Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinkoxid
senior tag
Na majd ha őstag leszek, akkor én is leszokok róla
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #36591 üzenetére
Hihetetlen sok.
Én sem szoktam reagálni általában rájuk, csak néha egy-egyre, amiknél látom, hogy ráhagyják.
Itt általában inkább kérdeznek, vagy utánanéznek a dolognak. -
-
cinkoxid
senior tag
Köszi a supoortot. A lelkembe tiport azzal, hogy lealacsonyította az 1366-ot
-
cinkoxid
senior tag
Itt valaki szerint egy kis i3-as is veri az 1366 i7est...
Gyertek támogatni, hogy ne higgyék azt, hogy igaza van -
-
mpierre
veterán
Hiába Mushkin, ezt ne. Ennél még 3×2GB mezítlábas Kingmax-szal is jobban jársz, ott van meglepi, hogy milyen chippel szerelik.
A minden féle 2 betűre végződő ramjaik (Essential, Proline, Silverline sorozat nem igen nyerő) általában max annyit tudnak, ami rájuk van írva, néha igen nyűgösek sub timings terén. (Az OCZ-nek voltak ilyen érdekes ramjai...) Blackline, Redline alatt szerintem ne kezdj vele.
A 3×1GB még mindig a fiókban. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #36572 üzenetére
Ugyan nincs rakin de ezen ennyiért nagyon elgondolkoztam... 2 kit-et berendelnék szívem szerint.
Am mi van a 3x1-es kiteddel? Még most is ott prosodik a fiókban?
-
apollo12
veterán
nah 4.2ghz hozott egy kis előre lépést, tdu2-ben jobb a min fps nem kúszik 60fps alá
-
mpierre
veterán
válasz
GNKING #36571 üzenetére
A szorzót hagyd 23×-n. Az a legjobb, mert kisebb bicikli kell ua-hoz a órajelhez. Minek nyúznád az alaplpot magas biciklivel? Kevesebb fesz, kevesebb hő, kisebb migráció, hosszabb élettartam (Bár a xeonok örök élet + 1 napra lettek tervezve kb.). Ok, hogy a qpi link gyorsabb lesz, de azzal nem nyersz semmit.
Azt a 160W-t max LinX terhelés alatt fogod elérni. Ha render, videóvágás, -konvertálás, stb megy, akkor olyan 120-135W körül lesz kb a max fogyi. Keress vissza topikban, ha jól emlékszem néztem teljes gép fogyikat 920-szal és x5660-nal is. -
mpierre
veterán
válasz
GNKING #36569 üzenetére
A xeon csak 95W tdp-jű. Így a hőtermelése sehol sincs a 130W-s bloomokhoz viszonyítva. Nem a maghő fog hátráltatni a tuningban.
Mivel neked is UD5-d van arra készülj, hogy a drop elég nagy lesz ~0,05-0,07V. Az UD5 nem a 6 magos procikhoz lett optimlaizálva. Alapvetően a 920 sem egy lomha jószág, de az x5660-s odab@sz.
Szerk.: 70-75e-be teljesen jó vétel. Nálam az F12-s bios-szal 100% ment. Ja és ne felejts el defaultot nyomni. Én kihagytam...
-
GNKING
tag
válasz
mpierre #36567 üzenetére
Köszönöm a választ.
X58 UD5-ben használnám én is, 4GHz lenne a cél.
Olyan 70-75e-be lesz, ha összejönne.
920@4GHz-t váltana.
Menyire melegedett neked? Én vízzel hűteném, mostani max 75fokig melegszik Linx 1-1,5h terhelés közben.
Menyi a vid-je, menyit kellett adni neki pluszba?
-
GNKING
tag
Intel® Xeon® Processor X5660 procival van valakinek tapasztalata tuning ügyben?
Menyit ér egy ilyen prockó?
Szorzózármentes? -
monosz
őstag
válasz
ZetorGumi #36559 üzenetére
Így igaz,ahhoz a Vga kombóhoz elég volt,de sajnos ehhez már nem.Ide már kellett a 4,2-4,4 Ghz.
Hosszútávon az X58A-UD3R+ I7 950 nagyon bekérte a Wattokat a konnektorból,és a léggel való hűtés is határon volt.(Viszont a szobában jó meleg volt).
Ezért döntöttem a konfig váltás mellett.
Nagyon nem ide tartozik,de most a határ,a csillagos ég. [link] -
monosz
őstag
Én anno ennyit tudtam kihozni,egy X58A-UD3R,ill.egy 950-es prociból.Sajnos a Linx-es kép mentéseket már nem találom,ha meg lesznek akkor publikálom.
Csak ennyi van egyenlőre,de ment szépen. -
zeix
senior tag
Kicsit finomítottam rajta.
3680Mhz 1,184V load: 1,152V
HT on
llc off
vtt 1.215V
Aida teszt szerint stabilnak néz ki.
Tesztprogramokkal ugyanannyit tud mint 3840Mhz-en. -
apollo12
veterán
hali nah sikerült stabilizálnom 4.2ghz llc off, BIOS-ban 1.44375 volt bios vcore 1.412volt, win alatt idle 1.392-1.408 volt között, load 1.344 linx alatt max hőfok magoknál 65cfok volt, átlag 60cfok [link]
maradhat hosszú távon??
llc vel 4.1ghz en easytuner néhe ki mutatott 1.5-1.6voltot
-
cinkoxid
senior tag
Most tesztelek egy 1156 i7-860@3,8ghz procit. VGA 5850 xtreme tuningolva, kb 6870 szintje. Akkor gpu limit van, hogy a proci játékok közben még nem lépte át az 50%-os kihasználtságot...
Legújabb residel evil benchmarkja alatt mindössze 40% (50 fok) volt a használat.
Csak érdekességképpen mondom, hogy mekkora erejük van. -
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #36546 üzenetére
Ez igaz.
Nála mondjuk az a baj, hogy nagy a szórás az idle, és load feszek között, erre még rárak egy lapáttal a drop.
Tehát ami nálam betonstabil beállítás volt, az nála kuka, a drop miatt. -
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #36541 üzenetére
LLC 1,4V fölött nem javasolt, mivel olyan fesztüskét ad a procinak akkor, amikor loadból idlébe vált, hogy megmukorodik a cucc.
-
apollo12
veterán
válasz
ricshard444 #36541 üzenetére
llc vel az a gond idle load között elvileg képes 1.7 voltot is adni azt nem ajánlnák
llc-vel elég lenne 1.4 voltra rakni és kész, akkor 1.344 voltot kapna loadban ott 4.2 ghz stabil
-
apollo12
veterán
holnap meg probálom még egy kicsit meg cirógatni, menyi feszt lehet ezeknek adni llc nélkül hosszú távon ? nálam elég rendesen droppol
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #36536 üzenetére
Különösebben nemsokminden, mindegyik viszi a 220as biciklit, sőt, még többet is vinne, csak a lapom nem...
Az a kérdés, hogy milyen feszen tudja ezt.
Az enyém, 1,158V-on tudja. -
ZetorGumi
addikt
Meglátjuk, hogy eljutok-e odáig velük.
cinkoxid: Asus Rampage III Extreme
-
apollo12
veterán
nah kiteszteltem mit megy és kb 100mhz jobbat megy elődjénél 1.328volton 4116 mhz 21x196, 1.344 volton 4.2ghz stabil, de azt már nem ajánlatos használni llc miatt
valami bitang lapban 4.4ghz is stabil lenne, de nem ez az a lap stem
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ricshard444 #36506 üzenetére
A gyorsuló elektronmigráció miatt van. Normális jelenség. Minnél magasabb feszt kap a proci annál gyorsabb az elektronmigráció, ami miatt egyre nagyobb feszültség kell azonos (stabil) órajelhez. Minnél több feszt kap, annál jobban gyorsul az elektronmigráció... ördögi kör.
A végén meg meghal a proci teljesen. De ez sok idő után következik csak be. -
apollo12
veterán
hát 1.328 volton 4.2 elhasalt
itt nagyobb fesz kéne neki hogy stabil legyen, most 21x198 próbálkozok rem sikerülni fog
-
apollo12
veterán
na sikerült kicserélnem első indításra 21x191 akartam de a turbo be volt nyomva, és 22x191 nyomot win simán indult de lehet így 2 mag meg 23x191 ment, azt nem néztem most 21x191 nézem, 1.3 volton eddig semmi gond még lejjebb megyek vele
-
mpierre
veterán
válasz
ricshard444 #36515 üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani, mert nagyot droppol a lapom. Így nem néztem meg a maximumot, elment tőle a kedvem. Siralmas látni a 0,07-0,1V droppot. Ez ugye szoftveres mérés, mert a cpu-z írja ki, azt meg óvétosan kezeljük..., de akkor is bosszantó. Jó sok pízért adták ezt a lapot.
Konkrétan Bömös procijára gondoltam, amiben elhalálozott az uncore egyik napról a másikra. És volt már egy-két bejegyzés a topikban, hogy eddig ment ennyin, most meg nem... Ez lehetne lúzer error is, de annak kis esélyt adok, mert aki tuningra adja a fejét, az már utánaolvas, stb. -
zolyee
tag
-
mpierre
veterán
válasz
ricshard444 #36506 üzenetére
Ez azért nem olyan szimpi húzás attól a procitól... Pont ez a gondom a rendszerrel. A régi P4-m a mai napig vígan zenél 3,4GHz-n. Már ki tudja hanyadik virágkorát éli, de még mindig működik.
-
zolyee
tag
Sziasztok!
Mivel a xeon topik eléggé kihalt gondoltam itt érdeklődöm...
Szereztem egy xeon l5638 procit,de balszerencsémre az evga classified nem kezeli (a rev 1.1 kezeli az 1.0 már nem, ennyin bukott el a dolog).
Lehetőségem lenne beszerezni itt az aprón egy rampage II extreme lapot, de az asus oldalán a támogatott processzorok listájában nem szerepel hivatalosan a xeon....
Kérdés tehát a következő....Használ valaki ilyen procit ebben a lapban, vagy esetleg valaki meg tudja erősiteni azt hogy ha megveszem a lapot működni is fog a dolog?
Nem akarok ismét bakot lőni, ha nem működik inkább eladom... -
cinkoxid
senior tag
válasz
ricshard444 #36508 üzenetére
Rosszat? "nem volt sose húzva" példányokat vettél?
-
ricshard444
veterán
Mellesleg egy kis érdekesség:
Anno mikor megjött a cpu akkor 1.16V-al ment 4GHz-t, most, hogy ránéztem úgy 8-10 hónap után ugyanezt 1.23V-al tudja. 4200 és 4400-n ugyanúgy megy ( illetve talán 0,01-2 század eltérés van ), csak kis érdekességnek szántam, hogy netán minimális mértékben degradálódott a proci a viszonylag magas feszektől / órajelektől és már nem viszi olyan kedvesen azt, mint ifjúkorában.
-
apollo12
veterán
válasz
ricshard444 #36500 üzenetére
nekem anno nem cserélték ki amikor csapágyas, annyi volt a kifogás az normális
, de most már megszünt a bolt, így már mindegy, meg amúgy is mibe halna meg ?
túl fesz védelemmel el van látva konnektor
-
ZetorGumi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest