Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
matteo_szg
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #18777 üzenetére
Nem ez lesz a csúcs Crosshair, a Hero csak a kezdő lökés...
-
Yutani
nagyúr
válasz
Oliverda #18789 üzenetére
enthusiast = rajongó
Vér Pistike is enthusiast, mert rajong a PC-jéért, és neki rgb ledes, műanyag burkolatos alaplap kell, mert az faszán néz ki.
Meg mondjuk te is, én is PC rajongók vagyunk, de nincs merevedésünk a csicsás gémer alaplapokra meg egyéb alkatrészre.
Szóval PC enthusiast nem csak az lehet, aki komoly arccal ül a gépe mellett és milivoltokat próbál lefaragni a GPU Vcore-jából.
-
Oliverda
félisten
Ez alapján egyenként is tilthatóak a magok.
HSM: TESCO-Zsömlét nem sorolnám abba a kategóriába, de persze lehet, hogy tévedek.
p.s.: Hamarosan fent lesz a pénzügyi jelentés, ha érdekel valakit.
-
Fiery
veterán
válasz
Németh Péter #18788 üzenetére
Bocs, igaz
-
Oliverda
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #18781 üzenetére
Úgy látom kifizetődött az alaplapgyártók elmúlt pár éves "munkája", ha már a tapasztalt enthusiast réteg számára is szempont a műanyag borítás.
-
-
Fiery
veterán
válasz
Németh Péter #18784 üzenetére
Ezt irtad:
"egyes spekulációk elsejét mondanak"
Erre reagaltam
-
-
március elején fog valószínűleg érkezni a ryzen a boltokba. egyes spekulációk elsejét mondanak, mivel lisa a q4es investor meetingen azt mondta, hogy 17q1ben már lesz egy teljes hónapnyi eladás belőle. hard launch lesz, a boltokat szolgálják ki először, az oemeket megkérték, hogy most várjanak.
-
travix
aktív tag
Árazásról van már infó/tipp?
-
Oliverda
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #18777 üzenetére
Ja, hiányzik róla még egy kiló réz és egy marék LED.
-
KillBorn
senior tag
"Awesome, RGB lights on every goddamn component is exactly what I'm looking for."
Key features: whithe and monochromatic colorHa már a szín is key feature
Imádom
Tudják mivel kell eladni, biztos a lámpaosztályról igazolt marketingest az ASUS.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Walter_White #18776 üzenetére
Ha az Asus-tól ez a C6H a csúcs, akkor én csalódott vagyok...
-
Walter_White
senior tag
válasz
Petykemano #18775 üzenetére
Kiváncsi leszek az Asrock csúcs deszkáira
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #18746 üzenetére
-
Fiery
veterán
CCX-szeru felepitesu processzor nem volt az utolso 10 evben (meg elotte sem), sz'al nem sok mindenhez lehetne hasonlitani. Egy igazi monolitikus 8 magos processzorhoz hasonlitani nem biztos, hogy jo otlet.
Arrol nem is beszelve, hogy pl. a Summit Ridge A0 steppingjevel (egy CPU bug miatt) az SMT-t sem lehetett letiltani, pedig minden (piacon levo) SMT-kepes processzornal lehetseges ez. Sz'al ami a piacon levo processzorokra igaz, az nem feltetlenul igaz az idei AMD processzorokra.
-
HSM
félisten
válasz
Yutani #18770 üzenetére
Nézd... Mutass nekem egy olyan processzort az elmúlt mondjuk 10 évből, legyen akármelyik gyártótól, amelyikben nem lehetett komplett magokat tiltani.... Azt hiszem, én nyertem.
Ha más miatt nem, csak a power gating megvalósítása miatt áramtalaníthatónak kell lennie a magoknak.... Innentől meg...
Szerintem botorság ebben a kérdésben az AMD válaszára várni, mert a helyzet eléggé egyértelmű. Számomra csakis az a kérdés, üzletileg akarnak-e élni a lehetőséggel, avagy sem, illetve hogy mikor.
-
Yutani
nagyúr
A TPU konkrétan arról ír, hogy nem felosztható a CCX, tehát nem lehet külön letiltani benne magot. Ezért lesz aztán elvileg az alábbi osztályba sorolás:
SR7 = 8c/16t 16MB L3$
SR5 = 8c/8t 16MB L3$
SR3 = 4c/8t 8MB L3$Ugyanakkor Fiery mester más infoval rendelkezik, ami fontos, mert jobban rálát a dolgokra, mint a magunkfajta halandó PC enthusiast.
-
HSM
félisten
" pl. mert a felig letiltott CCX-szel tobbet veszit az AMD, mint amire gondoltak."
Egyáltalán nem tűnik logikusnak nekem ez az egész a 6-magossal... Ha nem kötik rá a CCX-re az egyik magot, attól még a maradéknak legalább olyan gyorsnak kell maradnia, vagy akár még gyorsabbnak. Az persze lehet, hogy az egy CCX-ből összerakott 4c/8t valamivel hatékonyabban működjön, és amiatt némileg kisebb legyen köztük az űr, de amúgy elég nagy tér van, 4 mag és 6 mag között, hogy még így is bőven gyorsabb maradjon a két csonka CCX... Én itt továbbra is elsősorban piaci okokat látok. Bőven ráérnek majd akkor kiadni a hatmagosokat, ha elég kicsit hibás 8-as összegyűlt.... -
Fiery
veterán
válasz
#85552128 #18764 üzenetére
En csak azt tudom, amit latok a megfelelo helyeken
Letezik ES verzio, B1 steppinggel, az alabbi AM4 socketes Summit Ridge konfiguraciokbol:
8c/16t
6c/12t
4c/8t
4c/4tNem letezik 8c/8t verzio, egyelore legalabbis. Persze siman lehet, hogy a 6c/12t verzio valami miatt nagyon sz*rul muzsikal, pl. mert a felig letiltott CCX-szel tobbet veszit az AMD, mint amire gondoltak. Lehet hogy a 6 magos Summit Ridge alig gyorsabb, mint a 4 magos, es igy nincs ertelme piacra dobni.
-
törölt tag
A TPU infói szerint állítólag azért nem jöhet 6/12-es mert csak a teljes 4 magból álló modult lehet letiltani, tehát vagy 4 vagy 8 magos proci lehet belőlük: "This means that the "Summit Ridge" silicon can either be configured as full-fledged eight-core parts, or quad-core parts (one CCX) disabled."
-
Walter_White
senior tag
válasz
goodboy007 #18760 üzenetére
én ugy tudom hogy az alap DDR4- (2133-as ) memóknál a Standard fesz 1.2V.
Tehát amik most ddr4-es kiszerelések vannak a boltok polcain, 99,9% hogy jó lesz.
Nekem 1.35V kell a G.Skill-hez hogy 3000-en pörögjenek. Én 100% hogy azt fogom bepattintani a Zen mellé.
Nemigen fog eltérni az IMC a mostani szabványtól. -
goodboy007
senior tag
Lehet van erről infó (vagy inkább biztos), de milyen fogyasztású memória az, ami official támogatott lesz, 1,2V?
Csak május környékén váltanék, de most, hogy kijött a hír a memóriaárak esetleges emelkedéséről, azt megvenném előre, mert akár i7 lesz, akár ZEN, ha a feszültség alapján nem lövök mellé, akkor "eláll".
Bocsánat az off jellegű kérdésért, de talán másnak is hasznos lesz ez az infó. -
HSM
félisten
válasz
derive #18757 üzenetére
Az nekem se volt egy percig sem kérdés, hogy a 8c/16t modellek fogják nyitni a plaettát.
A 4 magosokkal összevetés így is lesz, letiltanak 4 magot és annyi. A 6 magosok inkább azért lesznek késleltetve, hogy aki nagyon nem bír várni, vegyen inkább drágábban 8-magost. Nekik abban lesz a nagyobb üzlet, és amíg a kereslet nagyobb, mint amennyit gyártani tudnak, addig nincs értelme kihozni olcsóbban a hatmagost, amit előállítani ugyanannyiba kerül, csak a haszon kisebb rajta...
-
Petykemano
veterán
válasz
derive #18757 üzenetére
Ez volt már mindkét féle verzióban:
A) csak az SR7 jelenik meg elsőre (lett legyen az bármilyen konfiguráció is)
B) teljes termékpaletta jelenik megPersze az is lehet, hogy volt itt a hiba miatt késedelem és újratervezés és eredeti tervek szerint januárban már kapható lett volna a az SR7 és a kisebb kiszerelések voltak tavaszra tervezve.
A 8/8 és a 6/12 között csak akkor van lényeges eltérés, ha az smt yield eltér az intelétől.
Ha nem, akkor 6 magig egyformán jók, és a 8 magos csak a 7. És 8. Szálat kezeli jobban, ha a program nem skálázódik tovább. Ez a saját 6/12 vagy a konkurensére is igaz.Egy szegmentációs céllal is magyarázatot lehet adni:
Kellenek a hibás lapkák a 4C skukhoz. Ezért a teljesértékű lapkákon tiltják le az smt-t. Később a raven ridge megjelenésével a letiltott igp-s lapka veszi át a 4C helyet, a felszabaduló hibás summit ridge lapkák 6/12 letiltást kapnak, és megszűnik a 8/8. -
derive
senior tag
Nem hiszem, hogy a hibas lapka tomeggyartasra kerult es ez a zolkorn.com is eleg gyanus.
Ha igaz, akkor inkabb az lehet az oka, hogy az i7 vagy a 6 magos Skylake-E magas orajeleket es 1Ts teljesitmenyt hoz, ezert be kell vetni a "moar cores"t. Illetve volt olyan pletyka is, hogy kizarolag 8magosokkal kezdenek, hogy az elso benchmarkok ussenek es az intel parti oldalak se tudjak osszevetni a 4 magot a 4 maggal. Ugyanemiatt ezelott is pletykaltak egy valogatott flagshiprol premium aron, ugyhogy az sem lep meg. -
HSM
félisten
válasz
Oliverda #18750 üzenetére
Arra reagálva írtam így, hogy azt írtad, hogy "SMT viszonylag sokat dob a fogyasztáson". Ugyanakkor az esetek döntő többségében kifejezetten javítja az energiahatékonyságot. Kivételt azok a kódok jelentik, amik a végletekig egy magos felépítésű magokra lettek optimalizálva.
Amit linkeltél teszt ebből a szempontból fabatkát sem ér, mivel nem látjuk, mit változott a processzor feldolgozási képessége. Viszont én anno megmértem a hatmagos Xeonomon (ami csip szinten ugyanaz, mint az általad linkelt 980X), a napi szinten használt, 4Ghz-es beállításom HT nélkül 228W-ot fogyaszt Cinebench R15 futtatása alatt, és 702 ponttal zár. Ugyanez a beállítás, csak HT-val 254W-ot fogyaszt futás közben, és 910 pontot ér el. Mindkét esetben az üresjárati fogyasztás 117W.
Jól látható, hogy ha csak a processzor fogyasztására vetíted az eredményeket, akkor is kb. 5%-os javulás a perf/watt mutatóban a HT ebben a tesztben.És ez csak egy első generációs i7, a későbbi generációk picit többet profitálnak a technológiából.
A "teljesítmény/javítás" mutató amúgy jópofa, más tesztekben még nem találkoztam vele.
-
Oliverda
félisten
"Az SMT csak annyit dob a fogyasztáson, amennyivel javítja a teljesítményt. Igazából az energiahatékonyságot még javítja is, nem rontja."
Ha annyit dob a fogyasztáson mint amennyit javít a teljesítményen, akkor az teljesítmény/javítás mutató nem változik.
Csak ezt az ősrégi tesztet találtam, de azt jól mutatja, hogy a különbség rendszerszinten is jól látható.
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #18746 üzenetére
Logikus, hogy ha kupacban állnak a legyártott SMT hibás csipek, akkor először az lesz a hatmagos 6c/12t csipek helyett.
(#18748) Oliverda: Az SMT csak annyit dob a fogyasztáson, amennyivel javítja a teljesítményt. Igazából az energiahatékonyságot még javítja is, nem rontja. Nem véletlen, hogy notebookokba még az i3-ba is HT kerül.
Én is a 8/8-at venném inkább, de csak azért, mert az SMT megfelelő optimalizálás nélkül furán tud viselkedni, míg a valódi magos prociknál ezzel semmiféle probléma nem fordulhat elő. -
törölt tag
válasz
Plasticbomb #18744 üzenetére
Butaság lenne pont a legkívánatosabb konfigot nem kiadni. Persze így rálehet bírni többeket a 8 vagy 8/16-os drágább (?) konfigok vásárlására. Mondjuk 8/8 a 6/12 helyett nem rossz így sem, de a 6 magos proci magasabb órajelen jelenleg jobb alternatíva lenne.
-
Petykemano
veterán
válasz
Rebesgetik.
Bár nem neveztek meg technikai akadályát. Tehát az nem megválaszolt kérdés, hogy lehetséges lenne-e.
Több lehetséges válasz kínálkozik a magyarázatra. Az egyik, hogy legyártottak már nagyon sok lapkát még azokból a fajtákból, amiket a CanardPC is tesztelt, amelyekben az opcode cache és az SMT összeakad néha de az SMT letiltásával kiküszöbölhető IPC veszteség nélkül a hiba és áruba bocsátható.
A másik inkább marketing szagú magyarázat az, hogy az intel kínálatának akar magszám szerint duplázott ellenfeleket állítani az AMD:
i3 (2/4) < SR3 (4/8) ~ i5 teljesítmény [~i3 árban]
i5 (4/4) < SR5 (8/8) ~ i7 teljesítmény [~i5 árban]
i7 (4/8) < SR7 (8/16) ~ i7X teljesítmény [~i7 árban]Állítólag január 31-én lesz egy AMD-s esemény, aminek tartalmáról az NDA-t február 28-án emelik fel.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Már nem igazodom ki a pletykákon. Először valahonnan jött az info, hogy lesz 6 magos Ryzen. Aztán úgy hallottam, nem lesz, csak 4 és 8 magos. Aztán megint jött az, hogy lesz 6 magos, mert le lehet tiltani úgy a magokat szimmetrikusan a két CCX-ben, hogy kiadja a 3+3=6 magos konfigurációt. Aztán most megint azt pletykálják, hogy nem lesz 6 magos, de hogy technikai vagy üzleti megfontolásból, fene tudja. Azt is írják, hogy a 6/12 helyett lesz az SMT letiltott 8 magos verzió, és ezeket egy korábbi, SMT problémás revízióból harvestelik, ahol letiltját az SMT részt, így nem kell kidobni ezeket a chipeket. Értek én mindent, csak jó lenne már valami fix info.
Jó, oké, még 4 hét és tudunk mindent.
-
Plasticbomb
addikt
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
Gainka #18735 üzenetére
Létezik, hogy nem láttad ezt a hozzászólást?
Amúgy hónapok óta a piacon vannak a Bristol Ridge-es asztalig HP és Lenovo gépek, csak ez nem sok mindenkit érdekel.
-
Gainka
őstag
Az létezik hogy ő már a ennyi mindent letesztelt a A12-9800-val? you tube
-
jobesz
tag
Üdv! Nyárra lesznek 35w tdp vel ebből vásárolhatóak? Sorra látok am4 lapokat bejelentés szinten
-
Oliverda
félisten
A türelmetleneknek:
AMD A12-9800 / ASUS A320M-C Mainboard Bundle
OEM processzor plusz alaplap együtt 200 euró (~62K HUF) plusz szállítás (~9K HUF). Raktáron van, lehet rendelni.
-
Oliverda
félisten
-
Simid
senior tag
válasz
Oliverda #18711 üzenetére
Nos, ez már közgazdaság (konkrétan erről a területről csak elméleti ismeretem van, mert tanultam). A teljes termékportfólió profitmaximuma általában nem esik egybe az egyes termékek profitmaximumának összegével. Lehet magasabb és alacsonyabb is, de általában (hacsak nem tökéletesen versenyző piacról van szó) minden termékportfóliókban van olyan termék amit nem a vélt keresleti görbe alapján számított optimumra áraznak be. Ennek kismillió oka lehet és nem egy determinisztikus folyamat. Emiatt biztos lehetsz abban is, hogy ez valamilyen szinten 'tippelgetés', még akkor is ha magasan képzett szakemberek művelik az átlag prohardver fórumozónál lényegesen hatékonyabban.
Viszont ez itt nagyon off és úgy hallottam a topikgazda erre elég háklis.
-
Petykemano
veterán
Persze csak a newegg, nem globális, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen jól viszik a kivénhedt visherákat, hogy három sku is az első tízben legyen.
Azt gondoltam, hogy ilyen őskövületeket már csak "bolondok" vesznek. Ehhez képest előkelő helyen van a 6magos fx. Fura, mert eddig mindig azt olvastam, hogy csalódtak benne. Na persze kétségtelen, hogy olcsóbb egy korosabb i3-nál is. Nem csoda, hogy aki erről vált kétszer drágább i5-re, az elégedett.
A táblázatból kiderül, hogy mely árszegmensekben van nagy volumenű vásárlás. Nyilván itt kell nagyobb értéket adni és akkor várható nagy kereslet.
A második tábla pedig megmutatja, hogy a magas ár milyen mértékben képes kompenzálni az alacsony volument.
Ebből is lehet arra következtetni, hogy az első hónapokban drága lesz azért. Szerintem sem érdemes 4 magos skura számítani. Nyilván az amd is meg szeretné fejni mindazt a.hypeot, ami a termék körül kialakult. Egyrészt ha kell, vedd meg drágán a friss ropogóst, másrészt ha kell, vedd meg a drágább nyolcmagost.
-
Oliverda
félisten
Mi a cél, ha nem a profitmaximum?
"Közel sem kompenzálja, pont a fent leírtak miatt. Ha fele annyiért adnák mondjuk a 6900K-t akkor lehet, hogy mondjuk csak harmad annyi profit lenne rajta, de több mint háromszor annyit eladnának belőle (most csak így hasraütés-szerűen, de pontos eladási adatok birtokában már egész jól lehet tippelni)."
Az Intel és a többi cég viszont kicsit tudományosabban állítja össze a termékpalettát és az árazást, valószínűleg sokkal olcsóbban (~$500) sem fogyna háromszor több a 6900K, szvsz ezt támasztja alá a Broadwell-E sorozat esetében meglépett áremelés is, ergo ezeket kicsit drágábban is kb. ugyanannyian veszik meg. Az már egy más forgatókönyvet teremtene, ha az AMD több száz dollárral olcsóbban bedobná a hasonló teljesítményre képes termékét, az valószínűleg meglátszódna az eladásokban.
"Arra tippelek, ha nem is a csúcstermék esetében, de lesz $500 alatt 8 magos Ryzen."
Akkor lesz, ha beindul az árverseny, vagy annyira felfut a termelés, hogy az AMD vérszemet kap és árleszállítással nekiáll piaci részesedésre lőni, vagy akkor, ha kiad egy alacsonyabb órajelű variánsot is. Szerintem egyik verzió sem valószínű nyár előtt.
-
HSM
félisten
Igen, így értettem, ahogy írod, hogy a kisebb szerverek (1-2 processzoros, nem túl nagy magszámú) és a HEDT közös alapja Intelnél. Szerintem ez fontos költség elosztási tényező.
AMD-nél lehet nem lesz közös a tokozás, de ha ugyanaz a csip lesz MCM összekötve, akkor azért az bőven ad lehetőséget a költség-optimlaizálásra itt is. Emlékeim szerint eddig is ez volt a koncepciójuk (két fullos asztali lapkát drótoztak össze szerverekbe egy kupak alá), bár annyira közelről nem követtem az utóbbi időben a szerver kínálatukat.
Amúgy nekem okos dolognak tűnik, hogy kevésbé extrém tokozással jön az AMD új HEDT procija. Intelnél iszonyat pazarló volt a négycsatornás kiépítés az extrém foglalattal, ilyen téren sokkal jobban tetszett az X58-as (s1366) koncepció, amikor csak 3 csatorna volt, és még vállalható méretű tokozás külső PCI-E vezérlővel. Most a DDR4 jóvoltából ismét nem butaság akár 6-8 magot tenni két gyors csatorna alá.
DDR3-al azért tudott kevéske lenni a kétcsatornás megoldás már a négymagos Intelek alatt is...
-
Fiery
veterán
Nem ugyanaz a chip, vagy mondjuk ugy, csak reszben az. Az Intelnel mar egy ideje 3 tier van a szerver processzoroknal, LCC, MCC es HCC. LCC = Low Core Count, HCC = High Core Count, az MCC-t gondolom nem nehez kisakkozni ez alapjan
A HEDT piac csak az LCC-vel vag egybe. Pl. a Broadwell-E/EN/EP/EP4S/EX-nel LCC: 4-10 mag, MCC: 12-14 mag, HCC: 16-24 mag. Tehat az igaz, hogy a legkisebb magszamu szerver processzorok es a HEDT piac kozos, de az igazan zsiros piac pont nem az, es az igazan bonyolult processzorok sem a HEDT-vel kozos alapra epulo szerver SKU-k.
Ugyanigy, az AMD-nel is lesz tulajdonkeppen LCC (2 db CCX = Summit Ridge), MCC (4 db CCX = Snowy Owl es tarsai) es HCC (8 db CCX = Naples). Az AMD-nel raadasul a tokozas sem lesz kozos, a chipset sem, es ugy altalaban teljesen mas a HEDT es a szerver vonal naluk. Amit egyebkent remekul lekovet az Intel is iden, ok is rajottek (vegre), hogy tok felesleges kozos platformot hasznalni, feleslegesen dragitja az alaplapokat a sokcsatornas memoriavezerlo es a bonyolult tokozas.
(egyebkent a 3 tier az Intelnel hamarosan 4-re fog bovulni, es onnantol me'g kevesebb koze lesz a HEDT-nek az "igazi" szerver processzorokhoz)
-
Simid
senior tag
válasz
Oliverda #18706 üzenetére
Nem hülyén hangzik, hanem ez konkrétan hülyeség. Igen vastag haszon van a HEDT processzorokon, pláne a 8-10 magos modelleken.
Ok, ha ennyire bele akarsz kötni akkor pontosítok. Ezeknél a termékeknél egyáltalán nem a profitmaximum a cél (bár szerintem a szövegkörnyezetből ez kivehető...). Ebben nincs is semmi meglepő, a csúcskategóriás (és luxus) termékeknél gyakran ez van.De akkor hadd kössek bele én is valamibe:
Az igaz, hogy relatíve keveset adnak el belőle, de ezt kompenzálja a haszonkulcs.
Közel sem kompenzálja, pont a fent leírtak miatt. Ha fele annyiért adnák mondjuk a 6900K-t akkor lehet, hogy mondjuk csak harmad annyi profit lenne rajta, de több mint háromszor annyit eladnának belőle (most csak így hasraütés-szerűen, de pontos eladási adatok birtokában már egész jól lehet tippelni). Csak így ugye borulna a teljes alatta lévő termékskála árazása, amivel többet veszítenének.
Csak annyit mertem állítani, hogy ezek miatt tök felesleges ezekből az árakból kiindulni, mert -szvsz- az AMD nem igazán teheti meg, hogy ha csak pár SKU-val indítanak, akkor olyan termékekhez igazítja az árakat, amelyeknél nem a profitmaximum a cél.Arra tippelek, ha nem is a csúcstermék esetében, de lesz $500 alatt 8 magos Ryzen.
Részemről ezzel ejteném is a témát... Ítélethirdetés cca. egy hónap múlva. -
HSM
félisten
válasz
Oliverda #18706 üzenetére
"A HEDT a High End Desktop rövidítése"
O RLY? Nem gondoltam volna...De ha már fogalomzavar, véletlenül se zavarjon, hogy ugyanaz a csip, illetve infrastruktúra dolgozik alatta, mint az egyprocesszoros munkaállomások, és kétprocesszoros szerverek alatt. Ennyire külön történet.
-
Oliverda
félisten
"Lehet, hülyén hangzik, hogy nem akarnak vele igazán profitot termelni (max közvetve), de a termék pozicionálásból nagyon így tűnik."
Nem hülyén hangzik, hanem ez konkrétan hülyeség. Igen vastag haszon van a HEDT processzorokon, pláne a 8-10 magos modelleken. Az igaz, hogy relatíve keveset adnak el belőle, de ezt kompenzálja a haszonkulcs.
Az AMD sem hasraütésszerűen fog árazni, a konkurencia, a raktárkészlet, illetve piackutatásokon alapuló jelentések együttese alapján szabják majd meg az árazást a piaci részesedés vagy inkább a profitszerzés fényében. A nyolcmagosra valószínűleg nyugodtan lehet majd számolni legalább 600 dollárt.
HSM:
Kis fogalomzavar. A HEDT a High End Desktop rövidítése, ergo ennek abszolút semmi köze a szerverhez, az egy teljesen külön történet.
-
HSM
félisten
Na, de az a vicc, hogy ugyanaz a 10mag+25MB L3 van a hatmagos asztali cumóban 400 dollárért.
[link]
Meg az van az 1100 dolláros nyolcmagosban is.
Szóval azért itt is vannak furcsaságok, pl. ha megnézed a két hatmagost, +200 dollárért kapsz 28 helyett 40 PCI-E csatornát, és +200Mhz-et.+2 magért már +500 dollárt kell leszurkolni a drágább hatmagoshoz képest is...
Szóval így kell nézni itt is a dolgokat... Simán lehetne bő 350 dollár körül a hatmagos (ennyibe kerül a csúcs négymagos s115x motyó is) és mondjuk a +300 dollár a fullos nyolcmagos. Még így is kitűnő ár/érték mutatóval. -
Simid
senior tag
Nyilván ez lesz. Kérdés, hogy mikor és hogy mit szeretnének addig. Ha profitot termelni akkor nem hiszem, hogy a 'rossz imázzsal, 0 piaci részesedéssel prémium terméket adunk prémium áron' jó taktika lenne.
Egy 6900K $1000-ért nem jó vétel tök mindegy mire használod, de $700-ért sem lenne az és a Ryzen 8c/16t sem lenne az ennyiért (még ha hasonlóan jó lesz is). A kisebb modellek más tészta, de ott meg jóval behatároltabb a mozgásterük. Ha nem adnak az i5/i7 4 magosok árában szignifikánsan jobb teljesítményt akkor ott is bukó. Viszont akkor elég érdekes termékpaletta lesz ha mondjuk a 6c/12t $330 fölötte meg a 8/16 $700.Amit linkeltél az szerintem nem mond ellen annak amit én fejtegettem. Ha megnézed azok az SKU-k amik ugyanarra a lapkára épülnek (feltételezem a max 10mag és max 25MB L3 mind ilyen) nagyon hasonló árban vannak. Szóval azért ennyi az intelnél a HEDT, hogy ne legyen túl jó alternatíva sem a szerver/WS sem a 7700K-val szemben. AMDnél viszont ilyen 'probléma' nincs. Ennyi csupán az elméletem.
-
Petykemano
veterán
válasz
VirsLee #18699 üzenetére
Nem vonom kétségbe az igény létét, de szerintem a világ egyre inkább halad a felhő és a virtualizáció felé. Ahol a szolgáltatónak, ahol nem processzoridőt, hanem magszámot eszel, inkább a minél több magos (és ramkapacitású) gép az érdeke.
Egyébként mint felhasználó egyetértek. A szervereknél elég sok olyan feladat van, ami skálázódik több magra. Mégis ha van két kérés, azt jobb, ha egymás után hajtja végre egy mag, mintha ugyanennyi idő alatt két mag párhuzamosan. A válaszidőd pont fele.
-
HSM
félisten
válasz
darealkilla #18701 üzenetére
Ez így pont ki is adná.
Szval ők is ezzel tennék még gazdaságosabbá/profitábilissé a gyártását.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 10500 - 4.5 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest