- Bemutatkoztak a be quiet! Light Base 500 szériás, kábeleket rejtő házai
- A Chieftec néhány terméke fehér köntöst öltött
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Egy fontos tényező akadályozhatja a csúcstechnológiás chipgyártást az USA-ban?
- Visszatért a mítosz, a legenda, a világ leghasznosabb terméke!
- HP notebook topic
- Androidos tablet topic
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A Synology visszatáncolt a kötelező saját márkás HDD-től
- Apple MacBook
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Aktív témák
-
Briganti
tag
válasz
Terminus_ #423 üzenetére
nagyon szepen koszi, de meg egy kicsivel kiegeszitem a valaszod, mert nem egesszen ez volt a megoldas, es hatha valakinek meg en is segitek ezzel
fetch-eles utan igy szedtem ki az id-t hogy:
$id[$i]=$row['col_int5';
a while-be mindig noveltem eggyel az $i erteket, es majd a linket ugy adtam meg hogy:
href=\''szerzodes.php?id=$id[$i]\''
meg egyszer koszi, tied a pont -
vakondka
őstag
válasz
Terminus_ #416 üzenetére
Szia, ha jól értem egyszerűen annyit szeretnél, hogy pl. 25 embert listázzon ki egyszerre a lekérdezésed egy-egy meghatározott tartományban.
Akkor egyszerűen a lekérdezésed utolsó paramétere legyen a LIMIT utasítás.
Tehát az első 25 ember: SELECT * FROM users LIMIT 0,24
A második 25 ember: SELECT * FROM users LIMIT 25,50
stb... -
paramparya
őstag
válasz
Terminus_ #416 üzenetére
Úgy érted, hogy lenne egy linklista, hogy:
?oldal=1
?oldal=2
?oldal=3
stb.., ez dinamikusan változna a rekordok számától függően, egyetlen query-d lenne, ami két paraméter alapján (mettől, mennyit) visszaadná az x embert, az y.-tól kezdve?
Tisztán sql-lel kapod nyilván, de kell elég két-három sor php, ami beállítja a mettől-t, és a mennyit-t (ez lehet konstans, és benne lehet a query-ben, és csak egy változót kell állítani. -
chop
őstag
válasz
Terminus_ #175 üzenetére
ugyanaz volt a gond, mint nalad, ekezetek helyett kerdojel mindenhol. nekem is volt egy ilyen gondom, igaz, sima statikus file-oknal, azaz nem az adatbazisnal (olyan is volt, de vhogy meggyogyult), es akkor spec az segitett, hogy az osszes php es html file-t ujra elmentettem utf8-as kodolassal.
amugy meg nem haszontalan ez az uft, egyszer kell megcsinalni, aztan nincs vele gond, minden karakterkeszletet ismer.
(es az a vicc az egeszben, hogy elvileg utf nelkul is mennie kene minden ekezetnek. legalabbis tudtommal) -
Terminus_
aktív tag
válasz
Terminus_ #175 üzenetére
Csak, ha másnak is ilyen problémája adódna: chop-nak jó volt az utf8-as gondolata. Most minden lehetséges dolgot áttettünk utf8-ba és úgy tűnik ez megoldotta a problémáinkat. Igaz mai napig nem értem miért nem ment a másik variációban.
Mindegy ezentúl utf8-at használok defaultból. -
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Terminus_ #163 üzenetére
Az én problémám még mindig nem oldódott meg. Most az új szerveren latin2_general_ci az alapértelmezett collate és a tábblák is ebben vannak. Ez a saját gépemen szintén így van. A html kódban a charset maradt iso-8859-2. A gépemen, amin fejlesztek, tökéletesen megy minden. A megrendelőm szerverén pedig több napos szopás után is maradtak a kérdőjelek az ő és ű betük helyén. Azt már el tudtuk érni, hogy ha a mysql-ben egy tábla latin1-be volt, akkor a formról bevitt dolgok jól jöttek vissza, de a régi adatokat egyszerűen képtelen vagyok felvinni az új gépre, hogy normálisan megjelenjenek. Sajnos a rendszergizdával csak telefonos kapcsolatban vagyok és egyenlőre reménytelen a helyzet.
Annyi kiegészítés még, hogy én windowson fejlesztek a szerver viszont linuxos, de akkor sem vágom, mert saját gépről phpmyadminban export a szerveren meg lefuttat és szintén nem jó.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- HP notebook topic
- Androidos tablet topic
- Milyen joysticket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Spotify
- Borderlands 4
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nem tud dönteni az iFold a titán és az alumínium között
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 1 i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 4G modem
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 3 Ryzen 5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 1GB dedikált VGA
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 3 i7 / 16GB / 512GB SSD / 2 az 1-ben érintőkijelző / WQHD IPS
- Lenovo ThinkPad T14s i7 / 32 GB RAM / 256 GB SSD / Full HD IPS
- HP EliteBook 650 G9 12. generációs i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ Érintőkijelző 100% sRGB - 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest