Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
potetheus
csendes tag
Egyébként vga tuninghoz értetek ?
-
potetheus
csendes tag
válasz
mpierre #34195 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, a kielégítő válaszokat!
Szerintem is elég a mai játékokhoz de én nekem ez a tuning jobban tetszik mint egy játék vagyis legalább annyira izgalmasnak tünik és legalább még valós tétje is van valamennyire. Pár napja pörgök ezen a témán de eléggé betud szippantani -
kaszas19
senior tag
válasz
mpierre #34195 üzenetére
Hát nem tudom hogy elég-e neki mármint a 6970-es VGA-nak a 3,2GHZ de nem vagyok benne biztos hogy igazam van nem akarok okoskodni
majd ő észleli ha valamiért gyengébben fut a játék és húzz rajta.
Egyébként én is várom a Mugen2 hűtőt hogy halk legyen a gépem és ki akarom próbálni meddig is megy el a CPUaztán belövöm majd a CPU-mat az 5870-es kártyámhoz ha meg jön valamikor a gariból
-
mpierre
veterán
válasz
potetheus #34189 üzenetére
A 960 alapjáraton elég a 6970 alá. A 90°C elmegy tesztre, de ha minden napi használat alatt is folyamatosan nyaldossa terhelésre a 85-90°C-t az nem egészséges a procira nézve. Véleményem szerint felesleges tuningolni a jelenlegi játékokhoz egy ilyen procit.
Ellenben jó látni a négyessel kezdődő órajelet.
Ideig-óráig, de annak elmúlik a varázsa. Ha érdekel a tuning, akkor hajrá, de ésszel! Az első hsz-ben linkelt Imi féle bemutatót olvasd át, aztán hadd pörkölődjék a szilicium...
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
potetheus #34191 üzenetére
Ennek a cikknek az olvasásával kezd szerintem a tuningot.
Ha ez után is van kérdés, akkor tedd fel bátran. -
potetheus
csendes tag
válasz
kaszas19 #34190 üzenetére
Oké köszi !
Ahogy olvasgattam külföldi oldalakon ott minden intel beállítást "disabled" re kell állítani a biosban, pl az kell nekem h a négy helyett nyolc magot érzékeljen a rendszer ? valami ilyesmiről is olvastam, de ezek mind feleslegesek ? Egyébként Asus sabertooth x58 alaplap van hozzá. -
potetheus
csendes tag
válasz
kaszas19 #34188 üzenetére
Gépem adatai :
i7 960
Sapphire radeon hd 6970 2gb (battlefield edtition)
Corsair 850 tx táp
Sychte katana 3 hütö
6 gb (3x2) 1600 ram ( geil gamer version)
Cooler master Haf ház plusz 4 gigabyte venti
120 gb samsung ssd
Én csak játékra használom , meg most elkezdett érdekelni ez a tuning téma -
kaszas19
senior tag
válasz
potetheus #34187 üzenetére
Hát sokat számít ha tuningolod a procidat de ha nincs különösképpen okod rá felesleges nyúzni milyen célra menne a tuning? játék vagy valami más? és milyen VGA-t hajtanál vele.
Amúgy 3,8GHZ és 4Ghz között teljesítmény különbség már nagyon kevés de fesz és hő terén annál több.
A válaszodra is válaszolva ha tuningolod a CPU-t akkor gyorsabb rendszered lesz gyorsabban végez feladatokkal és játéknál pedig több FPS-lesz ha a VGA-d is bírja az iramot. -
potetheus
csendes tag
Sziasztok, csak annyi lenne a kérdésem ,hogy esetleg van e olyan akinek van tapasztalata a i7 960 tuning potenciáljáról, ugyanis felhuzom 4,2 re, és tökéletesen megy stabilan , csak a hőmérséklet van 90 fok körül a tesztek alatt, majdnem 100, ha le veszem a feszültséget az segít lentebb tartani a hőmérsékletet is vagy annak nincs köze hozzá?
Köszönöm -
Cole86
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cole86 #34175 üzenetére
Játékra használom, ott csak hátráltat a HT többnyire. Szóval HT off. A fogyit megdobja. Konvertálásnál hasznos de amúgy nem kell a HT.
Nincs olyan nagy különbség. 2500 és 2600 az új középkategória ez 900-asok meg az ex csúcskategória. Szóval picit rávernek de nem sokkal.
-
Cole86
senior tag
Én is erre gondoltam.. szerintem közel nem ér ennyit a 2000effektív memória, főleg nem gamek alatt.. 1600körül alacsonyabb időzítés..
Nagyon melegszik is a magas QPI-tól a proci azon túl ,h jobban is fogyaszt tuti.. meg hát tuti nem tesz neki jót..
1670mhzen nálam 1,215-1,235 qpi kell neki max.
Sajnos lett volna 1jó memóriám ami 2000mhzes, g.skill ripjaws infó ,de mint kiderült már eleve rossz volt mikor megkaptam.
1600mhzen behibázott CL9be. Természetesen nem fizettem érte, már elment egy ideje vissza a G.skill otthonába, de az 1ik modulon sérült volt a gyári címke/azonosító/sorszám.. kérdés mi lesz ebből.
-
Cole86
senior tag
Emberek...
Az milyen ,hogy nekem az I7 920 D0-om 3500mhzen "ketyeg" 1,072v veszen LOAD alatt? Láttatok már hasonlót?
Linkelhetek primeot vagy linxet is full stabil..
-
gera021
aktív tag
válasz
Gyurma23 #34152 üzenetére
nekem 1,3v kellett a 4,2ghz-hez..., ha már 1-el lejjebb veszem a feszt akkor fagy...
tuningoltam a i7-920as procimat 4200mhz-ra, (200*21) asus sabertooth deszkával, 1,3v kellett a stabil maradjon, LLC enabled, és a QPI/DRAM pedig 1,27, a hőfök a procinak Linx alatt max. 75fok volt, CM V6GT hütövel
-
potetheus
csendes tag
Sziasztok a következő konfigurációval rendelkezem :
Intel core i7 960 lga 1366 proci nem gyári hűtővel
6gb deil black dragon 1600mhz ram
Sapphire radeon hd 6970 battlefield edition videokártya
Sabertooth x58 alaplap
Cooler Master HAF ház plusz még három gigabyte ventillátor
850 wattos Corsair tx850 enthusiast series táp.
A kérdésem az lenne érdemes e ezt tuningolni ? és ha igen hogyan ?
Nagyon köszönöm a válaszokat -
Qru
MODERÁTOR
válasz
gera021 #34142 üzenetére
Ha csak win írja 4-nek nem kell vele foglalkozni, nekem is 2,6-ot ír miközben 2,8-on megy.
mod:
Amúgy ha a turbot kikapcsolod attól csak 22-as szorzód nincs a 21-es elérhető de ezt nem detektálja a Win rendesen, mert kvázi már az is turbo-nak számít.Legalábbis nálam így van Giga lapnál.
-
-
gera021
aktív tag
hello,
tuningoltam a i7-920as procimat 4200mhz-ra, (200*21) asus sabertooth deszkával, 1,3v kellett a stabil maradjon, LLC enabled, és a QPI/DRAM pedig 1,27, a hőfök a procinak Linx alatt max. 75fok volt, CM V6GT hütövel, kérdésem az lenne h a fok rendben van? és a feszek is?
-
yako
tag
Hi!
Hát, nem jött be!
Egy 14 cm-es ventivel direktbe fújattam a foglalatot és környékét, de ismét leállt a linx.
De az figyeltem meg, hogy az a sor, ahol közli, hogy hiba miatt leállt, most piros színű volt, míg ezelőtt szürke.
Vajon van jelentősége?Minden esetre még maradt, hogy meglazítom a blokk csavarjait...
-
DigitXT
félisten
válasz
becsitibi #34122 üzenetére
Átélni sokkal durvább volt.
(És még nincs vége. De
talán ma már "élni" fog megint a gépem. Úgy legyen.)
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem, amikor először
ázott el a VGA (és akkor is bennem volt a para, hogy
bebuktam vagy 200K-t, egy ilyen hibán), egy ilyesmi
hollandis csati engedte el magát... De ez már inkább
ide való, elnézést az offért. Ha biztosra akarsz menni
akkor sima csati + csőszorító bilincs. Az a tuti. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mennyivel melegszik jobban egy Rampage 3 gene mint egy sima ATX-es rampage 3? A tervem, hogy egy ilyen házba tenném bele egy dark rock proval. -
ZetorGumi
addikt
-
ZetorGumi
addikt
válasz
mpierre #34110 üzenetére
Stabil, mint a beton. Belőttem a tesztet, elmentem füredni, és visszaérvén ezt láttam, nem kék képernyőt, vagy kikapcsolt gépet.
Egyenlőre még hagyom így, értelme nem lenne feljebb menni (GTS 250 VGA-val ígyis úgyis VGA limites vagyok), majd ha megjön az új lap, meg VGA, akkor talán még bántom egy picit.
-
monosz
őstag
válasz
OldJohnny66 #34084 üzenetére
Okés,köszi az infót.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest