- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz
Tatinho #12645 üzenetére
"Ha a speciális képernyő beállításoknál frissíteni akarom az illesztőprogramot akkor azt mondja h már a legfrissebb van fent."
ja, az nem jelent semmit, ha nincs semmi telepítve és nem talál semmit, akkor is ezt írja...
inkább azt írd, mit ír ki az eszközkezelő, a monitor pontos típusát? (esetleg megpróbálhatod eltávolítani, újratelepíteni)
(#12644) flash-
szerk... (mert te is átszerkeztetted
)
-
Tatinho
tag
válasz
El Kebir #12642 üzenetére
Illetve pontosítok.
Ha a speciális képernyő beállításoknál frissíteni akarom az illesztőprogramot akkor azt mondja h már a legfrissebb van fent.
Az asus oldaláról pedig csak egy multiframe nevű dolgot tudok leszedni de azt is ha leszedem és elindítanám azt írja ki hogy csak asus eszközökkel müködik......... -
flash-
veterán
üdv emberek
van egy monitorom DVI-I csatolóval
bármilyen apa-apa dvi kábel jó ami digitális?
-
Tatinho
tag
Sziasztok!
Van egy friss konfigom az alábbi átmeneti vga-val.
ASUS vh222D monitor
Asus p8z68 v pro lap
2*2gb corsair vengeance ddr3 1600mhz cl9
Sapphire HD4850 512Mb
Ezelőtt 1 nappal egy 8600gt volt benne (256mb) és probléma nélkül betudtam állítani asztalon a felbontást 1920*1080-ra.
Be raktam a 4850et letöröltem minden nvidia drivert majd felraktam a kártyához való legújabb catalystot
De nem engedi állítani a felbontást csak max 1600*1200-ra és még azt se tudom beállítani mert az meg a monitornak nem megfelelő így most csak 1440*900-on tudom használni.
Próbáltam azt is hogy catalystban az automata monitor felismerést kikapcsoltam és manuálisan állítottam be az értékeit de így sincs változás.
Lenne esetleg tippetek hogy mit csináljak?
Előre is köszi! -
El Kebir
őstag
válasz
VÁMpír #12638 üzenetére
10-15k Ft-ért tényleg nem érdemes javítani, drága... alapesetben 300-400Ft az anyagköltsége (pár kondenzátor, és az ón), keress más szervizest, aki olcsóbban is megcsinálja, vagy ha tudsz valakit aki egy kicsit is tud forrasztani, akkor már megoldhatja, sokszor szétszerelés után egyértelműen látszanak a hibás kondenzátorok, nem kell hozzá szakértelem, hogy megtaláld... és pár kondenzátor beforrasztása nem nagy ügy. kép a "púposkondi"-ról [kép2]
"mi van, ha csak simán újraindítgatom, amig bírja?"
egyre nehezebben fog indulni, néhány hét után használhatatlan lesz, és közben akár kinyírhat az elektronikában mást is, amitől ténylegesen drága lehet a javítás és nem 300-400Ft. (átkondizás után, még évekig működhetne, nekem 3év után kellett kondenzátort cserélni a képeken látható tápegységgben, azóta 4éve folyamatosan használatban van és még jó...)
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
fero02 #12621 üzenetére
nem tudom érdemes-e ezt javítani? mi van, ha csak simán újraindítgatom, amig bírja?
felhívtam egy szervízt, 2500 a szállítás, azt mondták 11e nettóig mindenképpen megjavítják, afölött telefonálnak.
Így valszeg kifizetek 15-18 ezret mindennel együtt, 25 ért viszont újat kapok: http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/19en33s-b-p147279277/termek-leiras.html#properties -
El Kebir
őstag
válasz
Sondi1986 #12630 üzenetére
ja, baloldalt lent elég durva bevilágításnak látszik, küld vissza... (esetleg megpróbálhatod "csavargatni" a kávát a sarkainál fogva, hátha feszül a panel és azért ilyen)
(a filmlejátszóban is hibás a feketeszint, azért látszik feketébbnek az alsó-felső fekete sáv, gondolom egy elindított film fekete képkockáját fotóztad)
-
Sondi1986
addikt
Tegnap meg jött a LG 24EA53VQ-p monitorom és sötét képernyőnél ezt látom:
Ez tökéletes mert a régi monitorom ilyet alsó megvilágítást nem produkált.
-
kjani18
őstag
válasz
Bubicica #12626 üzenetére
Azok a kondik, általában 100.- alatt vannak darabonként, van amelyik sokkal, elektronikai alkatrész boltban lehet kapni. Nem tudjuk hol van a moncsi, helyben kellene keresned szakembert, aki segítene az alkatrészekben is, mert nagyon valószínü, de nem biztos még az sem, hogy kondizni kell, vagy csak kondizni kell, ráadásul hova milyet...
Jó lenne egy hozzá értő ismerős, mert a szervizek megjavítják, de a gatyád is rámegy, ha olyat fogsz ki.
Te meg ne állj neki semmiképp!Hegyirabló
Ez a gépedtől függ, a kézikönyvében biztosan benne van! -
Hegyirabló
veterán
Szép napot kívánok!
Lehet, hogy tök hülye kérdés, de még is muszáj feltennem.
Ha a laptop képernyőjét megkettőzöm, egy példány a laptopon, egy példány az LCD-n, akkor a felbontás mindkettőnél akkora lesz, mint a laptop felbontása? Nem tudom beállítani, hogy az LCD-n teljes HD legyen? Ha igen, hogyan?
Előre is köszönöm!
-
Bubicica
csendes tag
válasz
Bubicica #12625 üzenetére
Na nem keveset kutakodtam, és úgy tűnik itt a megoldás:
http://www.youtube.com/watch?v=5WdqU63tS4Q
http://www.normsweb.com/tektips/sam206bw.shtml
Már csak valaki kéne, aki ezt megcsinálja nekem, mert én még így leírással és videóval se merek hozzáérni, nem hogy még forrasztani is.
Na meg kéne valami hely, ahol ezeket a capcitorokat (nem tudom mi a neve magyarul, ha van) be lehet szerezni. Utánajárok ennek is.
-
Bubicica
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy örökölt Samsung Syncmaster 226BW monitorom.
A utóbbi 1-2 hétben azt kezdte el csinálni, hogy mikor bootolok, kb 20-30 másodpercing feketén vibrál a kijelző, majd mintha mi sem történt volna, működik tökéletesen. Számomra ez aggasztónak tűnik.
Én valami felfűtésre gyanakszom a háttérben, na de akkor eddig miért nem csinálta?
A válaszokat és esetleges megoldásokat előre is köszönöm!
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Kicsit kevesebb mint 1 éves DELL U2312 monitorom bal oldalán, kb a képernyő 30-40% -a "megzöldült" és enyhén csíkos lett.... Az átmenet folyamatos, a képernyő jobb oldala nem változott.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Nem tudom a gépet kipróbálni más monitorral (per pillanat), mennék a szervizbe de ott meg ciki ha minden ok.
Előre is köszi bármi segítséget....
Karesz -
fero02
nagyúr
válasz
dennis.nol #12618 üzenetére
Bármilyen 12V 4A-os táp jó Neked. ha nem egyezik a csatlakozó, akkor át kell forrasztani a saját tápjáról.
VÁMpír: táp-inverter felújítás szükséges a monitorodnak. Nem kell a gépet resetelni (mert még abból is lehet bajod), hanem elég a minitort ki-be kapcsolni (esetleg áramtalanítani). Így viszont csak annyit használd a készüléket, amennyi valóban szükséges, mert akár tovább is romolhat a monitor állapota.
-
VÁMpír
aktív tag
AG Neovo E-191 monitor:
sok évnyi zavartalan működés után, csak akkor látható kép a monitoron, ha hardveresen resetelem a gépet a bekapcsolás utánutána sincs gond, kivéve ha a Power Management miatt a Windows automatikusan kikapcsolja a monitort ilyenkor ha megrázom az egeret, pár másodpercre jön csak vissza a kép, de megint csak a hardveres reset segít
ez milyen hiba lehet, érdemes monitorszervízbe vinnem?
-
EmptyParadox
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy gondom, eléggé sokat kutakodtam már utána, de nem nagyon találtam megoldást, hátha itt valaki tud segíteni.
A notebookomat külső monitoron használom (egy Acer X191W), és ha a felbontást lejjebb veszem (1440x900 a max, és mondjuk 1280x800-ra, ami ugye arányban megfelel), a monitor az 1280x800 helyett 1280x768-as üzemmódba vált, és így torz a kép. (A többi alacsonyabb felbontásban is ez a jelenség. Vagy egyes felbontásoknál alul-felül fekete csík jelenik meg.)
A videókártyám egy integrált ATI Radeon HD3200 (RS780M). Próbáltam a legfrisebb (legacy) drivert, valamint korábbi drivereket, de nem nagyon értem el semmit. (Turkáltam registry-ben is, de nem sikerült.) -
fero02
nagyúr
válasz
dennis.nol #12616 üzenetére
A V (Volt) és az A (Amper) értékek a fontosak. Illetve a csatlakozó fizikai mérete.
-
dennis.nol
tag
Sziasztok, remélem tudtok segíteni. Egy Lg L1960TR Flatron monitorhoz keresek adaptert, de csak külföldi oldalakon találok pontosan olyan típusút ami most is van hozzá. Lehet-e más fajtát venni hozzá és ha igen akkor milyet? Típus: DSA-0421S-12 1.
-
fero02
nagyúr
Ez kijelző probléma lesz. Ideiglenes megoldás (kókányolás) az elvált COF kábel visszataknyolása. Végső és tartós megoldás a kijelző cseréje.
Oczu: egy komplett kijelző hibás donorom van, felújított táppal. Azt hiszem ettől több nem kellhet.
Majd keress meg, ha tudod pontosan mikor jársz erre.
-
Oczu
senior tag
válasz
mikrosuttii #12596 üzenetére
Sajnos az emberek 99% nem tud helyesen írni az interneten,hiszen a 99% azt hiszi,bármit megtehet az interneten,és ha létezik ez a "csoda" (internet),akkor itt simán bele is sz*rhatunk a helyesírásba,mert ki nézi,kit érdekel
Na, ez egy kicsit erős túlzás volt, másrészt ez nem az topic, ahol ezt a témát meg kellene tárgyalni, ezennel a témát be is rekesztem, mielőtt folytatása lenne.
-
uyka
tag
Üdv Szép Jó Napot!
Probléma adódott a HKC 2219A típusú monitorommal majdnem a felénél függőlegesen egy sárga csík jelent meg ( sajnos nem én húztam oda vonalzóval és filccel..x] ) Mi lehet a probléma ? Javítható ? Garancia nincs. Valószínű, hogy nem videó kártya gond.
Kép: [[link] -
Oczu
senior tag
Üdv,
adott egy Asus vw192s monitor. Mostanában kezdte el, hogy 1440*900-as felbontáson elcsúszik a kép kb 4cm-t jobbra, gyakorlatilag semmivel sem tudom visszaállítani. Más felbontáson nem csinálja, viszont azokon elmosódott, nem túl éles a kép. A rendszer időközben újra is lett rakva, de egy idő után ismét meghülyült. Másik monitorral nem csinálja.
Olvasgatva a topic-ot, az ilyen hiba legtöbbször vezérlőpanel eeprom,esetleg scaler ic hiba lehet.Nem fiatal a monitor 4-5 éves lehet.Ha ilyen hiba áll fenn, érdemes javítani? EEPROm frissítést szoktak csinálni? -
drk88
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy pár órájaf elraktam az új ati drivert hd7870-s kártyámhoz és a 2. monitorom teljesen meghülyült..Átalános Nem PnP kijelzőként ismeri fel és 1920x1080 as felbontást sem engedi eddig ment minden tökéletesen..Próbáltam visszarakni drivert de semmi..ha catalytba veszem ki a pipát, hogy csak a monitor által támogatott felbontások mutatása és ott berakom neki 1920x1080 tökéletesen megy de ezt minden újra indításnál megkell csinálni. Próbáltam újra rakni a monitor driverét de akkor meg ott van h 1920x1080 és teljesen szétesett kirxkraxokat mutat a monitoron..
Valaki tudna esetleg segíteni ebben? Google-n már végig próbálgattam sok mindent egyik sem volt jó..win reinstall most nem játszik
Köszi
-
fero02
nagyúr
válasz
mikrosuttii #12602 üzenetére
Az írásjelek
Az írásjelek általában szóköz nélkül kapcsolódnak a szavak végéhez, utánuk pedig mindig szóközt kell ütni .
-
mikrosuttii
aktív tag
válasz
laca000 #12600 üzenetére
Nem,vessző után írunk tovább,és tovább... Ha csak nem lesz már annyira fejlett a technológia,hogy tollbamondásokat is már billentyűzettel írnak virtuális lapokra.Addig is,ezzel "támadni" felesleges
.Egyébként,nagyon tájékozott vagy,ahogy látom.Ha csak egy kicsit is vissza olvasnál,észre vennéd,ki kezdett nyelvtan tanárost játszani
Részemről is lezárva,a továbbiakban inkább PÜ-be várom a jobbnál jobb okosságokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- 27% Számla! Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 0.03ms / 240Hz / G-Sync!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest