- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Megint én. Nos, most egy olyan problémám lenne amit több féle képpen is megtudnék oldani, de egyik megoldás se tetszik. Vagy tul sok adatot mentenék el feleslegesen, vagy minden ciklusban adatokat kérnék le az adatbázisból, amitől meg lassú lenne a rendszer. Egyik se tetszik, remélem ti tudtok mondani egy alternatív megoldást, ami minimáils információ mentésével is gyors marad.
A probléma - még mindig vmi fórum szerűség létrehozásán küzdök - amikor egy commentet hozok létre akkor mentek pár adatot:
comment_id - auto_increment
user - neve - sessionból olvasom ki
date - datetime
comment - text
PRIMARY KEY (`comment_id`)
KEY `date` (`date`)
Amikor megjelenítem a commenteket, akkor szépen egy ciklussal kiíratom a comment-et, date-et, user nevet - még idáig jónak tűnik minden.
Node most nekiálltam, hogy a userek adatait megjelenítsem és ahhoz a user_id -t szeretném használni és nem a user nevét ( biztonságosabbnak érzem ). A név alapján minden egyes commentnél le tudnám kérdezni a user id- ját és abból egy link-et létrehozni ( person.php?user_id=124 ) ás ez működne is, csak lassú.
A másik kézenfekvő megoldás, hogy amikor elmentem a commentet, akkor a user_id -t is elmentem pluszba, de ez meg azért nem tetszik, mert nem szeretnék felselegesen plusz információval terhelni az adatbázist.
Arra is gondoltam, hogy alapból nem a user nevét, hanem a user_id -t mentem csak el és ez se lenne rossz, de akkor megint ott vagyok, hogy minden egyes commentnél kérdezhetem le a user_id alapján a nevet - ez se lenne gyorsabb.
Nos tudtok mondani, vmi jó megoldást nekem?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Forest
Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Spotify
- Diablo II: Classic és Resurrected
- iPhone topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 Ti / B550M / 16GB RAM - 3600MHz / 1TB SSD / 600W
- Új 4K Gamer PC Ryzen 5 9600X/RX 5070 12Gb/2x16Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NV3 NVME SSD/2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 9600X/RX 9070 XT 16Gb/2x16Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NV3 NVME SSD/2-3Év gari
- LG 55QNED823RE / QNED / 55" - 140 cm / 4K UHD / 120Hz & 4ms / HDR Dolby Vision / FreeSync + HDMI 2.1
- Pixel 7 értékelésre vár
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest