Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Desktopon már most sem lenne nehezen kivitelezhető a DDR4-3200 támogatás, több ilyen kit van már a piacon, és az áruk sem elrugaszkodott. Egy év múlva szerintem gond nélkül bedobhatják.
Nem tudom ez mennyire valid, itt 1108 MHz-et írnak a 65 wattos A12-9800 GPU órajelére. Ha a feljebb linkelt roadmap nem kamu, akkor Raven Ridge-ből lesz 95 wattos verzió is, ami akár önmagában is elég teret adhatna a magasabb órajelhez.
-
Oliverda
félisten
válasz
Goose-T #17297 üzenetére
"Tehát a memória-sávszélességben is 50% plusz lesz, ahogy a shaderek számában, szóval ugyanúgy nem tudja majd kihajtani, mint a Kaveri."
Azt felejtetted ki, hogy időközben a mikroarchitektúra optimalizálásával nőtt az effektív sávszélesség:
"A HBM talán tud majd érdemben javítani a kihasználtságon, de az durván költségessé tenné a gyártást kérdéses megtérülés mellett."
Talán?
Nem tudom mit takarhat a durván, de ha van pontos infód, hogy kb. jövő ilyenkor mennyibe fog kerülni a legkisebb kapacitású, leglassabb HBM lapka implementálása, akkor ne tartsd magadban.
-
Fiery
veterán
válasz
Oliverda #17296 üzenetére
Mindketto, legalabbis jovore. Nyilvan majd lepnek feljebb ok is, ahogy a piac fejlodik, ahogy a DDR4 orajeleket is kijjebb tolja mindenki. De kezdetben (jovo nyar) meglepodnek rajta, ha a nem-tuning DDR4 orajel 2666 folott lenne. Ugyanigy meglepodnek, ha a Raven Ridge iGPU-ja 1,2 GHz feletti orajelen startolna. Eleg nagy ugras lenne mar az is a mostani 900 MHz-rol.
-
Goose-T
veterán
válasz
Oliverda #17293 üzenetére
Tehát a memória-sávszélességben is 50% plusz lesz, ahogy a shaderek számában, szóval ugyanúgy nem tudja majd kihajtani, mint a Kaveri. Pont erre akartam rámutatni az előző hozzászólásommal, de úgy látszik, nem volt elég utalnom rá. A HBM talán tud majd érdemben javítani a kihasználtságon, de az durván költségessé tenné a gyártást kérdéses megtérülés mellett.
-
-
lee56
őstag
válasz
Petykemano #17292 üzenetére
Azért a TDP keret alapján sejthető, hogy talán picivel több lesz desktopon.
-
Oliverda
félisten
válasz
Petykemano #17286 üzenetére
Ennél talán érdekesebb, hogy a Raven Ridge lapkájában csak 12 GFX CU, azaz 768 shader lesz. Közel 4 év alatt +50% nem túl sok.
-
lee56
őstag
válasz
Petykemano #17286 üzenetére
Ez mondjuk logikus, főleg roadmapen, ha már lesz AM4 és Zen, onnantól nem érdemes az elavult technikákkal villogni.
Persze amíg nem fut föl bizonyos szintig a gyártásuk, addig biztos árulnak még AM3+ lapokat is meg FX-eket akkor is, elvégre a raktárkészleteket is jó lenne értékesíteni. De érdekes a linkeden a középső átmeneti sáv, amit egy az egyben a Bristol tölt ki, és az még akkor idén kéne hogy érkezzen, tehát AM4-el együtt valamikor év vége előtt megvásárolhatónak kéne lennie e-szerint.
-
Petykemano
veterán
Úgy tűnik, tényleg csak paper launch lesz idén.
Vicces, h a visherát már nem is említik... 😃 -
lee56
őstag
válasz
Petykemano #17284 üzenetére
"IBM began to use SOI in the high-end RS64-IV "Istar" PowerPC-AS microprocessor in 2000. Other examples of microprocessors built on SOI technology include AMD's 130 nm, 90 nm, 65 nm, 45 nm and 32 nm single, dual, quad, six and eight core processors since 2001." by wiki
Csak ebből indultam ki, meg hogy GF örökölte meg ugye a régi AMD gyártósorokat amikor leválasztották a gyártást. Bevallom az újdonságokat nem követtem mostanában, szóval minden bizonnyal neked lesz igazad.
De ettől függetlenül prototípus jelleggel lehet már saját fejlettebb SOI gyártósora is, mert miért ne, 2001 óta sok idő eltelt.Igen kicsit sok a látszólag ellentmondó infó, Zen light magokat is csak azért nem tartom valószínűnek, mert logikusabb úgy valamiből gyengébbre skálázottat csinálni, hogy már megvan a nagytesó, de ugye Zen is még csak készülget, szóval..
-
Petykemano
veterán
Én nem tudtam, hogy a GF lenne 28nm fdsoi gyártósora.
Azt igen, hogy a samsung licencelte az st -től a 28nm fdsoit. És azt is, hogy a GF 22fdx nevében hoz 20nm beol, 28nm fdsoi feol kombinációt. Hol olvastál erről?Én tavalyra vártam volna egy a piledriver fx vonalat váltó 8 magos athlont fdsoin, de a gyártástechnológia még nem volt kész.
Egy ilyen nyolcmagos hóbelevanc 140mm^2 kiterjedéssel $99-ért nem alulárazott, hiszen az amd finfeten gyártott p11-et, ami ugyanekkora, ad el ugyanennyiért. Az ár szerintem nem feltétlenül irreális. Állítólag a finfetre való áttéréssel a 28nm dirt cheap lett, valószínűleg még annak ellenére is, hogy ezen a csíkszélességen az fdsoi újdonság.Számomra az nem áll össze, hogy cat core. Úgy tudtam, a cat core vonalat váltotta a steamrollertől indulva és az excavatorral mobilra, energiahatékonyságra kiforrott bulldozer vonal (szó szerint az a csapat vette át a fejlesztést), és a cat core-oknak vége volt. A stoney ridge ennek eredménye, az egyszálú teljesítmény sokat számít tanulság levonásának manifesztációja.
Ehhez képest az xbox slim portájáról hallani tiger magokról, itt cougar magokról. Ez persze részben érthető, ha a megrendelő jó cput akar, kell valamit fejleszteni. Csak akkor miért nem inkább ez a Bristol Ridge? Akkor mit szerencsétlenkednek az excavatorral?
Ha ez a lapka létezik, nyilvánvalóan valami melléktermék.
Azért athlon. Meg mert apunak nem elég erős az igp, fx meg a zen lesz. Amúgy biztos sok a budget vásárló venné. De közben kiderült, hogy kamu az egész' -
lee56
őstag
válasz
Goose-T #17281 üzenetére
Én is úgy tudtam csak GF-nak van 28nm-es HP FD-SOI gyártósora, ez egyre gyanúsabb.
"Egyébként nem lehet, hogy ez lenne a PlayStation Neo processzora "Zen Lite" x86-os magokkal?"
Vagy inkább valami prototípusa tuningolt puma+ magokkal (a ~ 3GHz-et azért kétlem még ebben az esetben is, de a die shot attól még stimmelhet alacsonyabb frekvenciás magokkal), ennek még lenne is talán értelme, mert ilyen kevés GCN CU-val maximum próbának lenne jó az X86 magokat tesztelni meg a gyártást, meg alap APU funkcionalitást. Így ahogy van konzolba nem jó, piacra APU-ként nem jó, bár az, szóval vannak itt furcsaságok.
-
Goose-T
veterán
válasz
bobalazs #17278 üzenetére
Ez csak akkor nem fake, ha a fentebbi feltételezésem helyes, miszerint ki kell valahogy futtatni a maradék GloFo-s gyártókapacitást valami olcsón gyártható és eladható termékkel. Viszont az, hogy Samsung 28nm-es FD-SOI-t írnak, csak még zavarosabbá teszi az egészet. Egyébként nem lehet, hogy ez lenne a PlayStation Neo processzora "Zen Lite" x86-os magokkal?
Komolyra fordítva a szót, ez inkább szándékos dezinformációnak tűnik. Lehet, hogy elértek valami mérföldkövet a Zennel, tudják, hogy valami ki fog szivárogni, és megpróbálnak előre ködösíteni. (Hát ez mégsem hangzott annyira komolyan, de mindegy.
)
-
lee56
őstag
válasz
bobalazs #17278 üzenetére
Érdekes, minden esetre, már ha igaz..
Már ott furi hogy Athlonként még hihető is lehetne akár, de GCN core-os APU ez inkább a leírása szerint, azokat meg nem Athlonként szokta marketingelni AMD.
(#17280) varmi2 : Igaz, azt nem is néztem, ennyi pénzért FX8350 teljesítményt fele fogyasztással GCN magosan, áhhhá. Jófej az AMD, de azért nem szeretetszolgálat
-
bobalazs
nagyúr
Athlon X8K on AM4 $99
Ez a nyolcmagos meg mi? -
Petykemano
veterán
válasz
Goose-T #17275 üzenetére
Egy másik interjúban devinder kumar épp arról beszélt, milyen sokat rendeltek már idén a GF-tól. Ha valóban a GF a leghendikeppesebb gyártó most is, akkor a WSA keretein belül nyilván olyan termékeket fognak gyártani, ami nem annyira penge. Fogalmazzunk úgy, kénytelenek.
De engem például most meglepett, hogy az xbox 1S tsmc, mert korábban arról volt szó, hogy nehéz oda bejutni.Az lesz igazán érdekes kérdés, vajon.a GF értékesít(het)i-e az AMD felé a 14HP node-ot, amit elvileg az IBM-nek készített?
-
Oliverda
félisten
-
Yutani
nagyúr
válasz
Goose-T #17271 üzenetére
Valahogy több reményt fűzök a Samsunghoz, mint a GF-hez. Ha átviszik a Polaris 10-et is, hátha elég lesz arra, hogy ne ilyen béta GPU-k kerüljenek a kártyákra, hanem jobb minőségű, kisebb fogyasztású és esetleg jobban tuningolható darabok. Pont, amilyennek elsőre lenniük kellett volna (most tuningot ide nem értve).
-
Goose-T
veterán
Kis kavics az állóvízbe: egyre több helyen pletykálják, hogy a Samsunghoz kerül az AMD chipek gyártásának jó része, mert a GloFo hozza a szokásos formáját, és elege lett az AMD-nek ebből. Hol lennének már, ha nem kötnek annak idején olyan előnytelen szerződést velük.
Szerk.: kicsit továbbgondoltam a dolgot, szerintem elképzelhető, hogy a Bristol Ridge a GloFo hattyúdala. Talán még volt annyi kötelezően lekötött gyártókapacitás a GF-nél, hogy az AMD-nek meg kellett valamivel hajtania, és csak erre kellett a BR projekt. Meg talán már a Carrizo is. A GloFo megérezte, hogy szorul a hurok, ezért licencelte a Samsung technológiáját, de állítólag olyan kicsi annak a gyártósornak a kapacitása, hogy az már csak halottnak a csók. Ha jól gondolom, még ők gyártották az új gyártósoron az RX480-at, azért is lett kevés belőle.
Persze ez csak merész spekuláció a részemről, de talán lehet benne valami.
-
Oliverda
félisten
válasz
Petykemano #17230 üzenetére
Hát a sávszélesség a memórián fog múlni, abból meg szinte bármit tehetnek mellé.
"ha jól értem a terminológiát a gfx8.1 egy microarchitektúra, amire a polaris10 és 11 épül. Ők architektúrák?"
-
Petykemano
veterán
válasz
Oliverda #17229 üzenetére
A sávszél tekintetében a gfx9-re gondoltam.
ha jól értem a terminológiát a gfx8.1 egy microarchitektúra, amire a polaris10 és 11 épül. Ők architektúrák?
Ha a gfx8.1 tényleg hozott javulást a Dcc-Ben, vélhetőleg a gfx9 is hoz. Különös egyébként, hogy az ábrákon úgy mutatták, hogy megannyi minden változott a GCN4-Ben, mégis csak alverzió az előzőhöz képest.
Köszönöm
-
Oliverda
félisten
válasz
Petykemano #17228 üzenetére
"Az már egész kellemes sávszélt hozhat."
Mármint micsoda?
"Hogyhogy nem polaris? A polaris(11) készült mobil szegmensbe, mobil megfontolásokkal."
A Polaris nem (csak) mikroarchitektúra, konkrétan két lapka dizájnját takarja.
"Az egyik vega lenne a raven igp?"
A Vega sem egy mikroarchitektúra, a GFX9 az.
-
Oliverda
félisten
Szép is lenne. Az OpenCL driver információi alapján ugyanazt kapja mint a Vega.
-
Amúgy (nem tudom volt-e már szó róla), a Zen-es APU-ba melyik GCN várható? Amit most a RX480-nál is használnak vagy régebbi?
Közben látom, hogy GCN3-at írtatok korábban.
-
Oliverda
félisten
válasz
shabbarulez #17222 üzenetére
Szerverre Q1 helyett H1, a többi egyezik.
A link pedig egy hasonló fórum topikra mutat mint amilyenben itt vagyunk, az nem egy cikk.
-
shabbarulez
őstag
Az általad linkelt oldalon a commentek között meg találsz egy ilyet:
Source quotes from the call transcript (Dr. Su):
"We have been very focused on the server launch for first half of 2017. Desktop should launch before that. In terms of true volume ability, I believe it will be in the first quarter of 2017. We may ship some limited volume towards the end of the fourth quarter ... you should expect a notebook version of Zen, with integrated graphics in 2017 ..."
"We remain on track for volume shipments of our Zen server CPU in the first half of 2017."
"I would say [on] the progress of Zen ... the customer interest has increased, and we did close a number of design wins in the second quarter, and we have a number more in the pipeline, as we go into the third quarterEzek szerint egy kicsit mást mondott Su, mint ami a linkelt cikkben le van írva.
-
In addition to XBox One S and Project Scorpio, there is a third yet unannounced design win for console SoC.
Enterprise dual socket boards are now running Zen processors in both AMD labs and customer labs.
Zen for servers will ship Q1 2017, Zen for desktop will ship in limited volumes in Q4 2016. -
Oliverda
félisten
válasz
Balala2007 #17216 üzenetére
Arra van tipped, hogy itt az egyes tesztekben miért lassabb a Kaverinál a Carrizo? Főleg Linux alatt feltűnő a dolog, lehet valami szoftveres probléma áll a háttérben.
"Vegleges, hogy az FMA4 kimarad a Zenbol. Gyozott az eredeti SSE5 koncepcio."
Nem meglepő. Jelenleg semmi értelme egyedi megoldásokkal próbálkozni, azt kell támogatni ami az Intelekben van (vagy lesz).
-
Balala2007
tag
Viszont az számomra érthetetlen, hogy miért nem tud FMA-t a 2-3 porton a Zen...Nyilvan design trade-off, azaz kompromisszum. FMA-nak teruleti es energiakoltesegei vannak, es ennyit gondoltak bealdozhatonak.
Most meg úgy néz ki, hogy FMA szempontjából teljesítményben egy Zen core=egy Bulldozer uarch modul (2x128 bit FlexFP)
Per core per clock alapon pont a Fam15h teljesitmenyet hozza, vszeg ez volt az also hatar, ami ala nem mehettek.
Vegleges, hogy az FMA4 kimarad a Zenbol. Gyozott az eredeti SSE5 koncepcio.
Az FMA4 kodolasa pocsek, a negyedik operandust egy hozzacsapott byte-al irja le, ahol az also 4 bit kihasznalatlan, pl. mar egy 3D skalar szorzasnal 2 byte elonye van az FMA3-nak:
AVX C4C12559CB vmulpd ymm1, ymm11, ymm11
FMA4 C4C31D69CC10 vfmaddpd ymm1, ymm12, ymm12, ymm1
FMA4 C4C31569CD10 vfmaddpd ymm1, ymm13, ymm13, ymm1
^^utolso 4 bit mindig 0
AVX C4C12559CB vmulpd ymm1, ymm11, ymm11
FMA3 C4C29DB8CC vfmadd231pd ymm1, ymm12, ymm12
FMA3 C4C295B8CD vfmadd231pd ymm1, ymm13, ymm13Ez a tomorsegre toro x64-nel brutalis pazarlas, az AIDA64 RayTrace-ben pl. ~0.7%-kal rovidebb az FMA3 verzio. Osszeveteskeppen: ugyanitt az FMA hasznalat 18-20%-os kodrovidulest jelent az AVX2-hoz kepest.
Az FMA3-nak az ad letjogosultsagot, hogy a legtobb gyakorlati esetben (matrix- es skalarszorzas, polinomhelyettesites, FFT, stb.) csak par %-ban kulonbozik mind a 4 operandus.#16812
FMA-t milyen alkalmazások használnak?Ahol nagy mennyisegu lebegopontos szamitas kell, gyorsan es pontosan, tkpen barhol a gazdasagban vagy a tudomanyos eletben.
(Karikirozva: ahol a gepekbol penzt csinalnak, nem pedig a gepekre koltik a penzt.)Itt egy hangsulyozottan toredekes lista a nepszerubb numerikus konyvtarakrol, amiket ilyen a celokra hoztak letre.
Itt meg egy meg toredekesebb, nem tul naprakesz, ami a SIMD tamogatasok szintjet reszletezi.
Eleg keves, legalabbis en konkretan, a benchmarkokon kivul nem tudok egyrol sem.Amit itt mindenki ismer az a Prime95. De ha csak GMPLib-bol indulunk ki, akkor hasznalja a Mathematica, a Matlab es a Maple is.
Elterjedeset neheziti, hogy ritkan lehet siman helyettesiteni, addig stabil eredmenyek szeteshetnek, pl. a klasszikus hogy FMA-val a 0.1*10.0-1.0 != 0.0.
Itt egy "elmenybeszamolo" a MatLab + FMA tapasztalatokrol. -
Fiery
veterán
Az igazan nagy biznisz az lenne, ha idoben kijonne a Summit Ridge, utana 1-2 negyedevvel pedig a 16 es 32 magos uj Opteron is, es mindegyik elismerest valtana ki mindenkibol. Azzal siman fel tudna kuszni a reszveny 15 dollar kornyekere is, plane ha kozben lenne egy kis Raven Ridge demo is tavasszal meg a Vega10/11 is jol sikerulne. De ez annyira sok valtozo, hogy 100 reszvenynel tobbet nem mernék emiatt vasarolni most...
-
Fiery
veterán
válasz
apatyas #17211 üzenetére
Egyelore semmi biztosat nem lehet tudni arrol, hogy a 24 magos verzio hogyan fog "keletkezni". Mindket megoldas lehetseges, hiszen elmeletben siman le lehet tiltani egy core complex magjait is, egyesevel; es nyilvan L3 cache szeleteket is lehet tiltani, akarcsak az Intel processzorok eseteben. Az pedig, hogy most nincs me'g szo 6 magos Summit Ridge-rol, az a jovore nezve nem sokat jelent. Barmikor be lehet dobni, ha a piacon igeny mutatkozik egy ilyen modellre. Egy jol mukodo "nagy" termekbol mindig konnyebb kisebbet, egyszerubbet, olcsobbat "varazsolni", mint felskalazni egy butabbat, egyszerubbet. Az AMD -- ahogy irtam is mar fentebb -- nagyjabol a konzol biznisz elnyerese ota egyebkent is nagyon raallt a LEGO megoldasokra, azaz szinte szabadon tudja varialni az x86 magok mennyiseget a kulonfele uncore-okkal, integralt FCH-kkal es kulonfele meretu iGPU-kkal. Minden piacon levo es hamarosan erkezo termekuk ennek a LEGO modellnek felel meg, ebbe pedig a le/fel skalazas is benne van, legalabbis papiron.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Oliverda #17194 üzenetére
A cache felsorolásban volt a 12/64MB verzió. Ez L3-t tekintve nem elírás?
Eddig úgy tudjuk, egy szilíciumlapon van nyolc mag. Az alapján, az említett konfiguráció core szerint három die-t, míg cache ügyileg négyet tartalmazna. S azt hogy? (nem is lehet benne 2 jó + két féllapka, mert a négyes core blokkokkal együtt veszik el a hozzá tartozó 4MB L3 is )
17212: oh. Akkor rosszul emlékeztem, hogy csak komplett core komplexeket tiltogatnak. -
lee56
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #17207 üzenetére
Az lehet hogy egyszálasba jobban jártál, de multiban már nem biztos. Tekintve hogy pl. új doom alatt egy tuningolatlan FX-8350 egy i5 6400 skylake-et is maga mögé tud utasítani. Szoftveresen csak mostanába jutottak el odáig, hogy nem gond már akár nyolc mag effektív kihasználása játékoknál se. Kicsit későn érő tipus ez az FX úgy tünik, de mostanában azért jobban megéri az árát mint valaha, minden bizonnyal.
-
Fiery
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #17207 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a Summit Ridge jelen allas szerint egy kompetitiv termeknek tunik. Ha biztos lennék (lehetnék) abban, hogy idoben es hibatlanul piacra tud kerulni, mar vettem volna egy halom AMD reszvenyt. Kinek mi a messias, en ez ugyben aluliskolazott vagyok
-
TESCO-Zsömle
titán
Mondjuk ez még lehet gond -vagy nem. Jó lenne, ha a tömegek is látnák, hogy haladás van.
Szerinted lehet ebből a felhasználóknak Messiás? Vagy csak az AMD számára? Ekkora túlerővel szemben labdába lehet-e egyáltalán rúgni?
(#17206) lee56: Én fél éve berántottam egy 2500k-t. Olcsóbban kijöttem, mint egy 8350-essel és jobban is tolja az egyszálast. Szegény 960 BE már nem bírta tovább.
-
lee56
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #17204 üzenetére
Ahogy a türelmünk is, már annak akinek nincs sok belőle.
(#17207) TESCO-Zsömle : Miért ne lehetne, volt már rá példa, ha visszaemlékezel első X2-s atholok korában intel még épp a sajnát kis FX-ével (Pentium 4) volt elfoglalva, mikor amd egyszercsak kiadta a jobb ipc-t felvonultató sandybridge-ét (K8 X2). Bocsánat a kis képzavarért, de annak aki meg akarja érteni, annak talán sikerül.
Egy rövid ideig drágák is voltak keményen, AMD-hez képest mindenesetre szokatlanul.
Kissé tartok tőle hogy most is lehet hogy elszáll kicsit az ár, bár piacszerzéshez nem lenne túl bölcs magas túl árakat szabni, legalábbis hosszútávon, legyen akármilyen jó is a Zen majd.
-
Fiery
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #17204 üzenetére
Es most mar legalabb latszik, hogy haladnak a dolgok. Marmint van, aki latja, hogy haladnak a dolgok
-
Fiery
veterán
En tovabbra is azt mondom, hogy ha nem kovet el hibat az AMD, ha a 14 nanos processz tudja hozni a megfelelo orajeleket, es ha a Promontory chipset "megjavul", akkor az idei rajt legalabb papiron tarthato lesz. Papiron = decemberben egy bemutato, a kiemelt sajtonak (pl. Anand) nehany tesztpeldany kiszorva, nagy buzz generalva a weben, es januarban piaci rajt szeleskoru elerhetoseggel. En most erre a forgatokonyvre kisebb penzzel mar mernék fogadni, de nagyobb penzzel csak mondjuk oktober kornyeken, ha addig nem derul ki semmi negativ fejlemeny. Nekunk egyebkent az AMD nem igert me'g semmit, csak annyit mondtak, hogy szeptember kornyeken tudnak leghamarabb Summit Ridge-et kuldeni, mert me'g a gyaron belul is keves proci van egyelore. Hogy az, amit akkor kuldenek, A0 lesz-e vagy A1, hogy mikorra lesz hozza hibamentes alaplap, azt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest