- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- TV antenna és jelerősítés
Aktív témák
-
Tyrael
senior tag
válasz
Forest_roby #1016 üzenetére
szerintem ennek jonak kene lennie.
tuti, hogy 1nel tobb sorodnak kellene visszajonnie?
Tyrael -
Tyrael
senior tag
válasz
Forest_roby #801 üzenetére
akkor ne 700-al probald, hanem 750-nel.
ja, latom kozben megoldodott...
Tyrael
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
válasz
Forest_roby #799 üzenetére
np.
Tyrael -
-
Tyrael
senior tag
válasz
Forest_roby #795 üzenetére
ket kulonbozo modszerrel tudod ''letiltani'', hogy el tudjak erni webrol kozvetlenul a fajljaidat:
egyik sima linux jogosultsag (ezt konzolbol chmod mappanev jogosultsag [cgmod jogosultsag mappanev, mindig osszekeverem], vagy pl. total commander fajlt, attributumok modositasa paranccsal, akar ftp-n keresztul is.)
a masik modszer a .htaccess fajl.
ebben az esetben az adott konyvtarban el kell helyezni egy .htaccess nevu fajlt, amiben apache configuracios beallitasokat lehet feluldeklaralni, ha az allowoverride engedelyezve van a httpd.conf-ban.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
válasz
Forest_roby #793 üzenetére
nincs mit, bar tartottam tole, hogy kesz forraskodot fogsz kovetelni, de ugy tunik vannak meg normalis emberek, akik tanacsot varnak, nem megoldast.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
válasz
Forest_roby #785 üzenetére
chmoddal/.htaccessel fajl jogosultsagait ugy allitod be, hogy apache ne tudja olvasni a fajlt, de php igen. (pl. chmod 700)
ezutan irsz egy php scriptet, ami elvegzi az authentikaciot.
vegul ha be van jelentkezve, akkor kiolvassa neki a script a fajlt tartalmat, majd kiirja kimenetre (es mellesleg beallitja a megfelelo mime-type-ot, hogy ne bongeszobe akarja kiirni, hanem pl. feldobja letoltesre)
kb. ennyi.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
igen, ez valoban igy van, de sehol sem kotelezo megadni a kapcsolatazonositot, sot, ha nincs letrehozva kapcsolat, akkor megprobal magatol is letrehozni.
ha egyszerre tobb kulonbozo adatbazisszervert akar menedzselni, akkor valoban erdemes eltarolni a kapcsolatazonositot.
egyebkent nem.
es ha hiszed ha nem, olvastam a manualt.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
válasz
paramparya #284 üzenetére
nem is kell.
a valtozo csak azert kell/jo, hogy tudjuk vizsgalni a fuggveny visszateresi erteket.
de a mysql_connect OR die siman jo.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
nem.
ez a script azt csinalna (illetve nalam csinalja/csinalta), hogy lekerdezte az adott oldalhoz tartozo hireket (laponkent $darabperlap darabot), es a hirek alatt voltak a linkek a tobbi oldalra.
attol fuggoen, hogy hany oldalnyi hir van, kell kiirni a linkeket, es az epp aktualis oldal inaktiv.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
Nem is emlekeztem, hogy ilyen is van.
de:
''Amikor nagy eredményhalmazokkal dolgozol, akkor mérlegelned kell az olyan függvyének használatát, amelyek az egész eredménysort betöltik. Mivel ezek több cella tartalmát olvassák be egy függvényhívással, így ezek SOKKAL gyorsabbak, mint a mysql_result() függvény hívogatása. Említést érdemel még, hogy a numerikus index használata jóval gyorsabb, mint a mezőnév vagy a táblanév.mezőnév forma használata.''
szal csak a sorokat tombbe pakolas a legjobb modszer szerintem a SELECT lekerdezes eredmenyenek tarolasara.
osztalyok szintjen meg tenyleg nem allok.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
ez is 1 megoldas.
en irtam egy sajat function-t, a mysql lekerdezesekhez.
mysql_lekerdezes();
nyit db kapcsolatot, kivalasztja a tablat, vegrehajt egy SET NAMES latin2 parancsot, majd elvegzi a parameterkent kapott lekerdezest, lezarja a kapcsolatot, a visszakapott eredmenyt bepakolja valtozoba, es visszater azzal a valtozoval.
szal igy nem kell minden egyes lekerdezeshez 20 sort irnom.
ebbol adodoan en mindig valtozoval/tombokkel vegzek muveletet, nem mysql eroforrasokkal.
sajat peldambol masoltam neki be par sort, de o esetben meg lehetne irni ugy is, hogy azonnal kiirja.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
megvan a megoldas.
te nem is nyerted vissza a hirekbol a sorokat.
nekem kulon fuggvenyem van ra, lenyeg az, hogy mysql_query altal nem tombot, vagy ilyesmi fogsz visszakapni, hanem egy resource-ot (eroforrast), ezt fel kell dolgoznod a mysql_fetch_ fuggvenyek valamelyikevel.
te esetedben mysql_fetch_array kellene
tehat pl:
$hirek_szama=mysql_query(''SELECT count(*) FROM emberek'');
$hirek_szama=mysql_fetch_array($hirek_szama);
$hirek_szama=$hirek_szama[0];
ha minden igaz, akkor itt mar meglesz a hirek szama, szamkent a $hirek_szama valtozoban.
ezutan:
$hirek=mysql_query(''SELECT * FROM emberek ORDER BY nev DESC LIMIT $offset,$darabperlap'');
while ($sor = mysql_fetch_array($hirek))
{
$sorok[]=$sor[];
}
$hirek=$sorok;
ha minden igaz, ezek utan benne lenne a $hirek tombben az x darab hir.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
$parancs = ''SELECT * FROM emberek ORDER BY NEV LIMIT 0,20'';
kivalasztja az osszes embert az emberek mezobol, nev szerint rendezi, majd az elso 20 talalatot visszaadja.
mi ezzel a baj?
ami a lenyeg:
LIMIT honnan, mennyit
honnan. szamu sor NEM LESZ BENNE A TALALATOKBAN
ergo ha LIMIT 1, 20 lenne a lekerdezes, akkor a 2-21 kozti tartomanyt adna neked vissza a szerver.
neked pedig ezek az intervallumok kellenek:
1-20
21-40
stb.
jo az a lekerdezes.
Tyrael
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
gondolom kevesebb hired van, mint amennyi a $darabperlap erteke.
nalam 1 lapra 5 hir kerult, ha adatbazisban 5, vagy annal kevesebb hir volt, akkor csak 1 lap kellett, ha tobb, akkor tobb.
es az aktualis lapra nem lehet ranyomni, ugy csinaltam meg (igy ha sok lap kozott navigal, akkor lehet tudni, melyiken van epp most)
Tyrael -
Tyrael
senior tag
megkerestem otthon:
$darabperlap=5;
$offset=$page*$darabperlap;
$hirek_szama=mysql_lekerdezes(''SELECT count(*) FROM news'');
$hirek=mysql_lekerdezes(''SELECT * FROM news ORDER BY news_id DESC LIMIT $offset,$darabperlap'')
kiiras:
$i=0;
while(($hirek_szama)>0)
{
if ($page==$i)
{
echo '' [$i] '';
}
else
{
echo ''<a href='news.php?page=$i'>[$i]</a>'';
}
$i++;
$hirek_szama=$hirek_szama-$darabperlap;
}
Tyrael -
Tyrael
senior tag
en igy oldottam meg magamnak phpval (hirek listazasat oldalankent 10 hirrel):
$oldal=(int) $_GET['oldal';
$dbperlap=10;
$mettol=$oldal*$dbperlap;
mysql_lekerdezes(SELECT * FROM tabla WHERE feltetel LIMIT $mettol, $dbperlap);
es a hirek ala kiraktam linkeket az osszes oldalra
$hirek_szama=mysql_lekerdezes(SELECT count(*) FROM tabla);
$lapok_szama=$hirek_szama/$oldal;
for($i=0,$i<=$lapok_szama,$i++)
{
$sorszam=$i+1;
echo ''<a href='hirek.php?oldal=$sorszam'>$sorszam</a>'';
}
vagy valami hasonlot (fejbol irtam, biztos bugos)
Tyrael -
-
Tyrael
senior tag
válasz
[HUN]Tyson #195 üzenetére
hat elmeletileg kellene bele egy +db lekerdezes, amiben lekerdezed a masik tablabol a termelot ahol product_id=amitakarsz
ezt pedig hozzafuzod/beszurod abba a stringbe, amit a mail fuggvennyel elkuld az usernek.
elmeletileg ennyi lenne, gyakorlati megoldast meg EN nem tudok mondani a forras nelkul.
meg nem is vagom meg annyira a php-nek ezt az objektum-class-os reszet.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
gportal-t, atw-t nem fogod tudni feltörni, esetleg a gportalon vagy az atw-n regelt userek tarhelyeit.
de nem ertem hogy minek akarsz ilyet csinalni.
1, Azert akarod, hogy bizonyitsd, hogy okosabb vagy, mint az akie az oldal.
Ez esetben magadtol kene rajonnod a megoldasra, hisz attol mert egy manual alapjan fel tudod torni, meg nem vagy okosabb.
2, Azert akarod mert egy kis pocs vagy, akinek ez az egyetlen sikerelmeny az eleteben.
Ez esetben jobban tenned, ha szakemberhez fordulnal a problemaddal.
Félreértés ne essék, nem a hackerek/crackerek ellen beszélek, csak utálom az ilyen scriptkiddie-ket.
Tyrael
Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Xbox One
- Yettel topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SörcsaPH!
- DOOM - The Dark Ages
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest