Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- PS5 és Xbox Series X/S külső SSD útmutató
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bajnok2142
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni h szerintetek meik proci a jobb az i7 920 vagy a 950? Mert a 950 jóval olcsóbb + magasabb órajelen megy, de olvasgattam utána és kap hideget, meleget is. Lécci segítsetek! fontos!!! Jah és még a 930asat is belevenném. Nemtom h meiket válasszam.
-
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #23681 üzenetére
Mennyivel fogyaszt többet HT ON a proci, amikor úgyis 0.96V-on megy?
Szerintem az, hogy széthajtod a procit, jóval magasabb fogyasztást eredményez.
Ha veszek föl vmit tv-ből, és szerkesztem, átkódolom, 8 szál megy 65-85%-on, de pl. emellett tömörítettem még ISO-t is ISZ-be, szóval simán 100%-on megy mind a 8 (mégsem olyan forró semmi, mint LinX-ben). Mivel nem áll szándékomban mindennyiszer restartolni a gépet, marad. Dirt1-nek cseszett be, de az az újabb AMD meghajtókkal HT OFF sem megy.Laraxior: Mire vagy kíváncsi? Nálam P6TDlxV2 uazt tudta, mint az ASRock, csak min. kevesebb névleges feszen (azaz valamivel kisebb a Vdroop-ja még az ASRock-énál is), viszont 21X200-on be sem bootolt, ellentétben az ASRock-kal. Kb. ennyi a különbség köztük a gyakorlatban.
Látom már kaptál. Nálam is 1.3V kellett ASUSban, de gyakorlatban csak 1.28V volt. No de nálam HT ON volt, ha már van, mint szoktam volt mondogatni. -
Cybertrone
veterán
válasz
adamkaa777 #23695 üzenetére
Igen egyrészt abban, másrészt a a szorzóban! Amugy ugyan azok
Persze mindezek mellet nembiztos hogy egy 950-es jpobban megy mint egy 920-as, bár könnyeb talán belőni a magasabb szorzó miatt!
-
adamkaa777
senior tag
hali
arra lennék kiváncsi hogy i7 920 930 940 950
között anyi a külnbség hogy más ghz-esek ? (árban 10-15 ezer körül van a külnbségük)
üdv.(és bocsi a hülye kérdésért) -
Laraxior
titán
válasz
Erdei88 #23691 üzenetére
200as BCLK mellé 1200MHz-re szoktam lőni CL7ben.1.64V-on. Striker2Extremeben 1600@CL8on használtam,csak éppen 1.7V-on. Gyárilag 1333@CL7@1.8V
szomszéd szobában van egy Hercules tri-ram.Rápróbálok majd elkérem lakótárstól.
Érdekes,mert lakótárs EVGA lapban hajtja,és csak a procinak adott feszt és 4050en megy neki a ketyere...nekem meg itt szarakodik.
Vagy az is lehet,hogy nem vagyok már annyira türelmes,mint a P45 korszakomban -
Laraxior
titán
hát mégsem az a gond....állandó ööö nem is tudom mit kapok. Csak úgy fogja magát és nincsen kép,csak fekete képernyő. Érdekes jelenség.
Amúgy HT ki van kapcsolva mindig,feleslegesnek érzem. -
Laraxior
titán
ASUS lapban nincsen valakinek eredménye?
topikja eléggé hulla -
Highend55
tag
válasz
MPowerPH #23678 üzenetére
Linx el teszteli eleg sokat eladott itt van par feedback :
1.Thanks for the great CHIP!!!. 4.5 GHz on 1.36 volts
2.Thank You for your work, thank you for your speed, and soon your support
3.GREAT PHONE SUPPORT CPU RUNNIN@4.61 WITH NO PROBS AS DESCRIBED FIRST CLASS
4.This seller is the best! Goes a LONG way for his customers, nothing but good!
5.GREAT SHIPPING!!!!! GREAT SELLER!!!!!!! VERY TRUSTWORTHY!!!!!!!!! A++++++++Mindegyik uj,dobozos USA-bol jon.
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #23679 üzenetére
Mivel már 2/3-ad éve így használom, vagyis 4.2Ghz@1.28v HT off, és még nem hagyott cserben egyszer sem, így nálam ez stabil eredményt jelent. Majd télen csinálok 8h-s LinX tesztet is, akkor már elkell a fűtés is, ha ragaszkodsz hozzá.
Egyébként HT-val még mindig úgy vagyok, hogy csak néha kell bekapcsolnom, egyébként fölösleges fogyasztó. -
katt777
félisten
válasz
Laraxior #23676 üzenetére
Ez elég érthető megközelítés.
Egyébként ha IBT-t beálíltod 8 szálra, az is lesz olyan kemény, mint a LinX, anélkül a terhelése nem maximális.
Tidus: Mihez kéne, vazze, fűtéshez.
Hidegek már az éjszakák.
BMW001: Dehogy lehetetlen (februárig egyre könnyebb lesz
), csak könnyen tüdőgyulladást kap az ember.
HT OFF én minden eredményt értéktelennek tartok stabilitás szempontjából, mert ne úgy legyen nekem stabil a cuccom, hogy lekapcsolok valamit. A lábaidat is, ha levágják, sokkal stabilabb leszel, de attól még nem biztos, hogy kiegyeznél a "tuninggal".
-
MPowerPH
félisten
válasz
Highend55 #23674 üzenetére
Itt csak az a kérdés, mit jelent náluk az, hogy stabil.
1,36V-n 4500-at? Ismerek olyat, ami talán tudná ezt, igaz az 920-as. Piszok alacsony VID kell hozzá, ennyi az egész. Jah, és ugye ezzel együtt 4GHz felett léggel meghűteni majdnem lehetetlen, és vízzel is elég reménytelen vállalkozás.
De a 930-ak többsége tudja ezt, az enyém is egy sima dobozos verzió, és 4,415GHz-t tud 1,376v-n, igaz HT off, de LinX stabil. Vigyázz ezekkel a pretested cuccokkal. Ebay-en anno vettem FX60 -at egy srácnak, pretested-ként lett eladva, némi plusz $-ért. Csak elfelejtették mondani, hogy náluk a pretested az annyit jelent, hogy csinálnak egy VALID-ot, ami utána egy kisebb műveletre is lazán kifagy. -
katt777
félisten
Az tényleg jó ár érte, gondolom, nem bolti.
BMW001: Hát, amióta befürödtem a 212+-szal, én is megnézem minden teszt legapróbb betűjét is. Kész röhej, hogy ezt a hűtőt bármihez is ajánlják pl. friss logout-os ajánlóban. TRUE-t én 17k alatt nem láttam, de nem nézem minden nap az árakat, főleg, amíg a Z600-zal elvagyok gond és zaj nélkül. Még a DVD-írom csipogását is hallani a házhűtés mellett.
i920 max szorzója turbóval 22XÉppen tegnap volt szó róla.
Laraxior: Az én északi hidam (ill. a alapomé
) is elég karcsú, de 4GHz-en is elvan a lapom 41°C alatt, és ez már LinX teszt.
zetape7: 22X
Qru: De te így is szereted a GB-ot.
Nekem sem az ASUS-szal nem volt, sem az ASRock lapommal nem gázos a 20X200MHz. Családban marad.
A kisebb uncore nem elhasalást eredményez, hanem alacsonyabb RAM-sebességet. Vagy GB-ban aut. elhasal a cucc? -
Laraxior
titán
van pár dolog amit nem nagyon tudok hova tenni.Bár ez inkább alaplapos téma.
[link] [link]itt a biosom. Amikkel nem tudok mit kezdeni:
-CPU Differencial Amplitude (mV)
-CPU clock skew (ps)
-CPU spread spectrum (ps)
-IOH Skew (mV)
-QPI link data rate (ezt auton?)
IOH és az ICH dolgok akkor maradnak alapfeszen ugye? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #23663 üzenetére
Hát az az igazság, hogy az itteni tapasztalatok (is) azt mutatják, hogy 20x200-as felállást vmiért nem minden i7 kedveli. Magasabb szorzó kisebb bclk vagy 19-es szorzóü és magasabb bclk-al túl lehetsz a stabil 4G-n.
mod:
Meg arra is figyelj hogy az uncore minidg a ram órajel dupláj legyen minimum, különben elhasalhat könnyen. Én erről néha megfeletkezem...
-
Highend55
tag
Thx, kivancsi lennek,mit mennek ezek tuningba , vagy inkabb vegyek egy I7 930-at azok szinte mind mennek 4000 felett normalis feszultsegen
-
Highend55
tag
Segitene abba valaki,hogy mi a kulonbseg egy sima I7 920 es e kozott ?
Intel® Core™ i7-920XM Processor 2.0GHz/8m/1333
meger ez ennyit ? [link]
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #23657 üzenetére
200 bclk on air
UD9! -
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #23502 üzenetére
Nálam olyan 12 perc a két eredmény, az F4-es bios-al, ami a bios leírás szerint a CPU és a DDR compatibilítást javítja
.
1: GA-X58A-UD9 - i7 920 D0 @ 176,9 bclk on air
2: GA-X58A-UD9 - i7 920 D0 @ 190 bclk on air
Viszont finomítani még lehet. -
-Ben-
veterán
szevasztok!
most az i7 920-nak akkor mennyi a max szorzója? a topic elején ez olvasható:
Core i7-920 - 2.66 GHz - SLBCH - C0 - 21x
Core i7-920 - 2.66 GHz - SLBEJ - D0 - 21xa biosom szerint meg: min szorzó: 12, max: 20
wtf?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Laraxior #23646 üzenetére
Az északi hídban csak a pci-e vezérlő van szóval azt felesleges piszkálni.
Érdemes mind a 2-t 1.35v alatt tartani, a vcore gondolom nem okoz gondot a qpi-t meg az adott uncore-hoz kell beállítani 1,35v-al nálam 3900 az uncore amit bír a rendszer, 1600as ramhoz kell ugye 3200uncore (az uncore minimumja a ram 2x-ese mindig) azt meg 1,17v-al viszi.
Pll-hez is kell nyúlni, 1.8v az alap és 1.9 a max, nálam 1.8v 165bclk-hoz volt elég 1.85v-al meg 200 stabil nem teszteltem ki ennyivel bőven megy. -
Laraxior
titán
srácok 4.2t céloznám be. (remélem nem úgy mint a Q9550el
szegényem 1.42V kellett a 4Ghez..
)
Amint írta szacsee hogy az északi-hídhoz nem kell nyúlni?1.1V elég?
Akkor marad egyedül a procifesz és a QPI.
Mindkettőnek 1.35 alatt kell lennie?Ill ajánlott 24/7-re.
Gondolom a PLL-t itt sem kell piszkálni.
200x21-bőven elég lenne,HT nélkül.Szerintem tök felesleges a 8 szál,hiszen jelenleg nem sok game használja a 4et semÍgy is fűt,nemhogy HTval.
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #23614 üzenetére
Szerintem árban majdnem ott vannak. Corator 14k körül van ha jól emléxem, True meg 15k.
Én már nem adok ezekre a tesztekre, mert tudom mire megy ki a játék a legtöbbjüknél.
Henk tesztje számomra a mérvadó, és az abszolút reális képet festi az erőviszonyokról.
Ha csak a teljesítményt nézzük, akkor abszolút a Noctua D14 a befutó. Azért kerül 20k -ba, és bizony kétszer akkora mint a True, amelyik a 2. ezen a listán. Utána jön a Corator és a Megahalems ebben a sorrendben, majd a Mugen 2.
Ha ár-érték szempontjából nézzük, akkor talán a Mugen 2 az befutó. Az előbb felsorolt hűtők, kivétel a D14 mind egy árkategóriába tartoznak, így tehát a True így is a 2.
Praktikusság tekintetében pedig nekem egyértelmű a dolog, ráadásul még jól is mutat. Nekem anno a Mugen 2-vel 2 gondom volt. Rosszul hűtött, és sok helyet foglalt. Azért van most True.
Igen, nem kapott nagy terhelést. Mindennapos használat, játékok, tömörítések, zene konvertálás, stb... Persze házhűtés on.Qru: Mikor először raktam fel a True -t, alig akart bepattanni a csavarja, rugó visszanyomta. Aztán 1 hét múlva lazán bement, ment az alátét. Aztán ugyan ez 2 hét múlva, akkor is kapott alátétet. Most jutottam el odáig, hogy mindig kín-szenvedés rászorítani, rugó többet nem puhul. És én még csak nem is 1366-os lefogatót használok, 775-össel könnyebb volt alátétezni. És igen, a polír az erős hátrány i7 esetében, ez már bebizonyosodott. Pedig mikor megvetem nekem is eszemben volt polírozni, főleg mikor megláttam a dudort a talpán.
Még jó, hogy nem álltam neki.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #23639 üzenetére
Nem volt hozzá szerencsém, nem tudok nyilatkozni érdemben.
10k-ért vettem anno a TRU-t, az nagyon jó ár volt érte. Pedig Xigma S1284-et akartam de az nem volt Engusznál akkor 8szerencsére) és mondta vegyem a TRU-t mert jó és van is rakni neki. Mondom ok. Jól jártam vele.
-
-
katt777
félisten
Izé... nem 920-ad van? Mert ott 20X az alap, turbóval 21X, és felmegy 22-re, ha kell.
Valamelyikünk elnéz valamit.
dime27: 4GHz-re húzott procival nem lettek volna ennyire egyformák az eredmények.
Laraxior: Hát ez szörnyű!
Bár legalább haverom PhenomII konfigjának 1333MHz CL9 RAM-jait verik.
Cybertrone: Na, ez már átlag körüli.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Cybertrone #23634 üzenetére
köszönöm a választ!eldöntötted a kérdésem i7 860-as lesz a célpontom!
-
Cybertrone
veterán
válasz
Intel fan11 #23633 üzenetére
Sacc egyforma, de az x58-as platform lappal ramokkal többe kerül!
-
Intel fan11
őstag
üdv!Ha árat nem tekintünk melyik a jobb i7 a 8as széria vagy a 9-es széria?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Laraxior #23625 üzenetére
Üdv a klubban.
IOH nemsokára kelleni fog neked, ha jól ismerlek.
Gondolom nemsokára befigyel még 1 (2) VGA a gépbe.
Nálam default-on ki-kifagyott a szemétje a 2db 5770-től... mondjuk ez ATI, lehet NV kezesebb állatfaj.
Ahogy olvastam IOH-nak csak akkor kell + fesz, ha több VGA-val tolod... meg még gondolom Subaru, Zé, Achilleus tudna pár példát felsorolni...Cybertrone: Minek takartad ki a háttered azokkal az ablakokkal...
-
Mrdevil
addikt
válasz
Cybertrone #23628 üzenetére
Még egy ilyen kép linkelési módszer,és húúúú meg haaa...csapok a kezedre.
-
Mrdevil
addikt
válasz
subaruwrc #23617 üzenetére
Közben azon filoztam szerintem én kifogtam egy gyárilag tuningolt halk D14-et.
(Vagy csak nem tudom mi a hangos,mindegy hadjuk)
Viszont tényleg szerintem nagyon jól hűt,még azt is talán meg lehet kockáztatni,hogy ez után már csak a víz meg a nitro van.Lara: gyenge vagy picit gyúrjál még.
Egyébként nektek jó ez az everest bencs?Én nem szeretem,nekem sokszor csinálja,hogy ha többször nyomok rá egymás után akkor mindig más eredméyek jönnek ki,soha nem egy pontos valami.
-
Laraxior
titán
nah...én is elvesztettem a szüzességem az i7 oltárán
Bár ramra nem futotta egyelőre,így maradt a dual kit OCZ.Toltam egy everest benchet.alapon. Még így is durva értékeket produkál.Pedig:
1066 CL7-7-7-20ban vannak a ramok
dual-channelben.
az egész ketyere defaulton.Egy Striker 2 Extreme után elég ütős ilyen eredményt látni.790 nem nagyon jeleskedett memkezelésben.
-
schwartz
addikt
válasz
subaruwrc #23617 üzenetére
Amire neked kell, abban jobb az NH-D14.
TRUE Copper Vs. NH-D14
( i7-920@4400Mhz Vcore 1.65, VQPI 1.65 ) -
dime27
őstag
válasz
katt777 #23614 üzenetére
jah az az egy pont az NH-d14es volt de mindegy...Én BMWnek adok igazat a true rev c 1-2 fokkal volt nálam is lemaradva az nh-d14től ami pillanatnyilag a legerősebb léghűtő el lehet olvasni rola neten rengeteg tesztet.Nekem van Mega,nh-d14 és True rev c és volt mindhárom ugyanazon konfigon ugyanolyan körülmények között teszteltem is őket első lett az nh-d14 második a rev c a harmadik a mega de a különbség köztük 1-2 fok volt 3.5re huzott i920al szal elenyésző!Ezekután a vevőnek kell majd eldöntenie h mi fontos számára az ár a dizájn vagy a teljesítmény
-
subaruwrc
félisten
válasz
Mrdevil #23612 üzenetére
tényleg nem egyforma a fülünk , vagy nem közvetlen melletted van a gép de én 2 hét után megváltam a d14-től mert zavart a középső venti szélzaja...
mondjuk azért most kipróbálnám hogy mit tud az én forrófejű 920-asomon.
kinnt van az asztalon a gép szval könnyen fel is tudnám szerelni és lehet hogy 6-8-10 fokkal beverné a mostani glacialtec-et..
mondjuk azt nem nehéz
de mégiscsak egy true lenne az igazi, vagy annak is a full copper verziója csakhát majd 30 ezerért -
Qru
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #23613 üzenetére
Hogy upgradelted a lefogatást? Mondjuk az enyém Q6600-hoz lett hozzácsiszolva lehet azért is nem annyira baba az i7-en.
Katt: Vágom, csak azt hittem a turbo hatására csak 22x szorzó van de van ott 23-as is. Ezt nem tudtam, és ezen lepődtem meg. Kár, hogy a 23x nem lőhető be fixre...
-
katt777
félisten
Persze, hogy van, nem tűnt föl a turbo opció a biosban?
Nekem semmi bajom az ő Noctuájával. Mindenesetre zajtanilag egy Z600-ból és egy 600-700RPM-en pörgő AC PWM PST ventiből indulok ki, aminél kizárt, hogy ne lenne zajosabb. Ha meg bp-i a srác (nincs a a lapján), mint pl. MrDevil, akkor egyáltalán nem adok a zaj-észlelésére, ott 14 éves korára már mindenki maradandóan halláskárosult.BMW001TRUE vs. Corator-t illetően egyetértek veled, csakhogy árban nem ugyanott vannak. Én azért (is) javasoltam a Megahalems-t. Akárhány tesztet láttam, az minden más hűtőnél TRUE-nél is több °C-kal jobb volt extrém tuninggal 1-et kivéve, annak most nem jut eszembe a neve, de vmi kurva drága darab volt, és mindössze 1-2°C-kal überelte a Mh-t.
Hát idle elhiszem, hogy nem ment 70°C fölé TRUE alatt a proci 4.2GHz-en, vsz. nem sok terhelést kapott. -
MPowerPH
félisten
Én meg pont az ellenkezőjét tudom írni. A True sokkal jobb mint a Mugen 2, kb. 5-6C volt a különbség. Már sajnálom, hogy akkor nem csináltam tesztet. Pont azért cseréltem le a Mugen -t, mert nem hűtött megfelelően. És a True egy itteni tesztben a Mega -t is begyalázta. Óriási kavarodás van itt, az biztos. True -t tudni kell jól feltenni... Én mikor a lefogatáson változtattam, nagyon sokat nyertem.
Nem beszélve róla, hogy a 4,2GHz-n járatott 930-asom fölött egész nyáron offon volt a venti, passzívan vitte a True, és 70C fölé nem nagyon ment. Persze nem Prime és LinX alatt.
És a Corator se vert oda a True -nak, ebből kiderül. Pedig a képek alapján majd kétszer akkora. Ugye a True magasan a legkisebb helyet igénylő megoldás. Magyarul a D14 erősebb, de drágább is, csak az kicsit több helyet elvesz a házadból, ergo alaplap nem tud úgy szellőzni. Bár X58 esetében ez nem túl nagy hátrány. -
Mrdevil
addikt
válasz
dime27 #23610 üzenetére
Hát gyerekek én nem tudom,akkor mi süketek vagyunk,de az én NH-D14-em iszonyat halk,és döbbenet hogy hűt.Tényleg egy ventivel simán elviszi a 3.5-re húzott 920-am.Állítom a gtx460-am alapon hangosabb,egy pici hátrány az ára,és hogy rálóg az első mem foglalatra.Ennek ellenére egyáltalán nem bántam meg a megvételét,sőt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #23609 üzenetére
Csak azért mert anno vmi régi nfs-t toltam és nézem, 2,93GHz-en megy a proci, mondom az meg hogy... Aztán jöttem rá anno hogy van itt 22x szorzó is.
dime27: Onnan hogy hallottam. Hangos és kész. Leszabályozva meg mindegyik halk szóval az nem mentség.
De kérdezd Katt-ot is bátran neki mi baja a Noctuáddal... -
dime27
őstag
NH-D14 hangos?No ezt honnan a kukimbol vetted?!Amugy csak megsugom halkan h a q9550emet hűti passzívan 3.6ghzen és 50-55fokosak a magok prime alatt....ha vki csak a középső 14es ventijét használja azzal is bőven tudja az i920at még 3.8ghzen is hűteni kis rpmel mondjuk 1000rpmel.Az ára nagyon felment amiota vettem vagy 4kval most ugy 20k körül van mondjuk én a coratort ajánlom manapság azoknak akik relative kevés pénzből jo léghűtést szeretnének venni mindenféle foglalathoz + még venti is jár hozzá!
-
katt777
félisten
Hát az órajelet nem monitorozza az ATT, RT meg rosszul, de a VGA-limit miatt csak 92-97% a CPU-m (1 mag, nem a teljes), ergo nem vagyok biztos benne, hogy felkapcsol.
Akkor van baj, ha a játék amúgy jó lenne, csak hardveresen vacak. Vagy ott van a Wolfenstein, tök jól használta mind a 8 szálat (mást még nem láttam ilyet), de max. 4-5%-on, mert maxi grafikával sem kellett több neki. Na, Carmack bácsi adott a CPU-limitnek, az tuti. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #23605 üzenetére
Az a baj, hogy a többség megveszi a vacak progikat is. Amúgy engem nem izgat hogy 100FPS-em van vagy csak 35. Lényeg hogy fusson rendesen.
CoP-ban akkor 2,93GHz-en pörög a cpu?
mod:
DS elég korrekt, de passzívban tuti nem veri a Z600-at. Mega sem, mert az meg tök sűrűn lamellázott. Talán a Ninja 3 lehet(ne?) pariban vele.
-
katt777
félisten
Én a Megahalems-ről írtam, az több fokkal veri a Noctuát is, amely ráadásul hangos is, mert fullon pörög.
Régen nem volt ilyen olcsó a Megahalems, azért a pár °C-ért meg nem érte meg a dupla árat. Most 2-3k-val több a Z600-nál (már ha lehet kapni utóbbit), nyilván vonzó alternatíva. Nézegettem Corator-t, az és a többi jóval gyengébb, főleg 10-15k árkategóriában.
Aki nem akar komoly tuningot, annak meg ott a Z600 PASSZÍVAN (hehehe), annál semmi nem halkabb. Nálam 3.4GHz LinX tesztet is elvitte 80°C körül, hogy még a házhűtés is le volt kapcsolva, ergo bőven elég hétköznapi max. terhelésre. Kíváncsi lennék egy passzív Corator, Megahalems, stb. tesztre ilyen beállításokkal (NO bármiféle hűtés, zárt házban), mit tudnak, ha már a halkság a cél.
-
-
katt777
félisten
Tisztában vagyok azzal, amit írsz, mint ahogy azzal is, hogy ha te is tudod, ennek fényében különösen bornírt dolog gyengeséggel vádolni az i7-et. Aki nem tud programozni, az ne írjon programot, ennyire egyszerű lenne a dolog. Az Intel már évekkel ezelőtt felajánlotta a szoftvergyártóknak, hogy továbbképzést tart a több szálas programozásból, a jelek szerint a azok magasról szarnak erre. Az "ember" fogalma nem szinonim az "igénytelen"-nel, még ha elég tetemes (sajnos csak) méretű is a közös halmaz.
Hogy erre csinált tesztekben mit mutat az amúgy nem kicsit drágább 870, az a legkevésbé sem érdekel (ahogy a célzott tesztekben f.sza Phenom II-k is nagy 0-k a gyakorlatban i7 920-hoz képest), amíg nekem minden játékot max grafikával visz alap órajelen az i920-am (VGA kihajtás 100% még az 1 CPU-s CoP-ban is, nem max. DX10.1 grafikával), és amit nem, ott VGA-limites vagyok. Szóval én meg tökéletesen elégedett vagyok vele, ráadásul takarékos beállításokkal megy, amióta megvan (teszteket leszámítva). Persze az én agyamat nem tudják kimosni azzal, hogy ócska játékokkal elhitetik, gyenge a konfigom, és rohanjak megint újra vásárolni, hogy jó rabszolgaként megint megfosztassak a pénzemtől, nehogy már másra költsem.
Szóval sztem továbbra is tévhit, hogy az i920-at mindenképpen tuningolni kell játékokhoz, már ha valaki kihasználja a VGA-ja képességeit. Az igénytelenebb játékok meg CPU-limittel is lazán futnak. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #23602 üzenetére
Volt dolgom Coratorral meg Mugen 2-vel is, jobbak voltak mint a TRUE. Persze a Megahalmes is nagyon jó hűtő, sőtt! Noctua NH-D14? Bár az hangos... És nem akar komoly tuningot arra meg elég a halk DS vagy Mugen 2. Igazából itt már csak nüasznyi különbségek vannak.
Mint ahogy közös nevezőre jutottunk azon a téren, hogy lehet az alap 920-as nem facsar ki minden fps-t egy csóró GTX460-ból de ennek ellenére nehúzzuk rá azért a max 3-4 extra fps-ért a procilimites címkét.
De legalább nem a Z600-at ajánlottad, határozottan fejlődőképes vagy. -
HSM
félisten
válasz
katt777 #23602 üzenetére
Az kéne még, hogy lecseréljem...
De attól még tisztában vagyok a korlátaival... Tuning nélkül a 870 is kutyakaját csinál belőle (920), olvass utána nyugodt szívvel...
Viszont a 920-at ha tuningolod, akkor ez a pici hátrány eltűnik, és akkor lesöpör bármit. Én 3675-ön használom, ott ver természetesen bármilyen gyári processzort.
Azt pedig jobb, ha tudomásul veszed, hogy mindig is lesznek "igénytelenül" megírt programok, ugyanis a programozó is ember, nem pedig egy gép. Sajnos jobb ha tudomásul veszed, hogy fogyasztói társadalomban élünk, annak minden előnyével, hátrányával együtt, amit ne itt tárgyaljunk ki. -
katt777
félisten
válasz
Lacc88 #23592 üzenetére
Egy asztalon könnyebb elhelyezni a táblát, a figurákat, és a kocka sem gurul el.
410k-ért azért nem semmi konfigot lehet építeni, amelynek értelme is van.
Qru: Ja, ház ezt nem értik meg HTX460 topicban sem.
HSM: Amíg látom a különbséget 4X és 8X AA között, addig kénytelen vagyok utóbbit használni.
GTA4-et nem én találtam ki, tesztek igazolták az indokolatlan gépigény. Grafikát lehúzni nem kell nagy bátorság, annál inkább beismerni, hogy szar programot vettünk. Aztán a maflábbak elhiszik, hogy a gépük gyenge.Lehúzott grafikára vegyél HD3850-et, azon is megy minden.
(Megfelelő bátorsággal.
) Amúgy én is sok játékot újrajátszom (ha a hardver és az AMD driver hagyja), azzal nincs semmi gond, de abba nem szívesen futok bele, hogy most szar minőségben játszok valamit (nem adják ezért fél áron), 2-3 év múlva meg ne is fusson a gépemen.
Én még egyetlen játékot sem láttam, amely i3-on jobban futott volna, sőt, más topicokban éppen azt írják, hogy sok játéknak gondja van vele. Nem tudom amúgy, hogy egy 3.5GHz-es 860 mennyivel visz jobban bármely játékot, mint egy 4GHz-es i7, főleg, hogy mind2 proci alapon elég mindenféle VGA alá (ha a vizuálisan igényteleneket nem számítjuk).
Azért nem érdekel a lassú, ósdi processzorom gyalázatosan alacsony órajele, mert mindig azt látom, hogy ezen az órajelen is szarrá veri a legjobb Phenom-okat, vagy éppen a wolfikat.Ha neked nem tetszik az i7, vegyél valami ilyesmit.
Az még rég ismert tény, hogy az igénytelen programozás miatt a játékok többsége gyors 2 magos procikon fut a legjobban. De ha valamire kéne, i920-at is lehet tuningolni.
dime27: Már megbocsáss, de éppen részben a topic processzorairól van szó. Nem hiszem, hogy legalább OFF szinten ne illene ide, pl. ha valaki a processzort szidja, milyen gyenge, miközben nyilvánvalóan optimalizálatlan játékokkal játszik, buta grafikai beállításokkal. Ez nagyon félrevezető.
adamkaa777: Kereső smafu?
Legjobb hűtés /pill. egy Prolimatech Megahalems 14k körül, bőven veri a többit, főleg amiket Qru írt. Teszteket is nézhetnél, ha már a topicot nem használod olvasásra.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
adamkaa777 #23600 üzenetére
Más a steppingje, D0-ok álatalában alacsonyabb feszen is jól mennek, a C0-ok cserébe magas feszen kevésbé melegszenek mint a D0-ok.
Összeségében D0 a jobb sztem, de valószínűleg olyat is kapsz, mert a C0-ok már kifutottak. Persze lehet még raktáron 1-2 elfekvő darab...Coolink Corator DS, Sytche Mugen 2 / Ninja 3 pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Építő/felújító topik
- Óvodások homokozója
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, Gari 2030.07.22. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest