Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Alacsony órajel...egy 4850/4870/gtx260/gtx280hoz nem árt egy wolf/york/kent 3,2re pöccentve...ha úgy tesztelték volna akkor york/wolf szintet hozta volna fpsbe...
2mag vs 4mag meg már számtalanszor ki lett tárgyalva...kevés az a gém ami profitál a több magból...főként ha alacsony felbontásba toljuk...UT-n pl szépen látszik, hogy jól jön neki a több mag...de így is 100+ fpssel szalad az a játék, mert iszony jó motorja lett...szóval amennyivel jobban megy az UT annyit meg nem biztos ér egy négymagos stuff...
Persze aki már melózik otthon a gépén és részben vele is keresi a pénzét annak már nagyon számít milyen is a vas...annak nagyon megéri a Nehalem...Aztán ezt majd kijavítják akik tényleg sokat is játszanak vagy nem értenek egyet azzal amit írtam...
-
sniper elite
senior tag
Szerintem semmi valóság alapja nincs annak hogy mondjuk egy Core i7 965 alatt szaggatna jobban a crysis mint egy kettő magos proci alatt, kicsit megmosolyogtató, itt csak arról van szó hogy sokan ezzel győzik meg magukat hogy jó nekik játékra a mostani konfig is, nem akarnak venni lapot+ramot+procit, ennyi az egész, ez kb felfogható valami népmesének is
Ráadásul kijönnek az új driverek akkor még nyilvánvalóbb lesz a különbség az új széria és a régi között!
-
schwartz
addikt
Mar, hogy a viharba ne lenne jo?
Az, hogy magasabb orajelu C2D-val nagyobb FPS-t ersz el CPU limites beallitasok mellett, meg nem jelenti azt, hogy kukazni kell az i7-et. (jatekok alatt, jelenleg tobbet profitalsz a magasabb orajelbol mint a plusz 2magbol. De nem lesz ez mindig igy...)
-
NFree
addikt
Srácok olvasgatom itt a topikot, szép meg jó, ez az intel core í7 proci, meg bitang erős is ,de nem értem ,hogy a viharba nem jó játékok alá, mint említette itt valaki jobb egy 2 magos proci?
Nos azt szeretném tudni kérdezni miért van ez
Bocs a lama kérdésér. -
sniper elite
senior tag
válasz
SzlobiG #1895 üzenetére
Én már nem mondok semmit se, esküszöm minden fórumon ezt hallom, mint ha valami egymást győzködő felekezetbe tartozna mindenki, mindegy saját szememnek jobban fogok hinni mint tök idegen teszteknek, szerdán gta4ben biztos megfog mutatkozni a különbség legalább is remélem!
-
schwartz
addikt
válasz
Oliverda #1883 üzenetére
pl. egy 920-al elmenni 4.2-ig nem olyan egyszerű mint mondjuk egy E0 steppinges Yorkfield-del.
York-al eleg nehez magas FSB-t elerni. DFI P35 UT-val egy napig szarakodtam mig sikerult egy Q9550 E0-t 4Ghz-re huzni. Stabil mukodestol messze allt...
Q9650-el mar nagyobb az esely egy 450x9-re de 125k-t ki kell csengetni erte. Plusz egy izmos P45-os lap 40-50k. Ezzel majdnem ugyanott vagy... -
válasz
Oliverda #1883 üzenetére
szerintem ha levegővel 1,3-al ilyen könnyű elmenni 3800 ig, [link] 58 fokon, akkor vizzel nem lesz annyira nehéz a 4,2. talán még a 4 is meglesz 7/24, mindezt: gagyi ramokkal! amik hasítanak mint állat és sokan vannak. szerintem nincs ezzel semmi baj, csak egy: ku nehéz kihasználni!
-
sniper elite
senior tag
Persze itt nagy szerepe van a drivereknek, és egyre nagyobb lesz a gyorsulás is ahogy jönnek ki a bios frissítések meg a vga driverek, szóval megéri váltani, bár nem kötelező
-
Laraxior
titán
válasz
sniper elite #1882 üzenetére
-
Oliverda
félisten
Erről a "rengeteg fejlesztésről" és a közvetlen hatásukról van valami összehasonlító teszt?Mármint ami modjuk összeveti az 1-1.5 hónappal ezelőtti állapotot a jelenlegivel.
Nem mindenki használ 6-8 alkalmazást egyszerre, sőt elég kevesen teszik ezt.
A PH! tesztjéből kiindulva a tömörítő programokon (7-Zip, WinRAR) és az Apache
teszten kívül a QX9770 kb. egy szinten volt az i7 920-al. Hol az egyik volt előrébb hol a másik. Mindhárom említett kirívó eseteben elsősorban a Yorkfield-del szembeni jóval alacsonyabb mem. késleltetésnek volt köszönhető a jelentős különbség. Emlékszek hogy egy sima 2 magos 3.4GHz-es K8 alapú Opteron-nal lehetett 1700-1800-as eredményt elérni WinRAR alatt az akkori Core 2-es rendszerekhez viszonyított jóval alacsonyabb elérhető késleltetés miatt (1066/CL5).
SzlobiG példájánál maradva és az eddigi információk birtokában azt gondolom hogy pl. egy 920-al elmenni 4.2-ig nem olyan egyszerű mint mondjuk egy E0 steppinges Yorkfield-del. Tehát adna a kakának egy jó nagy pofont ha mondjuk lecserélné a cuccát és az i7 nem menne mondjuk csak 3.8-at. A rendszer szintű nagyobb fogyasztásról nem is beszélve. -
Raymond
titán
válasz
sniper elite #1878 üzenetére
1) A Crysis meg a 4 magot sem hasznalja ki rendesen, egy magasabb orajelu C2D-vel tobbet ersz mint az i7 gyorsabb memoria eleresevel vagy a HT-jevel.
2) A GTA4 meg kint sincs es azt figyelembe veve hogy egy nyamvadt 3 in-order magos Box-on elmegy megkockaztatom hogy egy 4 magos Penryn boven eleg lesz neki."Ezt az mondja neked aki naponta 8 órát játszik"
Lehet valamit tanulhatnal is
-
Laraxior
titán
válasz
sniper elite #1878 üzenetére
A Crysis az pont az a game amin nem fog látszani a gyorsulás... sőt...örülhetsz ha nem lassul. Miért is?
1. Csak két magot használ a játék.
2. hol képes egy 4magos olyan órajelre 24/7 mint egy kétmagos.Tehát akinek játékra kell az valószínűleg nem vesz i7-et.
Nem sok olyan game van ami kihasználja a 2nél több magot. Mondjuk az Undercover pont ilyen. Két év múlva kb. több haszna lesz... -
sniper elite
senior tag
válasz
SzlobiG #1870 üzenetére
Ezt honnét veszed hogy a játékoknál nem jön ki a váltás???Lehet nem ide tartozik de számtalan játék van ahol éppenséggel nem árt egy erősebb proci mondjuk qx9650-nél. Crysis Warhead vagy pl az éppen most aktuális GTA 4 max grafikán azért kifogja használni Core i7 erejét szerintem akár 20-30%-os gyorsulás se kizárt, lehet magadat akarod csak nyugtatni ezzel, de hidd el hogy megéreznéd csak olyannal is kell játszani! Ezt az mondja neked aki naponta 8 órát játszik
-
SzlobiG
félisten
Hát szerintem annyira nem lett drága mint amennyire beharangozták.
Legalábbra is részemről nem lenne sokba a váltás...az már megint csak más kérdés, hogy lenne-e értelme. A másik meg, hogy megint megbontani nem lenne kedvem a rendszert pláne, hogy semmi problémám már vele szerencsére.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
gergobaby #1864 üzenetére
azon már túl vagyunk postscreen erejéig, csak tesztelhetővé kell tenni az ilyen magas (4.5G+) órajeleket. az i7 rendkivül érzékeny, minden procinak megvan az a feszültség, bclk, qpi, szorzó, hőfok amin a legjobban megy, és azt bizony meg kell találni. de még a c2d-nél is nagyobb eltérések vannak levegő és extrém hütések terén, nagyon sok "gyengén" tuningolható példány van.
-
whitehand
senior tag
válasz
sniper elite #1863 üzenetére
a legtöbb user csak lesi az ilyen huzásokat ugyanugy mint az f1es versenyzöket ha jó vagy valamiben akkor azzal jol tudsz keresni az ilyen extreme tuningosok először hobbybol csinálják aztán indulnak versenyeken végül ha nagyon jok akkár kereshetiik ezzel a kenyerüket alaplap gyártóknál mem gyártóknál.... vagy csak felkérésekkel hogy nézze meg ez meg ez a hardver mit bir ki...
-
sniper elite
senior tag
válasz
gergobaby #1854 üzenetére
Értelmezni tudni kéne,én azt mondtam azokkal nem egészen értek egyet akik 7-8GHz körül húznak egy drága procit, egyszer meglehet nézni egy kicsi húzással hogy mi tud, de szerintem a magánügyem mit csinálok Core i7 965 procival, vegyél te is és húzd fel az égig, engem meg ne szólj le ha kérhetem annyira nem ismersz...
-
Laraxior
titán
valaki rákukkantana hogy egy darabokban levő DVD-t mennyi idő alatt ránt ki az i7.
Gondolok itt a torrent témára. Mondjuk valószínűleg a winchester is bele fog szólni a dologba -
gergobaby
aktív tag
válasz
sniper elite #1846 üzenetére
Pont, hogy csak a szád jár... Egyszer aztmondod milyen hülye aki tuningolja a gépét, te sose fogod, rá 2 napra te is tuningolni akarsz... gratula
Nincsen másnak Core i7 procija a fórumon csak betegnek? Szívesen várnék/nánk teszteket! Esetleg egy oldalt is lehetne összedobni -
tome.jr
addikt
válasz
sniper elite #1850 üzenetére
Nem igazán értem ezt a tuning ellenes hozzáállásodat. Lehet korábban már leírtad és lemaradtam róla.
-
Raymond
titán
válasz
"Ideje lenne már mindenkinek átszokni 06-ról Vantage-ra"
Ideje lenne mindenkinek leszokni mindkettorol...
-
SzlobiG
félisten
válasz
Mit is írtál feljebb?
Idézem: "Gyári hűtés lesz rajta egyenlőre, nem kell aggódni nem csak a pofám jár, és egy picit se fogom húzni a procit!"
-
sniper elite
senior tag
Ideje lenne már mindenkinek átszokni 06-ról Vantage-ra, de ami a lényeg hogy tényleg legtöbb eredményed elég jó, nem gondoltam volna hogy egy 920-asból ilyen szép eredményeket ki lehet sajtolni! Arra is kiváncsi lennék 965ből mennyivel többet lehetne kihajtani, lehet meg is próbálom egy alkalommal
-
sniper elite
senior tag
válasz
tome.jr #1835 üzenetére
Erősödik a dollár akkor megint 240-250 körül lesz ha nem több, most gyenge eléggé, amúgy meg ha veszel egy ilyen procit, úgyis jó darabig fogod használni, leváltani max 1-2 év múlva érdemes, én nem értem miért számol mindenki jelen időben, amire lecseréli úgyis 100-120k körül lesz az ára kb! Pénz meg olyan dolog, főleg a forint hogy egyik napról a másikra eshet annyit, hogy ami fél éve olcsó hardver volt, megint méreg drága legyen, kicsit röhejes de kiszámíthatatlan!
-
tome.jr
addikt
Na én ezért várok még a Core i7-tel. Két hét és már 40k-val olcsóbb a 965 Extreme!!!!!!!
Szóval türelem és már januárban akár 100k-val olcsóbb a teljes konfig, ráadásul addigra már többet is tudunk róla.
-
bishopx2
tag
Kérdésem a következő, Működne nekem a Core i7 rendszer a mostani mezei
Kingmax memcsikkel (1GB 1333) ? -
gergobaby
aktív tag
válasz
sniper elite #1829 üzenetére
Hát akkor ne húzzad... Egyéni probléma, hogy ha te kiadsz 200+ k-t egy prociért, és itt az 50e-s yorkokat felhúzzák 4 G-re, az i7 920-at 3.2 fölé és már jobbak a te Überhiper procidnál... Másrészt ez nem olyan, mint régen, hogy alapórajelen 80 fok a proci meg kínoznod kell orrbaszájba hogy elérj +500 mhz-et... itt kis feszemeléssel meg gyári hűtővel meglehet csinálni +500 mhz-et de inkább többet, és ettől a proci nem fog károsodni!
-
NFree
addikt
válasz
sniper elite #1829 üzenetére
Hamár ilyen jól álsz nem vágod hozzám a qx9650.ed, ha megjön az újj cumó?
Adni jó -
sniper elite
senior tag
válasz
Gorneck #1828 üzenetére
Gyári hűtés lesz rajta egyenlőre, nem kell aggódni nem csak a pofám jár, és egy picit se fogom húzni a procit! Nekem mindegy ki mit csinál, mondjuk én is szoktam olvasgatni OC TeamHungary-t szóval nem idegen tőlem a téma, csak nem kell túlzásba vinni szerintem, de nem szeretnék senkivel se haragban lenni ez miatt, főleg anyagi forrásaim miatt se szeretnék vitát!
-
Gorneck
legenda
válasz
sniper elite #1825 üzenetére
Szerintem én gondolkodom logikusan, pedig lenne pénzem beszerezni a világ legdurvább hűtéseit... Akinek van 200+ procira annak durva hűtés beszerzése sem akadály...eléggé agyoncsapod kijelentéseidet...
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #1819 üzenetére
Ez is egy hobbi, mindenki imád valamit csinálni... érdekességképp jó megnézni néha mi egy hardvernek a vége. Az persze benne van a pakliban, hogy valamelyik hardver meghal, de mindenki azt csinál a pénzével, amit akar.
Mod: Amúgy korai még 7-8GHz-ekről beszélgetni, Core 2/Core i7-nél egyelőre csak 5-6GHz van.
-
jugeen
addikt
válasz
sniper elite #1825 üzenetére
pénzzel még a tudást nem tudod megvenni... és még te írsz a feltűnési viszketegségről...
-
válasz
ezt most nem mondod komolyan!??
-
gergobaby
aktív tag
válasz
Van akinek ez egy kihívás, és szeret ilyet csinálni... Ez ugyan olyan mint apám szokta mondani: -Ki az a hülye aki anélkül fut, hogy kergetnék, ráadásul majd meg hal, de akkor is fut 40 km-t?... Ez egy ág a számítástechnikán belül, kellenek olyan emberek akik ezzel foglalkoznak...
-
jugeen
addikt
válasz
no comment
-
sniper elite
senior tag
Szerintem az már beteges aki 7-8GHz felé húzza a prociját, mi abban a jó?? De most komolyan, én nem értem, felvágásnak jó hogy majd tönkretesz egy alaplapot meg minden féle folyékony hidrogén meg ilyen,általában nem is számítástechnikában alkalmazott dolgokat be kell vetni, áhh szerintem az ilyen valami kényszer mániás vagy feltűnési viszketegsége van, és lehet nyugodtan anyázni érte, de nekem ez a véleményem!
-
gergobaby
aktív tag
válasz
Laraxior #1811 üzenetére
Ahogy mondod, még E8600-zal sincs meg a 7 Ghz.. Core i7-tel akkor van rá esély, ha még van tartalék bőven az alaplapokban, amit ugye nem tudhatunk, de ha mondjuk BIOS-ról BIOS-ra jönnek a +100-200 Mhz-el nagyobb eredmények akkor könnyen meglehet az a 7 Gigahertz, de én erősen kétlem, hogy ennyire béta állapotúak lennnének ezek az alaplapok...
-
Laraxior
titán
válasz
Overlocker #1809 üzenetére
semmiféle 2 magos procival nincsen meg a 7 nem? Nemhogy 4 maggal.
quaddal talán a 6ot sem sikerült még ha jól tudom. Mondjuk eddig 5500 körül van az i7 rekord, márha nem sikerült jobbat elérni. -
-
whitehand
senior tag
milyen 1kbol válogatna amikor még egy darab sincs piacon nekik
ez a tuning meg ugy kamu ahogy van.... az amd semmit nem tud felmutatni van 1 db procijuk...és ennyi majd ha kijönnek a gyári cuccok és azzal érnek el felhasználok otthon házi körülmények közt ilyen eredményeket akkor lehet dumálni hogy milyen nagyon jol tuningolható az amd
-
Laraxior
titán
válasz
Overlocker #1805 üzenetére
mintha láttam volna valami 8xxx MHz-ről is képet
De nem hinném hogy a régi cerkákat veszik elő -
-
Laraxior
titán
Most olvastam hogy az intel 7GHz-es projectbe kezd.... az a FUGGER nevű figura ha összehozza nekik egy valag pénzt kaszál az hót tuti....az mellett hogy kinyalják a seggét is hogy sikerüljön a sok kockának az eredmény
Kíváncsi leszek
-
törölt tag
-
Oliverda
félisten
válasz
Dark KillerX #1799 üzenetére
$340-$350 lesz a 940 BE előreláthatólag az i7 920 $300 jelenleg. Tehát 40-50 dollárral lesz drágább mint a 920 (~10K). Viszont ugye egy CPU alá/mellé nem árt alaplap és memória sem. Ezek viszont már sokkal olcsóbbak mint az i7 esetében. A fogyasztásuk kb. meg fog egyezni (papíron a 940 kevesebbet fog fogyasztani), és szerintem az átlag felhasználó által használt alkalmazásokban illetve játékokban egy szinten lehetnek (i7 920 vs. 940 BE).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Lexus, Toyota topik
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Arc Raiders
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés