- Androidos tablet topic
- Videós, mozgóképes topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
Aktív témák
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Briganti #422 üzenetére
A link így nézzen ki: <a href=\''szerzodes.php?id=$id\''>$company [#$id]</a>
A szerzodes.php-ben figyeld a $_GET[''id''] változót és e szerint dolgozz tovább.
A lényeg, hogy add át az url-ben azt a változót, amivel később dolgozni akarsz. Utána a $_GET tömbből asszociatívan a válozó nevével indexelve visszakapod a változó értékét.
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
válasz
vakondka #420 üzenetére
Nem, nem erre gondoltam.
Van 2000 rekordom. Egy weboldalra szeretném 25-ösével kirakni őket, de ehhez szeretnék egy lenyiló listát, amiben a 25-25 emberből az első és az utolsó van benne mindegyik oldalról.
Legjobb példa itt a ph!-n a forumba a lapozó select vagy az iwiw-en a nevek közti lapozás. Tehát nekem ehhez a select-hez kellene egy lekérdezés. Tisztán SQL alapon. PHP-vel kombinált megoldásom már van.
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
válasz
paramparya #417 üzenetére
Nem, nem így értem.
lenne egy ?oldalankent=25 változó és ennek függvényébe tenném be egy <select>-be az eredményt. Tehát query-be csak azt tenném be, hogy oldalankent mennyit akarok a többi az fix és mindig az egész adatbázisra vonatkozik.
Tehát egy lista kell, hogy
kezdő végső
--------------------------------
Ennő Jancsi
Józska Pista
stb.
Ha lenne ROWID, mint az Oracle-be akkor meg tudnám csinálni.
sorry, a query alatt én a lekérdezést értem.
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
Nekem is lenne egy kérdésem:
Van egy táblám emberek adataival kb. 2500 rekord. Szeretném x-enként az n*x-edik és az (n+1)*x-1-edik (x pozitív egész, n természetes szám) ember nevét megkapni.
Ha egy kicsit csavaros megfogalmazás akkor: iwiw-szerűen szeretnék tartományokat kiírni lapozáskor, hogy
Kiss Pista - Kovács Géza
...
PHP-vel kombinált megoldások nem érdekelnek, tisztán SQL-el akarok egy olyan eredménytáblát kapni, amiben annyi rekord van, ahány oldal és két mező egyik a kezdő másik a vegén levő ember neve.
(Egyszerűség kedvéért egy oldalra menjen 25 ember, aztán a query-be majd belegányolok egy változót)
Köszi,
Terminus_ -
Terminus_
aktív tag
válasz
Terminus_ #175 üzenetére
Csak, ha másnak is ilyen problémája adódna: chop-nak jó volt az utf8-as gondolata. Most minden lehetséges dolgot áttettünk utf8-ba és úgy tűnik ez megoldotta a problémáinkat. Igaz mai napig nem értem miért nem ment a másik variációban.
Mindegy ezentúl utf8-at használok defaultból. -
Terminus_
aktív tag
Nem mondasz újdonságot, ezen a körön is már túl vagyok. Mármint az utf8-on. Nem tudtam vele megoldani a problémát, ugyanazt az eredményt produkálta. Az igazi bajom az, hogy fogalmam nincs, hogy a rendszergazda mit és hogyan konfigolt, mi az a láncszem, amin bukik az egész dolog. Azért furcsa nekem mert még verziószámra is stimmelnek az itthon használt cuccaim az ő szerverükön levő dolgokkal. A régi gépükre egyszerűen feltettem a dump-ot és ment. Eddig azt sikerült elérnem, hogyha az adatbázis és a táblák is latin1-be voltak, akkor egy formról elküldött ékezetes szöveget jó tudtam visszaolvasni úgy, hogy a honlapon iso-8859-2-t használtam. Ez viszont azért parás mert a régi táblákban egy rakás rekord van latin2-be, tehát vagy azokat rakom át latin1-be, vagy megoldjuk már végre, hogy menjen úgy, ahogy elvileg kellene neki mennie.
A machomedian pontosan miért kellett konvertálni?
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
válasz
Terminus_ #163 üzenetére
Az én problémám még mindig nem oldódott meg. Most az új szerveren latin2_general_ci az alapértelmezett collate és a tábblák is ebben vannak. Ez a saját gépemen szintén így van. A html kódban a charset maradt iso-8859-2. A gépemen, amin fejlesztek, tökéletesen megy minden. A megrendelőm szerverén pedig több napos szopás után is maradtak a kérdőjelek az ő és ű betük helyén. Azt már el tudtuk érni, hogy ha a mysql-ben egy tábla latin1-be volt, akkor a formról bevitt dolgok jól jöttek vissza, de a régi adatokat egyszerűen képtelen vagyok felvinni az új gépre, hogy normálisan megjelenjenek. Sajnos a rendszergizdával csak telefonos kapcsolatban vagyok és egyenlőre reménytelen a helyzet.
Annyi kiegészítés még, hogy én windowson fejlesztek a szerver viszont linuxos, de akkor sem vágom, mert saját gépről phpmyadminban export a szerveren meg lefuttat és szintén nem jó.
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon idegesítő dologgal szívok már pár órája és teljesen reménytelennek érzem a dolgot.
Adott egy php+mysql-es saját készítésű portál. A megrendelő szervert cserélt, így új mysql van rajta. A régin latin2 charsetet használtunk, az új valószínűsítem, hogy utf8-at használ. A régi adatbázisról készítettem dumpot és utf8-ba konvertáltam, majd toltam egy restore-t. Az eredmény: a hosszú ő és ű betük helyén kérdőjelek. Ami furcsa a dologban, hogy a phpMyAdmin rendesen megjeleníti ugyanabból az adatbázisból a dolgokat. A phpMyAdmin utf8-as charsetet használ a megjelenítéshez és most én is átírtam az oldalaimat iso-8859-2-ről utf8-ra. De mintha nem csináltam volna semmit: maradtak a kérdőjelek.
5let?
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest