Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
endreee
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Benq G2222HDL monitorom és a display mode-nál nem tudom Aspect-re állítani (ki van szürkítve a felirat), pedig kellene a régi játékokhoz, hogy ne 16:9-ben akarja megjeleníteni az 1280x1024-et.
Mindent kipróbáltam már, de nem találtam semmit. DVI kábellel van a géphez kötve. Van valami ötletetek miért?THX
-
soslajos
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy DANA KTC K-700-as monitorom van.
Az a baj vele hogy bekapcsolás után nagyon-nagyon sokáig jobb és bal oldalon fekete csíkozás jelenik meg, de csak sötét színeknél... Szerintetek mi lehet a gond... Tuti nem a videokártyával van gond. Mert másik monitorral semmi gondom nincs. Körülbelül 6 éves lehet ez a kis veterán. Most 1024x768@85 Hz-en van.
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek meghalt a 22"-os AOC monitorja. Ezt a hibát produkálja : [link]
Mi lehet a baja? Javítható ez a dolog? -
VIPowER
őstag
válasz
Overclocked #5992 üzenetére
Szerintem a boltnak kell visszaküldened ahol vetted, hiszen ez nem garanciális hiba. Gondolom webáruházról van szó. Valaki lehet csinált már ilyet, de nem hiszem hogy odalesznek érted ha megteszed, de ettől függetlenül jogod van hozzá.
Olyat kellene kérdezned, aki ált már el így a vásárlástól.Nem cseréről van szó, hanem hogy elállsz a vásárlástól.
-
VIPowER
őstag
válasz
Overclocked #5990 üzenetére
A játéknál biztos nem a VGA hibája.
De 8 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted. Persze akkor 2×bukod a Futárdíjat, de talán még mindig jobb, mint egy pixelhibás monitorral élni.
Otthoni javítása szerintem nem igazán lehetséges.
Persze van rá valami program, de nem hiszem hogy érdemes vele foglalkozni. -
Overclocked
tag
Sziasztok!
Ma jött meg a Benq G2222HDL monitorom melyhez nem jár 3napos pixelhiba garancia.
Sajnos van is egy piros pixelem a tálca magasságában. Ilyenkor mit tehetek? Semmit? Vagy van valami megoldás?
Valamint játéknál meg 1080p-s filmeknél egy kis elmosódás van gyors mozgásnál(inkább játéknál) ez a VGA-nak tudható be? (9600gt)
Előre is köszönöm!
-
q13579
senior tag
No úgy néz ki megoldódott, csak ATI beállításprobléma volt. Alapból nyújt a képernyőn, ezért homályos lesz..
Viszont újabb probléma jött elő.
Most minden okés, csak filmnézés közben 5-10 percenként elmegy a kép egy pillanatra, majd visszajön. Ez mitől lehet?
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Tegnap vettem egy LG e2350v-pn típúsú készüléket. Amelett, hogy piszkosul elégedett vagyok vele, mert tényleg gyönyörű a képe, lenne vele egy igen nagy gondom. Épp amiatt választottam őt, mert ennyiért már HDMI csatlakozó van rajta. Így fülest rögtön a monitorba tudom dugni, nem kell a gépbe.
DE. Egyszerűen nem tud normálisan működésre bírnom HDMI csatlakozóval. Hol mosott lesz a kép picit full HD-ban, hol éles a kép alacsonyabb felbontáson, de akkor meg a kép széle marad le.
Legújabb ATI driver van fenn. Már próbáltam minden funkciót a monitoron. Overscale-lel nem jó. A legnagyobb probléma, hogy full-hd-ban ugyan megvan a teljes kép, de egyszerűen homályos egy picit. Ha átdugom dvi-re semmi baja (csak így ugye hang nem jön).
A VGA-m asus cucore 5770 1 gb ddr5-ös radeon. Tehát még rossznak sem mondható. Tudna valaki valami jó tanácsot adni? Nekem egyszerűen nem sikerül működésre bírnom. (sajnos olvastam egy külföldi hsz-t, amiben szintén feladta egy srác, bár nem ilyen vga-ja volt, de szintén ati. )
Köszönettel:
Zoli -
Whaazzup
senior tag
válasz
S e t h #5984 üzenetére
Szia.Az inverter oldalon trafo vagy SEM 2005 IC amit nem kapsz sehol ha rossz,cső gond is lehet és sok minden más is.Te biztosan nem tudod megjavítani vidd szervizbe,mert nagyon nehéz szétszedni és a nagy kijelző berepedhet.ÜDV
Válasz: geri173 bármi lehet nagyon sok hiba ilyet csinál.ÜDV.
-
-
S e t h
nagyúr
Ma miután bekapcsoltam a gépet, pár perc elteltével a monitor fényereje elkezdett vibrálni, olyan volt mintha érintkezési hiba lenne valahol, aztán kb. másodperc elteltével a képernyő egy árnyalatnyival sötétebb lett.
Használni ugyanúgy tudom, de kissé zavaró, mert olyan mintha félhomályban akarnék böngészni.
Mit lehet a hiba oka és házilag orvosolható -e?A monitor egy Samsung T260, remélem lehet vhogy orvosolni a hibát.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
geri173
csendes tag
Sziasztok. Van két LG L204WT monitorom. Dualban használom őket. Eddig minden okés volt, de ma amikor felkeltem, az egyiket nem tudtam bekapcsolni. A led kék villogást produkált. Gépet újraindítottam, de semmi. Áramtalanítottam majd vissza, de semmi. Elkezdtem keresgélni neten hogy mi lehet a baj, erre magától bekapcsolt. Kis idő múlva újra kikapcsolt és megint elkezdett villogni a led. Megpróbáltam szétszedni. Kicsavartam a csavarokat hátul, és próbáltam leszedni a panelt de nem tudtam. Visszaraktam a helyére és bedugtam. Egyből bekapcsolt és azóta megy rendesen, de biztos elő fog még jönni a hiba. Mi lehet a baja?
-
zenwalk
senior tag
sziasztok.
Van egy 2 és fél éves Asus VB191T monitorom. Pár napja észrevettem, hogy vibrál. Mi lehet a gond? -
Whaazzup
senior tag
Sziasztok felejtsétek már el ezt 60hz-ről 75 hz frissítést és akkor mi van az LCD nem egy CRT.Ha valakinek baja van a szemével vagy szemüveg vagy felkapcsolt háttér vílágítás kell a monitor mögé.Ha tökéletesen működik egy LCD.ÜDV.
-
barca4ever
tag
De remélem sikerül megoldást találnod rá
-
kpal
nagyúr
válasz
barca4ever #5976 üzenetére
Win 7 van igen megnézem amit ajánlasz hátha segit vagy keritenem kell valakit aki színhelyesen bekalibrálja . Köszi
Kipróbáltam de nem lett jobb csak homályosabb -
barca4ever
tag
Nem tudom milyen oprendszert használsz.De Windwos-on belül vedd kissebre egy kicsit a felbontást és nagyobbra Hrz számot nem kell az Nvidia driverben állítani semmit.
ha Win hetet használsz akkor csak állítsd be a monitort az álltala ajánlott felbontásra vagy nyomj rá ugyanott arra a menüpontra hogy észlelés és akkor beállítja az ideális képernyőbeállításokra:
Ha Win 7 -ed van akkor így:
Remélem tudtam segíteni! -
kpal
nagyúr
válasz
barca4ever #5974 üzenetére
60-on üzemel és rokonnál is úgy üzemelt. Vagy a monitor színbeállításiban állítsak vagy az Nvidia driverben ? Nem akarnám a monitort kisebb felbontáson használni.
Pedig most cseréltem le a CRT-t LCD-re és látszik nem vibrál a kép csak valahogy fáj a szemem az LCD-töl. -
kpal
nagyúr
Nem rég szreztem egy iiyama prolite e1900ws moncsit és annyi lenne a problémám hogy a szemem fájtőle ha hosszabb ideig nézem úgymond égeti . Ez mitől lehet ?
-
Z()L3
tag
Hali.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha rendelkezem egy BenQ G2220HD monitorral, amin van egy DVI és egy VGA bemenet, valamint a menüben van egy olyan opció, ahol bemenetet lehet választani, akkor gond nélkül rá tudnék-e dugni 2 eszközt a monitorra ?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
dudi
senior tag
Nagy köszönet Whaazzup-nak, vele javíttattam meg egy több sebből vérző Acer AL1716as monitort, gyorsan és pontosan dolgozik, külön alkatrészeket rendeltetett nekem Kínából.
Azóta is szuperül működik a monitor, olcsón gyakorlatilag újat kaptam (táp és vezérlő panel teljes cseréje kellett).
Csak ajánlani tudom, szakszerűen dolgozik és jó kapcsolatokkal rendelkezikmégegyszer köszönöm!
üdv,
Gábortermészetesen pirospont is ment...
-
jófejsrác
senior tag
Sziasztok
Olyan problémára keresem a választ hogy: adott egy samsung p2370es monitor ami egy radeon 4850-re van rákötve. A videókártyára rá van még kötve egy samsung hd ready-s lcd tévé is. A helyzet pedig az hogy a monitoron igénytelen a kép szintúgy a tévén is. Igénytelen képen azt értem hogy a szöveg nem elég éles, álló képek, film az jól néz ki, de szöveg az kockás de játékban is. Én olyasmire tudok gondolni hogy a tévé kicsit összezavarta a win7-et és nem úgy jeleníti meg a natív felbontást ahogyan kéne
.
-
néha
aktív tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy mi baja lehet a a monitoromnak, nem birom beállitani a rendes felbontását(1680*1050) és bármilyen más felbontást állitok be kikapcsol a monitorom és azt irja ki h not optimum mode, recomended mode:1680*1050
Nem tudjátok mit állithattam el? nem a monitorba vana hiba mert másik gépen kiprobáltam, vmit a gép képernyö beállitásainál szurhattam el, vmi tipp h mi a gond?
A monitorom: egy 22-es samsung!
Elöre is köszi!
-
janeska65
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy problémám nekem is ,LG L1730S monitorom és az utóbbi időben azt csinálja ,nm használom kikapcsol 10 perc után ,nem ez a problémám ha nem ha mondjuk már fél órája készenléten van és utána szeretném vissza hoi a képet egér mozgatásával egy villan a kép de nem jön be semmi csak nagy feketésség van ? Ilyenkor újra indítom a gépet és működik a monitor ,meg amikor előszór bekapcsolom akkor is csak nagy fekete képernyő van itt is újra inditom a gépet utána jó és mind a két esetnél alul zölden világit a led a monitoron ? -
Fr@nkieWilde
senior tag
sziasztok.
nekem egy olyan problémám van, ami lehet, hogy nem is monitor hiba, csak én erre gyanakszom a legjobban.
szóval gép bekapcsolásakor bekapcsolom a monitort is (samsung syncmaster 793 df), elkezd villogni a monitor szélén a kis led, de valami okból kifolyólag nem kap jelet, vagy nem tudom mit nem csinál, de a lényeg az, hogy hiába megy minden nem jelenik meg kép.
ez általában akkor szokott előfordulni, amikor gépinduláskor a videókártya hűtője egyszer vagy esetleg háromszor pörög fel, ha kétszer pörög fel az a jó, mert akkor tuti indul a gép és lesz képem is, kezd felállni a gép.
az is lehet, hogy esetleg ez táphiba, mert kipróbáltam én ezt az egészet az integrált vga-val is, és néha akkor is ezt csinálta, hogy nem volt kép gépindulásnál, szóval valószínűleg nem vga hiba, hanem monitor vagy táphiba lehet.
ilyenkor, mikor nem lesz képem indulásnál egy újraindítás után azonnal helyesen kezd el működni, illetve nem minden gép bekapcsoláskor van ez, hanem mikor milyenje van a cuccnak, szóval változó a periódusa a hibának. valakinek van valamilyen ötlete??
nagyon megköszönném a segítséget -
-
Whaazzup
senior tag
válasz
hibavissza #5957 üzenetére
Szia.nem nem találsz rá kivitelezőt,mert már nem éri meg sajnos.ÜDV.
Válasz: IntelCeleron-nak ugye ezt csak viccnek szántad.ÜDV.
-
hibavissza
veterán
Hali!
Lehetséges egy TN paneles monitor panel előtti fóliájának cseréje? Karcos és meg van sérülve. Sams 2243 BW az alany. Lehetséges a csere vagy csak a panellel együtt m1? -
IntelCeleron
csendes tag
Hellosztok!
Lenne egy kérdésem. Mégpedig az hogy mitől jobb az amikor nagyobb képfrissítési frekvencián megy a monitorom? Most jelenleg 200Hertz-en fut. Asszem a képfrissítése gyorsaság nem vagyok bitos benne. Ettől játékokban nő az fps? -
g4b3n
tag
válasz
superecneB #5944 üzenetére
Nekem a 2253LW monitorom csinálja azt ,h ha nincs bekapcsolva gép de a monitor, áram alatt és villog a kék LED, akkor azzal szinkronban vagy éles sípoló hang, ami ha csönd van jól hallani, nem is tudtam, h nem ez nem normális működés, ezek szerint az enyém is hibás?
Ami kérdés, egy ideje nem tudom a Contrastot változtatni a monitornak a menüjében, ha kiválaszt akkor azt írja, h ,,Not Available", feltehetően elromlott valami a készülékben?
Tudni illik alacsony Contraston (0-30) szoktam használni, most pedig a móstól függően 75-re és 86-ra áll be. -
jayjay
tag
Sziasztok!
A Samsung 2232BW LCD Monitorom képe minden bekapcsolás előtt vibrál.Ez a jelenség pár másodpercen belül rendbejön.A garanciát meg kell néznem, nem tudom van e még rá.Ez előbb-utóbb halál lesz?
-
Whaazzup
senior tag
Szia. Az inverter trafó ad ki hangot ha túlterhelt vagy haldoklik a neon cső,de adhat ki hangot a táp is ha nagyobb árammal terhelik és a vezérlő panelon keresztül ha szarakodik a kijelző elektronika is.Ennél a fajtánál gyakori a hideg katód cső hiba.Ha garanciával vetted dobd vissza mert nagyot buksz rajta.ÜDV.
-
Storms
őstag
üdv
Most vettem itt a ph!-n egy LG W1934S 19"-os TFT monitort, és ciripelős hangot ad ki, a hátuljától jön, fehér vagy világos képernyőnél nem hallataszik annyira mint egy sötétebb képnél, illetve 75hz-en sem hallatszik annyira.Ja meg tiszta fekete képnél a képernyő két szélén mintha valami világitás látszana, vagy micsoda.Mitől lehet?
-
Rocko84
csendes tag
Sziasztok van egy LG Flatron L1917S-SN monitorom.
Van vele egy olyan gondom, hogy bekapcsol de középpen több színes függőleges csík húzódik rajta és körülötte minden fekete, kb. 4-5 cm vastagságban váltakoznak a különböző színek. Kondikat megnéztem egyikkel sincsen semmi gond. Valaki tudna adni tippet mit érdemes kipróbálni, esetleg cserélni benne? Sajna garancia már nincs rajta, és jelenleg szervizre sem tudok költeni. Hálás lennék minden értékes tippért.
Előre is köszi.(Bocsi, megírtam ugyan ezt az LG topicban is csak gondoltam így hátha gyorsabban kapok választ, megőrülök monitor nélkül.
)
-
Whaazzup
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #5939 üzenetére
Szia.Mondjuk úgy hogy amitől működik a monitor alapból flash,eeprom tartalom és video IC amiben szinte minden benne van,képfelbontás,sok vezérlés abban lehet hiba de mindenképp talán csak egy egyszerűen mondva firmware frissítés kell mert sérülhetett a tartalom reset után.Amihez megfelelő eeprom töltő kell.Csak kell egy másik monitor ami ugyan ilyen ebből kiolvasni a tartalmat és át tölteni vagy egy új firmware.Ehhez nem kell szétszedni a monitort.ÜDV.
-
Duke11
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HannsG HX191D 19" TFT monitorom, eddig laptoppal volt összekötve D-sub VGA csatival, most vettem hozzá egy Kolink 3m egyszerű DVI-HDMI kábelt. Rákötöttem a laptop HDMI kimenetére, és vibrál (úgy 50...70Hz-en mint a régi CRTk) a kép a monitor bekapcsolása után, aztán ez lassan (fél perc) vagy megjavul, vagy a szemem szokja meg , nem tudom, de ilyen vibrálás nem volt előtte se VGA se DVI csatlakozásnál. A kábel árnyékolásával lehet baj? VAgy a monitor hibája? Driver nincs felrakva (volna valakinek drivere?), általános PnP képernyőnek látja a win7, a video Mobile Intel 965 Express Chipset. Felbontás: 1280x1024 60Hz ill. 75Hz.
Köszönöm -
superecneB
őstag
Kedves fórumozó kollegák!
Tanácsot szeretnék kérni egy elég fontos kérdésben.
Megpróbálom elég részletesen leírni a történteket, hogy tisztán lássatok!
Van egy Samsung 2233BW monitorom mely a típusnál (hivatalosan nem ismert, de létező: 1, 2, 3) "szokásos" búgó hangot ad ki magából 71-71%-os fényerő alatt illetve stand-by állapotban periodikus búgás hallható szinkronban a stand-by LED villogásával.
Elvittem a hivatalos márkaszervizbe, ahol kicseréltek benne egy tápvezérlőt, én nagyon örültem végre újra jó minden, azonban hamar csalódnom kellet. Stand-by üzemmódban ugyan megszűnt a periodikus búgó hang viszont a fényerő változtatásának (csökkentésének) hatására ugyan-úgy előjön a probléma.
A mai napon visszavittem a szervizbe a monitort, ahol a következő szituáció adódott. A kedves szakember elmondta, hogy ez a működéséből adódó hang, mely a fényerő szabályzás metódusa miatt van, tehát teljesen természetes hogy ilyen hangot ad ki egy ilyen monitor.
Az igazság az hogy a monitort a megvásárlása óta (2009.9.11) 23% os fényerőn használtam mert számomra így volt kényelmes. Abban biztos vagyok, hogy anno nem búgott és a családtagjaim sem jelezték, tehát gondolom akkor nem volt ilyen jellegű problémája. Pár hónapja azonban megkértem pár családtagom nem csak hallucinálok -e valóban van -e ez a hang, mindenki határozott Igen-nel válaszolt.
A szervizben elég hangos alapzaj mellet valóban elég tompának hallatszott ez az egyébként magasabb frekvenciájú zizegő-sípoló hang kicsit hülyén is éreztem magam ekkor.
Szumma-szummárum, a szaki azt ajánlotta fel, hogy bár ő nem tud mit kezdeni vele mert egy jó monitor, felküldhetik a budapesti szakszervizbe, ahol megvizsgálják, de ha úgy találják hogy nincs vele probléma akkor rám terhelik a szerviz díjat illetve a szállítási költséget.Kérdésem: Mit lehet ebben a helyzetben tenni?
Attól félek, hogy a multi nagyívben le fogja szrni azt, hogy esetleg engem a munkám során ez zavar, és hivatalos közleményben visszakapom hogy all test passed. Nem tudom ez mekkora költségekkel járna számomra.
Ebben az esetben tehát van egy 70%-os fényerőnél hibátlan az alatt pedig (számomra) zavaró monitorom amivel nincs módom semmit tenni hogy jó legyen? -
Zeller01
tag
válasz
El Kebir #5935 üzenetére
Nem teljesen ismeri fel, de nem is találtam hozzá drivert. Úgy ismeri fel, hogy SAMSUNG LCD
ennyi. Telepítettem egy hasonló drivert, de nem foglalkozott vele. Maradt a Samsung lcd. Monitor az- LE19R71BR/XEC a VGA meg Nvidia GTX460. Próbáltam Nvidia szoftveresen, ahol az 1440x900nál a kijelző fekete marad és hibát ír ki, amíg visszalép az előző felbontásba.
-
Storms
őstag
üdv
Most vettem itt a ph!-n egy LG W1934S 19"-os TFT monitort, és ciripelős hangot ad ki, a hátuljától jön, fehér vagy világos képernyőnél nem hallataszik annyira mint egy sötétebb képnél, illetve 75hz-en sem hallatszik annyira. Mitől lehet? -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
El Kebir #5940 üzenetére
Megpróbáltam, de hiába állítgattam kézzel ugyan úgy beigazítja bootolás közben (+ lelóg a kép ahogy eddig), sajnos. Még próbálgatom egy kicsit meg megvárom Whaazzup válaszát az eeprom frissítéssel kapcsolatban, de félek, hogy ebből már nem lesz normális monitor (tudom nem olyan hatalmas hiba, de nagyon idegesítő plusz ha játszom utána elmosódott lesz a kép, de az magától vissza áll úgy 1 perc múlva (ez a hiba már ez előtt is megvolt bár érdekes, hogy pont akkor jött elő amikor rákötöttem az új gépem)). Ebből valószínűleg új monitor lesz amit terveztem is, de csak nyárra remélem addig kihúzza. Ja és köszönöm a segítséged!
-
El Kebir
őstag
válasz
///Krisz\\\ #5939 üzenetére
"Arra tippelek, hogy ha kézzel beállítom a képernyő pozícióját akkor az ő nem írhatja felül és ezzel kvázi ki kapcsolom ezt az automatikus igazítást."
jaja, lehet hogy így van.
Minden felbontáshoz külön kell állítani, felbontásfüggő a beállítás.
Ugyan ott kell állítanod, de a különböző felbontásokhoz tartozó beállításaidat megjegyzi...(nagyon régóta nem élek ilyennel...dvi-dp-hdmi csatlakozókkal mindig tökéletes a kép, kivétel, amikor nem)
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
El Kebir #5937 üzenetére
Először is köszönöm a válaszod!
Megnéztem és sajnos sehol sincs olyan menüpont ahol ki lehetne kapcsolni az automatikus képernyő igazítást, de egyébként tényleg ezt (adjusting) írja ki amikor félre csúszik a kép és próbálja be igazítani. Arra tippelek, hogy ha kézzel beállítom a képernyő pozícióját akkor az ő nem írhatja felül és ezzel kvázi ki kapcsolom ezt az automatikus igazítást. Mindjárt ki is próbálom csak az a bajom ezzel, hogy ha én beállítom a windows-ban használt 1280x1024-re akkor a 800x600-as biosz is középen lesz (?), mert nem tudok külön profilokat létrehozni az összes felbontáshoz, hogy mindegyiknél más legyen a pozicionálás.
(#5938) Whaazzup: ebből nem sokat értettem meg.
letudnád ezt írni bővebben, hogy megértsem?
-
Whaazzup
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #5936 üzenetére
Szia.Rá férne már akkor ha reset után ezt csinálja egy eeprom frissítés de lehet hogy kezdete egy scaler video ic hiba ami ennél a típusnál gyakori.ÜDV.
-
El Kebir
őstag
válasz
///Krisz\\\ #5936 üzenetére
Ez az automatikus képernyőigazítás, menüből kikpacsolható, de akkor neked kell kézzel beállítanod a különböző felbontásokhoz a kép pozicióját. (néha még jobb is lesz a kép, mint auto moddal) ("auto adjust" vagy valami hasonló néven van a menüben)
Ha valamelyik felbontásnál lecsúszott a kép, akkor nyomd meg ezt az "auto adjust" gombot, ez igazítja a képet, ha utána is elcsúszott marad, akkor kézi beállítással hozhatod középre a képet. (a monitor menüjében lesz egy pár pozicionáló gomb + egyéb érdekességek, ezért vigyázz mit állítasz, mert el is lehet állítani a képet, habár a reset és az auto adjust mindig segít
)
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne, akadt egy kis gondom a monitorommal. A tegnap előtti napig hibátlanul működött már kb. 4 éve. Ugyanis vasárnap a monitor menüjében nyomta egy reset-et és azóta minden egyes bekapcsolás után (már mint a gép bekapcsolása után) az "indító kép" majd a bootolás és a windows indítása alatt a monitor elkezdi magát pozícionálni, mert a kép el van csúszva (eddig mindig a bal széléből maradt le egy kicsi) viszont amikor bejön az üdvözöljük felirat onnantól kezdve már normális a kép és nem is állítgatja magát. Plusz amikor bemegyek a bioszba akkor úgy elcsúszva látom a képet (akkor a jobb alsó sarok felé csúszik és vág le a jobb valamint az alsó részéből a képnek). Ez egyrészt már nagyon idegesítő, másrészt szerintem nem normális. Nincs valami ötletetek, hogy hogyan tudnám ezt megszüntetni?
A monitor egy: Fujitsu Siemens ScaleoView C17-5/C17-8 és D-SUB-al egy átalakítón keresztül (D-SUB ----> DVI-I) csatlakozik a videokártyához. A segítségeteket előre is köszönöm!
Az olyan megoldások, hogy minek nyúltam hozzá, meg hogy miért nem állítom vissza a régi értékekre nem jók, mert nem emlékszem, hogy min állt.
-
El Kebir
őstag
válasz
Zeller01 #5929 üzenetére
De amúgy a windows felismeri a monitort? Látod az eszközkezelőben, a vga kártya vezérlőpultjában a pontos típust? (milyen monitorod és videókártyád van?)
AMD vagy NV? Mondjuk mindegyiknél két csoportra vannak osztva a felbontások, van egy "alap-basic" és egy "hdtv", nem lehet, hogy rossz helyen váltod a felbontást? (a hdtv módokban hdtv szabvány felbontások vannak, ott vannak ilyen 23-24-25-30Hz-es profilok)
A windows-os képernyőbeállítások helyett, ha abban állítod a felbontást, próbáld meg a vga kártya vezérlőpultjában a felbontásállítást. (ha amd-ati-radeon kártyád van abban jobban tudok segíteni, nv-t szoftverét régóta nem láttam...)
-
Fjoe
tag
Sziasztok, van 1 Benq G2222HDL monitorom, ami a következő hibajelenséget produkálja:
alulról felfelé vízszintes csíkok futnak a képernyőn időszakosan. Van amikor fél napon keresztül csinálja, van olyan amikor egyáltalán nem, és volt olyan is hogy kb. 5percig csinálta azután egy órán keresztül nem volt gond, de utána megint. Egyrészt van-e ennek a hibának pontos neve, mondjuk pl. szellemkép? Másrészt mitől lehet szerintetek, főleg, hogy van amikor csinálja van amikor nem?
Kipróbáltam többféle kábelt is, illetve DSubon és DVI-on keresztül is, de mindig jelentkezett a hiba. Próbáltam másik géppel, videokártyával is, de ugyanúgy. -
XCube
tag
Üdv Urak!
Olyan gondom van nekem, hogy a kollégiumi monitorom (IBM ThinkVision C170 17" CRT) szellemképes, háromszorosan is. Minden a monitorba épített technikát kipróbáltam ellene (demagnetizálás, degauss, setup reset) de semmi sem javított a helyzeten. Először akkor csinálta, amikor a profilomban lévő nagy gépet kötöttem rá és elindítottam az UT3 -at. Azóta nem tért magához. Alapjáraton egy 7600GT -vel üzemel. A D-SUB kábel sajnos nem cserélhető. Nem létezik valami házilagosan kivitelezhető megoldás a kép javítására? Javíttatni többe kerülne, mint újat venni.
Előre is köszönöm a válaszokat
.
-
Zeller01
tag
válasz
El Kebir #5921 üzenetére
Egy az egyben olyan a kábel, a lábainak száma és még a színe is egyezik
Rádugom, mikor tölt akkor jó a kép, de mire bejön a Win, akkor átvált valami 1280x768ra. A monitor egy 19" 1440x900as monitor, de azt nem tudom kiválasztani, helyette ki tudom a 1920x1080at ami megy 30Hz-en3 felbontás lehet DVI-n. 800x600, 1280x768 és 1920x1080. Ennyi...
Elég nagy probléma -
paulus11
csendes tag
ok köszi,megyek
-
szakalistvan
senior tag
válasz
El Kebir #5925 üzenetére
Így van
Azonnali VGA-s kérdések
-
-
paulus11
csendes tag
Köszi,de az a gond.hogy ebből egy kukkot sem értek
Mit is kellene csinálnom?
-
paulus11
csendes tag
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám.Minden video pl a youtube is kettéosztva jelenik meg egy zöld csíkkal,így duplán jön be a klip.A monitorral nincs semmi gond,ha dvd-t teszek be,akkor a film is rendesen jelenik meg.Mi lehet a hiba?
Köszi! -
Zeller01
tag
Lenne egy Samsung monitorom, ezen van DVI és D-SUB bemenetek is. Ha analóggal dugom össze a géppel, a Win felismeri megy is rendesen. Ha DVI-vel a kép szebb sokkal, felismeri a Win, de nem tudom használni a felbontásokat. A Win ajánl 3-t de azok egyik sem a monitor megfelelő felbontása, illetve a kép is nagyobb a kelleténél.
Megoldást esetleg tud valaki?
Ez így elég tré! A monitornak mindegy milyen driver-t telepítek fel, nem érdekli. A VGA meg tudja a felbontásokat. A monitorhoz gyári Samsung DVI kábel kell vagy mi? -
Jeti
csendes tag
Sziasztok!
Egy 7 éves acer al1923 adta fel a harcot: teljes fekete kép, az első bekapcsoló gomb (=power led) sem világít. Áramellátás természetesen többször vizsgálva, kábel cserélve, de a kórság belül van.
Kérdéseim: van a monitorokban biztosíték?
Ha nincs valami megbízható-olcsó szervízt tudnátok javasolni?Köszönöm:
Jeti
-
El Kebir
őstag
válasz
ShiftyCent #5915 üzenetére
a vidókártya vezérlő szoftverében elállítottad, van olyan menü, hogy kép elforgatása, szerintem valamikor beállítottad, azt a 90°-ot
-
ShiftyCent
csendes tag
A laptopom monitorján a kép 90 fokkal az óramutató járásával megegyező irányba el van fordulva. Teljesen jól használható, a kép minőségével semmi baj. Ha elindítok egy teljes képernyős játékot az már rendesen, az álló képen fut. Gyakorlatilag csak annyi a problémám, h rohadtul fárasztó kitekeredett nyakkal netezni
Tudtok segíteni? előre is köszi
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Lehet gyárilag hibás inverter trafó vagy hideg katód cső is a bevilágítás erőssége közel nem egyforma,mivel a pirosságot a gyengébb neon megvilágítás is okozhatja.És lehet még vezérlő feszültség ami nem megfelelő pixel meghajtást okozhat nagy területen is.De én szerintem a háttér világításban keresendő a hiba,ha tényleg ilyen nagy az átmenet és zavaróan látszik.ÜDV.
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem nem igazán hibával kapcsolatos, de azt megelőzendő fontos lehet:
Van egy EX2200 LED háttérvilágítású LCD monitorom. Ezeknél a monitoroknál mit érdemes beállítani képernyőkímélőnek, hogy a készülék tartós legyen?
Lehetőségek:
5perc után készenlétire álljon (a sok ki-be kapcsolás nem ártalmas az elektronikának, LED-nek?)
5 perc után sötét (fekete) képernyő
5 perc után valamilyen képernyőkímélő bekapcsolása (folyamatosan, rajzol-ír stb. valamit a képernyőre) ekkor a folyamatosan változó háttértől nem "használódik"-e hamarabb el a képernyő? -
El Kebir
őstag
"az allja tul világos,szinte vakit, a teteje meg normál fényerejü.
Mi lehet az oka a nagy átmenetnek?"A tn panel. Elég magas az a monitor, a tn panel (egyik) alap hibája jobban látszik, mint egy kisebbnél. (a szinárnyalatváltozás is ugyanez, habár a mértékéről nehéz így leírás alapján következtetni) (előtte milyen monitort használtál?)
-
Normi™
őstag
Még sajnos a szervizbe nem jutottam el de közben találtam egy kísértetiesen hasonlító videót az én problémámra...Link
Kíváncsi vagyok a hozzáértők véleményére... -
Mag__
tag
Hi!
NEC EA192M (1280x1024)
tipusu monitornál olyan problémám van,hogy a képernyö also fele tul kékes(hideg),és tul fényes is, a kép felsö fele meg szemmel láthatoan pirosas szinü.
Mi lehet az oka a nagy átmenetnek?
Uj monitorrol van szo.Köszönöm.
-
-
zsolt27x
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan programot ajánlani, amit ha feltelepítek a gépre akkor azzal le tudom kapcsolni a laptop képernyőjét úgy, hogy közben ha filmet nézek a tv-n (összekötve a laptoppal) akkor megmaradjon a tv-n a kép? Kicsit idegesítő, hogy mikor filmet nézek világít a monitor képernyője is. Persze tudom, hogy van olyan beállítás, amivel a csak a tv képernyőjén nézem a filmet és a laptop képernyőjét kikapcsolja, de utána filmnézés közben nem engedi visszakapcsolni (talán a lejátszó program korlátozza vagy nem tudom mi). Szóval időnként filmnézés közben rá kellene, hogy nézzek a laptopra és ezért kéne egy olyan program, amivel bármikor szabadon kapcsolgathatom a laptop képernyőjét úgy, hogy ez nincs hatással a tv-n megjelenített, de a laptopon elindított filmre.
Köszi a segítséget.
Üdv: Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GOG.com - Good Old Games
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG Ultragear 45GR950QE-B OLED A Győzelemhez! 45 Ívelt Qhd OLED Gaming
- LG 45GS95Qx-B 45" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Samsung ViewFinity S6 34 (S34C650TAU) ívelt monitor - 13 hó garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest