- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- E-book olvasók
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Megint én. Nos, most egy olyan problémám lenne amit több féle képpen is megtudnék oldani, de egyik megoldás se tetszik. Vagy tul sok adatot mentenék el feleslegesen, vagy minden ciklusban adatokat kérnék le az adatbázisból, amitől meg lassú lenne a rendszer. Egyik se tetszik, remélem ti tudtok mondani egy alternatív megoldást, ami minimáils információ mentésével is gyors marad.
A probléma - még mindig vmi fórum szerűség létrehozásán küzdök - amikor egy commentet hozok létre akkor mentek pár adatot:
comment_id - auto_increment
user - neve - sessionból olvasom ki
date - datetime
comment - text
PRIMARY KEY (`comment_id`)
KEY `date` (`date`)
Amikor megjelenítem a commenteket, akkor szépen egy ciklussal kiíratom a comment-et, date-et, user nevet - még idáig jónak tűnik minden.
Node most nekiálltam, hogy a userek adatait megjelenítsem és ahhoz a user_id -t szeretném használni és nem a user nevét ( biztonságosabbnak érzem ). A név alapján minden egyes commentnél le tudnám kérdezni a user id- ját és abból egy link-et létrehozni ( person.php?user_id=124 ) ás ez működne is, csak lassú.
A másik kézenfekvő megoldás, hogy amikor elmentem a commentet, akkor a user_id -t is elmentem pluszba, de ez meg azért nem tetszik, mert nem szeretnék felselegesen plusz információval terhelni az adatbázist.
Arra is gondoltam, hogy alapból nem a user nevét, hanem a user_id -t mentem csak el és ez se lenne rossz, de akkor megint ott vagyok, hogy minden egyes commentnél kérdezhetem le a user_id alapján a nevet - ez se lenne gyorsabb.
Nos tudtok mondani, vmi jó megoldást nekem?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Forest
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Vicces képek
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Spórolós topik
- Yettel topik
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged