- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Aktív témák
-
Briganti
tag
válasz
Terminus_ #423 üzenetére
nagyon szepen koszi, de meg egy kicsivel kiegeszitem a valaszod, mert nem egesszen ez volt a megoldas, es hatha valakinek meg en is segitek ezzel
fetch-eles utan igy szedtem ki az id-t hogy:
$id[$i]=$row['col_int5';
a while-be mindig noveltem eggyel az $i erteket, es majd a linket ugy adtam meg hogy:
href=\''szerzodes.php?id=$id[$i]\''
meg egyszer koszi, tied a pont -
vakondka
őstag
válasz
Terminus_ #416 üzenetére
Szia, ha jól értem egyszerűen annyit szeretnél, hogy pl. 25 embert listázzon ki egyszerre a lekérdezésed egy-egy meghatározott tartományban.
Akkor egyszerűen a lekérdezésed utolsó paramétere legyen a LIMIT utasítás.
Tehát az első 25 ember: SELECT * FROM users LIMIT 0,24
A második 25 ember: SELECT * FROM users LIMIT 25,50
stb... -
paramparya
őstag
válasz
Terminus_ #416 üzenetére
Úgy érted, hogy lenne egy linklista, hogy:
?oldal=1
?oldal=2
?oldal=3
stb.., ez dinamikusan változna a rekordok számától függően, egyetlen query-d lenne, ami két paraméter alapján (mettől, mennyit) visszaadná az x embert, az y.-tól kezdve?
Tisztán sql-lel kapod nyilván, de kell elég két-három sor php, ami beállítja a mettől-t, és a mennyit-t (ez lehet konstans, és benne lehet a query-ben, és csak egy változót kell állítani. -
chop
őstag
válasz
Terminus_ #175 üzenetére
ugyanaz volt a gond, mint nalad, ekezetek helyett kerdojel mindenhol. nekem is volt egy ilyen gondom, igaz, sima statikus file-oknal, azaz nem az adatbazisnal (olyan is volt, de vhogy meggyogyult), es akkor spec az segitett, hogy az osszes php es html file-t ujra elmentettem utf8-as kodolassal.
amugy meg nem haszontalan ez az uft, egyszer kell megcsinalni, aztan nincs vele gond, minden karakterkeszletet ismer.
(es az a vicc az egeszben, hogy elvileg utf nelkul is mennie kene minden ekezetnek. legalabbis tudtommal) -
Terminus_
aktív tag
válasz
Terminus_ #175 üzenetére
Csak, ha másnak is ilyen problémája adódna: chop-nak jó volt az utf8-as gondolata. Most minden lehetséges dolgot áttettünk utf8-ba és úgy tűnik ez megoldotta a problémáinkat. Igaz mai napig nem értem miért nem ment a másik variációban.
Mindegy ezentúl utf8-at használok defaultból. -
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Terminus_ #163 üzenetére
Az én problémám még mindig nem oldódott meg. Most az új szerveren latin2_general_ci az alapértelmezett collate és a tábblák is ebben vannak. Ez a saját gépemen szintén így van. A html kódban a charset maradt iso-8859-2. A gépemen, amin fejlesztek, tökéletesen megy minden. A megrendelőm szerverén pedig több napos szopás után is maradtak a kérdőjelek az ő és ű betük helyén. Azt már el tudtuk érni, hogy ha a mysql-ben egy tábla latin1-be volt, akkor a formról bevitt dolgok jól jöttek vissza, de a régi adatokat egyszerűen képtelen vagyok felvinni az új gépre, hogy normálisan megjelenjenek. Sajnos a rendszergizdával csak telefonos kapcsolatban vagyok és egyenlőre reménytelen a helyzet.
Annyi kiegészítés még, hogy én windowson fejlesztek a szerver viszont linuxos, de akkor sem vágom, mert saját gépről phpmyadminban export a szerveren meg lefuttat és szintén nem jó.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest