Aktív témák
-
azzio
aktív tag
$result = mysql_query(''SELECT * FROM users'', $db) eredménye string formában Resource id #2.
$result = mysql_query(''SELECT * FROM users WHERE username=$customUser'', $db) eredménye NULL, még ha létezik is customUser. MIIIÉÉÉÉÉÉÉÉRT??? -
azzio
aktív tag
fisha! hol vagy ilyenkor?
(álcázott up) -
azzio
aktív tag
Ha mégegyszer meglátom a ''Supplied argument is not a valid MySQL result resource in...'' hibaüzenetet, lefejelem a képernyőt...
Ezzel most mi a baja:
$db = mysql_connect(''localhost'');
mysql_select_db(''hunglamour'',$db);
$result = mysql_query(''SELECT * FROM users WHERE username=$username'',$db);
$row = mysql_fetch_array($result);
merthogy ezzel semmi:
mysql_select_db(''hunglamour'',$db);
$result = mysql_query(''SELECT * FROM users'',$db);
$row = mysql_fetch_array($result);
megjegyzem, létezik a 'users' tábla, a 'username' mező, és a $username változó is...
próbáltam így is (bár nem mintha lenne különbség), és semmi:
$result = mysql_query(''SELECT * FROM users WHERE username=''.$username,$db); -
azzio
aktív tag
ha nem is a kérdőív, de a kérdőívet feldolgozó szkript, program, vagy mondjuk egy vendégkönyv, fórum, szavazás, árlista-adatbázis, webáruház, ilyesmi... ezekhez minimum php kell (vagy más szkriptnyelv támogatása), de mysql (vgy más adatbázisrendszer) is erősen ajánlott... php és mysql nyílt forráskódú technológiák, ingyenesen használhatóak, és pl. freewebnél ill. ultrawebnél mindkettő ingyenesen hozzáférhető.
-
azzio
aktív tag
hoppáhoppá...
rájöttem valamire...
a lekérdezés egy saját függvényben található (regisztrációnál vizsgálom vele, hogy létezik-e már ilyen júzer).
egyszerűen csak neki is át kell adnom a változót, és megy is. na, erre is rájöttünk.
kösziköszi!
[mod] de egy fasz vagyok!!!
[mod #2] és ami még ennél is rosszabb, hogy a kiírandó próbaváltozót is jól beleraktam ugyanabba a függvénybe, a lekérdezés-parancs mellé
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
azzio
aktív tag
na jó... most jegelem a témát, köszi mindkettőtöktől az eddigieket, de most el kell mennem... ha tudok, este még benézek, ha nem, akkor szombat este...
csövi! -
azzio
aktív tag
-
azzio
aktív tag
persze-persze
nem ilyen egyszeűen van megcsinálva, csak akkor hajtja végre az include-ot, ha én is úgy akarom, meg ha nincs paraméter, akkor alapértelmez egyet, ha meg a megadott nem létezik, akkor sem esik kétségbe.
ob_start(): kivettem, úgy se jó...
bónusz: mellesleg az include-olandó php-szkripteket úgy írtam, hogy önmagukban ne legyenek hajlandóak futniígy jó?
[Szerkesztve] -
azzio
aktív tag
de:
(nagy vonalakban, nem akarom szájbarágósan)
index.php:
<?php
ob_start();
session_start();
mysql_select_db(''mydb'',$db);
?>
<html>
...
<body>
...
<?php include $p; ?>
...
</body>
</html>
<?php
ob_end_flush();
?>
index.php?p=akarmi -re ugye akarmi-t include-olunk, tehát akarmi így néz ki:
$eredmeny = mysql_query(''SELECT * FROM tábla'',$db);
a hibaüzenet az, amit írtam.
ha index.php-ba teszek egy sort, hogy $valami=''zongora'';
és akarmi-be teszek egy olyat, hogy echo $valami;, akkor nem ír ki semmit...
ergo, változó nem megy át... -
azzio
aktív tag
ja, neeeem...
Fisha: így korrekt lesz? (Bővebben: link) -
azzio
aktív tag
nem hiszem, hogy szükség van rá, de ha mégis, akkor később (kicsit hosszú, ki kéne csontozni
)
amúgy kipróbáltam más, biztosan nem használt változóval is, és ha az include-oló szkriptben adok neki értéket, az include-oltba nem kerül át... eddig ilyennel nem találkoztam, bár az is igaz, hogy eddig nem futtattam vindóz alatt php-t -
azzio
aktív tag
válasz
VladimirR #80 üzenetére
nekem is vóna egy mysql kérdésem.
a következőt tapasztaltam: ha az index.php-ban elhelyezem a csatlakozásra és az adatbázis kiválasztására vonatkozó két sort, akkor utána az include-dal behívott részekben (ami ugye az index.php részeként fut le...) szereplő lekérdezések nem működnek, hibaüzenetett kapok, hogy ''Warning: Supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in ---- on line --''.
Persze ha ugyanazt a két sort közvetlenül a lekérdezés elé teszem, akkor működik rendesen... Miért?
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest