- Home server / házi szerver építése
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Apple MacBook
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geby69
csendes tag
Sziasztok!
Kis technikai segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől.
A héten vettem egy Asrock A330ION lapot. Persze a gyári venti egyből kuka, helyette fölé raktam egy ilyet. Fix 700rpm-en a venti tényleg halk, de az általa keltett szélzaj kicsit zavar, meg a BIOS-os fordulatszámszabályozás esetén jelentkező ciripelő hang is.Többen írtátok, hogy 5V-ról hajtva, meg hogy ellenállás bekötésével lassabbá, ergo halkabbá tehető a venti. Erről tudnátok adni valami kis leírást?
Előre is köszi!
-
Geby69
csendes tag
válasz
user137 #1680 üzenetére
Igen, én is valami ilyesmi beszerelési megoldásra gondoltam.
Mondjuk, lehet maradok én is a 2*HDD-1*ODD kiépítésnél, és a többi lemez külső USB-s mobil rackben...OFF:
Ami a tárhelyet illeti, rengeteg zeném, filmem (DVD, HD) van a gépen, mert nem szeretem a lemezeket keresgélni, ráadásul a meghajtóban pörgő lemez hangos, és az elérési ideje is lassú...
És akkor még a családi fényképalbumokról nem is beszéltünk -
Geby69
csendes tag
A beszerelés megoldható kis "házibarkáccsal", illetve van olyan 3,5" szerelő keret, amiben elfér 2 kis vinyó. A kisebb fogyasztás reményében gondoltam 2,5" HDD-kre, konkrét fogyasztási értékekkel nem vagyok tisztában...
Vidkari nem kell, IGP megteszi még sokáig. HD-re elég, Diablo II-nek bőven sok, a Diablo 3 megjelenéséig meg még bőven változhat a konfig, feltéve ha megélem, hogy kiadják...
A Spire házat néztem már, csak nem tudom a táp alatt mennyire férne el egy rendes procihűtő (nem túl alacsony a hely?) Sugo SG05-ről már láttam képet, amiben egy Scythe Big Shuriken éppen elfért a táp alatt, de az magasabbnak tűnik.
Mindenesetre alapjáraton elég lehet a 150W, ez jó hír. -
Geby69
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezem én is az áttérést a "helytakarékos" megoldásra. Mindenes gépnek ki is néztem ezt a lapot, megtámogatva egy Core i3 procival, 4GB memória, plusz menne bele egy DVD-RW és legalább 3-4 db 500GB 2,5" HDD, hogy a hosszú évek során összegyűlt adattömeget is magammal vihessem - jelenleg IDE vinyókon élek.
(Tuning nálam nem téma, platform csak Intel...)
Itt szeretnék egy kis segítséget kérni. Az általam kinézett ház csak 150W-os táppal van szerelve. Ez alapból felejtős? Vagy érdemes lenne cserélni nagyobbra? Esetleg Sugo SG05 300W-os táppal, csak az meg ugye 2,5X ennyi.
Nehéz ügy...Minden segítő jellegű hozzászólást szívesen veszek, esetleg jöhetnek más ötletek is.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Windows 11
- Borderlands 4
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- E-roller topik
- Suzuki topik
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MSI Z590-A PRO - Socket 1200 - Intel Z590 Chipset - alaplap!
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 Alaplap
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- Kingston HyperX FURY 64GB (4x16GB) DDR4 3466MHz HX434C16FB3AK4/64
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest