Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
ricshard444 #34998 üzenetére
Jó lap bizony. Nekem sima P6T volt, meg voltam vele elégedve
-
ricshard444
veterán
Váltok X58-ra
A P6T Deluxe jó választás lesz? Integrált bekapcsológomb/Reset gomb jóljön + a specifikációi szerint jónak néz ki. -
HSM
félisten
válasz
kmisi99 #34990 üzenetére
Erre válaszoltam, nincs ilyen. Nekem a minden általam ismert programmal halálra tesztelt beállításom majdnem egy év aktív (és hibamentes) használat után fagyott bele filmnézésbe. Utóbb rájöttem, mindenben stabil, de a filmnézés kiakasztja ha rámegyek 5 perc alatt. Szóval nincs tuti biztonság, ugyanis bőven volt még ráhagyás is abban a beállításomban.
-
mpierre
veterán
válasz
ZetorGumi #34992 üzenetére
Csak egy egészséges 24/7 beállítás. Elég szar érzés, ha a cad rajzom közepén patkol el a gép.
Másfelől nem gyorsult annyit a program, hogy jobban kelljen húzni. Hozzáteszem, egy P4 650-ről váltottam. 3,4GHz a tempója, így szeretem, ha e körül van az órajel...Cybertrone: 4,2GHz-ig kergettem a procim (1,4375V!-tal), ott már akadt egy-két mag amii 80°C fölött tanyázott. Tovább értelmetlen volt a küzdelem. Levegővel.
-
HSM
félisten
válasz
kmisi99 #34988 üzenetére
Nincs ilyen program. A procinak többszáz különbözö utasítást kell tudnia tetszöleges adatokkal egymásután tetszöleges sorrendben hibátlanul végrehajtani. A csiptervezökön kívül senki nem rendelkezik megfelelö információkkal ahhoz, hogy ezt hatékonyan el lehessen végezni. Vannak persze elfogadott szintek, mint pl. linx stabil, bf3 stabil, de 100%-os garanciát semmi sem ad, a gyári alapbeállítások használatán kívül.
-
kmisi99
addikt
egyébként mivel és meddig érdemes a cput tesztelni hogy rá lehessen vágni hogy atom stabil?
-
Vitocska
tag
lenne egy 965 extrem procim szeretnék valami tunningot esetleg ha valaki vállalná valami hozzáértő adnék neki 2 ezer forintot bp-en a polus kőrnyékén lakom tőbbit pmbe igy vasárnap délutánra 1 kis kikapcsolodás
scytech mugen2 hütő van rajta elméletileg birja a tuningot
alaplap msi eclipse plus elméletileg ez is tunning kedvelő lapocska
-
kaszas19
senior tag
Na a superpi lefutott.
-
HSM
félisten
válasz
kaszas19 #34980 üzenetére
Nem a hiszékenység a gond, hanem hogy a tapasztalat azt mondatja velem, hogy az nem lehet stabil. De térjünk erre majd vissza egy hét múlva, stabil lett-e végül, vagy sem.
Addig meg akárhányszor be fogod írni, hogy stabil, én be fogom írni, hogy várjuk ki a végét.
Jut eszembe, superpi-t futtattál rajta, 8-szálon, 32m? -
HSM
félisten
válasz
kmisi99 #34972 üzenetére
A renderelés nem fog hibával elszállni, hacsak teljesen nem KO a beállítás, hanem gyárt képhibákat, mint a videókódolás is, jó szem kell, hogy észrevedd, és nem is biztos, hogy pár tévesztett fénysugár feltünö, persze, ha mondjuk egy testböl lóg ki egy koordináta, az feltünö, de annak azért kisebb az esélye. A játék hajlamosabb elszállni, de az se 100%, lehet amivel játszol hibátlan, egy másik meg szétesne 10 perc után...
-
kmisi99
addikt
Na mindjárt én is elkezdek alulfeszelni. Régebben már sikerült valami 0,8V körülre lejutni gyári órajelen.
-
kmisi99
addikt
Fura nekem a mostani beállításokkal a Linx leállt hibákkal de ez majdnem egy hete volt azóta használom a gépet volt renderelés sok óra játék stb sehol semmi hiba.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Cybertrone #34970 üzenetére
ja ér igen Battlefield 3 megy hiba nem volt.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Cybertrone #34968 üzenetére
senki nem írta itt hogy atom stabil csak azt írtam hogy az ITB stabilan lefutott.
most akarom letesztelni játékokkal is. -
kaszas19
senior tag
Na ez már nagyon dúrva kezd lenni
2,8GHZ HT on 0,99375 V stabilan végig futot az ITB
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok tegnap meg jöttek a memórák és össze raktam a gépemet
Elkezdtem alul feszelni a procit.2,8Ghz 1,1V HT on -
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #34954 üzenetére
Áhh, user error. Ha ez lenne a helyzet, tele lenne panasszal a Bloomfield topic.
-
ThodEE
őstag
válasz
ricshard444 #34954 üzenetére
Na ilyenről még én se hallottam, egy db 7970el semmi nem tapasztalható, de sajna nincs módom kipróbálni a CF et
-
ricshard444
veterán
Az utolsó 5-6 hozzászólásnak van valami valóságtartalma vagy user error? Sosem hallottam még erről
Röviden:
Ha X58t használ az ember akkor az újjabb vga-s crossfire-nél/sli-nél 2gpu-snál folytonos fagyások és bsodok lesznek(7970cf/670-680sli/690) -
-
kmisi99
addikt
Szerencsére nekem 1,07V on megy 3,4Ghz en.
-
kmisi99
addikt
Amúgy a fogyasztást mi növeli a nagyobb fesz? Mert ha pl 2,6 helyett 3ghz re tuningolom de alulfeszelem akkor is nőni fog a fogyasztás?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ZetorGumi #34931 üzenetére
Azt ugye tudod, ebben az esetben le kell vonnod a kapott értékből a táp hatásfokát? Ebből kb 20%-ot a táp elfűt (már ha 80%-os hatásfokkal számolunk), tehát a géped valós fogyasztása kb 100W-al kevesebb jelen esetben.
498*0,8=398,4W
Vagyis akár egy jobb minőségű 400W-os táp is kiszolgálná.
-
kaszas19
senior tag
Na a héten boldog tulajdonosa leszek 1 Asus Rampage II Gene lapnak I7 920 G.skill F3-12800CL7T-6GBPI 6GB ramnak
-
kmisi99
addikt
válasz
kaszas19 #34924 üzenetére
Hát nekem már kicsit száradóban lévő pasztával lazán vitte 80 fok alatt a 4ghz et linx el terhelve. Majd holnap csinálok tesztet frissen pasztázva. Egyébként a TDP mit jelent azt hogy maximum 130w ot kaphat a processzor akár mint csinálunk vele, vagy az, hogy gyári beállításokal annyit vesz föl max? Mert ha utóbbi akkor egy jó kis 4ghz es tuningal durván megnőhet a fogyasztás.
-
kaszas19
senior tag
válasz
kmisi99 #34923 üzenetére
Hát nekem is volt Mugen 2-tes hűtőm I7-ten. 3,8Ghz max 3,9Ghz amit elértem vele de már keményen nyaldosta a 80C-fokot a proci.
Az hogy kazán az I7 azon nem kel csodálkozni 130W TDP-és a proci persze hogy fűt is de mekkora teljesítménye van emelet.
Nekem az X6 1100T CPU-m 125W-TDP-s és sokkal jobban melegedett mint az I7-tes 930-asom annó és eléggé le maradt teljesítményben. -
kmisi99
addikt
válasz
Cybertrone #34922 üzenetére
Az jó akkor. Amúgy el is felejtettem mekkora kazán ez az i7 meg milyen hangos a gyári hűtő. Ideiglenesen egy fél napra a gyári hűtőt raktam föl és rohadt hangos és sima sony vegas renderelésnél 75 fokot is eléri.
Igaz a paszta kicsit régi meg nincs is sok rajta. Na de majd holnap az újrapasztázott mugen 2 vel megdöntöm az összes személyes rekordom.
-
kmisi99
addikt
válasz
Cybertrone #34906 üzenetére
De ha fixre belövöm a magfeszültséget utána is fogja szabályozni? Mert azt tudom hogy autón ha nincs terhelve akkor nagyon alacsony a fesz.
-
Alt4Ir
tag
Akkor örülök
Nem vagyok 1edül
-
kmisi99
addikt
válasz
Cybertrone #34906 üzenetére
Fú te ott mán megfő
Max ha újrapasztázom mx3 mal akkor megtudom próbálni mert már 1,3 mon is meglépi a 80 fokos az 1. mag.
Alt4Ir igen.
-
Alt4Ir
tag
Mennyi a max fesz amit be lehet állítani neki? 1.45 tesztek erejéig sok, esetleg 1.5?
-
Alt4Ir
tag
Ekkora szar lenne a procim (i7 950) vagy valamit nem jól állítok be? 1.35 kell neki a 4 Ghz hez HT off- al? 1.325- el már néha hibázik a Linx , vagy gondol 1et és kifagy a gép játék alatt....
-
kmisi99
addikt
válasz
Cybertrone #34903 üzenetére
hmm na akkor neki esek mégjobban az alulfeszelésnek.
Egyébként fogyasztás/hőmérséklet szempontjából melyik a jobb ha 3,4ghz en használom a cput az a jobb ha auton van a cpu fesz vagy az ha ilyen 1v körül? -
kaszas19
senior tag
létezik olyan hogy a CPU FPO szám alapján nincs semmi eredmény se az intelnél de a GOOGLE-be se?
3027A365 ez van a procimon és a gari levelen is de ha beírom nincs találat ez mitől van? -
kmisi99
addikt
Szerintetek mennyire számít tuningosnak az i7 920 am hogy 21x191 en azaz 4ghz en 3ghz es uclk órajelen 1,25 cpu feszen és 1,3 mas QPI feszen stabilan fut? Mert úgy tudom az igazán tuningos procik még mindig jó áron mennek. Még lehet hogy még lejjebb tudom nyomni a feszt csak jelengleg 1,25v on van és fut a linx.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túra és kirándulás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest