Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- PS5 és Xbox Series X/S külső SSD útmutató
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
-
pincehely
addikt
válasz
subaruwrc #22993 üzenetére
Hasonló az én prockóm is Uncore-ban.
Jó lenne kifogni valami tuninggosabb példányt.
Mondjuk úgy ítélem meg, hogy ennek manapság még nincs jelentősége, mert alapórajelen is bőven elegendő teljesítmény nyújt egy Core i 7 CPU.
Egy-két év múlva azonban biztosan sokat fog számítani, egy tuningosabb példány. -
Sefi84
senior tag
válasz
Mrdevil #22991 üzenetére
Az uncore a procitól függ mivel benne van!
Van amelyik proci jobb van amelyik rosszabb, nekem pl 3900Mhz-ig elég az 1.35V az intel által megengedett max!
Felette akármennyit adhatok nem lehet stabilizálni LinX-re sehogy!
Attól még jól mennek ezek a procik csak a memóriákat nem tudod kihajtani rendesen, ha van egy nagyobb persze, mert egy 1600Mhz-est bőven sőt még egy 1866Mhz-est is szinte mindegyik tudja a megengedett határokon belül, de fölötte általában lehetetlen értelmes fesz mellett hajtani, de ez nem a proci csak a memória és az uncore páros, persze attól még a procik hasítanak ha lejjebb veszi az ember a memókat.Bocs ha valamit félreértettem vagy elírtam!
-
Mrdevil
addikt
válasz
subaruwrc #22986 üzenetére
Na igen,mi is valami ilyesmire gondoltunk.Azért érdekes,hogy bejött ez a másodlagos tényező amit uncore-nak hívunk,régebben nem is tudtuk mi az (pontosan most sem tudom).Milyen sokat számit,pedig ezek a procik (920) tényleg nagyon jók,szinte alapfeszen viszik a 4gigát.Vagy rosszul értelmezem és valójában az uncore a procitól függ?
-
Mrdevil
addikt
válasz
pincehely #22984 üzenetére
Most kölcsönben van nálam unokatesóm 1866-os egy darab 2gigás memoja,amíg az enyémet cserélik,mert úgy néz ki hibás volt az egyik OCZ gold 1600-os modul a háromból.Gondoltam felteszem 1860-ra a ramját,a procimat meg hagyom 3.5-ön mint eddig,de hoppá ekkor nézem az uncore már közel 3700-nél van(persze ehhez emelnem kellett volna a qpi/vtt feszen,de inkább vissza raktam a ramokat kb 1600-ra).Ez így elég gáz,nem is értem ha mondjuk 2000-es vagy 2200-es ramok lennének azokat hogyan lehetne kihajtani,ezzel a procival.
-
pincehely
addikt
-
Comedian
csendes tag
válasz
pincehely #22980 üzenetére
Igen a QPI VTT feszeket is auto-n hagytam.
A dolog érdekessége, hogy ha megemeltem a kezdeti 1,175V-ról 1,215-re akkor is ugyan az volt a baja. Kifagyott a "CPU frekvencia mérése"-nél. Pedig ahhoz hozzá sincs nyúlva. Se a voltokkal nincs babrálva se semmivel. Elképzelhető hogy több fesz kellene a QPI VTT-nek?
Esetleg program hiba lehet?
-
-
Comedian
csendes tag
Hali!
Az miért lehet, hogy az Everest nem indul el. Egyszerűen még a "töltő képernyő" után kék halállal újraindul a gép : (
A gép nincs tuningolva (eleinte azt hittem azért, mert, hogy picit hozzá lett nyúlva a smart6 progival). Azóta minden alap beállításon van kivéve a ramok (azokat 1600-ra állítottam és 3200MHz-s az Uncore is). A feszültség auto. Ha befixáltam biosban 1,64V-ra akkor is ugyan ez volt a gond. Ha valamit segít a töltő képernyőn az alsó címsorban írja hogy éppen miket tölt be, amikor a CPU-hoz ér akkor indul újra : (
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
-
Qru
MODERÁTOR
Szombaton meglesz a fogyimérő, kíváncsi vok mit/mennyit eszik a kicsike...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22971 üzenetére
Jaja a sráci is lézerezik meg faterja (ővé a cucc) múltkor bevitt a pultba, ahonnan csinálja, elég komoly egy ilyen szajré. De hát ez az árán is látszik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22969 üzenetére
Szerencsére nem az én szajrém. Azt hitte a tulaj, hogy a proci de az másik lapba bepróbálva szaladt rendesen. A bios-ig jutott, ott aztán fagyi és ezek után már nem is "csippant be" a cucc. Szóval kizárásos alapon a lap. Még ha nem is lett volna hűtés a procin ennyi idő alatt nem főtt volna meg, no meg ott a hővédelem is... Főleg, hogy tuti a hűtő felét tette rá a prockóra. Ennyi idő alatt még pára sem képződhetett szóval lehet csak véletlen egybeesés.
Am a lézert (amivel a dizsiben csinálják a látványt) hűtő elem lett kiszedve és azzal próbálta a srác. -
FoBCRaistlin
őstag
Hát nem... sőt
Mi vágta tönkre?Erdei88: Ok, csak arra akartam kitérni, hogy nem kell más hibát keresni.
Azért ott a blokk is gyengélkedik...pl könnyen reped/törik sajnos.
Igen, a mora 2 egy állat (gondoltam már dupla mora-ra is, csak nincs kedvem 5ösön küldeni a D5-öt)
Amúgy Neked tényleg Nexxos XP-d van, vagy csak elfelejtetted átírni?- tényleg az van rajtaa lapomnak gyárilag van 775-ös lefogatóhoz lyuk kialakítva. szerencsétlen blokk hűtött már mindent
e6600@3,8
e8400@5ghz
q9550@3900
most meg az i7-est tartja szépen. -
Erdei88
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22966 üzenetére
Azért egy vékony dupla raditól nem is kell csodát várni, amikor lecseréltem a triplára és megérkezett, leesett az állam a TT után. Amúgy a pumpára és blokkra nem lehet panasz.
De nem összehasonlítható egy Mora 2-vel
Amúgy Neked tényleg Nexxos XP-d van, vagy csak elfelejtetted átírni? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22966 üzenetére
Hehe, most néztem az adatlapján... Az semmivel sem jobb egy korrekt léghűtésnél.
7végén pont egy Peltier elemes prochűtéses teszt lett volna erre nem megdöglött a deszka a szajré alalt?!
-
finest
addikt
-
finest
addikt
válasz
Lacc88 #22950 üzenetére
Érdekességképp még hozzátartozik, h a lineáris számításban a procik fej-fej mellett vannak, a visszahelyettesítéskor húz el istenigazából a procc. Vagyis a lebegőpontos teljesítményben lehet az Intel jóval erősebb.
Engem az érdekelt volna, h mit tud egy AMD x6 1090T, de a tesztek, meg az Axis készítőinek tanácsára lett inkább az i7. Az Axis memória igényes progi, szóval az Intel elsőbbség egyértelmű volt.PS: Bocs mindenkitől, lejárt a mod. Azért remélem, h tudtam hasznos, érdekes infókkal szolgálni. A korábbi linken lévő memória kiterjesztés nekem például teljesen új volt.
-
finest
addikt
válasz
Lacc88 #22946 üzenetére
De, az AMD amúgy 3600-on ment, de nincs jelentősége. Félre ne értse valaki, nem flémelni akarok, itthon AMD-ém van, csak összehasonlításképp írtam, h tervező progiknál, ti. Axis, jelentős előnye van az i7-nek, tulajdonképpen ezért is lett véve. Nem csak 10 perces számítások vannak, a régi Prescott 3,0Ghz-es gép mellett a'szem elmehetnénk nyaralni is egy-egy nagyobb számítás közben.
Amúgy jól látszik, h számítás közben a merevlemezre írás és az onnan történő beolvasás nagyban visszafogja a teljesítményt, mind a két gépben sima SATA2-es kapcsolat van, ráadásul azonos vinyók, szóval elég jól összemérhető volt a két négymagos procc. És természetesen ár/érték arányban, ha valakinek ez a munkájánál nem térül meg, tökéletesen felesleges az i7. Én a saját AMD 965-ös proccommal tökéletesen boldog vagyok. Persze csináltunk 3D06 tesztet, Ati 4890-es karival, gyakorlatilag az AMD 965 is tökéletesen kihajtja, ca. 1000 pont volt a többlet az i7 (ca.18700) javára, ott amúgy a CPU pontszám nem volt meglepően nagyobb, kb. szűk 5500 vs. 6300 volt a CPU pontszám. -
finest
addikt
válasz
szacsee #22925 üzenetére
Szia!
Megoldódott a problémám az AxisVM 10-zel. A gy.i.k.-ban van egy leírás a memóriahasználat kiterjesztésére 4GB felett: [link] Nyilván nem sokan használják még a progit Win7 64 bit alatt 6GB Rammal, a leírás ugyan nem Win7-hez van, de sikerült beállítani. Érdemes megnézni másoknak is, akik 64 bit alatt futtatnak 32 bites progikat!
Vicces volt, h a program nem szállít el, hanem elkezdett hibázni. Egy három szintes ház statikájánál, ahol a legnagyobb meghajlás 10mm, két irányban is tíz a tizenharmadikon mm eltérések jöttek ki. Miközben a ház 1/3-a stabil volt, a középső része a Föld pályájának két szélére került. Azon nevetgéltünk, h nyilván megnyitottuk a pokol kapuját.
De legalább megismerkedtem a i7 tuninggal. Érdekességként, az i7 975+6GB 1333Mhz Ram most már 7 perc alatt végzi el azt a számítást, amit a Phenom II 965 + 4GB Ram 15 perc alatt. -
válasz
FoBCRaistlin #22943 üzenetére
Mod, semmi, késő van már...
Egy 4gigára majd rápróbálhatnál olyan feszen ahol stabil kíváncsi vagyok mit mutatnak a hőfokok mer ezek idáig bitang jók nem tudom , hogy bírod én már megküldtem volna a cuccot.
-
válasz
FoBCRaistlin #22941 üzenetére
Fesz? Látom ahogy rácsavartál a ventikre egyből jobbak lettek a hőfokok azt hozzá teszem nálam is csendes módba voltak a képen, de mondjuk sokat nem számít akkor is csak egy tripla radi.
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22939 üzenetére
küggyééééé kéééépet
-
válasz
FoBCRaistlin #22936 üzenetére
Most ez mi alap eredmény?
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #22934 üzenetére
na küggyé má bios fotókat azt segítek, mer rossz nézni a szenvedésed
-
válasz
FoBCRaistlin #22932 üzenetére
Most mi van Thermal Status mind OK.
Simán így hagyom 24/7-re játékok alatt úgyse megy 80 fok közelébe még bc 2 alatt se.
-
-
finest
addikt
válasz
szacsee #22925 üzenetére
Szia! Igen, ezt használjuk. A Sentinel az elvileg egy ellenőrző progi, ami felügyeli, h eredeti-e az Axis, ill. jogosult-e a használat - USB-stick-es hardverkulccsal működik. Azért megnézem hétfőn, h ez van-e fenn.
A telepítés oké volt, fenn van a progi, de kétszer is ugyan olyan lassan számolta ki.
C1E, EIST tiltását mindenképp kipróbálom. A HPET is jó ötlet, nyilván alapból 32 biten van.
Köszi a gyors választ! -
finest
addikt
Szasztok, kérnék egy kis segítséget! Axis nevű progival szívunk egy i7 975 procc és 6GB Ram, Giga x58a-udr3 lap társaságában - op.: Win 7 64 bit.
Számolás közben van, h fogja magát a procc és lemegy alfába és csak 15-20%-on hajtja a magokat, így a számolás, amivel teszteljük irtó lassan fut le, 1ó6perc. Ugyan ez a számolás AMD Phenom II 955-tel 14 perc alatt kész volt, szóval irtó gáz. Ott tartunk, h a főnök mindjárt belehugyozik a vadiúj i7 rendszerbe....
Nincs tuning meg semmi okosság, hűtés, hőfokok teljesen jó. Arra tippelek, h valami Cool and Quiet szerű funkció okozhatja, de nagyon nem vagyok otthon Intel fronton. Mi lehet az oka, h nem teljes sebességen mennek a magok? Hogy lehet kikapcsolni az ilyen energiatakarékos funkciókat? -
Erdei88
veterán
Amúgy most komolyan, használhatnám a procit 1,45Val is? Nem sok 1,35 felett?
-
Attici
őstag
Sziasztok!
Most, hogy már kezdek a 64 bites 7-sel megbarátkozni (bár még mindig inkább XP-zek), gondoltam ideje lenne memóriát váltani. Bár a Corsair-rel meg vagyok elégedve, de a CL8-as Corsair árában CL6-os Mushkin Redline van!
Vajon az UD4P-nek tetszik a Mushkin,mert sehol sem láttam kompatibilitási listát róla.
Esetleg más memóriák: OCZ, Kingston?
Vajon érdemes megtartani a régieket az újak mellet vagy adjam el?
A Muskinban az tetszik, hogy alacsonyabb a Corsairnél és jobban elférne a Mugen alatt. -
FoBCRaistlin
őstag
ok, sry, azt hittem már nincs gar. így érthető.
Te jó ég, 1 éve i7-en élek. Szegény én... most nyomjak rád egy kamehamehaaa-t?SzlobiG: igen-igen, már érthető.
AirBooms: Sajnos nem ilyen igénybevételre tervezték a blokkot. De így is jól teljesít.
Fogott már meg 5ghz-n wolfitGondoltam rá, hogy beszerzek valami bitangot, de amennyibe kreülne annyiből veszek egy frankóbb 920-ast is akár.
az is megfordult a fejemben, hogy 2 körös rendszer csinálok, és pl leválasztom a vga-t meg a hdd-t a nagy radimról.sacc 130K a vizem
-
AirBooms
addikt
válasz
FoBCRaistlin #22906 üzenetére
Igenis, adj neki!
A vízhűtésedért pedig baromira irigyellek, nagyon jó cucc, még így, ezzel a blokkal együtt is.Az enyém talán csak egy hajszálnyival jobb (hatékonyabb), mint egy jóféle léghűtés...
Már majdnem megfordult a fejemben, hogy cseréljük el a vizünket a procijainkkal együtt - de aztán elhessegettem ezt a gondolatot...
-
válasz
FoBCRaistlin #22910 üzenetére
3év garit nem ugrasztom el úgy ahogy qru is írta főleg nem egy ilyen rossz szériáról, semmi értelme kb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22910 üzenetére
Az a baj, hogy akkor bukó a gari.
mod:
Aprópopó, most szomorkásan konstatáltam hogy az enyém már nem garis.
Te jó ég, 1 éve i7-en élek. Szegény én...
-
válasz
FoBCRaistlin #22908 üzenetére
A proci kupakja a szar mer már vettem backplatet+Mx2 pasztát javult is kb 5 fokot, de még így se olyan hőfokokat mutat mint kéne egy vízhűtéstől(lehet a blokk se az igazi), egy jobb lég többet tud...a vga meg ahogy írtam is nagyon jó.
-
válasz
FoBCRaistlin #22897 üzenetére
Nálam szar a blokk/felfogatás azért ennyi sajnos, de nem fogok venni rá másikat mivel ilyen szarul megy a proci nem érdemel jobbat.
-
mpierre
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22904 üzenetére
Ilyen hűtéssel tessék möghajtani, mint zinger a varrógépet.
Asszem még nem akadt olyan proci itt a topikban, ami ne menne így, vagy úgy 4,0+GHz-t.
Ha meg nem megy rakd be a hűtőgépbe.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FoBCRaistlin #22901 üzenetére
Jaja, ne sz@rozz, toljad neki a delejt meg hűtést is és kész.
-
ffodi
veterán
válasz
FoBCRaistlin #22901 üzenetére
Hát ez tetszik, miszter overvolt.
De most komolyan ne sajnáld neki, ha már így megszopatott hogy nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Pentium Gold G5420T Eladó!
- Eladó AMD Ryzen 7 5700G AM4 processzor gyári hűtővel, dobozával, garival! Ryzen 9 csere érdekel!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest