Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Már az ASRock portfóliójából sem hiányoznak a tápegységek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz kovaripeti #19432 üzenetére
Az ábrás jpg módok, értelmesebb szőke nőknek szólnak, akik többsége amúgy, beéri a P móddal is.
Tanuld meg a kreatív beállításokat és a következő vásárlás előtt, amikor ezt lecseréled, alaposabban tájékozódj.
-
Peethy
őstag
válasz kovaripeti #19437 üzenetére
Hogy az ábrás módok helyett használd a P/S/A/M módokat. Tanuld meg ezek használatát, anélkül nem sokra mész egy DSLR-el.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz kovaripeti #32303 üzenetére
Hogy nem-e?
Approved memory cards for D-SLR cameras
Bár személy szerint én 2x8GB-ot vennék a helyedben, ha valami gebasz lenne, akkor a fotóid fele jó eséllyel megmarad...
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
titán
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz kovaripeti #32311 üzenetére
De, a 16GB-os SDHC-t kezeli, a Nikon oldalán csak a 100%-os kompatibilitású tesztelt típusokat írják.
Én pl. Class10-es Samsung kártyákat használok, 8 és 16 GB-os is van, de soha egy hiba nem jött elő.Eperkutyus: én még nem használtam ilyen "Eye-Fi" kártyát
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
nesa
veterán
válasz kovaripeti #32758 üzenetére
Nalam raw+fine .
-
Freddy76
addikt
válasz kovaripeti #32760 üzenetére
Én is raw+fine, de megkérdezhetem, mi értelme van ennek a felmérésnek?
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
atok666
őstag
raw/raw+norm
Atok
-
flash-
veterán
Azt hittem jo kompromisszumos megoldás lesz hogy raw+fine al fotózok,aztán ahogy egyre többet használtam a lightroomot,rájöttem nem kell semmire az a jpeg,úgyhogy most már csak raw.
-
Freddy76
addikt
válasz kovaripeti #32772 üzenetére
Én spec azért mentettem minden raw-ba, hogy ha akarok utómunkázni legyen meg: a raw képekből sok kihozható akkor is, ha a jpg kuka, ehhez persze meg kell tanulni feldolgozni - ez egyáltalán nem olyan nehéz, én magam is meglepődtem. Miután megvettem a gépet, kb. 8 hónapig hozzájuk sem nyúltam, most azonban elkezdtem elővenni régebbi, kicsit életlen, rossz fehéregyensúlyos, árnyékos, vagy éppen kiégett képeket, ahol az expo hibás, de a kép maga jó. És jól jött, hogy megvan a raw. Így lett pl. egy teljesen kékbe csúszott, bebukott, homályos képből ez itt, amely még mindig nem tökéletes, de azért már bőven használható (teljes méretben nyilván még jobb).
A szétválasztásos kérdést szerintem megoldod: pl. windows intézőben (vagy akármelyik más file-kezelőben) megnyitod a könyvtárat, ahol a képek vannak (akár a kártyát), kiválasztod, hogy a filenevek és részletek jelenjenek meg (win intézőben "részletek"), és ráböksz felül a "típus" gombra. Ezután ő filetípus szerint sorbateszi, vagyis fent lesz az összes jpg, alatta az összes nef. Utána egybe kijelölöd a nef file-okat, és kiteszed külön könyvtárba. Ez kb. 10 másodperc windows intézőben.
-
Freddy76
addikt
válasz kovaripeti #32776 üzenetére
Én a Lightroom-ot tanulgatom, de sokan a Nikon saját progijára, a Capture NX-re esküsznek.
-
sixpak
nagyúr
válasz kovaripeti #32778 üzenetére
Nem, sajnos. De van pár hónapos trial, kipróbálhatod.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
spanyoll
addikt
Lightroomra less rá, sok lehetőséget kínál
Nem fizetett hirdetést
hallottakolvastak[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
törölt tag
Nálam raw + fine (S azaz small).
-
törölt tag
Nálam PS + a beleépített Adobe Camera Raw. Nem tudom, kell-e a Lightroom, eddig meg sem néztem, mit tud esetleg ezen felül többet. Tök jól elvagyok ezzel.
-
spanyoll
addikt
Akkor megszakítom a láncot, nálam sima RAW, abból a 12 bites.
8gbos káryán kényelmesen elférek így, kivéve ha olyan esemény van...
Mondjuk ezt a szokásomat vagy meg kell szakítanom most vagy valamit kitalálni, mert egy héten át fotózni akarok fesztiválon, és 8gb finoman szólva sem elegendő
Ebayről vagy egyéb helyről rendelni már késő, használtan nem biztos, hogy vennék, fél hét alatt találni valami értelmes boltot olcsó árakkal pedig eléggé necces.
Jpegben viszont biztos, hogy nem fogok fotózni, elhánynám magam"Super perfundo on the early eve of your day."
-
balpis
őstag
raw+basic (monitoron alig van különbség, ha meg nagyítani kell, mehet a raw-ból a konverzió előtte)
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
szeva000
addikt
válasz kovaripeti #32914 üzenetére
vannak az újabb vázaknak előnyei...de egy jó obit semmi nem fog pótolni.
-
DarknessHope
senior tag
válasz kovaripeti #32916 üzenetére
hát ez fotós körökben amolyan alapszabály.. ebben tudtommal tényleg mindenki mindenhol egyetért.. hogy inkább jobb obi és egy rég váz mint fordítva... kvázi ha most telét nézem: ha az 55-300-at egy d7000-re teszed akkor se fog túl sokat kihozni vele.. ellenben ha akár egy régi d50 re felcsavarsz egy 70-200-at.
de egyéb iránt ha van rá keret nem bűn lecserélni... csak nézd meg az 5100-ban van e valami ami neked kell.... mert ha pl érdekel videó akkor a szenzor előnyei meg a kihajtható kijelző több fókuszpont jobb sorozat.... azért lenne előrelépés... de két beállított képet ha lősz minkét vázzal rajta az alap kit-obi nem fogsz észrevenni semmit... tehát vegyél egy jó telét vagy valami fényerős alapot...makrót.. attól függ mi érdekel igazán.
egyébként nem is muszáj újat venned: pl veterán néha el lehet csípni tamron v sigma 70-200 vagy makróba én ajánlom a tamron 60mm f2-t ez még akár kinevezhető fényerős alapobinak is. de nikon 40mm-es még olcsóbb és az se rossz. de 35mm f1,8 is jó kis cucc aztán ha csak a sima kit 18-55 öt cserélnéd le én ajánlom a szintén tarmon 17-50 f2,8-at
ebből a nem stabilizált verzió olcsóbb és érdekes módon jobb képe van ahogy én néztem... de ha nagyobb zoom kell 18-105 is remek darab.
ezek amolyan jó ár-értékű cuccok van tőlük jobb rengeteg, de azért mélyen zsebbe is kell nyúlni...
persze sok más is lehet..ide azokat írtam le amiket én is megvennék
szóval ha nem telik mindenre.. inkább újíts obikat
[ Szerkesztve ]
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
-
atok666
őstag
válasz kovaripeti #32916 üzenetére
Elobbre jutsz par teruleten. Feljebb tekerheted az ISOt peldaul, gyorsabb sorozatloves, ergonomikusabb test, tobb kepet lo egy feltoltesre, video, live view, hasznalhatsz D objektiveket stb, stb.Ha csak a vegeredmenyt nezed, h jobb lett-e a kep ha ugyanazt az uveget ratekered mas vazra, akkor meg egy d4re valtva se vennel eszre sok kulonbseget (idealis fotozasi feltetelek mellett - alap ison).
Atok
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz kovaripeti #32920 üzenetére
Ha tényleg nincs szükséged nagyobb ISO-ra,meg pár dologra,akkor sokkal jobban jársz egy jobb obival.
Én meg most vagyok a másik véglet...nekem meg csak azért kellene egy jobb váz,hogy a sigma 500 F8-as blendéjét ellensúlyozzam...node ezért nem hiszem,hogy venni fogok egy 800k-s vázat -
Kleroo
veterán
válasz kovaripeti #32929 üzenetére
Megpróbálom átültetni az autók világába a váz vs obi dolgot
Váz: motor
Obi: futómű,és elemeiMelyik a jobb: 300le motor szekér szintű futóművű autóban, 120-as, ballonos kerekeken,
avagy 100le-s motor sportautó szintű futómű tutu 250-es, peres kerekeken.Az egyikkel lehet vagizni,míg a másikkal 10x körbeautózni a másikat.
Váz-upgradenek két esetben van értelme szvsz:
1. : Ha hiányoznak fontos funkciók(Nem a videóra,és nem is a szoftveres parasztvakításokra gondolok) ergo egy szinttel feljebb lépve. Tehát pl D40x-ről D3000-re nincs értelme váltani,de D80/D90-re nagyon is van
2. : Ha nagyon jó áron meg lehet oldani a cserét(Kevés buktával egy sok expós gép helyett egy sokkal kevesebb expós frissebb gép,vagy fordítva, az újabb butább váz helyett régebbi megkímélt fejlettebb váz)
(+1: Ha valaki profivá szeretne válni )Erről a Tamronról az a közhiedelem,hogy nagyon jó képe van,de az AF nem valami acélos.
atok666: Ne próbáld ki,mert megfertőz.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz kovaripeti #32934 üzenetére
Ha jól látom,akkor igazából nincs szükséged semmire,ami a D3000-ből hiányzik. Mert ha hiányozna,akkor arra kérdeznél,hogy miben van benne ami kell. A fogását sem szidtad. Ezek alapján vázat nincs értelme cserélned.
Az obik szerintem jók. Mindkettő jó obi,hiába "csak" kit-obik. Ha nem kényelmetlen a cserepont(55mm) akkor én megtartanám őket. Egy másik páros helyettük pl: 16-85VR és 70-300VR. De árban igencsak több,és nem nyersz vele sokat.Egyetlen utat látok arra,hogy előrelépj minőségben,és új kihívásokkal találkozz,új szintre lépj kreatívkodásban.
Egy fixet kéne venned. Vagy a 35/1.8-at,vagy az 50/1.8-at
A 35-ös az ún, alapobi DX-en. Nagyon jól el lehet vele lenni.
Az 50-es pedig egy rövidebb portré(nem arc)obi DX-en,ami azért még használható bőven másra is.
Ezek közül kéne választani. Az 50-esből van egy régebbi "D" változat,ez olcsó,de csak Manualfocus-szal tudod használni.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
m3ss
veterán
válasz kovaripeti #32934 üzenetére
de egyaltalan miket fotozol? konnyebb lenne segiteni ha ezt tudnank. de lehet en nem olvastam csak vissza neked kellene erezned, hogy nagyjabol mire van szukseged. vazra, ilyen obira, olyan obira...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Karima
őstag
válasz kovaripeti #32929 üzenetére
Valamikor tavasz környékén kerestem én is hasonló telét, nagyon sok tesztet, összehasonlítást elolvastam, és az ugyanilyen paraméterekkel rendelkező Sigmát hozták ki sok helyen jobbnak. 200mm-en a Tami volt jobb, de AF-ben a Sigma (A hsmII verziót, OS nélkül. Persze az OS-es is nagyon jó, csak az kb duplaennyibe kerül. ) Tehát ezt.
-
m3ss
veterán
válasz kovaripeti #32940 üzenetére
hat akkor kerdes mi hianyzik jobban, tajkepnel a nagyobb latoszog, vagy esetleg csaladi kepeken a hattermosas, fenyero.
35 1.8g-t mondanam en is ha az utobbi, vagy 50 1.8g, en manual fokusszal nem szorakoznek ilyen obival, ritkan van ido szorakozni ezzel csaladi/elkapott kepeknel.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
DarknessHope
senior tag
akkor a telét kár megvenni ha tájképre mész és családfotók.. 35 50mm fixek.. és/vagy a 17-50-es tamron. az 55-300-at meg megtartod vész esetre.. mert ezek szerint olyan sokszor nem kell a tele, tehát nem gáz ha az nem egy profi lencse.
-
DarknessHope
senior tag
de amit korábban írtam 18-105 és valamelyik fix is jó kombináció
-
Kleroo
veterán
válasz kovaripeti #32949 üzenetére
Én úgy érzem egyszerűen csak el akarod költeni azt a 100-ast.
Ha nincsen problémád sem a vázzal,sem az obikkal,és nincsen különösebb ambíciód,célfelhasználás, akkor ne maradj a seggeden. Tünés nyaralni,és remek fotókat csinálni közben. Többet ér egy szép nyaralás+fényképezés,mint szöszölni a cserével,és tudni,hogy elvileg most jobb cuccod van(miközben nem is volt rá szükséged)De ha nagyon a szettre akarod költeni,akkor 2 tuti szinte bárkinek megfelelő tipp:
-35-ös Nikkor
-Nissin/Sigma/használt Nikon vakuMindkettő drasztikusan növeli a fotózási "kapacitást"
szerk: Akkor kell valamit venni,ha következetesen korlátba/gyengeségbe(pl az 55-300 nem elég gyors,pontos,fényerős egy adott sporteseményhez) ütközöl. Bár ez azért nem egy aranyszabály
szerk2: Szóval biztosan sok helyen látod,hogy adott objektív nagyon durván gyengébb mint egy másik. De ilyen különbségek van,hogy elő sem jönnek átlag-kattintgatások során(pl egy 70-200 8-as rekeszen nem biztos,hogy különösebben leveri az 55-300-at szintén 200@8-on,ha kizárólag a képminőséget nézzük,sőt ugyebár a Nikkor 300-ig megy. Ott azért biztos több részlet akad mint a profi obi képén 200-on.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
drkbl
őstag
Szerintem, ha sem a vázban (ISO, video), sem az objektívekben nem ütköztél korlátokba, akkor esetleg egy vaku lenne hasznos, a beépített helyett.
Polárszűrő az égkékítéshez és egyéb tükröződések szűréséhez.
Táska vagy tok.
Lenspen
Amúgy Thom Hogan szerint D3000-ről megérné D5100-ra frissíteni:
Consumer DSLR owner that's upgrading (D40, D40x, D50, D60, D70, D70s, D80, D3000). For all these folk the D5100 is a lot more. It's a bit like trading in your old CRT-based TV for a nice new LED backlit LCD HD large screen one. There will be some learning curve shock, but the performance you can obtain puts you in a different league. Moreover, Nikon pushed some higher end features into this camera that will eventually be appreciated as you learn to use them (swivel LCD, HDR, multiple exposure, GPS support, etc.).
D40-ről váltottam, igaza volt
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
100ezret nem fogsz kapni a 2 kitobiert amugy.
latom mindenaron el akarod kolteni a 100e ft-ot vmi cuccra, hat vmit biztos talal itt majd neked a tarsasag en csak azt nem ertem, hogy nem tudod nagyjabol eldonteni, hogy mit akarsz. en is 1 eve fotozok, raadasul olyan sok fele obi nem is volt a kezemben, de azert nagyjabol el tudom donteni, hogy tele, nagylato, fix vagy mi kellene (eloszor ) ez a koncepcio hogy vmi fotoscucc 100e-ert legyen az vazcsere, minden obi elad, esetleg vmi plusz obi..hatarozott vagy
raadasul a kitobid le is fedi a fixek gyujtotavjat, van mihez viszonyitani.raadasul teljesen masok az igenyek mindenkinel. pl itt mindenki 18-200 utazoobikrol beszel. en pl nem akarok madarakat lovoldozni nyaralason, biztos inkabb nagylatot vinnek, vagy 16-85-ot.
vki kenyelmes inkabb zoomolgat, vki meg szivesen cserelgeti a fixeket. ahany ember annyi fele.
szoval kicsit keves informacionk van ahhoz, hogy mondjuk azt mondjuk, hogy add el a telet vagy mind2 obit.
nem tudsz kolcsonkerni vkitol egy fix-et, hasznalod kicsit, es rajosz szukseged van-e ra? amugy hasznaltan megveszed jo allapotban, max par ezret fogsz bukni rajta.
en fixet tanacsolnek, hobbifotoskent van idod komponalni setalgatni a tema korul. vegyel egy 35/50 1.8-at, biztos nem fogod tobbet elovenni a kitobikat csaladi fotokrahttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Throme
veterán
Azért a 35 mm beltérben se egyértelműen mindenvivő megoldás.
Jó obi, meg kvázi olcsó (dslr terminológiában). De vaku nélkül marad a kis dof és viszonylag szűk (ekv. 50mm ) látószög, ami a szobában - ha az nem túl nagy - nem túl előnyüs. Mondjuk portréra jó.
Egy vakuval meg - szvsz - amatőr szinten a 18-105 is elég jó. A torzításokat szoftveresen valamennyire korrigálni lehet.Szeretem a kis 35mm-es obit és használgatom is, de szerintem meg lehet nélküle is lenni.
-
t_a_m_a_s
addikt
A jelenlegi cuccod arra amire használod, tökéletes. Komolyan mondom, tudod mit csinálj? Fogd a spórolt 100 pénzedet, a családodat meg a gépedet a két objektíveddel, és menjetek el pár napra valahova, ahol a szívednek kedves fotótéma van! Így te is jól jársz, mert lesz mit fotóznod, szép helyeken fotózhatod a családot, együtt lesztek, ők is jól járnak, mert... (ezt te tudod, miért járnak jól )
Ismerem ezt az érzést, venni kellene valamit, de igazából minek is? Hidd el, értelmesebb elkötése a pénzednek a fenti, mintha bukóval eladogatod az obijaidat, majd veszel egy kicsit jobbat. Ha ezekkel elégedett vagy, minek? A 18-55 egy nagyon frankó kitobi, az 55-300 sem rossz üveg. Egy jobb vázon sem teljesítenek sokkal jobban mint a jelenlegin...
Kompromisszumos megoldási javaslatom, hogy a pénzed feléből vegyél egy 35/1,8-at, a másik feléből menjetek kirándulni. De én inkább az előzőt preferálnám.
szerk.: (#32955) kovaripeti: nem baj az, annyi helyre lehet még menni... Én most pl Cesky Krumlovba mennék, ha tehetném... Az pont a másik irányban van
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
Kleroo
veterán
válasz kovaripeti #32955 üzenetére
Van még közel 30 nap a nyárból.
Egyébként most így belegondolva(túllépve a váz avagy obi upgrde vonalán) egy vaku sokat ér. Beltérben többet érhet mint akár a legdrágább Nikkor nagylátó-fix. Ha sűrűn vakuzol,és beltérben is sokat,akkor egy vaku nagyon jó ötlet lehet a beépített retinaégető helyett.
Szóval erre érdemes költeni,ha úgy érzed használnád/kell.
De a több pénzt tényleg nincs értelme ellőni csak mert "mérne".
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
atok666
őstag
válasz kovaripeti #32955 üzenetére
Ha el akarod verni a penzed, akkor vegyel pl. egy vakut (mondjuk sb-700), nagyon jo dolog...
Atok
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sztem utazz, láss világot és fotózz különleges helyeket. Az, hogy az obik hogy rajzolnak és mi merre, egy dolog csak .. úgyis leméretezi az ember a képeket többnyire, ahol a CA-k eltűnnek, a soft-os élek is "beélesednek", a zajszemcse eltűnik, ergo beáll a kép élvezhető szintre. Kap PS-ben egy kis kontrasztot, színtelítettséget (ha "gyenge" lenne a kit obi) esetleg torzítás korrekciót és kész, lehet élvezni őket
A cégben ahol dolgozom, a falakra tettek fel képeket, dupla A3-as méretben, bekeretezve.. az ott dolgozók fotóiból, zsűri stb előszűrve. A 450D-mmel és anno még a 18-55-tel (!!!) csináltam olyan képeket, hogy 4 kikerült, és az is 10 MP körüli (12), éles nyomtatva is, minden hibája korrigálva.. mintha nem is én csináltam volna őket. Az ISO800-as e.On villanyoszlop a rózsaszínes haragos kékes viharfelhők alatt, ahogy alájuk süt a lemenő Nap, alulról fotózva, nagylátóval.. hát kb. 0 zaj pedig a 450D nem mai technológia már és rendesen meglepődtem, hogy kiválasztották a képet, kinyomtatták, tuningolták stb. Rá sem ismertem.
Szóval én maradnék a gépváznál és kattintanék inkább, a százast pedig told bele valami klassz útba és még az asszony is meghálálja
De ez csak magánvélemény, vannak itt nálam sokkal tapasztaltabbak is..
-
aleister
veterán
válasz kovaripeti #32971 üzenetére
Nézd, természetesen van különbség képminőségben, hisz más érzékelő, feldolgozóegység van a vázakban (már amelyikben), ám általánosan elfogadott tény, hogy érdemesebb minőségibb üvegre költeni.
A miértekről most lehetne hosszasan regélni, de kérlek elégedj meg csak a konklúzióval.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
hemaka
nagyúr
válasz kovaripeti #33134 üzenetére
Scott Kelby - A Digitális fotós könyv 1-2-3
Én egyetemi könyvtárból kölcsönöztem mindhármat, érdemes ott szétnézni először.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
charlie_hu
aktív tag
válasz kovaripeti #33134 üzenetére
Dr. Sevcsik - Hefelle: Fényképészet
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
aleister
veterán
válasz kovaripeti #33285 üzenetére
Úgy szól a szabály, hogy akkora lehet a maximálisan kitartható záridő, mint a használt gyújtótávolság reciproka. Tehát pl, ha a linkelt obit 100mm-en használod, akkor 1/100s a bemozdulás nélkül használható záridő. Cropos váznál ez ugye nálunk 1/150-re módosul.
Természetesen vannak remegősebb, és kevésbé remegős kezű emberek. Némileg el lehet ettől térni, de irányadóként szokták használni.
-
törölt tag
válasz kovaripeti #33290 üzenetére
Igen, és ha már szenzor felbontást is belekever, tegyük hozzá, hogy pixel szinten.
Magyarul nekem a 36 MP-hez sokkal combosabb IS-re, vagy rövidebb záridőre van szükségem pixel szinten, mint mondjuk ugyanezzel az üveggel egy D700-as kollégának kevesebb megapixelen.Ha viszont képernyőre, web-re, stb. leméretezem a 36 MP-s képet - és a D700-as kolléga is leméretezi az övét, mondjuk teszem azt, mindkettőnk egy 6MP-re, akkor AZON A SZINTEN ugyanannyi időket kell számolnunk mert ugyanúgy látjuk vagy ugyanúgy nemlátjuk a bemoccanást.. tehát ami pixel szinten nálam a sűrűbb pixelek miatt csak mondok egy példát, 6 pixelnyit kenődik, D700-nál (szintén számolás nélkül hasra) kenődik 3 pixelnyit, de leméretezve mindkettő képet 6 MP-re már mindkettő (mintha 6 MP-s szenzorod lenne) csak 1 pixelnyit kenődik.
Ezt csak kiegészítésként írtam le, zárójelben.
Magyarul amiket leírtál, fizika, és helytálló, megb*szni nem lehet . Viszont az átlag felhasználást ha nézzük, úgyis egy kicsinyítés a végső JPEG sorsa és úgy megy flick-re, facebook-ra, havernak, ismerősnek, ide-oda-amoda ... ergo, eltűnik a különböző MP-k előnye - legalábbis bemoccanást illetően.. kicsit homogénebb lesz a kép végül, így a lentebb említett ökölszabály mégiscsak ökölszabály maradhat.
Nyilván aki profin dolgozik, eredeti megapixelben hagyva a JPEG-eit (okkal) vagy ilyesmi, az profibban is számol. és jön a Te "képleted" amit betettél ide
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz kovaripeti #33290 üzenetére
egy 18-105 vr ,vagy egy 35mm 1.8g obik milyen fényértékű vr el vannak felszerelve?
-
aleister
veterán
válasz kovaripeti #33303 üzenetére
Dehogy.
-
aleister
veterán
válasz kovaripeti #33372 üzenetére
Nem.
A 18-55 kit boltból megvan 110-ért. Ennek vedd az áfa nélküli árát, majd amortizálj rá még pár százalékot a 2 év használat után.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
nesa
veterán
válasz kovaripeti #33372 üzenetére
Ha 130 er elmegy nagyon jovagy
-
nesa
veterán
válasz kovaripeti #33381 üzenetére
Vaz: max 55k
18-55: 10-25k ig kerdes milyen?
maradekot meg kibirod talalni, nagy gaz hogy ezek kozul szerintem szinte semmi nem keresett cucc.[ Szerkesztve ]
-
gab.m
senior tag
válasz kovaripeti #33645 üzenetére
Ööö, nagyszerű, de hogy is jön ez ide a Nikon topikba?
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
L4mie
veterán
nemár...
ez szintiszta spam, meg off. :/ sztem vetesd ki mielőtt valami modnak szemetszúr és kapod a büntit.zool1 után szabadon: jaja szólj nekik, hogy missklickelted a topicot
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
zool1
őstag
Szerintem rossz topikot találtál meg... Tévedtél ennyi!
-
eastsider
nagyúr
válasz kovaripeti #33768 üzenetére
nagylátón simán lehet
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest