bajonettes.
Nem tudom, használ-e valaki 85/1.8 G-t makrózásra. A tesztek szerint baromi jó képe van, nem véletlenül olyan drága. Biztos elviselne egy kis romlást közgyűrűkkel, bár az 1:8-as leképzési arány messze nem ideális makróra.
Necro: 80-ért van 85-ös?
[ Szerkesztve ]
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
L4mie
veterán
válasz Motaba78 #37447 üzenetére
Hát nemtudom, én személy szerint belépőnek 3100 + 18-105 + 35 fixet ajánlom.
Agyúhoz nem értek.Szerintem nem tud annyival többet az 5100, a butítások ugyanazok, konkrétan miben is tud egy belépő szintű embernek többet nyújtani az 5100 mint a 3100 ? kihajtható kijelző +2MP
a fogása nem hiszem, hogy jobb lenne, ami hiányozni fog a 3100 ből az az 5100-ben sincs benne.
Mennyi a diferencia árban? Nem jár jobban egy kezdő a +1 jófajata objektívvel? O.o
bár a két objektíves sett nem biztos, hogy kijön a fent említett árból.Ezt úgy magamnak is kérdezem, mert nem érzem az a húdenagydiferenciát a 2 gép képminősége között.
Amúgy bármelyiket választod, 18-55-t nem ajánlom, nagyon gyorsan kinövöd, 18-105 legalább.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
8nemesis8
veterán
válasz Motaba78 #37447 üzenetére
Használtról: Max garanciásat vennék abból is minimum 1 év vagy több.
D3100-at fogtam kézben és iszonyat gagyi a hatása, alig van súlya és nekem picit kicsi is, nem férnek el jól az újjaim ellenben egy 600Dvel.
D5100at D3200at nézegettem még.Mennyire megbízhatók?
Zárszerkezetek tönkremenéséről lehet tudni valami megközelítő számot? -
Qbász
aktív tag
válasz Motaba78 #37482 üzenetére
Először én is ilyen Tamron akartam. De most már Sigma 70-200 f2.8-at Mire meglesz rá a pénz már addigra előjönne a tüske hogy a Nikkor jobban karcolna vagy addigra kiadnak egy új verziót és akkor inkább már azt, de az drága akkor megint várunk, de akkora biztos kijön valami csúcs szuper új váz is és ez valahogy így fog cirkulálni
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
aleister
veterán
Grats!
Nekem is ilyen vázam+Tamim van. Nem fogod megbánni!
Állítólag néha alulexpózik az obi, de ez csak jó, hisz rawból simán felhúzod a sötét részeket, ellenben, ha valami kiéget, akkor az ki van égve.Tehát ez valójában egy tudatos fícsőr, nem bug.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Freddy76
addikt
Grat a cucchoz. Jó az a Tami, én annak idején csináltam egy gyors összehasonlítást a Nikkorral, az alapján nem adnám ki érte a felárat. Jó fényeket.
De bazz, mekkora cucc ez, én már el sem bírnám...
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
törölt tag
válasz Motaba78 #37888 üzenetére
A Tamron hajszálnyival élesebb tesztben, mint a Sigma. Főleg tágon. De csak hajszálnyival, élőben nem mondaná meg egyikünk sem. A Sigma-nak pedig ultra alacsony a CA-ja. De a Tamroné is alacsony, ugyanúgy nem releváns. Teljesen forma-forma a két obi.
Tökugyanazok és k* jó mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
Konflikt
addikt
válasz Motaba78 #38004 üzenetére
koszi a valaszod. amugy igen, ez az obi is szobakerult (2011-ben az egri fotofeszten probaltuk is, meglepoen gyors, es eles volt).
van barmi negativ tapasztalatod vele? van aki aztirta hogy kicsit hangos a fokuszmotorja.
egy nikkor 70-300 VR vs tami 70-300 VC teszt joljonne.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Konflikt
addikt
válasz Motaba78 #38006 üzenetére
koszi szepen, rendes toled, de kozben talaltam egy videot az AF hangjarol. szval nemhinnem hogy ez hangos lenne
illetve kicsit olvasgattam meg kozben, hatha masnak is dilemma (lesz).
van itt egy dpr-es topic, ahol pont a nikkor 70-300 VR vs tami 70-300 VC-t boncolgatjak. tobben is aztmondjak hogy legalabb olyan jo, sot meg jobb is: pl. kisebb a CA-ja, es alacsonyabb a torzitas. illetve, volt aki tesztkepekkel tamasztotta ala hogy 300-on elesebb a tami.
aztan: a photozone is eleg jo velemennyel van rola:The question of the day is, of course, whether it can beat or at least match the quality of its direct competitor - the Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 VR. Well, it gives and takes a little. Optically they're close regarding sharpness, but the Tamron has a little less distortion, a lot less CAs and a bit higher contrast at the long end wide open. In addition, it has a slight edge with respect to build quality. AF speed is basically on the same level. So, in summary the Tamron represents a slightly better value offer, however anyone interested in the lens should check for himself whether the very solid viewfinder image as described in the introduction is a welcome feature or an issue in the field.
azert akad pelda az ellenkezore is: a The Digital Picture-n pedig kifejezetten gyengebben szerepel a tesztkepek alapjan, a nikkor VR testkepei szinte minden rekeszen elesebbek. (viszont az itt is latszik, hogy a nikkornak joval tobb CA-ja van.)
a 90/2.8 fincsi cucc.
amugy van egy 70-300-as tami-m, csak azt a D80 hajtja kurblivalCommodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
törölt tag
válasz Motaba78 #38034 üzenetére
Na, hát nem rossz ez a kis obi, annyi van csak, hogy a monitoromat max telibemakrózva simán látom az egyes pixelek vörös-zöld-kék (R-G-B) komponenseit
Szóval állat
Már töltöm fel a képeket, lőttem párat csak úgy gyorsba (ne valami művészi izét várj). Linket mindjárt adom. -
törölt tag
válasz Motaba78 #38052 üzenetére
Thx. Várom már, hogy bevessem jobb körülmények között. Nagyon kellemes a manuál fókusz, jó nagy gumírozott felület. A push-pull jellegű AF-MF váltás nagyon szokatlan, de nagyon kényelmes. A gyűrűt, amit tekergetsz fókuszáláshoz, előrenyomod vagy visszahúzod - ennyi. Ezt minden férfi gyakorolja/gyakorolta első magömlése óta.. .. menni fog
Amúgy meglepően kicsi obi. Legalábbis nekem. Kollégám sokat látott 180-as Sigma-ja ehhez képest egy batár nehéz mozsárágyú
Szóval összességében ajánlom, vegyevigye.. de nagyon mókás, ezzel szerintem még el fogok szórakozni jó darabig.. órákat.. napokat.. heteket K* jó.
Közben lemerültem, macskás kép nuku. Liveview megette. Igaz, félig volt az akksi..
-
balpis
őstag
válasz Motaba78 #38079 üzenetére
elég érdekes videot linkeltél: "Oloong SP-690N, Nikon SB-910 alternative, is a disappointing flashgun I would not buy again"
Ezzel a címmel nem sok lelkes követőt lehet találni ennek a vakunaknotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
törölt tag
válasz Motaba78 #38088 üzenetére
Vegyed mostmár a Tami makrót, klassz Megyek vele jövő héten stúdióba, amit eddig lőttem szabadban, elég komoly Makróra amúgy a virág pont rossz példa volt, mert amúgyis lágy téma.. de amikor lefotóztam a laptopom "J" billentyűjét, láttam a billentyű műanyagján a textúrát és a rajta lévő pici szösz-szálacskát, hát brutál
Viszont emberekre is jó, 2.8-on szerintem nagyobb a CA-ja, mint f/4 körül, 5.6 körül iszonyatosan jó képe van, viszont a végtelen fókusza AF módban nem jó 5.6 körül (míg az 50 1.8D-é igen), szerintem ez nálam AF micro adjust-ra szorul még.
Ennek ellenére az obi nagyon éles, nagyon jó, de nem ő lesz az, ami kimaxolja a szenzorom
Dörzsölöm a tenyerem a 70-200 VR2-re.. de az még odébb van, ha nem akarok hitelt, akkor arra gyűjteni kell.Mindenesetre jó vétel volt a Tami, szeretem. És a bokeh-ja valami álomszép !!! Esti belvárost a maga fényeivel, autók lámpája, reklámok, stb.. direkt úgy fotóztam, hogy MF és jól eltekertem a fókuszt, gyönyörű szabályosak a színes fénygömbök, egy élmény Nagyon jó ez a 9 lekerekített lamellás design.
-
törölt tag
válasz Motaba78 #38106 üzenetére
Középsőt használtam, semmi Matrix 3D meg ilyenek. Sima, egyszerű művelet. Végigpróbáltam a teljes AF micro adjust tartományt, nem sok sikerrel.
Felcsavartam a jó kis 50-est, rázümmögött a merci visszapillantójára és katt, borotvaéles lett az, amire a középső fókuszpont mutatott.
Szóval valami sántít a rendszerben.
Először a repülőn éreztem ezt, elment mellettünk a távolban egy másik és mikor meglőttem 1/600 körül, nem lett valami éles, hmm.. de most már kezdem látni, hogy az üveg többet tud (hiszen a hátrébb lévő dolgok tűélesek), csak a fókusz nem ok.
-
törölt tag
válasz Motaba78 #38108 üzenetére
Igen és már találtam is egy külön fórumcsevejt arról, hogy végtelenbe és középtávon inkonzisztens az AF. Néha eltalálja, full-full okéra, néha nem. Hát ez karcsú.
Makróra továbbra is nagyon jó, a bokeh-ja gyönyörű, a színei, .. minden oké, de az, hogy néha telibetalál, néha mellélő távolra, nem ok. (Közelre rendben van).
És kérdésedet korrigálom: nem a Nikonom csinálja, hanem a Tamron.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz Motaba78 #38169 üzenetére
FYI
Én is szemezek egyébként vele. Ráadásul pont ettől az eladótól (Valamiért most a belinkelt oldal le van fordítva "értelmetlen magyarra", de tegnap, amikor néztem, akkor még angol volt, úgy érthető is Gondolom a google fordítót kell valahol kikapcsolni.
-
nesa
veterán
válasz Motaba78 #38224 üzenetére
Nemfogadom el amit irsz, sok szempontot kell figyelembe venni nincs hatalmas kulonbseg 200 vs 300mm kozott annyi biztossan nincs mint amivel dragabb.
Es mivel nincs akkora kulonbseg azse mind1 hogy 335g vagy PL a tami 765g ez brutalis sulykulonbseg egesznap cipelni.
Annyival a fokusza se gyorsabb a 70-300 nak.Nekem megvolt ekv 28-600mm ig, igy tudom hogy az 55-200vr cseppet se rossz uveg, ha akartam volna mar vehettem volna 70-300 at de szamomra nemad olyan pluszt amiert erdemes kepeszteni.
-
törölt tag
válasz Motaba78 #38303 üzenetére
Van VC-s, csak méregdrága. De a szűk rekesz miatt az sem segített volna sokat így az esti fényekben, mert most az állványos képeket iso100-on lőttem, a kézből képeket 3200 körül-alatt (auto iso), a VC-ssel szerintem meg ellövöldözgettem volna ugyanígy 1600-3200 között valamilyen értéken, csak nem kellett volna álvánnyal bíbelődni.
-
8nemesis8
veterán
válasz Motaba78 #38855 üzenetére
Köszi.
Máris agyalok egy kis bővítésen. Portrémarkolat ügyben mi a véleményetek?
Jót is olvasok rosszat is.
Nyilván nem mindig lenne rajta, de alapvetően nekem könnyítené a fogását.Eddig nagyon bejön, kár, hogy magyar manuál nyomtatottan nem jár hozzá csak német!...
Megyek ma nyomtatni és olvasgatom. -
Horbal
őstag
válasz Motaba78 #40307 üzenetére
Hát nemtom hol vetted de azért én megnézném a számlát, hogy 5-e az az öt év ami a dobozon van.
Nem írom le a Tamit amúgy szeretem a 70-300-at szó sincs róla, hogy nem, csak ahhoz képest hogy mennyit volt használva (1 nyaralás 50-100kép + amit itthon fotóztam vele max 100 kép), nem vártam, hogy elromlik.
Ha megjavítják fogom használni tovább mert a képe jó a stabi atom rajta, gyors is - szal elégedett vagyok.
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Real_Necro
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Trollok komolyan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Metal topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest