Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Teljesen ki volt nyomva a paszta a CPU alól, kint van az egész oldalt
Ezért kúszott fel 87°C-ig.... most a 80-at sem éri el
Kicsit el van hanyagolva a masina, amióta nem olyan csini, csak a dolgát teszi, de úgyérzem sikeresen leszoktam a gépfejlesztési mániámról, betegségről, vagymiről -
Laraxior
titán
Így vannak most a feszek, kivéve a qpi, ami 1.25-re tettem a plusz 6GB ram miatt.
ez meg a CPU-Z kép az órajelek miatt:
Ha én most feltolom 182x21-re, ami 3822MHz, akkor mit kell még vajon piszkálnom?
Azért nem akarom a ramot, meg az uncore-t feljebb vinni, mert akkor sokat kell kínlódni a feszültségekkel, annyi türelmet meg nem szánok rá -
-
kaszas19
senior tag
jaja ez a vége ezek szerint.Láttam külföldi oldalakon 210 mhz feletti BCLK-ás R2G-t de szét feszelték az QPI-tpl itt.de láttam ahol 4.2Ghz-en járt a 920-as de az IOH 1,1340-helyett 1,726V-ton volt nem tudom hogy hogy nem sűlt meg a lap mert 1,4V-tnál már sárgában van bios-ban.
-
kaszas19
senior tag
ki próbáltam 17X szorzóval és elindult de biosig nem jutottam el.
Szerintem sok a QPI és kevés hozzá a fesz hiába állítom 1,35V-tra amit max megad az intel. -
kaszas19
senior tag
nem aggódom rajta már elfogadtam
hogy winfos hiba csak és ellene semmit nem tudok tenni esetleg ha win8 megoldaná de azt meg nem nagyon akarok azzal foglalkozni.
Annyit kérdeznék még tőletek hogy 210 BCLK nál mikor nem indul a gép még bios-ig se akkor minek kéne több feszt tólnom még? mert adtam a QPI/Dram-nak a ramoknak az időzítés is lazítottam nem is kicsit meg adtam az IOH-nak is több feszt de csak nem indult el.Esetleg ez a vége a lapnak? -
-
Laraxior
titán
válasz
kaszas19 #35673 üzenetére
Jaj ne problémázz már. Ha ráadod a turbot/21x szorzót akkor annyin is fog menni, kivéve ha be van kapcsolva az energiatakarékosság, mert akkor leveszi, de ha kell a kraft, akkor rátolja.
A windows nem tud mit kezdeni a turboval. Akkor se ha egy magot hagysz meg és rátolod a 22x-es szorzót. Egyik processzornál sem 1366nál
De attól még annyin megy, amennyire belőtted.
-
-
-
mpierre
veterán
válasz
ricshard444 #35671 üzenetére
Az X6-t jól írja az aida64 a 980X-t nem tudom. Még nem kapcsoltam be a traktort.
Érdekes ez a mizéria. Szerintem a cpu-z-nál van a tudás.
kaszas19: Ha nagyon bosszant, akkor nyomj cpu-z validot. A'valszeg tuti lesz.
-
-
kaszas19
senior tag
itt valami winfos baj lesz mert én állíthatok bármit akárhogyan a biosban ott azon megy ahogy én állítom be ki is írja hogy 2,8Ghz 21X-val jelenleg de winben ez csak marad 20X-val 2,6Ghz-en és végig futtattam cinebench 11.529 tesztet és maradt 2,6Ghz ha mind a 4 mag terhelve van nekem csak turbóként megy a winben a 21X-zó akár mit is csinálok.
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
-
kaszas19
senior tag
mellékelek nektek 2 képet.
-
kaszas19
senior tag
válasz
mpierre #35656 üzenetére
nekem kezdi feladni a leckét rendesen
ha autón hagyom a szorzót akkor a 21x-zó a turbó ha bekapcsolom a c-staatot akkor ott 1ből van 22 és 23X-zó is amit megint csak 1 magra terjeszt ki a lap.A lényeg az hogy hiába hagyom autón a szorzót semmikép sem tudom kiterjeszteni win szerint mind a 4 magra mert szerinte csak 20X-zó ig használhatom.
örök rejtély marad.
-
mpierre
veterán
-
kaszas19
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kaszas19 #35651 üzenetére
Akkor ok, csak az evrest írja ki rosszul nyugi. Nekem is ez volt. Boot képernyő meg a CPU-Z a korrekt, mert utóbbi az real time mutatja az órajelet.
Minden 920-as tudja a 22-es szorzót is ha turbo aktív, igaz csak akkor ha 1 mag van terhelve. Olyankor vált fel rá. Pont ezzel gyököltem, hogy a hülye winamp miatt állandóan 2,9GHz-en megy mert csak egy magot terhel. De ha kikapcsolom a turbót akkor meg nincs 21-es szorzóm.
-
Qru
MODERÁTOR
-
kaszas19
senior tag
sziasztok erretud valaki nekem értelmes választ adni hogy a winfos mér korlátozza le 20X-ra a CPU-t a bios kiírja hogy 12-21X-ig be is állítom de a windowsba csak 1 mag megy 21X-val a többi 20X-val
-
Laraxior
titán
válasz
ZetorGumi #35640 üzenetére
Végigpróbálgattam mindent, de nem használja mind a 12GB-ot. Úgyhogy jöhetnek az ötletek... esetleg még annyit próbálok, hogy lazítok a CPU-hűtőn.
Ha nem mennének együtt, akkor nem is indulna el a gép az összessel ugye?
Nem bontom, pont az hogy bővítettem, plusz rammal...elvileg, de úgyfest mégsem -
Laraxior
titán
válasz
ricshard444 #35638 üzenetére
kivettem, most nincs kedvem kínlódni vele
-
-
Laraxior
titán
válasz
ricshard444 #35636 üzenetére
-
-
Qru
MODERÁTOR
Arra nincs mód, hogy a 920-asnál ha a turbot bekapcsolom akkor a 21x szorzót használja csak max és a 22x szorzót egyáltalán ne?
mod:
Ha meg kilövöm a turbot akkor meg ugye nem megy csak 20x szorzóval...
-
válasz
ThodEE #35624 üzenetére
Opsz, ki szokott menni a fejemből, hogy nem minden lapban lehet beállítani alapból a turbo-s szorzót.
Mondjuk, ha nem játszom, én is csak a notit használom, remélem, lassan érezhető lesz a számlákon is.(Ha játszom, akkor a gép mellett megy még a 42-es monitor, meg a 3 erősítő, szal érezhető a fogyasztás.
)
-
-
ThodEE
őstag
24/7re ezzel beérem
Sőtt az előző hónapokban alap órajelen ment 1V al, VGA is alapon -
válasz
ricshard444 #35619 üzenetére
1.482 maradt belőle, terhelés alatt meg annyi se.
Persze azért nem kevés, de ezt persze még simán finomítani kellene, ment volna ez kevesebbel is (bár nem sokkal, de olyan 1.45V körül lehet nagyjából elég egy validra a fesz), csak ez most itt nem volt cél. Egyébként LLC nélkül ment. Azon mondjuk csodálkoztam kicsit, hogy PLL-ből nem kért többet, mint 4GHz-hez.
-
-
Csak nem bírtam ki, HT nélkül néztem egy validot 4.5GHz-en, és meglepően jól fogadta.
Mivel a CPU-Z-m régi volt, még azt is le kellett tölteni, telepíteni, plusz még PH!-ra is megírtam 2 postot, szal egész jól ment. Persze Prime alatt már elhasalt, aztán nem akartam tovább kínozni, mégsem saját CPU.
Egyébként 4.3GHz-en még stabilizálható épkézláb feszeken, igaz, ott már a 95-öt nyaldosta Prime alatt, szal oda már komolyabb hűtés kellene.
-
válasz
ThodEE #35615 üzenetére
Prime95 alatt elmegy, normál használat során úgysem közelítik meg a magok ezeket az értékeket. Néztem ezen beállításokkal renderelést, játékot, nem mennek a magok 65 fok fölé, szal ezt még kitesztelem, aztán jó lesz havernak 3.9GHz-en 24/7-re.
Egyébként HT nélkül ugyanezen beállításokkal 12-15 fokkal hűvösebbek a magok, akkor 4GHz-en Prime95 alatt 73-78 fokosak. Lehet mégis csak jó ez a hűtő. -
-
válasz
hmiki28 #35611 üzenetére
Nos, az általad használt beállításokon a Win-ig sem jut el a procc.
A VCore kivételével minden más egyébként ugyanaz, mint nálad, de ez sokkal éhesebb procc. Megnézem, mennyit kér a 4GHz-hez - úgyis azt kérte a tulajdonosa, hogy találjak a procijának vmi értelmes, 24/7-es tuning-beállítást, csak eddig nem volt kedvem ezzel foglalkozni.
-
válasz
mpierre #35609 üzenetére
Elöl Coolink X8-1900-as, hátul a Ninja-hoz kapott Slip Stream 120-as. Azért így lett elhelyezve a két venti, mert a RAM-ok bordája miatt nem fért el elöl a 120-as.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest