- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bolbun
csendes tag
Ati Radeon HD 4800 a VGA
-
Bolbun
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám az újonnan vásárolt ACER LCD Monitor 23.6" G243HQOID monitorommal.
Az összedugás és a software telepítése után a probléma a következő.: A monitor kép megjelenítése olyan, mint ha lenne neki egy belső kerete. Bővebben, bal és jobb oldalt kb 2-3 centi felül és alul pedig másfél-2 centi-s fekete "holt" sáv van és képtelen vagyok kinyújtani a képet , hogy normális megjelenítés legyen. A felbontás az engedélyezett (és a felkínált) maximumon van 1920*1080 vagy valami ilyesmi, szóval full HD-n..
Abban az esetben, ha vissza állítom a régi 17"-os monitor felbontását, tehát az 1280*1024-et , akkor a képet szépen kinyújtja "faltól - falig" csak ugye úgy valami borzalmas a kinézet, és nem is azért vettem ekkora monitort, hogy ne élvezhessem a HD minőséget...
Szóval tudnátok adni nekem egy jó ötletet, vagy valami indokot arra nézve, hogy miért is csinálja ezt a monitor? Lehet rosszul dugaszoltam volna össze? Bár ezt kétlem, mert már mind a 6 féle módon (3dugót adtak) minden variációjában bedugtam és a jelenség maradt, vagy épp a windowst képtelen volt betölteni normálisan magát és furcsa volt az egész...
Most olyan az egész, mintha egy 21.6os monitornyi felületem lenne egy 23.6oson..
A VGA elég új és tuti bírja a dolgokat. Ettől függetlenül, lehet, hogy nincs normálisan beállítva, de míg nem tudok semmi kiinduló pontot nem nagyon tudok vele mit kezdeni. Szóval ha lenne szíves valaki segítsen egy picit legalább nekem -
Egy kérdés: Adott egy Gigabyte GA-MA770-DS3 / X2 4200+ (Brisbane) / Kingmax 2x1Gb 800Mhz / HIS HD4670 1Gb ez a konfig hajt most egy SAMSUNG XL2370 23" monitort (1hete), 1920x1080-as Full HD viszont azt veszem észre, hogy filmlejátszás közben, mert játszani nem nagyon szoktam, illetve ha görgetek gyorsabban lefele, akkor úgy tölt be mintha nem lenne driver... pöróbáltam újabb drivert rakni, de nem segít. Mi lehet a gond?
Előre is köszi a segítségeteket
Üdv,
essexboy -
bajusz42
csendes tag
.
-
bajusz42
csendes tag
-
bajusz42
csendes tag
-
qestion
aktív tag
úgy látom olyan ez a tápcsere, mint a windows reinstall
1730S up
-
Whaazzup
senior tag
válasz
zvaragabor #4177 üzenetére
Szia.Csak szétszerelt monitornál lehet a tápot vagy bármit javítani leellenőrizni.Nem a gép tápjáról van szó.ha kevesebb munkám lesz lehet hogy a PH-soknak is fogok javítani.ÜDV.
-
bajusz42
csendes tag
17" belinea monitorom van nekem is,,,,,, car a táp benne kitud segíteni?belsötápos S
:S
-
bajusz42
csendes tag
kitud egy belinea17" tft-hez tápegységet? vagy ha kitörted a képernyöt akkor beszélhetünk az alkatrészekröl
-
Ayg0
senior tag
tiszteletem!
egy olyan kérdésem lenne, hogy crt monitornál fehér pontra hány kelvines színhőmérséklet a def? olvastam több félét is: egyik helyen 6500K, máshol 9300K a standard - nálam a koloriméter alapból 8000 körül mér. ha feltolom 9300K-re az nem nyírja szét gyorsan a moncsit?
válaszokat előre is köszönöm!
-
zvaragabor
senior tag
válasz
zvaragabor #4176 üzenetére
De egyébként ugye a monitor tápja, nem a gépé. Szóval a monitor a hibás. ugye?
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Van egy LG L194WT-SF típusú monitorom. Tegnap éjjel még nyugodtan netteztem rajta.
Reggel kapcsolom be a gépet de semmi. Monitor egyszerűen nem hajlandó bekapcsolni.
Kábelek jók, áramot felvesz.
Mi lehet a gond? Érdemes vele foglalkozni vagy qka?Előre is köszi!
Üdv!
-
ToBeY
nagyúr
Légyszi aki tudja hogyan lehet manuálisan váltani G2420HD DVI és D-Sub között pls írja le.Nagyon fontos lenne!
-
Whaazzup
senior tag
válasz
zvaragabor #4171 üzenetére
Szia.A tápban a kondikat nézd át,A nagy puffer kondit a lábán 330voltot kell mérni.A szekunder oldalon az 5db kondi púpos e kapacitív szegény e,itt 5,15,3,3 voltnak kell lenni.ha cseréled öket.A 820u van benne azt cseréld 1000u-ra a 470u-marad 470u -ra csere.ÜDV.Ha nem ez a hiba írj.
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Ha magától nem jön rendbe,nem orvosolható.A kijelzőt csak nedves szarvasbőrrel vagy Isopropyl alkohollal lehet takarítani.Ez bizony befolyt alá ha fektetve takarították el,a két réteg közé ott aztán adott a folyadéknak.A kijelző kuka,nem éri meg a javítást.ÜDV.
Esetleg bontásból jó kijelzőcsere.
-
zvaragabor
senior tag
Hi, nekem is egy Samsung SyncMaster 940n monitorral van problémám.
Az utóbbi pár héten olyan érdekes dolgot kezdett el művelni, hogy egyszercsak elsötétül a kép egy fél másodpercre, majd teljesen elmegy. Áramot kap, mert a gomb világít. Ha kikapcsolom, majd be, akkor ugyan ezt csinálja, de ha várok egy kicsit, akkor bírja egy ideig, de akkor sem sokáig. A legelső elsötétülés egyébként egy pár órás használat után jelenik csak meg. A monitor teteje ezalatt a pár órás használat után felmelegszik, meleg, nem forró, nem égeti a kezemet, csak érezhetően meleg. Az alja normális, szobahőmérsékletű. Valamivel több, mint 2 éves. Mi lehet a baja? -
gyro2
tag
Sziasztok!
Segitségetek kérem az alábbi témában:
Venni akartam egy monitort. Samsung Synmaster 940N -t.
Az előző gazda az érkezésem elött gyorsan megtakaritotta a kijelzöt.
Talán clin -nel, és utána érdekes hibajelensék lett.
Képet csináltam:1napja történt, szerintem már ki kellett volna száradnia eddigre.
Szerintetek lehet ezt orvosolni valahogy vagy csak szerviz?
Kb mennyibe kerülhet egy ilyen javitás?Köszönöm a válaszokat
-
qestion
aktív tag
Örs vezér tere környékén tudtok monitor szervizt?
-
Whaazzup
senior tag
válasz
joysefke #4158 üzenetére
Szia.Ha a gép oldalon van a fejrésznél a törés lehet 1-2-száz ft-ért 15-pines dugott házzal együtt amibe be lehet forrasztani a kábelt.persze a régit le kell vágni.Ha az egész kábelt kell cserélni akkor ahhoz egy bontott CRT moncsi jól árnyékolt kábelét kell használni ehhez szét kell szedni a TFT és a panelbe beforrasztani.Üdv.
-
aki955
csendes tag
Helló!
Nekem az lenne a problémám, hogy amikor elindítom a HAWX-ot akkor a monitor fekete lesz és azt írja ki, hogy Out Of Range. 64bit-es WIN 7-em van ha ez fontos. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Van egy TFT monitorom, mely kizárólag VGA (analóg) bemenettel rendelkezik. Már jó ideje a következő két valószínűleg összefüggő probléma jelent meg:
- A legnagyobb felbontás, amelyet ki tudok választani az 1024x768 annak ellenére, hogy 1280x1024 a monitor tényleges felbontása, és korábban működött is igy.-A kábel valószínűleg törött, érintkezési hibás. Ha hajlítgatom a kábelt egy színkomponens részben vagy teljessen eltűnik, ocsmány lessz a kép. Ez utóbbi nagyon zavar, mert sokat kell szöszölnöm, hogy megfelelően álljon a kábel.
Kérdés:
Mit lehet tenni?
Ki lehet valahogyan cserélni a VGA kábelt? (nem lehet kihúzni a monitorból)J.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
qestion #4154 üzenetére
SZIA.Folytatom.
Ha neked csak a tápot kellet javítani,és az inverter részét nem akkor ez:MAX:5.000ft Talán kellett volna kapnod egy alkatrész és egy óradíj elszámolást abból majd kitűnik mit cseréltek.
Ami még fontos a javítás előtt kell közölni egy maxszimális árat amiért javítják amit vagy elfogadsz vagy nem.Mert így korrekt ha ezt elfogattad nincs mit tenni.Máskor írj típust.A leírtakból lehet hogy csak 5-6 darab kondi volt a ludas ha a monitor beindult.ÜDV.
Amit leírtam csak az én tudomásom és senki ne vegye magára ez egy FÓRUM!
-
Whaazzup
senior tag
válasz
qestion #4150 üzenetére
Szia.Alapból a javítás néha többe kerül mint a teljes panel csere,de ezt közölni kell a megrendelővel,hogy tényleg akarja vagy inkább a teljes panelcserét kéri.Most jön ami téged érdekel egy 17"-es monitor táppanelje amiben benne van az inverter panel is(általában egy panel a kettő)tudomásom szerint MAX:10.000ft de ez már húzos ár,a BENQ,LG,pláne a Samsung vadi új panelja MAX:9.000ft.
-
qestion
aktív tag
Üdv!
Egy TFT monitornál az a jelenség volt, hogy csak második érintkezésre váltott standby-ról képbe. Ez valami IC? 1-2ezres tétel, de a szerviz azt mondja tápot kellett cserélni persze 10ezerért. Az egész egy alap 17-es TFT analóg csatlakozással. Mit lehet ilyenkor tenni? Honnan tudhatom, hogy nem vernek át? Muszáj kifizetnem?
egyéb jelek is arra utalnak nem teljesen korrektek...
-
jfehervari
tag
Üdv!
Van egy videoSeven 19" monitorom,Mostanában azt csinálja bekapcsóláskor nem kapcsol be csak villog döbször be kell kapcsolni mire bejön.Mi lehet a gond?
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Ez egy jó monitor az LG között,Analog VGA-vagy DVI-in használod,DVI jobb de akkor csak 60hz a frissítés.Ezeknél szokott leni jel bemeneti baj,de nem jellemzően.szerintem a háttér világítás cső is bajlódik vagy azért mert haldoklik:További hibák inverter körben keresendők,trafó,kondi,fet-tranyók,természetesen nem győzőm hangsúlyozni jó táp feszültségek esetén.Mindig az első ezt ellenőrizni.A vezérlő panellel nem szokott gond lenni.
-
Fix
tag
Van ilyen is?
Nekem egy 1970HR LG monitorom van és mostanában kezdte el, hogy villog az első bekapcsoláskor. Mi a gond? -
Whaazzup
senior tag
Szia.örülök hogy megoldódott a problémád,de nem volt jó a hiba leírása idézet:
Mi lehet a gond?
Van 1 Belinea LCD monitorom és a gép bekapcsolása után nem ad képet! A monitor megkapja a vezérlést mert készenléti módról átvált üzemmódra de nem ad képet! Néha úgy lehet megoldani hogy a tápkábelt 4-5 ször ki és bedugom! De van amikor egy ideig minden bekapcsolásnál tökéletes! Amikor működik akkor semmi marhaságot nem csinál! Valakinek valami tipp?
Ez volt a válaszom.
Szia általában a vezérlő panelt egyben érdemes cserélni,mivel legtöbbször a Scaler IC vagy a mikró proci a baj.Azért át kéne nézni a táppanelt is a feszültségek miatt.Most ezt írom:
Mert igazán nem értem ha rossz a kondi attól nem fog feltöltődni hogy ki be húzod a kábel ettől még nem lesz kapacitivabb hamár szar.Ilyen hibánál nem szokott néha normálisan működni mert a feszültség nem stabil és nincs meg az előírt tápfeszek.De mindig tanul az ember.
ÜDV:
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Van LG1720b monitorom, egész eddig szépen szolgált, de most elsötétedett és többet nem ad életjelet. Szétszedtem, de semmi rendellenes dolgot nem látok.
Van valakinek ötlete, hogy mit célszerű ilyenkor megnézni?
Mit lehetne esetleg kimérni?üdv sonar
-
vagamo
őstag
Hi.!
Következő lenne a problémám, van 2 monitorom és 2 gépem. Az egyik gép nevezzük "NAGY" gépnek, erre mindkét monitor rá van kötve. De mikor bekapcsolom csak az egyik monitor az "1"-es kapcsolódik be /minkét monitor DVI csatlakozóval csatlakozik/. A másikba csak úgy tudok lelket lehelni, hogy a másik gépet "KIS" gép ki-be kapcsolgatom. Az Analógon csatlakozik a nem bekapcsolódó monitorhoz. De így is nehezen kapcsolódik be a monitor, ugyanis, ha csak simán bekapcsolom a KIS gépet a monitor akkor sem kapcsolódik be, csak villog a bekapcsoló gomb, hogy megjelenjen a képernyő, 2-3 szor ki-be kell kapcsolgatom, mire képet ad.
A nagy gépben 8800gtx videokártya van.
MI lehet a gond????
-
Hurkafej
aktív tag
Hello!
Nem ismeri fel a gépem a monitorom, csak alapértelmezett monitort ir ki, eddig mindig felismerte, most nem. Újratlepitéseket próbáltam már, windowsal, drivrekkel meg minen... hogy lehetne felismertetni? -
redzsi
senior tag
Tudom, viszont gond.
Ezen kívül még azért is írtam ebbe a topicba, mert azóta van ez a bibi, amióta lecseréltem a crt monitoromat.
Gondolom hogy beállítás kérdése az egész. Csak nem tudom melyiké. Firefox, win7, videókártya, monitor.De ha van ötleted hova forduljak a kérdésemmel, szívesen meghallgatom.
Köszi
-
redzsi
senior tag
Hali!
Miért döcög néhány oldal görgetése?
21,5 monitort, Firefoxot használok. IE-ben nincs ez a probléma.Köszi
-
-
japy
őstag
Mi lehet a gond?
Van 1 Belinea LCD monitorom és a gép bekapcsolása után nem ad képet! A monitor megkapja a vezérlést mert készenléti módról átvált üzemmódra de nem ad képet! Néha úgy lehet megoldani hogy a tápkábelt 4-5 ször ki és bedugom! De van amikor egy ideig minden bekapcsolásnál tökéletes! Amikor működik akkor semmi marhaságot nem csinál! Valakinek valami tipp?
-
moonguru
őstag
válasz
Süni 1985 F #4119 üzenetére
Szia!
F1 és írd be: "A monitor nyújtotta legjobb megjelenítés beállítása"
-
Süni 1985 F
senior tag
Hol tudom beállítani win7-ben a monitor képarányát?
4:3 -ról 16:10 -re ? -
pilota
tag
Helosztok egy kérdés szerintetek melyik monitort érdemeseb megvennei de ne a méretüket vegyétek figyelembe.
Asus VH198D
Monitor
- képernyőméret: 19"
- panel technológia: TN
- felbontás: 1440 x 900 pixel
- reakcióidő: 5 ms
- kontrasztarány: dinamikus, 10.000.000:1
- fényerő: 250 cd/m2
- látószög: 170° / 160°
- csatlakozók: 15 Pin D-SUB bemenet
- fogyasztás: használat 25 W, készenlét 0,5 Wvagy
Asus VH222D
Monitor
- képernyőméret: 22"
- panel technológia: TN
- felbontás: 1920 x 1080 pixel
- reakcióidő: 5 ms
- kontrasztarány típusa: dinamikus
- kontrasztarány: 20.000:1
- fényerő: 300 cd/m2
- látószög: 170° / 160°
- csatlakozók: 15 Pin D-SUB bemenet
- fogyasztás: használat 55 W, készenlét 2 W
- méret (lábbal): 51,5 x 33,1 x 22 cm
- tömeg (lábbal): 4,9 kg -
abyssc2
tag
Hello, az lenne a kérdésem, hogy a régi TV Box-omat szeretném rádugni monitorra, viszont csak VGA kimenete van... és a monitoron nincs VGA bemenet, csak DVI, ilyenkor mit lehet tenni? ha veszek egy szimpla 1000 ft-os VGA-DVI kábelt, és összedugom azzal működni fog?...
vagy pl. egy ilyen: http://www.aqua.hu/vga---dvi-atalakito--vga-monitor-csatlakozasa-dvi-video-kartyahoz--10259.html
működik fordítva is, amilyen célra nekem kellene?
előre is thx! -
Whaazzup
senior tag
válasz
WongFeiHong #4110 üzenetére
Szia.Driver esetleg memoria.
-
pilota
tag
Helosztok olyan kérdésem lenne van-e valakinek egy fujitsu Siemens 15 colos monitor mondom a tipusszámát adatok kellenének hány dpipl a kényeröség stb stb..
model L9Za
S2 6361-K1117-v173
serial:ye2f214527nemtalálok rolla leirást köszönöm.
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Most lett egy gtx275 karim/elötte gtx260OC volt/ és az lenne a gondom hogy minden 3d játéknál kikapcsol a monitor viszont filmnézésnél egyebeknél semmi gond.Kari nem melegszik,tápnak meg birnia kell ha már az előzőt is birta.Csak a monitor kapcsol ki semmi más!!!Driver gond lehet???/amikor a win7 felismerte a kártyát és resi kellett utána is ugyanez volt a desktop betöltésénél,ezért felraktam egy új windowst/.Jelenleg csak játékoknál kapcsol ki.Lehet formatálni kéne teljesen?
-
Carte
tag
Sziasztok!
Samsung 920n monitorom van. Vga-s.
Tegnap telepítettem itthon win7-et, a probléma hogy eléggé homályosak a betűk, meg úgy a hogy van az egész...Megnéztem a cleartype-ot, de az se segít, sőt...
A gond hogy nem lehet beállítani a monitor sem, LOCKED-et jelez, de a nagyobb gond hogy az AUTO gomb is. Ez szerintem megoldaná egy csapásra a problémát, de egyszerűen nem megy. Gondolom win7 miatt. Feltettem a samsung magictune progiját, de azt el sem indítja, pedig win7 verzsönRemélem nem én vagyok az egyedüli akinél ez előfordul(t)
Javaslatokat várok -
Lejszi
senior tag
-
ToBeY
nagyúr
Van egy monitorom amin csak 1 vga bemenet van viszont részeretném kötni xboxo-t (vga kábel) és a pc-t is. Kérdés hogyan?
-
Morcego
csendes tag
üdv!
abban kérném a segítségetek, hogy van egy Samsung P2770HD típusú monitorom kb egy hete. Van mellé egy Sony Vaio VPC-CW1S1E típusú laptopom. A monitor mivel tv-tuneres, ezért elég sok bemenet van rajta, VGA, HDMI, DVI stb. A gond nálam ott kezdődik hogy ha kikötöm a laptopot a monitorra HDMI kábellel, akkor automatikusan felismeri a monitor de csak 1680*1050-es felbontásban. Ha felteszem nagyobbra 1920*1080-ra(amit a monitor ugye visz, meg a laptop is tud) akkor pedig olyan a kép, mintha photoshopban 3-4 sharpent nyomtam volna a képre, egyszerűen túl éles, márpedig egy 27"os monitoron igencsak kell a Full HD. Ha a VGA kábellel kötöm össze, akkor minden szép és jó, ha a HDMI-DVI kábellel, akkor kicsit életlenebb a kép, mint a VGA kábelnél. Sajnos a VGA kábel nem visz át hangot, ezért is jó lenne a HDMI. Nekem nagyon fontos lenne hogy minden frankó legyen, mert fotósként dolgozom, és fontosak a színek. Amiért fontos lenne erre a megoldás, hogy minden csatlakozónál más-más beállítási lehetőség van, persze HDMI-nél a legtöbb, olyanok, amik a többinél nincsenek.
Voltam bent több boltban is Samsung, Sony mindenhol, senki nem találkozott még ilyennel.
A samsung boltban rákötöttük a p2370-es monitorra, de ott is ezt produkálta.
előre is köszönöm az infokat. -
Süni 1985 F
senior tag
Valaki nemtud nekem adni időzítéseket 1680x1050 felbontáshoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG Ultragear 45GR950QE-B OLED A Győzelemhez! 45 Ívelt Qhd OLED Gaming
- LG 45GS95Qx-B 45" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Samsung ViewFinity S6 34 (S34C650TAU) ívelt monitor - 13 hó garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest