Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Mini-ITX
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #25197 üzenetére
Annyira nem vagy képben.... Az említett jelenségek a Hyper Threading működéséből adódnak, semmi közük az alaplaphoz. Nem baj, legalább megint elsüthettél egy Asrock reklámot.
Te komolyan még SEMMILYEN programban SEMMILYEN körülmények között nem találkoztál akadással az I7-eddel?
Lehet akkor tényleg kidobom az enyémet az ablakon...
(#25196) Laraxior: Jah...
-
katt777
félisten
Most mit mondjak, ha azt látom, hogy neked minden bajod van, nálam meg nincsenek ilyen hibák? ASRock-ot kell venni, és pukkadjon meg mindenki, akinek nem tetszik, hogy ezt mondom.
Megj.: Mint említettem, ASUS is rendben volt ilyen téren.
Te komolyan úgy véled, hogy ha akadást tapasztalsz bármilyen programban egy i7 konfiggal, akkor rendben van a készüléked? -
katt777
félisten
Egyszerű a lényeg: a te i7 konfigod a hsz-aid szerint nem működik jól, az enyém viszont igen, tekintve, hogy egyetlen, általad említett hibába sem futottam bele. Innentől kezdve tényleg tök fölösleges bármit magyaráznod. Szerintem meg ez totálisan világos.
Az én fejemben ugyan nincs kavar, hiába is szeretnél azt kelteni, bár nem kétlem, van, akiében sikerülhet.
-
katt777
félisten
Már bocs, de az utolsó vagyok a Földön, aki bármi marketing-szarságot benyalna.
Tudom monitorozni a procim terhelését, ugyanis nem csak a magok terhelését lehet, hanem az egész prociét is. Én eddig azt vettem észre, hogy HT OFF ugyanakkora a prociterhelés, mint HT ON, csak jobban eloszlik ha amúgy 50% alatt lenne (értelemszerűen a minden szálat kezelni képes alkalmazásoknál), afölött meg HT ON nagyobb. Ez amúgy elég logikus is. Ha meg vmi nem képes HT-t kezelni, HT kikapcsolása nélkül is csak a fizikai magok dolgoznak (kivéve Dirt 1, az szar ilyen szempontból), ergo HT-t kikapcsolni megint csak fölösleges (ráadásul a nem használtakat a Windows hibernálja is, azaz nem igazán fogyasztanak). megj: Nem használok Win-"optimalizáló" szarságokat.
Ahányszor állítottam prioritást, MINDIG működött (pl. a magasabb prioritásra állított tömörítés gyorsabban végzett). Amúgy soha nem szaggatott pl. sem video-lejátszás, sem TV, pedig ment egyszerre 2 video-kódolás (1 tömörítés, egy átkódolás), lemeztömörítés, amelyek közül 1-1 is 80%-ra terheli a procit (szálakat), még prioritás állítása nélkül sem. Lehet, hogy simán szarul van beállítva a géped?Mert nekem nagyon úgy tűnik.Nekem ahhoz, hogy bármi akadást tudjak produkálni, 2 magra és HT OFF kellett leredukálnom a gépet, aztán beterhelnem 2-3 programmal.
Nem én vagyok az a jelek szerint, aki nem tudja értékelni az i7 előnyeit.
#25178: Hát ja, legalább önkritikád van. Hidd el, ha bármi olyan jellegű hibát tapasztaltam volna, amilyet te, nem nevetnék az erőlködéseden. Ne adj isten, ilyen jó lapjaim voltak?(ASUS, ASRock)
i are robot: Ne higgy el minden hülyeséget.
Főleg, ha olyan írja, aki a jelek szerint rosszul állította be a konfigját.
cut: Én dolgozom a gépen, játszom, tuningolok, ráadásul a helyesírási, de még a szövegértelmezési hibák is irritálnak.
Mekkora kekec vagyok!
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #25189 üzenetére
A tuning szerencse sajnos forgandó, az FPO sem garancia semmire.... Attól függetlenül +5K-t biztosan megért a 950.
-
OldJohnny66
tag
Arra gondoltam, hogy esetleg rossz széria vagy ilyesmi, mert kipróbálni még nem tudtam, mivel lapom csak a jövő héten lesz. A hsz-ket olvasgatva nem biztos, hogy nagy durranás lesz ez 950, de mivel csak 5k-val fizettem érte többet, mint a 920-ért kellett volna, úgy voltam vele, hogy a többlet alapfreki ennyit megér, a többi, majd kiderül! Azért köszi.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #25184 üzenetére
Miért jelentene problémát?
-
ThodEE
őstag
válasz
OldJohnny66 #25184 üzenetére
24 óra mind a 7nap
24/7=folyamatos használat -
OldJohnny66
tag
Üdv minden fórumtársnak!
Vadi-újoncként, egy 950-es proci társaságában a segítségetekre lenne szükségem! Problémát jelenthet-e az, hogy a procimnak a Batch#(3034A681) számáról nem találok semmilyen infót a net-en? Csak azért kérdezem, mert a #24786-os hsz-ben szerepelő 950-ről van infó (3034A684),de az enyémről semmi. A másik valszeg egy hajmeresztő kérdés lesz, mégpedig az ,hogy mit jelent pontosan a 24/7-es beállítás? Előre is köszi! -
törölt tag
Sziasztok vettem egy uj Intel Core i7-950-et. A lap ASUS Rampage III Extreme.
A lap biosa kifogott rajtam(túl sok mindent lehet állítani) Kéne egy kis segítség minek mennyi fesz adjak
Szeretném tartósan 3.6 - 3.8GHz körül használni
-
gombcomp
senior tag
-
HSM
félisten
Így van. Mindenkinek mások a szempontjai. A baj csak akkor van, ha olyan dologról állítjuk, hogy mindenkinek hasznos, ami nem mindenkinek hasznos, és hülyének nézzük, aki máshogy gondolja.
És tegyük hozzá, hogy vannak, akik szeretik az igényeikhez igazítani a gépet, nekem is ott figyel a HT-s profil BIOS-ban, ha olyan dolgot művelnék, megérné az az 1 perc boot-idő, hogy bekapcsoljam....A Process Lasso-t nem ismerem, általában csak simán feladatkezelőből szoktam kapcsolgatni, ha a szükség úgy kívánja.
(Meg az affinitással is lehet ott jókat játszani...
)
-
i are robot
senior tag
Nem kell ehhez semmi külön program, Task Managerből (Feladatkezelő) lehet a külön processeknek (folyamat) prioritást adni, hogy mi használjon/-hat több cpu-t. Néha jól tud jönni, mert előfordul, hogy pl. render közben jó lenne mást is csinálni, és ha egyébként nem lehet a rendermotornak külön megmondani, hogy hány magot használhat, akkor jöhet jól ez a prioritás beállítás, de ha ez nem működik, az gond lehet.
-
HSM
félisten
válasz
i are robot #25173 üzenetére
Ez abszolút saját tapasztalat.
Nem tudom már, pontosan milyen körülmények között botlottam bele a jelenségbe, mivel másfél éve HT OFF-on jár az I7-em, de emlékszem, elég mérges voltam miatta. Akkor döntöttem el végleg, hogy amíg nem lesz kifejezetten szükségem rá, addig a HT nálam bizony OFF-on marad.
Amúgy szvsz a jelenséget az okozza, hogy a windózban úgy működik a prioritás, hogy az adott mag(ok)on, amit használ a folyamat, nagyobb időszeletet kap, mint más, kisebb prioritású folyamatok, szélsőséges esetben teljesen ki is sajátíthatja a magot (valós idejű mód). A HT ott köp bele a levesbe, hogy az egy fizikai maghoz tartozó két logikai mag közös erőforrásokat is használ, az adott fizikai maghoz tartozó második logikai magon futó folyamat kisebb prioritása ellenére elvonhatja a másik logikai magon futó priorizálni kívánt folyamat elől a közös erőforrásokat. Tehát hiába priorizáltunk, nem biztos, hogy elérjük vele a célunkat.
-
cut
aktív tag
válasz
i are robot #25173 üzenetére
Szerintem a Process Lasso progira gondol.
Nem? -
cut
aktív tag
Sziasztok!
Látom jol elvagytok....
ennek örülök... ezért forum a forum...
Csak a másikat ne sértegessük... szerintem...Itt nem lehet igazságot tenni. Mivel 3 külön faj van...:
1- gamer
2- munkás
3- tuningosA 3 dolog nem mindig fér meg egymással. Mind a 3 más beállitások mellett jó.
Lehet az 4 mag 8 mag 12 mag.Nincs igazam?
üdv: Cut
ui és a legszebb amikor ez a 3 faj keveredik ....
ja és van még egy faj a helyesíró beszologatós, hozzá nem értő ...
-
i are robot
senior tag
Próbáltál már valaha is prioritást adni egy folyamatnak? Mert konkrétan ez HT-val gyakorlatilag nem működik…
Erről tudnál mondani valami bővebbet, vagy hogy hol lehet erről olvasni részletesebben? Erről most hallok először, viszont nálam is fontos lehet. Gugli a legjobb barátom, de nem nagyon tudom mit keressek.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #25170 üzenetére
Ki nem szarja le?
Azért, mert te benyaltad az Intel marketing szarságait, attól még a HT nem egyértelműen hasznos mindig mindenkinek. Pl. azért, mert nem tudod vele monitorozni a procid terheltségét. (Azaz tudod, de így nem releváns, amit mutat, hacsaknem 100%-on áll éppen, tehát igazából fújhatod.)
A másik, nagyonnagy baj vele... Próbáltál már valaha is prioritást adni egy folyamatnak? Mert konkrétan ez HT-val gyakorlatilag nem működik, márpedig én szeretek vele játszani. Mert fújhatom a videókódolást, hogy hamarabb készül el, ha én közben pl. filmet is néznék, ami szaggat, mert nem tudtam belőni a prioritást a HT-től....
Az igénytelen fos I5-ökkel meg ne fárassz már, kérlek... Neked kéne inkább P55, ha ennyire nem tudod értékelni a s1366 HT-n kívüli előnyeit... -
katt777
félisten
Ki nem szarja le HT OFF HT-s procival? Usgyi i5 topicba, ott nyilatkozz HT OFF.
Az a majom, aki nem használja ki a prociját, ha lehet.
Megj: ahány progit néztem HT OFF kíváncsiságból, ugyanúgy nem használtak 50% erőforrást.
mpierre: Az meg 1 másik hsz-re volt válasz, hiába kavarod.
-
katt777
félisten
válasz
Laraxior #25165 üzenetére
Nem nyert.
Tegnap pont néztem (monitoroztam is), 30%-ra sem mentek fel a magok HT ON, alap órajel. Patch 3 egyébként, de nem tudok róla, hogy a procihasználatot javítaná.
Mindemellett 500/600MHz-es órajelekkel viszi a VGA-m röccmentesen.Akárhogy nézem a mostani játékokat, fullra felhúzott beállításokkal mindenre elég, akár még csökkentett órajelekkel is. Jó, hogy lecsengett az a pár DX11 progi, amelyekkel el lehetett adni az új kártyákat.
-
Laraxior
titán
-
katt777
félisten
6-ot, 8-at, egyre megy, mert nem ez a lényeg, hanem, hogy kb. 2 magnyi erőforrást esznek meg. Fallout NV pl. mind a 8 szálat használja a VGA-m kihajtásához kb. 3-5%-on.
Összesen nem megy föl a procihasználat 20%-ra. 2 magra állítva a gépet 65-70%-on mentek a magok, szóval még az sem volt kihasználva.
Amúgy már a Wolfenstein is keményen használt 8 szálat, szintén pár %-os terhelésen.mpierre: A konvertáló aztán nagy játék.
Tényleg érzek itt némi szövegértési problémát.
Erre reagáltál ugyanis: "A játékok tipikusan a 4-et sem tudnak fullon hajtani, szóval azért felesleges."
Ha meg i7-en nem próbáltál valamit, arról ne nyilatkozz, mert én is kaptam már olyat, hogy pedig több mint 2 magnyi erőforrást használ egy játék, nézzem csak meg, erre belinkeltek egy Phenom II monitorozást, amelyen 60-75%-körül mentek a magok, viszont akárhogy néztem az ominózus játékot i7-en, csak nem ment fel a terhelése 50%-ra, azaz 2 teljes magra.
Ez az i7-POWER.
Szóval én még mindig nem akadtam a procimat 50% fölött terhelő játékra. (Most szólok, hogy GTA4-gyel nem foglalkozom.
)
-
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #25161 üzenetére
De igen. Nyelvtanból és szövegértésből elég rossz voltam. Még az ominózus "képírással" tanultam írni-olvasni. Az eltelt évek sem javítottak rajta egy fikarcnyit sem.
Nem stratégia, hanem konvertáló program. Majd minden video formástumból csinál mp4-et, amit le tudok játszani a telón 480×800 felbontásban. Egérmozi.
-
DigitXT
félisten
válasz
mpierre #25160 üzenetére
"Találtam ilyet" vs. "tipikusan nem használják ki": nem ugyanazt mondjuk?
Egyébként gyanítom, hogy valami stratégia lehetett... Supreme Commander?Szerk: nekem is van olyan tapasztalatom (több is
), hogy egy játék jobban
meg négymagos procin, mint kétmagoson, de nem hiszem, hogy hatmagos
kellene neki, pláne nem HT-val 12 szálon. Persze idővel biztos lesznek majd
ilyenek, de semmiképpen nem mondanám ezt ma még tipikusnak. Sőt.
(Jobban megy != minden magot teljesen leterhel. Azt tényleg "találni" kell...) -
AirBooms
addikt
válasz
katt777 #25152 üzenetére
Az a helyzet, hogy annak idején a LinX nem nagyon akart lefutni a hatmagoson. Pontosabban futott, de nem állt meg az egyes köröknél, hanem valami végtelen ciklusba került. Ezt tuningtól függetlenül csinálta. Egy-két LinX eredményem volt csak nekem is, az IBT viszont szinte mindig lefutott (már ha sikerült stabil beállítást találni). A probléma okát nem tudom, Sárpac próbálta rajta segíteni, de végül is nem sikerült...
-
katt777
félisten
Kár, hogy IBT nem jelent semmit, ha csak nem toltad fel kézzel a thread-eket.
mpierre: Nem feltételezés. Nem az első Intel proci lenne, amelynél idővel csökkennek a tuningképességek, mert addigra jobban kitesztelik őket, és nem hagynak rá extra kraftot biztonságból, mint az elején.
A SB nem konkurencia az X58-nak.ImI87: A tendencia éppen ellenkező irányba mutat. Azaz, hogy egyre kevésbé legyenek tuningolhatóak a procik, máskülönben senki nem venné meg a drágábbakat.
-
AirBooms
addikt
Mondtam én, hogy menni fog - ezek szerint te vetted meg...
A 32nm-es technológia miatt egyrészt nem olyan sok az a 1,3 V, másrészt pont ezért még kevésbé melegszik. Főleg az idle hőmérsékletek voltak nekem nagyon alacsonyak, de 4,2 GHz-en, 1,32V-on sem nagyon mentek 70 fok fölé a 980X magjai. -
ImI87
őstag
Hát ezt szomorúan hallom.
Pedig mertem remélni, hogy a - mostanra már jóárasított - 950-ek is viszonylag könnyedén viszik a 4 gigát.
Persze pont a plusz szorzók miatt jönne jól a 950-es, de akkor a 200*20-at 1,21V-on tudó 920-amat nem fogom lecserélni egy "gyengébb" 950-re.mpierre:
Köszi, ez jogos, de ahhoz nekem még nagyon sok konfigot össze kéne raknom, hogy 980X-et vegyek. -
mpierre
veterán
Eddig nem mondhatnám, hogy özönlenek a 4,0+GHz-es eredmények. Bár ki tudja..., talán valahol egy-két forradalmár várakozik, csak nem kerültek még avatott kézbe...
Szerk: Talán egy 980X-el jobban járnál. A 920 is ua, mint a 950, vagy a 930, vagy a 940 csak a szorzóban térnek el. Azóta talán az intel is "ügyesebben" gyárt. Így kevésbé tuningosak az újabb prockók. Ez feltételezés csak.
-
HSM
félisten
Ha lesznek "végleges" eredmények, képeket kérünk!
Uncore, memória szorzók szabadon állíthatóak? Gondolom, a fő szorzó fixen max 20+turbo.
Mindenesetre nagyon bíztató az a 60 fok, mivel hűtöd?(#25145) ImI87:Sajnos nem nagyon láttam itt a topicban mostanában olyan 950-et, amitől úgy leestem volna a székről, vagy ami birtoklási vágyat ébresztett volna bennem.
De majd biztos nyilatkoznak a tulajok is...
-
ImI87
őstag
Hello!
Rég jártam ebben a topikban.........
Mi a tapasztalat a most boltokban kapható i7 950-ekkel tuning terén? Mennyire mennek jól, hogy bírják a 200-210 BCLK-t, mennyire melegszenek?Persez tudom, hogy minden proci más, de úgy átlagban mit tudnak ezek a 950-ek?
Köszi!
ImI
-
C64
őstag
Hát valamiűberbrutál ez a xeon proci (X5650)
1.3v-on, 4.0GHz, 200 bclk atomstabil és a proc 60 fok léghűtésselIntelBurnTest v2.50 test stabil
Amúgy mindez egy ASUS P6T Delxe V2 lapban, tehát támogatja a procit, hál'IstennekA feszt majd lejjebb vesszük, és belőjük később az értékeket, ez most egy első nekifutás volt
-
katt777
félisten
válasz
Cybertrone #25141 üzenetére
Én figyelem, de nem érzek semmit...
-
Cybertrone
veterán
Srácok nem ide tartozik csak sokan kértek tanácsot lapügyben... Van fen apróban Classified aki késztetést érez az megveheti
-
katt777
félisten
Hát ez az! i7-760-at kb. i7 920 árban láttam (58k vs. 59k), és akkor még nem is szóltam a 860-ról!
Ha megnézed, hogy X, olcsó készítményben mennyi a hús aránya, ill. Y, drágább készítményben mennyi a hús aránya, rögtön lejön, hogy a drágábban olcsóbb a hús.
Pl. Tecsó darált hús: magyar nyelvűben 10% a hús, ua. angol nyelvű csomagolásban 30% hús, és +20Ft, stb.
Mindenesetre most 2magosítottam és HToffoltam a gépemet, és kíváncsian várom, találok-e olyan alkalmazást v. játékot, amely fullra terheli a procit.
Mondjuk video-kódoláshoz v. tömörítéshez vissza fogom tenni HT ON és 4 magra, mert az legalább használja, mind a 8 szál 70-80% körül megy. Ha meg 2-t futtatok egyszerre, kész haszon, csak azután meg lehet töredezettség-mentesíteni az eredményt.
-
HSM
félisten
válasz
i are robot #25134 üzenetére
akkor úgy kéne írni, hogy az alap teljesítménye a 980X környékén mozog. Ha "párjaként" kezelték volna, minek összehasonlítani?
(#25135) chaplin: Jaja, dupla QPI, ECC támogatás, sok esetben erősebb Turbo, magasabb minőségi követelmények, külön mikrokód, esetenként gyárilag az 1333-as ramok támogatása.
(#25137) katt777: Olcsó húsnak híg a leve, mint tudvalevő. De hogy még drágább is?
-
katt777
félisten
Hát milyen irdatlan LGA1156-árak vannak ma?
Olcsóbban kijön az ember egy i7-920-szal, ha gépet épít, még ha a lap kicsit drágább is, mert legalább van extra kraft! Megértem én azokat, akik inkább ezt választják, és downgrade-elik, amíg nem kell fullban.
Toninho13: Ez a hiba még mindig abból fakad, hogy alacsony a RAM/QPI fesz, ill. magas a RAM/uncore/QPI órajel, szóval órajel emeléssel véletlenül sem fog megoldódni a probléma. Kell a RAM-oknak az 1.65V, QPI/VTT-nek meg az 1.34V.
-
Toninho13
aktív tag
Van még mindig egy kis Ramos user errorom...
A CPU-Z látja mind a 3gb ramomat, a windows viszont csak 2gb-ot ír ki.A Ramok 1600-on mennek, a proci viszont alapon.A VTT-nek 1,3V-ot adok, a ramnak 1,63V-t.Esetlegesen a BCKL emeslés megoldhatja a problémát?
Üdv:Tony -
i are robot
senior tag
Végülis így is fel lehet fogni. Meg úgy is, hogy per pillanat egy desktop topikban társalgunk, és valahova szeretnénk elhelyezni a xeonokat, hogy tudjuk mi merre hány. Anandtechen is van pár ilyen összehasonlító teszt, úgyhogy akkor az ő hozzállásuk is katasztrofális… Azt meg hogy semmi köze a két procinak egymáshoz, én nem merném ilyen bizonyossággal kijelenteni, de nem is vagyok szaki, szóval ha valóban nagy baromságokat beszélek, akkor me maxima culpa.
-
HSM
félisten
válasz
i are robot #25132 üzenetére
Katasztrófa ez a párhuzamhúzás...
Semmi köze a két procinak egymáshoz, leszámítva, hogy mindkettő Gulftown, és ugyanaz a turbo nélküli alapórajele....
-
AirBooms
addikt
Én épp azt akartam ezzel hangsúlyozni, hogy nagyon nagy valószínűséggel új bios-szal a te lapodban is menni fog, de ennek ellenkezőjét fogod megtalálni az Asus oldalán a lapod által támogatott procik listáján. Én ugyanígy voltam a már említett két alaplappal kapcsolatban az X5680 esetében.
Megmondom őszintén, nem tudom, hogy az X5650-nek van-e egyáltalán desktop megfelelője... Az Intel oldalán lenne érdemes nézelődni. Amúgy, ha jól tudom, az X5650-nek 20-as a legmagasabb szorzója (s erre jön még a turbo). -
cut
aktív tag
válasz
AirBooms #25128 üzenetére
Airbooms köszi a választ!
Akkor szerinted ha biost frissitek a p6t deluxe v2-ön akor se menne?
És akkor milyen dekstop poricnak felel meg? (xeon5650)válaszod előre is köszi---
mások hozzászolását is várom szeretettel....
üdv: Cut
Az alap kérdés ez volt:
Egy kérdés szerintetek egy asus p6t deluxe v2 alaplap le tud kezelni egy xeon 5650 et?
Ha igen, akkor nincsenek compatibilitási problémák???? -
HSM
félisten
Persze, mert asztali lapokhoz nincs hivatalos támogatás, mivel ez kétprocis szerverekbe való.
Természetesen sok gyártó igyekszik belerakni a támogatást az asztali sima kis lapjukba is, mert viszonlyag könnyen kivitelezhető, de hivatalosan nem fogják elismerni, vagy reklámozni, hogy támogatva van. Ezért a kósza infók.(#25125) chaplin: Asztali lapban csak akkor van belőle gond, ha a második QPI miatt a lapod rádnyújtja a nyelvét, hogy bizony ez a proci nem tetszik neki....
-
subaruwrc
félisten
ez meg a legutóbbi kérdésed volt
első kérdésedre a válasz 2 perc gugli utánnem támogatja
oké 1366 socket de szerintem az 56xx szériás xeonok dual qpi-s procik amiket nem tud kezelni ez a lap -
cut
aktív tag
válasz
subaruwrc #25121 üzenetére
Szia SUB!
Az alap kérdés ez volt.... : Sziasztok!
Egy kérdés szerintetek egy asus p6t deluxe v2 alaplap le tud kezelni egy xeon 5650 et?
Ha igen, akkor nincsenek compatibilitási problémák????
pl programokkal??? legyen az alkamazás vagy jaték ...
üdv: Cutnem a bclk , de azért köszi
-
cut
aktív tag
válasz
i are robot #25117 üzenetére
kösz a választ robot
átgondolom...
Ha még valaki tud valamit hozzászolni , szivesen veszem..... Több szem.......
Cut
-
cut
aktív tag
válasz
i are robot #25117 üzenetére
kösz a választ robot
-
i are robot
senior tag
Először is valóban ki kell deríteni, hogy megy-e benne, nem kizárt egy újabb bios kezeli, de ennek rendesen utána kéne járni, esetleg írj az Asus vagy Intel supportnak, nehogy lukra játsszál.
Azt meg te tudod, mennyit ér meg neked, és hogy mennyibe kerül. Ezek a 6 magos 32nm-es procik nagyon odabaxnak, rendesen lehet is őket húzni, és a fogyasztásuk is egészen tűrhető (persze azért kell alá egy rendes táp, pláne ha két vga kari is van mellette), szóval ha a lapod tudja, és az ára sem vészes, akkor érdemes lehet cserélni, mert a számításigényes szoftverek meghálálják. Nemrég hardveraprón 180e körül árultak 980X-et, ha ilyen áron, vagy ez alatt tudsz venni, akkor jó vétel lehet, kérdés persze hogy számlát kapsz-e, tudsz-e áfát visszaigényelni, és hogy gari van-e hozzá.szerk.: Az alaplapod honlapján azt írják, hogy a 1108-as bios már támogatja a 980X-et, az X5650 pedig kb annak a xeon megfelelője, szóval akár még jó is lehet, de egy rendes utánajárást megér a dolog. Van 1366-os xeon topik, bár elég kihalt, nézz be oda, hátha valaki veszi a fáradságot hogy reagáljon.
A feleslegest meg arra értettem, hogy egy desktop (értsd.: _nem_ workstation) alaplapban nonECC ramokkal nem biztos hogy sokkal jobb lesz egy xeon, mint egy hasonló paraméterű i7-es, szóval ha tudsz 980X-et is szerezni, akkor az a biztosabb, inkább azt válaszd.
-
cut
aktív tag
válasz
i are robot #25115 üzenetére
pontosan ....
Van egy 950 es procim és ezt akarnám lecserélni egy kicsit jobbra.
a számítási sebbeség lenne fontos....Szerinted felesleges?
ilyen bios van most rajta : P6T Deluxe V2 1108 BIOS
-
i are robot
senior tag
válasz
pincehely #25111 üzenetére
De a 1366-os Xeonok között is van több generáció, az x5650 az meg az újabbak közé tartozik (32nm), és még ott is gond lehet, hogy megy-e vagy sem. Amúgy megkérdezhetem, hogy miért kérdés ez az egész, van egy ilyen lapod, és tudnál bele jóáras Xeont szerezni, vagy hogy?
Mert amúgy egy 980X is kb ugyanazt tudja, szóval ha olyan lapba rakod, ami nem használja ki a Xeon előnyeit, akkor szvsz felesleges, bár tény, hogy árban kb ugyanott van a kettő.
-
pincehely
addikt
Ezek szerint működik benne, csak a biosban egyes opciók nem lesznek elérhetők, amit a Xeon alapvetően tud.
Ilyen pl az ECC, de gondolom azt annyira nem is hiányolod.Én nem szeretnék ez ügyben felelősséget vállalni, azt csak akkor tudnám, ha én személyesen tapasztaltam volna.
Azért még érdeklődj körbe.
-
pincehely
addikt
Na itt egy korrekt válasz az asus supporttól:
True, currently only the P6T WS boards support the Xeon 3500s.
The question I would like answered is if and when a BIOS updates for the P6T Deluxe
boards will provide Xeon support and ECC.I have been a long time user of Opteron & Athlon64 and the reason I select Asus
boards (besides quality) is to obtain ECC support and support for the higher
quality CPU.Sure, you can pop a Xeon W3520 in a P6T and it will work, provided the BIOS
supports Rev D0 Core i7. But a couple of BIOS options may not work and there
is no way to enable ECC, which is the key difference between the Xeon and
a Core i7 920. Plus the Xeon is a better QA'd part.I would prefer to use a P6T Deluxe board instead of a P6T WS board based on
price and to get Marvell Ethernet instead of Realtek.Ebből tudhatod, hogy mi a helyzet.
Ha nem megy az angol, csak írj, és lefordítom! -
i are robot
senior tag
Ez nem "szerintem" kérdés, hanem hogy a lap támogatja-e:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=iRlP8RG9han6saZx&templete=2
CPU Support list - nincs a listán, vagyis nem támogatja. Az Asus lapok közül tudtommal a WS lapok támogatják, azokba rakhatsz Xeon procikat. Pl. ez:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=W8KQxy9yuW1KK0Vp&templete=2Persze érdemes végignézni a többit is, de sanszos hogy más lapok nem szeretik.
szerk.: Hoppsz, megelőztek.
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
radi8tor #25102 üzenetére
oc versenyeken hétköznapi stabilitásra sosem tesztelnek
volt egy két elmebeteg kezdeményezés amikor intel burntestet kellett futtatni extrém körülmények között, de az 5 passos volt 1024mb rammal, ami a mindennapi stabilitást nem nagyon fejezi ki főleg hogy a processzorok folyékony nitrogénnel voltak hűtve.
szerintem az a mindennaposan stabil, ami az általad használt programokban sosem hibázik, valamint a hőmérsékletek a normális keretek között maradnak. -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #25096 üzenetére
Nem, én feltelepítem a wint, és a legapróbb szarságot is beállítom rajta, driverekkel (kivéve VGA!!!), aztán mentem az egész partíciót. Ezután feltelepítek minden komolyabb programot, beállítom mindet aprólékosan és pontosan, aztán megint mentek. Ezután jönnek az apróbb, gyakran frissített alkalmazások, szintén mindent beállítva, és megint mentek. Na, csak ezután megy fel VGA driver, és csak ezután nézek föl netre. Ergo a sok-sok kis beállítás elmentésével kb. 1 teljes napi melót spórolok meg, ha baj lenne a géppel, és XP-t 4p, W7-et kb. 12p alatt vissza tudom tenni.
lajosx: Feszeket nézd meg, mi van ott nálad.
-
radi8tor
MODERÁTOR
A nagy OC versenyeken milyen programokkal tesztelnek? Mikor mondják azt egy értékre, hogy stabil?
Ezt főleg subaruwrc-től és társaitól kérdem
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest