- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Mozilla Thunderbird
- (kiemelt téma)
-
9000 - 8901
9637 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2020-01-19 12:42 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Szerintem is logikus, hogy az első az alapértelmezett, írom ezt úgy, hogy a négy cím közül az elsőnek létrehozott fiók (a legfontosabb) vált "automatikusan" alapértelmezetté.
-
MaCS_70
félisten
Abban azért van logika, hogy az első elkészítésénél a lehetésges egyből pont ő lesz az alapértelmezett, a továbbiakban meg nem írja ezt felül. Szerintem az lenne a zavaró, ha minden új beregisztrálásnál arra az újra ugrana a default szerep.
MaCS
-
sz.j
nagyúr
Köszi, de ...
mint az előbb is írtam az elsőnek létrehozott fiókban lévő emailcímet automatikusan alapértelmezettnek jelöli, viszont ha a többi cím közül szeretnék az alapértelmezettet kiválasztani, akkor a leírásod szerint megoldható. -
Ablakos
addikt
Három vízszintes vonal => account settings => és a fiók fa lista alján Account Actions.
Amelyik fiók ki van választva annak, set as Default. (ha külső alkalmazás hívja a TB-t ) -
sz.j
nagyúr
Szia!
Én úgy vettem észre, hogy amelyik e-mailnek a fiókja elsőnek készült el levélíráskor annak a címe íródik be feladónak automatikusan.UI
@Ablakos
Na erről nem tudtam .... -
Ablakos
addikt
-
atala
addikt
Sziasztok!Több email címet használok. Hol tudom beállítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett, amikor levelet akarok küldeni?Közben megtaláltam. Eléggé eldugták.
-
MaCS_70
félisten
Hali!
Természetesen nem az a hülye megoldás, hogy egy file-ban tartja a leveleket, hanem az, hogy miért nem törli belőle.
Ok akkor a TB-n belül tömörítem. Remélem nem kell hozzá hely, mert totál 0 a helyem 
tjsz jól mondja: ez a rendszer sajátossága. Egy-egy levelezési mappa valójában a levelek szövegével és mellékleteivel (!!!) együtt egy-egy kutya közönséges szöveges fájl, akár Notepaddel is megnézhető. A levelek manipulálása tehát nem fájlművelet, hanem munka szöveges fájlon belül, márpedig a szöveges fájlok eredendően nem hatalmas méretekre vannak kitalálva.
Az egyes postafiókoknál egyébként van lehetőség arra is, hogy levelenkénti fájlkezelést kérjen az ember. Egyszer régebben kipróbáltam: nem vált be.
A megoldás a szemetes ürítgetése és a tömörítgetés -- ez utóbbira a Thunderbird szerencsére figyelmeztet.
MaCS
-
tjsz
senior tag
Hali!
Természetesen nem az a hülye megoldás, hogy egy file-ban tartja a leveleket, hanem az, hogy miért nem törli belőle.
Ok akkor a TB-n belül tömörítem. Remélem nem kell hozzá hely, mert totál 0 a helyem 
Szia!
Ha folyton tömörítene minden egyes törlésnél, akkor folyamatosan terhelné a merevlemezed.
Sajnos a tömörítéshez is kell a hely, mert - ha jól emlékszem - akkor egy ideiglenes file-ba rakja át a "még élő" leveleket.
-
Tutti-amigo
tag
Hali!
-
sz.j
nagyúr
Próbáltam készíteni egy képernyőmentést, hogy mi történik a háttérben. Ebben a screenshot-ban van 1 "Computers" mappa, tartalmaz 8 db e-mail-t, ehhez a háttérben 2 db file tartozik file rendszer (jelen esetben Windows) szinten: egy "Computers" és egy "Computers.msf". Méretből egyértelműen látható, hogy az első tartalmazza ténylegesen az e-mail-eket.
Másik példa: van 1 "Device - router" mappa TB szinten, ennek van egy almappája. Ehhez szintén van 2 file file rendszer szinten, illetve a TB-n belüli "Logs"-hoz egy "sbd"-s almappa file rendszer szinten, ahol van egy "Logs" file és egy "Logs.msf" file is (szintén file rendszer szinten).
Köszi
-
tjsz
senior tag
Próbáltam készíteni egy képernyőmentést, hogy mi történik a háttérben. Ebben a screenshot-ban van 1 "Computers" mappa, tartalmaz 8 db e-mail-t, ehhez a háttérben 2 db file tartozik file rendszer (jelen esetben Windows) szinten: egy "Computers" és egy "Computers.msf". Méretből egyértelműen látható, hogy az első tartalmazza ténylegesen az e-mail-eket.
Másik példa: van 1 "Device - router" mappa TB szinten, ennek van egy almappája. Ehhez szintén van 2 file file rendszer szinten, illetve a TB-n belüli "Logs"-hoz egy "sbd"-s almappa file rendszer szinten, ahol van egy "Logs" file és egy "Logs.msf" file is (szintén file rendszer szinten).
-
tjsz
senior tag
Akkor viszont sérült a TB-ben az a mappád, ami a leveleket tartalmazza (gondolom ez a "Beérkezett üzenetek"). Megoldás: jobb click rajta - tulajdonságok - javítás.
-
sz.j
nagyúr
Köszönöm az infót, kifogom próbálni.
-
sz.j
nagyúr
-
TomBond
aktív tag
Szerintetek ez mi lehet???
Levelet kaptam 1970-ből?
(Ui: Törlés előtt nem lett megnyitva....)
(Megjegyezném, hogy sajnos ez nem először jelenik meg a gépeim valamelyikén, függetlenül attól hogy egy "szűz" gépre lett telepítve az oprendszerrel egyidőben a TB vagy sem ...)
Én rendszeresen kapok! :-)
Valami hiba lehet valahol, mert ha törlöm akkor egy olyan levél törlődik amit amúgy már töröltem. -
tjsz
senior tag
Levelet kaptam 1970-ből?
(Megjegyezném, hogy sajnos ez nem először jelenik meg a gépeim valamelyikén, függetlenül attól hogy egy "szűz" gépre lett telepítve az oprendszerrel egyidőben a TB vagy sem ...)
Olyan levelező szerveren keresztül kaptál e-mail-t, ahol rosszul van beállítva az idő.
-
tjsz
senior tag
".... Ha törölsz egy e-mail-t, akkor a nagy file-ban törölt jelölést kap az adott e-mail, de ténylegesen nem kerül törlésre a nagy file-ból...."
Ha ez így van ( és miért ne hinném el), akkor az évek alatt kapott rengeteg e-mail miatt, amik törölve lettel, óriási mennyiségű/nagyságú lett ez a bizonyos "nagy file" nála, mert azóta szinte soha nem lett a TB újratelepítve, max mentésből lett visszarakva ....
Ha jól értelmezem csak úgy lehet minden törölt adatat véglegesen eltüntetni, ha törölném majd újratelepíteném a TB-t?
NEM kell újratelepíteni. Csak tömöríteni a TB-ben egyesével a mappákat.
-
tjsz
senior tag
Szia!
Ezt nem tudtam, hogy a nagy file-ból nem törli. Hát ez jó hülye megoldás. Már csak az nem viláos a leírásból, hogy ezt a TB-ben vagy a windows-ban mint mappánál kéne beállítanom
Szerintem meg a legjobb megoldás. Ha lenne mondjuk 100.000 db leveled és egyesével tárolná 1-1 file-ban, akkor lassabb lenne pl. a keresés (lemezműveletek miatt). Így viszont JÓVAL gyorsabb.
TB-ben kell rámenned az egyes mappákra (pl. bejövő levelek), azon jobb click és tömörítés.
-
sz.j
nagyúr
Levelet kaptam 1970-ből?
-
sz.j
nagyúr
Szia!
A leveleket a TB nagy file-okban tárolja. Ha törölsz egy e-mail-t, akkor a nagy file-ban törölt jelölést kap az adott e-mail, de ténylegesen nem kerül törlésre a nagy file-ból.
Ezeket a nagy file-okat (amelyek valójában 1-1 mappa, ahova a leveleket mozgatod) tömöríteni kell időközönként: jobb click az adott mappán (nagy file-on), majd utána tömörítés (vagy angol verzióban compact).
Érdemes lenne beállítanod az automatikus tömörítést (beállításokban megtalálod).
".... Ha törölsz egy e-mail-t, akkor a nagy file-ban törölt jelölést kap az adott e-mail, de ténylegesen nem kerül törlésre a nagy file-ból...."
Ha ez így van ( és miért ne hinném el), akkor az évek alatt kapott rengeteg e-mail miatt, amik törölve lettel, óriási mennyiségű/nagyságú lett ez a bizonyos "nagy file" nála, mert azóta szinte soha nem lett a TB újratelepítve, max mentésből lett visszarakva ....
Ha jól értelmezem csak úgy lehet minden törölt adatat véglegesen eltüntetni, ha törölném majd újratelepíteném a TB-t?
-
Tutti-amigo
tag
Szia!
A leveleket a TB nagy file-okban tárolja. Ha törölsz egy e-mail-t, akkor a nagy file-ban törölt jelölést kap az adott e-mail, de ténylegesen nem kerül törlésre a nagy file-ból.
Ezeket a nagy file-okat (amelyek valójában 1-1 mappa, ahova a leveleket mozgatod) tömöríteni kell időközönként: jobb click az adott mappán (nagy file-on), majd utána tömörítés (vagy angol verzióban compact).
Érdemes lenne beállítanod az automatikus tömörítést (beállításokban megtalálod).
Szia!
Ezt nem tudtam, hogy a nagy file-ból nem törli. Hát ez jó hülye megoldás. Már csak az nem viláos a leírásból, hogy ezt a TB-ben vagy a windows-ban mint mappánál kéne beállítanom
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem. A céges gmail-t TB kliensen keresztül használom IMAP protokoll-on keresztűl. A gmail-en az anyagok 94Gb tárhelyet foglalnak. A TB-ben viszont a mappájának össztárhely foglalása majdnem 400Gb. Na most ezt ne értem miért van. Ha a hdd-ről felszabadítok néhány Gb tárhelyet akkor 1-2 nap és felzabálja a TB. Mi van rosszul beállítva vagy miért foglalhat ilyen sokat az adott email cím? A többi gmail-es privát címek nagyjából akkora helyet foglalnak a hdd-n mint a gmail-en. Nem tudom miért lehet ez. Valakinek valami ötlet?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Szia!
-
Tutti-amigo
tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem. A céges gmail-t TB kliensen keresztül használom IMAP protokoll-on keresztűl. A gmail-en az anyagok 94Gb tárhelyet foglalnak. A TB-ben viszont a mappájának össztárhely foglalása majdnem 400Gb. Na most ezt ne értem miért van. Ha a hdd-ről felszabadítok néhány Gb tárhelyet akkor 1-2 nap és felzabálja a TB. Mi van rosszul beállítva vagy miért foglalhat ilyen sokat az adott email cím? A többi gmail-es privát címek nagyjából akkora helyet foglalnak a hdd-n mint a gmail-en. Nem tudom miért lehet ez. Valakinek valami ötlet?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
TomBond
aktív tag
A postafiók beállításoknál a levélküldő kiszolgálóhoz annyiszor kell hozzáadni az smtp.freemail.hu szervert ahány email cím van, felhasználónévhez a teljes emailcímet kell beírni, utána az postafiók beállításoknál email címenként betudod állítani, hogy melyik levélküldő kiszolgálón keresztül történjen a levélküldés, ha a megfelelő stmp szervert választottad ki akkor működni fog a levélküldés és a címzettnél az az email cím fog megjelenni küldőként amelyikről ténylegesen elküldted.
Ha nem jó küldő szervert választasz ki akkor a címzettnél más (a kiválasztott smtp szerverhez beírt felhasználó név) email cím fog küldőként megjelenni.
Amennyiben leírod, hogy mely lépésnél akadsz el (csatolhatsz képernyőtartalmat is) megtudjuk írni, hogy mit a jó beállítás.Köszönöm a segítséget! Így már sikerült!
-
kabelmania27
félisten
A postafiók beállításoknál a levélküldő kiszolgálóhoz annyiszor kell hozzáadni az smtp.freemail.hu szervert ahány email cím van, felhasználónévhez a teljes emailcímet kell beírni, utána az postafiók beállításoknál email címenként betudod állítani, hogy melyik levélküldő kiszolgálón keresztül történjen a levélküldés, ha a megfelelő stmp szervert választottad ki akkor működni fog a levélküldés és a címzettnél az az email cím fog megjelenni küldőként amelyikről ténylegesen elküldted.
Ha nem jó küldő szervert választasz ki akkor a címzettnél más (a kiválasztott smtp szerverhez beírt felhasználó név) email cím fog küldőként megjelenni.
Amennyiben leírod, hogy mely lépésnél akadsz el (csatolhatsz képernyőtartalmat is) megtudjuk írni, hogy mit a jó beállítás. -
TomBond
aktív tag
De tudok más SMTP-t is használni? Mert így sehogy sem tudom beállítani! Ha lehet akkor milyet?
-
tjsz
senior tag
-
kabelmania27
félisten
-
törölt tag
-
tjsz
senior tag
Már van a freemail-nek is SMTP-je.
Alapértelmezett bármelyik e-mail cím: beállítások - fiók beállítások - ott keresd kis az SMTP szerver beállításokat, majd ott megtalálod az alapértelmezett gombot.
-
törölt tag
Használ valaki több freemailes címet? Hogyan kell beállítani a külön smtp-t? Most az van, hogy minden freemailes címhez ugyanazt akarja használni, de ugye az nem lehetséges a mert a szerverre a bejelentkezéshez az e-mail cím és a jelszó kell.
Hogyan kell alapértelmezetté tenni bármelyik e-mail címet?
Mióta van a freemailnek saját smtp-je??? Az ip smtp-jét használja.
Íráskor kiválasztod a feladót. -
TomBond
aktív tag
Használ valaki több freemailes címet? Hogyan kell beállítani a külön smtp-t? Most az van, hogy minden freemailes címhez ugyanazt akarja használni, de ugye az nem lehetséges a mert a szerverre a bejelentkezéshez az e-mail cím és a jelszó kell.
Hogyan kell alapértelmezetté tenni bármelyik e-mail címet?
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
tjsz
senior tag
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Értem, köszönöm. És a mentés?
-
tjsz
senior tag
MozBackup korábbi verziókkal még jól működött, az újabbakkal már nem mindig.
Ahhoz, hogy TB-vel is tudj keresni, ahhoz mindenképpen a megfelelő profile mappában kell lennie annak az e-mail-eket tartalmazó file-nak (és a TB config-ban is szerepelnie kell).
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szeretnék mentéseket csinálni a levelzésről, de úgy hogy ez naponta vagy hetente történjen meg, és mindig külön fájl legyen, és ezekből is tudjak keresni a TB-vel ha kell. Lehet ilyet ebben? ez még aktuális? MozBackup használata
Köszönöm -
tjsz
senior tag
1. állítsd be a TB-ben az új gmail fiókod. Beállításnál az IMAP beállításokat válaszd.
2. a régi fiókból mozgasd át a leveleket: kijelölöd az összeset, jobb click, majd mozgatás - ott pedig ki kell választani a célmappát. Türelemesen várj, ha sok a levél.
-
MaCS_70
félisten
-
gepesz13
tag
-
MaCS_70
félisten
Igen, ezt olvastam, csakhogy (amint írtam) nálam pár hónapja már nem jelenik meg az ablak a biztonsági kivétel megerősítését lehetővé téve.
MaCS
-
Ablakos
addikt
A leveleknél (jobb egér) van egy convert to event/task -ba küldés lehetőség. Ez kizárólag csak a home calendart adja lehetőségnek.
Van arra mód, hogy google naptárba is tudjam a levelet betenni? (mint emlékeztető a levélbeni feladatra ) -
csferke
senior tag
Csinálj egy mentést a levelezést tartalmazó mappáidról, utána mehet a "sima" telepítés/frissítés.
Megcsináltam a mentést.
Telepítettem az újat.
Nem kutyult össze semmit sem
és így nem volt szükség a mentésre.köszi
-
tjsz
senior tag
Pontosan ezen keseregtem én is pár bejegyzéssel ezelőtt.
Az pontosan hogyan érhető el, hogy egyáltalán felajánlja a biztonsági kivétel elfogadását? Mert nálam az is lutri, van, hogy csak nem jönnek a levelek, de a figyelmeztető/elfogadó ablakot sem dobja fel.
A szolgáltatónak egyébként van köze űrbeli hálókhoz?
Köszönettel: MaCS
"ha gyanúsan nem jött semmiféle levél, akkor mindig rá kell menni az "Üzenetek letöltése" gombra, majd a megfelelő fiókot kiválasztva, a tanúsítvány letöltése & biztonsági kivétel megerősítése után már jönnek is az e-mail-ek szépen (egészen a köv. tanúsítvány cseréig)"
-
tjsz
senior tag
Szia!
Létrehozol egy új postafiókot (IMAP-el), utána pedig oda átmozgatod az előző fiókból a leveleid.
-
gepesz13
tag
Sziasztok!
Thunderbird 102.4.2 (64 bites) levelezőben meg tudnám valahogy oldani, hogy a Gmail fiókomban megváltoztassam az emailcímemet? Vagy ha így nem lehet akkor tudnátok segíteni, hogy hogyan tudnám?
Üdv, és Köszi. -
MaCS_70
félisten
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm által használt szolgáltatói levelező szerveren rendszeres időközönként cserélik a tanúsítványokat. Ezzel nincs is semmiféle probléma, de ha egy ilyen tanúsítvány csere után elindítja a Thunderbird-t, akkor egyszerűen nem tölti le a leveleket automatikusan. Tehát ha gyanúsan nem jött semmiféle levél, akkor mindig rá kell menni az "Üzenetek letöltése" gombra, majd a megfelelő fiókot kiválasztva, a tanúsítvány letöltése & biztonsági kivétel megerősítése után már jönnek is az e-mail-ek szépen (egészen a köv. tanúsítvány cseréig). Hogy lehet beállítani a Thunderbird-ben, hogy egy adott levelező szerveren lévő bármilyen új tanúsítvány automatikusan fogadjon el?
Pontosan ezen keseregtem én is pár bejegyzéssel ezelőtt.
Az pontosan hogyan érhető el, hogy egyáltalán felajánlja a biztonsági kivétel elfogadását? Mert nálam az is lutri, van, hogy csak nem jönnek a levelek, de a figyelmeztető/elfogadó ablakot sem dobja fel.
A szolgáltatónak egyébként van köze űrbeli hálókhoz?
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm által használt szolgáltatói levelező szerveren rendszeres időközönként cserélik a tanúsítványokat. Ezzel nincs is semmiféle probléma, de ha egy ilyen tanúsítvány csere után elindítja a Thunderbird-t, akkor egyszerűen nem tölti le a leveleket automatikusan. Tehát ha gyanúsan nem jött semmiféle levél, akkor mindig rá kell menni az "Üzenetek letöltése" gombra, majd a megfelelő fiókot kiválasztva, a tanúsítvány letöltése & biztonsági kivétel megerősítése után már jönnek is az e-mail-ek szépen (egészen a köv. tanúsítvány cseréig). Hogy lehet beállítani a Thunderbird-ben, hogy egy adott levelező szerveren lévő bármilyen új tanúsítvány automatikusan fogadjon el?
Úgy tűnik, hogy az említett levelező szerver mindig egz let's encrypt tanúsítvánnyal frissít. De vajon hol lehet beállítani a TB-ben, hogy ezeket a tanúsítványokat mindig elfogadja?
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
A felajánlott frissítés nálam így indul, OK elindítom a frissítést
és ezt a válasz kapom, Frissítés sikertelen
majd a felső sarokban megjelenik ez az értesítés
ez elvisz a https://www.thunderbird.net/hu/ oldalra.
Ha innen letöltöm a legújabb verziót akkor telepíthetem?
Nem kuszálja össze a régit?Eddig az első képen lévő frissítés gombra kattintva simán frissült.
Most mi változott meg?köszi
Csinálj egy mentést a levelezést tartalmazó mappáidról, utána mehet a "sima" telepítés/frissítés.
Elő szokott fordulni, hogy ekkora verzió ugrás esetén a TB-n belül frissítés nem megy le.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
A felajánlott frissítés nálam így indul, OK elindítom a frissítést
és ezt a válasz kapom, Frissítés sikertelen
majd a felső sarokban megjelenik ez az értesítés
ez elvisz a https://www.thunderbird.net/hu/ oldalra.
Ha innen letöltöm a legújabb verziót akkor telepíthetem?
Nem kuszálja össze a régit?Eddig az első képen lévő frissítés gombra kattintva simán frissült.
Most mi változott meg?köszi
-
Az-X
őstag
-
Az-X
őstag
Sziasztok, esetleg tudnátok segíteni? Szeretném csak a Thunderbird címlistát, - főleg a benne levő személyes címjegyzéket - átvinni egy másik gépen már meglévő Thunderbird-re.
Simán átvittem, átmásoltam a profil mappát, de mégsem látszik ez a címlista a másik gépen. Mit csinálok rosszul? Köszönöm!
nikizoli@gmail.comSzia!
Felső menü/Eszközök/Címjegyzék
Itt kiválasztod amit át szeretnél vinni, jobb gomb, exportálás...
Másik gépen szintén Felső menü/Eszközök/Címjegyzék és válaszd az importálás-t. -
Az-X
őstag
Sziasztok!
Ma reggel frissített a Thunderbird... ezzel egy időben eltűnt a "megnyitás beszélgetésben" funkció. A menüből sem, és billentyű kombinációval sem működik. Tapasztalt valaki hasonlót? -
Tifany
csendes tag
Sziasztok, esetleg tudnátok segíteni? Szeretném csak a Thunderbird címlistát, - főleg a benne levő személyes címjegyzéket - átvinni egy másik gépen már meglévő Thunderbird-re.
Simán átvittem, átmásoltam a profil mappát, de mégsem látszik ez a címlista a másik gépen. Mit csinálok rosszul? Köszönöm!
nikizoli@gmail.com -
Vektor77
tag
-
tjsz
senior tag
Elnézést az előző litániáért, addig próbálkoztam, hogy megoldottam,közben a könyvtárakkal való molyolgatás közben arra is rájöttem, vélhetően a következőkben már elég lesz csak 1-1 mappa átmásolása, hogy a helyben tárolt tartalmak is szinkronban legyenek.
Viszont eszembe jutott még valami, ha erre lenne megoldás:
Egy helyi mappa összes, vagy a levelek egy részének e-mail címéből tudok egyszerűen címlistát készíteni?
Vagy egyenként kell bemásolgatnom a címeket?
Elvileg a Thunderbird gyűjtögeti az e-mail címeket a levelekből.
-
bezz
tag
Köszönöm az eddigi válaszokat, így boldogultam, de ha már elkezdtem foglalkozni a dolgokkal tovább megyek, mert régota át akarom telepíteni a levelezésemet a laptopomra az asztali gépemről, amit már tervezek végleg leállítani.Próbálkoztam én már ezzel előzőleg is, a program saját export-import lehetőségével, meg is volt az összefoglalóban emlegetett "Profiles" könyvtárban lévőxyz stb könyvtár ZIP-ben, aztán ezzel próbálkoztam, de nem sikerült megetetnem a már laptopon egyébként napi levelezésre már használt programmal, amibe egyébként szinkronizálva jönnek a levelek, meg látom is, azokat a régebbieket, amik a szerveren vannak, meg az elküldötteket, csak a helyi mappákat nem ugye. Az összefoglalóban kinéztem ezt a "Profil mappa másolásos" módszert mint javasoltat, a laptopon le is töröltem és újra telepítettem a programot és az asztali gépről kimentettem a "Profile" mappát. Csakhogy, a laptopon újra telepített program gyakorlatilag ugyan úgy néz ki, mint előzőleg is, vissza rakott minden addigi beállítást egyebeket, tehát nem "szűz" telepítésként viselkedik, de ami nekem ennél is rosszabb, hogy a "profile" mappájában egy csomó dolog van, és nem tudom most akkor mi legyen az asztali gépről kimentett dolgokkal, hova másoljam, a többi ott lévőt töröljem, vagy mit csináljak. mellékelek képet, mi van az "új" telepítéső program "profile" mappájában.
Kérlek nézzétek el a bénázásom, meg azt is, ha kicsit konyha nyelven fogalmazok, mert semmilyen informatikus előképzettségem nincs, csak autodidakta módon próbálom a dolgaimat megoldani így 60 éves méhészként.
Elnézést az előző litániáért, addig próbálkoztam, hogy megoldottam,közben a könyvtárakkal való molyolgatás közben arra is rájöttem, vélhetően a következőkben már elég lesz csak 1-1 mappa átmásolása, hogy a helyben tárolt tartalmak is szinkronban legyenek.
Viszont eszembe jutott még valami, ha erre lenne megoldás:
Egy helyi mappa összes, vagy a levelek egy részének e-mail címéből tudok egyszerűen címlistát készíteni?
Vagy egyenként kell bemásolgatnom a címeket?
-
bezz
tag
Köszönöm az eddigi válaszokat, így boldogultam, de ha már elkezdtem foglalkozni a dolgokkal tovább megyek, mert régota át akarom telepíteni a levelezésemet a laptopomra az asztali gépemről, amit már tervezek végleg leállítani.Próbálkoztam én már ezzel előzőleg is, a program saját export-import lehetőségével, meg is volt az összefoglalóban emlegetett "Profiles" könyvtárban lévőxyz stb könyvtár ZIP-ben, aztán ezzel próbálkoztam, de nem sikerült megetetnem a már laptopon egyébként napi levelezésre már használt programmal, amibe egyébként szinkronizálva jönnek a levelek, meg látom is, azokat a régebbieket, amik a szerveren vannak, meg az elküldötteket, csak a helyi mappákat nem ugye. Az összefoglalóban kinéztem ezt a "Profil mappa másolásos" módszert mint javasoltat, a laptopon le is töröltem és újra telepítettem a programot és az asztali gépről kimentettem a "Profile" mappát. Csakhogy, a laptopon újra telepített program gyakorlatilag ugyan úgy néz ki, mint előzőleg is, vissza rakott minden addigi beállítást egyebeket, tehát nem "szűz" telepítésként viselkedik, de ami nekem ennél is rosszabb, hogy a "profile" mappájában egy csomó dolog van, és nem tudom most akkor mi legyen az asztali gépről kimentett dolgokkal, hova másoljam, a többi ott lévőt töröljem, vagy mit csináljak. mellékelek képet, mi van az "új" telepítéső program "profile" mappájában.
Kérlek nézzétek el a bénázásom, meg azt is, ha kicsit konyha nyelven fogalmazok, mert semmilyen informatikus előképzettségem nincs, csak autodidakta módon próbálom a dolgaimat megoldani így 60 éves méhészként.
-
atala
addikt
Köszönöm.
Így van. Közben egy másik vonalon is elindultam és ugyan ezt a választ kaptam és működik is. Már csak azt nem értem, hogyan kapcsolódott be ez az opció, mert én ugyan be nem kapcsoltam, és másik mappánál még nem is tapasztaltam, de lényeg, hogy rendbe jött a dolog. Amit linkeltél, ezt a konfigurációs átállítást meg nem tudom hol kell, de majd utána nézek.
Lehet megérdemelné ez a progi, hogy jobban beleássam magam a használatába, mert bár levelezésre nagyon régen használom, egy csomó szolgáltatását szerintem nem ismerem így nem is használom.Valamelyik frissítéssel jött. Engem is zavart ezért kértem itt segítséget.
Ahogy tjsz írta, mappánként is ki lehet kapcsolni, ha nem akarod az egész llevelezésre a kikapcsolást. -
tjsz
senior tag
-
bezz
tag
Köszönöm.
Így van. Közben egy másik vonalon is elindultam és ugyan ezt a választ kaptam és működik is. Már csak azt nem értem, hogyan kapcsolódott be ez az opció, mert én ugyan be nem kapcsoltam, és másik mappánál még nem is tapasztaltam, de lényeg, hogy rendbe jött a dolog. Amit linkeltél, ezt a konfigurációs átállítást meg nem tudom hol kell, de majd utána nézek.
Lehet megérdemelné ez a progi, hogy jobban beleássam magam a használatába, mert bár levelezésre nagyon régen használom, egy csomó szolgáltatását szerintem nem ismerem így nem is használom. -
atala
addikt
-
bezz
tag
Nem tudom nézi-e még valaki ezt a topikot, de hátha:
Az a gondom, hogy mappába rendeztem egy csomó összetartozó levelet, aztán most amikor az egyiket megnyitottam, több levél is megnyílt egyszerre és ezeket az eredetileg megnyitott alá rendezte a program, mintha az is egy mappa lenne, és ezután már ha megnyitom a "fő levelet" mindig megnyitja a többit is vele. Nem tudom mi ez, és hogyan lehetne visszarendezni eredeti állapotba, hogy egyszerre csak egy levél nyíljon meg és ne legyeneke így összerendezve.
Az az érdekes, hogy ha egy másikat megnyitok, akkor ott lehet csak kettőt, vagy esetleg hármat rendez össze, aztán megint ötöt, stb.
mellékelek róla egy fotót, hogy ha esetleg így nem érthető ahogy leírtam. -
bezz
tag
Nem tudom nézi-e még valaki ezt a topikot, de hátha:
Az a gondom, hogy mappába rendeztem egy csomó összetartozó levelet, aztán most amikor az egyiket megnyitottam, több levél is megnyílt egyszerre és ezeket az eredetileg megnyitott alá rendezte a program, mintha az is egy mappa lenne, és ezután már ha megnyitom a "fő levelet" mindig megnyitja a többit is vele. Nem tudom mi ez, és hogyan lehetne visszarendezni eredeti állapotba, hogy egyszerre csak egy levél nyíljon meg és ne legyeneke így összerendezve.
Az az érdekes, hogy ha egy másikat megnyitok, akkor ott lehet csak kettőt, vagy esetleg hármat rendez össze, aztán megint ötöt, stb.
mellékelek róla egy fotót, hogy ha esetleg így nem érthető ahogy leírtam. -
Winner_hun
félisten
Jött ma frissítés, előbújt a fiók.
-
tjsz
senior tag
Biztos szép meg jó ez az új 102-es verzió, de az egyik Gmail-es fiókom az úgy eltűnt a listából. Az eszközök / postafiók beállításainál ott van, de a fő képernyőn, bal oldalt a menüből hiányzik. Hogy lehet előhozni?
Egyszerűbb, ha leszeded és újrabeállítod. Ha IMAP-s, akkor nincs gond, POP3 esetében figyelj a mappa mentésekre.
-
Winner_hun
félisten
Biztos szép meg jó ez az új 102-es verzió, de az egyik Gmail-es fiókom az úgy eltűnt a listából. Az eszközök / postafiók beállításainál ott van, de a fő képernyőn, bal oldalt a menüből hiányzik. Hogy lehet előhozni?
-
tonyrulez
őstag
Outlook-ból exportált PST fájlt hogy lehet importálni Thunderbird-be? Amit nem tölt fel semmi fiókra, egyszerű backup-ként lássam csak lokálisan.
Neten kerestem de csak shady(-nek tűnő) programokat ajánlanak átkonvertálásra, nem tudom mi a megbízható.
Outlook nincs a gépen -
Pityu.
nagyúr
Na megoldódott a gond bár ez így gáz de ez van.A legújabb verzió nem jelentkezett be,hogy elérjem a leveleimet ezért egy jóval régebbit raktam fel ami rögtön bejelentkezett az adataimmal aztán fel kellett frissítgetnem egyenként a jelenlegi verzióra.
-
Pityu.
nagyúr
Valahogy nincs szerencsém gép újra rakás után mi lehet a thunderbirdel megadom neki az adatokat és már vagy tízperce jelszó ellenőrzést ír de állandóan ahányszor próbálom.
-
MaCS_70
félisten
Így látatlanban nehéz eltalálni, mi lehet a gond.
Én ellenőrizném egyrészt a postafiók beállításait (bejövő/kimenő szerver), illetve a cpanel-ben, hogy ott minden rendben van-e. Nézd meg, a szolgáltató milyen beállításokat ajánl, neked azok vannak-e.
Nem mondanám feltétlenül jó működésnek, hogy állandóan kivételeket kell hozzáadni, legalábbis én már rég találkoztam ilyennel.Jó működésnek én sem mondanám, de ez van. A beállítási segédletükben is benne van, hogy ha a levelező tanúsítványra panaszkodik, akkor el kell fogadtatni vele.
És ez a 68-as verzióig működött is, szépen ment a levelezés, és pár havonta le kellett okéznom a felugró ablakot a biztonsági kivétel hozzáadásáról (mondván: "A tanúsítvány egy másik webhelyhez tartozik."). A beállításokban semmi extra nem volt, STARTTLS a 143-as porton.
A kérdés tehát az, hogy ha más nem hajlandó a Thunderbird erre magától figyelmeztetni, akkor hogyan tudom én megnézni a tanúsítványkezelőjében, hogy milyen tanúsítvány tartozik az adott accounthoz, amit le szeretnék nyomni a torkán.
-
Siriusb
veterán
Köszönöm!
Az odáig rendben van, hogy tudok kivételt hozzáadni a tanúsítványlistához, de nem igazán ez a gondom.
Az a bajom, hogy eddig a Thunderbird figyelmeztetett, és azonnal feldobta az új, elfogadandó tanúsítványt. Most már nem figyelmeztet, úgyhogy onnan jövök rá, hogy baj ban, hogy nem jönnek levelek -- ami az általam használt >10 account esetén nem mindig szúr szemet.
És az sem sokat segít, hogy nem tudom, hogy honnan szedjem elő az éppen elfogadásra váró tanúsítványt...
Így látatlanban nehéz eltalálni, mi lehet a gond.
Én ellenőrizném egyrészt a postafiók beállításait (bejövő/kimenő szerver), illetve a cpanel-ben, hogy ott minden rendben van-e. Nézd meg, a szolgáltató milyen beállításokat ajánl, neked azok vannak-e.
Nem mondanám feltétlenül jó működésnek, hogy állandóan kivételeket kell hozzáadni, legalábbis én már rég találkoztam ilyennel. -
MaCS_70
félisten
Köszönöm!
Az odáig rendben van, hogy tudok kivételt hozzáadni a tanúsítványlistához, de nem igazán ez a gondom.
Az a bajom, hogy eddig a Thunderbird figyelmeztetett, és azonnal feldobta az új, elfogadandó tanúsítványt. Most már nem figyelmeztet, úgyhogy onnan jövök rá, hogy baj ban, hogy nem jönnek levelek -- ami az általam használt >10 account esetén nem mindig szúr szemet.
És az sem sokat segít, hogy nem tudom, hogy honnan szedjem elő az éppen elfogadásra váró tanúsítványt...
-
atala
addikt
Az átállítás óta egyszer sem hozott létre témacsoportot, úgy hogy működik.
Köszi mégegyszer. -
tjsz
senior tag
-
Siriusb
veterán
-
Ablakos
addikt
Igen. Rakd fel a "Provider for Google Calendar" bővítményt, az segíteni fog.
Modjuk ezzel meg az a gond, hogy ha egy eseményhez beírsz 2 (vagy több) sort, akkor minden sor után lesz egy üres sor is.
Pl.
Esemény: Meló
- 1. sor: fúrás
- 2. sor: faragásHa ezt a google szerveren megnézed, ott így jelenik meg:
- 2. sor: üres
- 3. sor: faragásMivel tud többet egy provider, mint natívan a google naptár? (Természetesen a TB fülön megjelenítve.)
-
tjsz
senior tag
Egyáltalán nem szükséges, de ezzel a bővítménnyel nekem egyáltalán nem jött elő a naptár engedélyezési hiba.
-
Siriusb
veterán
Modjuk ezzel meg az a gond, hogy ha egy eseményhez beírsz 2 (vagy több) sort, akkor minden sor után lesz egy üres sor is.
Pl.
- 3. sor: faragásAzt hittem, már nem szükséges. Régebben még a Lightning-ot is felraktam mellé (ha jól emlékszem a nevére).
Lehet meg kellene már szabadulnom a google szolgáltatásoktól és keresni egy jó alternatívát. -
tjsz
senior tag
Pl.
- 3. sor: faragás -
Siriusb
veterán
A problémám a következő:
A levelezésszolgáltatóm tanúsítványait rendszeresen engedélyeztetnem kell biztonsági kivételként. Ezzel eddig nem is volt gond, amikor lejárt a kivétel, a Thunderbird szólt, ablak felugrott, én meg nyomtam egy elfogadást neki.
Amióta viszont (akaratom ellenére) 68-asról frissítette magát, nem dob fel figyelmeztetést, hanem egyszerűen csak nem működik az adott account. Egyelőre azt tudtam csak kitalálni, hogy ennek kikapcsolom a biztonságot, de ez nyilván nem megoldás.
Hogyan tudok biztonsági kivételt engedélyezni a neki nem tetsző tanúsítványokra?
A Beállításokban keress rá a tanúsítvány szóra, a Tanúsítványok kezelése gombra kattintva a kiszolgálóknál tudsz kivételt hozzáadni.
-
Siriusb
veterán
Sziasztok!
Olyannal találkoztatok ebben a jól sikerült 102-es verzióban, hogy a google naptárt újra és újra engedélyezni kell?
-
MaCS_70
félisten
A problémám a következő:
A levelezésszolgáltatóm tanúsítványait rendszeresen engedélyeztetnem kell biztonsági kivételként. Ezzel eddig nem is volt gond, amikor lejárt a kivétel, a Thunderbird szólt, ablak felugrott, én meg nyomtam egy elfogadást neki.
Amióta viszont (akaratom ellenére) 68-asról frissítette magát, nem dob fel figyelmeztetést, hanem egyszerűen csak nem működik az adott account. Egyelőre azt tudtam csak kitalálni, hogy ennek kikapcsolom a biztonságot, de ez nyilván nem megoldás.
Hogyan tudok biztonsági kivételt engedélyezni a neki nem tetsző tanúsítványokra?
-
sz.j
nagyúr
-
atala
addikt
-
sz.j
nagyúr
"új mappára
mailnews.default_view_flags
konfigurációszerkesztőben ezt állítsd 0-ra"Bocsi a tudatlanságomért, de ezt hol lehet megcsinálni?
-
atala
addikt
Köszi!
Tesztelem.Vagy legalább a beállításokban tettek volna egy kapcsolót erre az opcióra.
-
Zola007
veterán
Így csináltam, de amikor új mappát létrehozok, akkor megint van Témacsoportosítás.
Emlékszem régebben én ezt már eljátszottam, és akkor működött. Most azóta van gond, amióta egyszer csináltam egy mentést (MozBackup-al), átraktam a laptopra, majd egy hét múlva onnan vissza.
Valami összeakadhatott.
Az újra telepítés nem jöhet szóba, mert akkor minden elveszik.új mappára
mailnews.default_view_flags
konfigurációszerkesztőben ezt állítsd 0-raez után már elvileg az újonnan létrehozott mappák témacsoport nelküliek
letörném a kezét aki ezt tette defaultra, nem a normál nézetet -
Zola007
veterán
Feladó szerinti betűrendbe rendezés nem működik 102.3.1 (32 bit)
Valaki találkozott már ezzel?
-
atala
addikt
Így csináltam, de amikor új mappát létrehozok, akkor megint van Témacsoportosítás.
Emlékszem régebben én ezt már eljátszottam, és akkor működött. Most azóta van gond, amióta egyszer csináltam egy mentést (MozBackup-al), átraktam a laptopra, majd egy hét múlva onnan vissza.
Valami összeakadhatott.
Az újra telepítés nem jöhet szóba, mert akkor minden elveszik. -
tjsz
senior tag
Azt kellene kipróbálni, hogy a "témacsoport"-t kikapcsolod az általam írt módon egy mappán/mappában, majd utána ennek az oszlop beállításait alkalmazod egy gyökér szintű mappára és annak almappáira. Nekem így viszonylag kevés esetben jön elő ez a funkció.
-
atala
addikt
-
atala
addikt
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Igaz ezt is mappánként kell elvégezni, de gyors:
Nézet --> Rendezés --> Témacsoportok nélkül -
atala
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
9000 - 8901
9637 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Mozilla Thunderbird
- (kiemelt téma)
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Energiaital topic
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- LEGO klub
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 14 Latitude 5G 7450 Touch Ultra7 165H 16mag 32GB 512GB SSD Intel Arc iGPU Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest