-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Egyébként ubuntu + xbmc kerül majd rá. Net, filmek és fájlszerver lesz a feladata, arra szerintem kiválóan megfelel, a licenc árát is megspórolom.
Gép elindult, ment, bios szerint hőmérsékletek (terheletlenül) kiválóak a gyári 40mm-es venti helyett bordák felett lévő 80mm-es, 5V-ról hajtott Yate Loon-nal (33 CPU, 30 chipset).
Táp ventije viszont hangos -- legalábbis hangosabb annál, mint ahogy szerettem volna, egy átlagtáphoz képest annyira nem vészes, pl. húgom gépében FSP PNF sokkal hangosabb, de persze nem ér nyomába a nagygépem Seasonicjának. Amint 2.5" winyót is tettem mellé, már volt viszonyítási alap, régi scorpio idle-jét is azért lehet hallani mellette, seek meg bőven átüt rajta, tehát így nézve okés. Bár jobb lenne, ha halkabb lenne, pontosabban nem is halkabbnak kéne lennie, mert nem csapágyzaj meg hasonlók, hanem szélzaj, tehát feleslegesen magas a fordulatszáma, mivel hideg levegőt fúj ki.
Most készítem össze xp-t usb-re (odd még egyelőre nem került bele), meglátjuk, mi lesz belőle, sorra dob errorokat...
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged