Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
-
Frigo
őstag
Oliverda jó lenne ha tevékenységedet lekorlátoznád K10 és az Intel vs AMD topikokra és befejeznéd ebben a topikban ezt a szánalmas vergődést
ON : MSI Eclipse már tegnap óta megérkezett kishazánka is (15 elött nem lesz kapható) árát sztem jobb ha nem tudjátok .
-
Bluegene
addikt
hát jó én nem mondtam h az AMD hú de jó, csak annyit hogy a denebnek olcsónak és gyorsnak kell lennie, ha föl akarja venni a versenyt, ha azt nézzük a nehalem az összes hülye tömörítőprogikban nagyon nyerő, ami egy gamert nemigazán érdekel
szal ha játékokban hoz a deneb egy 20%-ot a barcelonán akkor a gémereknek jó lehet
, én már csak ezrt az egy esélyt látom és kiadják magasabb órajellel
-
beteg
őstag
kb 50 hsz-t nem olvastam, de ha jól látom, csak az idegesítő AMD duma megy. röhejes.
el sem olvasom. -
Oliverda
félisten
Nézegesd még kicsit azt a grafikont ha az alapórajeleket nézzük 35%-al gyorsabb az i7 920. Ez azért nem egészen 62%.
A Deneb pedig ezen még hozni fog kb. 15%ot, illetve jóval olcsóbb is lesz egy komplett rendszer kiépítése. Tudod az ár/teljesítmény arány.
Nem mindenki fossa a pénzt ugyanis.
-
Ottoka
őstag
válasz
Bluegene #1285 üzenetére
Nem lehet olyan olcsó, hogy jó legyen. Már megint ez a fa**ság, egyszerűen undorító hogy nem tudtok másba kapaszkodni és állandóan ezt nyomjátok.
Oliverda: Pontosan 62%-al gyorsabb, egy 20 alkalmazásból álló tesztfolyamat szerint. Ebben volt mindenféle program, 4 játék is, van amelyikben csak 15%-al volt jobb, van amelyikben meg 90%-al, így jött ki a 62%.
Másik fa**ság amivel áltatod magad az az azonos órajel. Miért kellene azonos órajelen nézni? Mert úgy felétek billen a mérleg nyelve? Mérjük mindkettőt azon az órajelen, amit gyárilag tud és prompt. Vagy ha az phenomot felhúzzuk 3.2-re, akkor az intel-t mér nem húzzuk fel 4.0-re vagy 4.2-re? Ebből a tévedésből jön a hülye ár érték arányos hatalmas tévedésed is, mert a legolcsóbb szénné húzott phenom teljesítményét méred a legdrágább alap órajelen ketyegő intel procihoz.
-
Bluegene
addikt
25%-kal gyorsabb a core-tól, de az extreme edition modell-től, egy átlagos quadtól lehet akár 30%+ azonos órajelre tunningolva(ugye a cache miatt)
hát az AMD-nek fel kell kötni a gatyát, azért ha olcsón adja simán lehet jó a deneb
igaz játékok esetén, nem sokkal jobb talán 10%-kal azonos órajelen, ha azt vesszük h talán jobban húzható a core, meg sokkal olcsóbb akkor c2d/c2q
-
Oliverda
félisten
Rendben, de én nem nevezem magamat újságírónak és nem publikálok egy sokak által olvasott és látogatott informatikai hírmagazin címoldalára. Gondolj bele, amit ír azt sokan simán elhiszik...sajnos. Nem lehet eldönteni hogy a felelősségről nincs fogalma, esetleg csak pusztán ennyire viccesnek képzeli magát, vagy netán ezt tényleg komlyan gondolja. Valójában szvsz egyik sem vet rá túl jó fényt. A lényeg az hogy amit ír(t) az blődség.
Amúgy érdekesség gyanánt itt van Parci egyik kis szösszenete az említett szakbarbárral kapcsolatban. naffeju=Bizó Dániel
-
Oliverda
félisten
-
Ottoka
őstag
62%-al gyorsabb mint egy Phenom X4 9950 BE. 20 alkalmazás, ebből 4 játék. Nem gyenge lett.
A hwsw cikkének címe is komoly: "Az Intel visszaküldte az AMD-t az előző évezredbe: itt a Core i7"
-
b3er
aktív tag
Nah ezis megjelent,aratni fog azbiztos, ára is lesz az biztos, nemfogom megvenni 1 jóideig az biztos
-
Ottoka
őstag
Nagyon komoly tesztet csináltak a Tom's Hardwares fiúk. 37 oldal, 96 kép.
-
P00By
nagyúr
-
keIdor
titán
válasz
Jack O'Neill #1270 üzenetére
Szerintem biztos... 965P-ben is megy a Penryn generáció... sőt még 1-2 975X-ben is.
-
Jack O'Neill
tag
Szerintetek egy P6T delux alaplapba belefogni menni idővel a 32nm-es Westmare? Vagy illúzióim vannak intel marketing miatt.
Mert ha bele menne, akkor látok benne perspektívát. Jövőre veszel egy coreI7 920-at aztán két évre rá amikor kezdenek szálingózni a Sandybridge-k akkor meg beújjít az ember egy 6magos westmarebe ami már olcsóbb lesz akkor. így megérné a termék életciklus szempontjából nekem. Másképpen habzószájú AMD éltető leszek
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Armando_19 #1261 üzenetére
dual ch-ben ne várd hogy bármit is szakítson sávszélesség tekintetében, főleg ha csak 920 vagy 940-et fogsz venni, a memória osztások visszafogása és az órajel kolátozás miatt tuning mellett nagyon visszaesik a lockos procik teljesítménye a 965-höz képest.
-
Jack O'Neill
tag
Nem beszélve arról, hogy azt a szemtelen turbó módot be sem kapcsolták
Ha már a HT szervesen része akkor a szerencsétlen Turbo mért nem? Legalább a Game tesztek alatt (PH teszt) megnéztem volna, hogy működik az a kis szerencsétlen, ha már külön energiamenedzsment chipet építettek szerencsétlenek!
-
westlake
félisten
es meg nehany cikk
-
beteg
őstag
válasz
keszegduda #1263 üzenetére
Szép kerek írás.
Ha hihetünk neki és miért ne hihetnénk, akkor a leírtak miatt én még mindig csalódott vagyok, mert nem egy új, egyértelműen mindenhol odabaxós cuccot kapunk, hanem egy olyat, ami az előző architektúra csúcsánál csak picit gyorsabb illetve némely alkalmazási területen már mondjuk szignifikánsan, de akkor meg jól meg kell nézni, hogy mire használjuk a gépet és akkor arra érdemes-e ezt megvenni. Hozzáteszem, jóval drágábban, mint mondjuk egy QX9650+X48 –at, ami azért szintén nem olcsó! Erről a cuccról váltani.. hát nem tudom.És nem azért fanyalgok, mert csak játékra használom a gépem! meg 3d06-ra.
én beteg, ezekre használom: tuningra (hobby), web böngészésre, 4-30GB-os rar-ok kicsomagolására, hálózatok szimulálására virtuálisan. (egy-egy futó oprendszer 7-25gigás fájlból tolja) néha játékra. A tuningra sajna mostanában nincs időm, meló van: virtualizálok, demózok. Az új platformot is azért vettem volna meg/venném meg, hogy ne csak az eddigi virtual pc/ hyper-v ben nyomjam, hanem a sokkal izgalmasabb alkalmazás virtualizációval a lehető legtöbb szoftvert, ami a gépemen van, bevirtualizáljam! Az Office-tól kezdve a wma-mp3 konverterig mindent. Pl. ha a böngésző virtualizálva futna, (ami mondjuk nem a legegyszerűbb, de megoldható), egy csapásra elfelejthetném gyakorlatilag az összes vírust, kémprogramot, biztonsági rést, mert ha meg is hekkelnek, a böngészőn kívül mást nem érnek el. Az meg maga egy db fájl, ha lezúzzák, beteszek egy dvd-t, átmásolok egy fájlt és mehetek sörözni. Ettől kezdve pedig egy csomó mindent nem kell többé installálni, elég csak átmásolni. És ez még csak a kezdet, mert gyökeresen megváltoztathat mindent az alkalmazás virtualizáció. Ehhez tűnt jónak 8 (16) mag, 12 giga ram, de az egyetlen i7-es proci, amit most „megéri” megvenni, az a 965-ös. az meg nem éri meg -
P00By
nagyúr
válasz
keszegduda #1263 üzenetére
Pont most kell elmennem
-
keszegduda
őstag
Kint van a PH!-s Nehalem cikk.
-
kukulec
őstag
de ezek sokkal többet fogyasztanak, mint a core2duo-k. mindenesetre remélem, ha beérkeznek kis hazánkba, szépen elkezd esni a 8xxx-esek ára. az szerintem így is qrva gyors, egy jó vidikártyával meg játékra bőven elegendő. nem hiszem h normális user, aki nem 3d-s grafikus progikat futtat tonna számra, olyan óriási előnyt érezne az i7-esekkel, mint anno az egymagosról kétmagosra váltásnál.
-
Armando_19
őstag
válasz
Achill3uS #1259 üzenetére
Azért kérdezek inkább, mielőtt minden marhaságot elhiszek.
Kivi vagyok már nagyon ezekre az új jövevényekre. Az elején nem akarok tri channel kitet, most is csak 2gb ramom van. Először még csak barátkozok a gondolattal, hogy milyen is lenne, HA. ahogy kapható lesz itthon is rendes kisker körülmények között, úgyis kipróbálom!Ha nagyon nagyot szakít, akkor talán. (bár lehet jobban járnék egy jól húzható Q9xxx-es procival....
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Armando_19 #1256 üzenetére
és te minden marhasagot elhiszel?
hogy ne lehetne. csak a 965 lockmentes mig a 920, 940 szorzózáras felfele mint a C2D-k így csak a base clock (régi nevén fsb) emelésével tudod tuningolni.
elkezdhetsz gondolkodni ha lesz X58-as lapra, valamelyik procira és egy tri-channel kitre kb 200k-d és akkor még nem is Rampage 2-t meg 6GB ramot vettél. -
P00By
nagyúr
jaj ez a sok review!
A tom'shardware is megcsinálta ! Meg a gamestaron is láttam vmit, de hagyjuk...
-
keszegduda
őstag
-
Achill3uS
nagyúr
-
westlake
félisten
amcsiban mar 4-5 webshopban lehet p6t deluxe-ot kapni, atlag 310$-os aron
#1253: tobbmindent kell renldeni, es akkor nem lesz olyan magas a szallitasi koltseg
-
P00By
nagyúr
-
Jack O'Neill
tag
válasz
#72042496 #1239 üzenetére
Egyetértek. A core2 még jó sokáig velünk marad. Ráadásul lassan már a földművesek is core2-vel fognak rohangászni mert olyan olcsó lesz
. Nehalem nem nagyon használja ki a tripple chanelt. Legalábbis ezeken az órajeleken ez látszik. Mivel megduplázták a memóriasávszélt valószínű nem is kell több a procinak, így nem is látsz gyorsulást, kivéve nagyon memória érzékeny területen pl: winrar. Amúgy sztem 3D tervezéshez jól jöhet. Szerintem ezzel már a köv szériára készülnek. A 6magnál már biztos látszani fog a különbség. Gondolom nem véletlen hogy azok már dupla QPI-t kapnak.
-
gV
őstag
-
törölt tag
Ha ennyi a gyakorlati előnye, akkor az tényleg nem túl bíztató. Játékok betöltésére most is alig kell várni, a WinRAR eredmény is inkább csak érdekesség.
Olyasmit vártam volna, hogy pl. Photoshop alatt nagy képekkel dolgozva hamarabb reagál a rendszer, modellezés során is fürgébb, hasonlók... na majd meglátjuk, hogy mit mutat fel a cucc, de valamiért úgy érzem, hogy a Core 2 alapú rendszerek még a Nehalem után is képesek lesznek szinte mindenkit sokáig kiszolgálni.
-
leviske
veterán
válasz
westlake #1226 üzenetére
Nem gondolom, mivel még semmi infó nincs róla
... Én csak az első PH! teszt után teszek nyilatkozatokat. Az eddigi infók alapján csak az új DDR3-sokból nézném ki, hogy fognak 1333MHz fölött menni a Nehalem-el.
(#1228) gV: Erősen kétséges...
(#1230) gV: Akkor elnézést...Bár pont meg akartam jegyezni, hogy talán a mini.
-
Ottoka
őstag
Bazz a phenom hogy le van maradva
bár persze ha az ár/érték arányt nézem
-
westlake
félisten
dc, es tc kozott nincs kulonbseg?? ezt honnan szedted? miert kellene 3dmark06-ban gyorsabbnak lennie, mint pl. yorkfieldeknek? ezek a procik aztert ujdonsagok (es kerulnek ennyibe), mert 8 szalasak.. elfelejthetnetek mar vegre azt, hogy mindig, mindent jatekok szempontjabol vizsgaltok
ja, es nem 14-en, hanem maximum 17-en#1221: benchmarkok szempontjabol 100%-osan "tamogatja"
#1225: ugy gondoltatok, hogy az x58-as lapok bios-aban nem lesz lehetoseg az fsb:ddr aranypar valtoztatasara? ugyan mar -
Jack O'Neill
tag
Most látom..Itt is a szar 1066-os ddr3-at eröltetik
. Ki a franc fog egy ilyen konfigba ekkora szart venni???????
Minimum egy 1600-as Cl8-as vagy inkább 7-es ram kell bele...a zübereknek meg ott van a hyperx 2000-es
-
Jack O'Neill
tag
Szerintem meg az eredmények teljesen jók
Kb erre számítottam. A legkisebb hozza a mostani legjobb szintjét...megrángatom kicsit mondjuk csak 3,5ghz-re és elleszek mint hal a vízben. A későbbiekben meg úgy is csak nőni fog a szakadék a nehalem és a penryn közt. Persze én nem a fanatikus, az utolsó cseppet is kisajtolom belőle táborba tartozom mivel tervezésre kellene.
A triple chanelnek én örülök, annak ellenére hogy most nincs ami kihasználja...vegyél olcsóbb rammokat de többet
Sztem a westmare 32nm-en brutális lesz.
-
Dashes
őstag
Se ATI vs. NVidia-t, se Bundás-t nem látok a topik címében, első hozzászólásban.
Ezeket kéretik mellőzni. -
Myers
senior tag
válasz
Bluegene #1208 üzenetére
Bundás 22 te vagy az?
Régen is volt egy hírneved, de úgy látom, hogy most a Bluegene "márkát" építgeted!
Miért van az, hogy te ugyan ezt csinálod pl a gt200 topikban? Ott már elküldött valaki valamelyik nap a p*csába, és ha jól látom ki is koptál abból a topikból! Fejezt már be ezt bakker!
-
beteg
őstag
thx
ettől most erősen elgondolkoztam, hogy tényleg megvegyem-e az új platformot már 14.-én! Nagyon nem meggyőzőek ezek az eredmények!! Dual Chanel Triple Chanel között szinte semmi különbség nincs alapon, tuning nélkül, 3D06 ban még 3742MHz-en is jócskán elmarad a qx-em 4300MHz-es eredményétől, vagyis az i7-et is meg kell rángatni, hogy legalább utolérje a qx-et! És nincs is annyi tuning potenciál benne. (A qx meseszerűen elfut 4GHz-en.) Egyedül talán a pi eredménye elgondolkodtató, de ott meg már 4495MHz-en megy
Mind emellé még mindig csak 4 magos lesz a legkisebb proci.. Hááát, nem tudom! Engem nagyon nem győzött meg, sőt elkeserített. -
Dashes
őstag
-
leviske
veterán
Vajon az Apple mikor vált i7-re? És melyikre? LGA1066-ra, vagy 1366-ra?
(Gondoltam megpróbálok félig ON lenni...
)
-
westlake
félisten
legyetek olyan dragak, es fejezzetek mar be az ati vs. nv flame-et
-
westlake
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Politika
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest