Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz Osibaa #2574 üzenetére

Kösz, de ez más kategória, ez kisebb méretű (kb netbookos) normál billentyűzet vezeték nélkül és taccspaddel, míg amit én keresek, az ennél jóval kisebb, qwerty-s és touchpades/pöcökegeres/trackballos (pda-s méretű) távirányító.

Srácok, fontos dologra akadtam tegnap. Aki notiwinyót vagy "zöld" 5400 RPM-es winyót használ gépében, az vessen egy pillantást kedvenc SMART monitorozó programjára (ha benne van) nézze meg a "193 Load Cycle Count" értékét. Sajnos nem sok windowsos program mutatja. A lényeg: a noti/zöld winyók egyik "fícsörje", hogy gyakrabban parkoltatják a fejet. Néhánynál túl gyakran. Viszont csak 100-300 000 parkoltatásra vannak tervezve.
    Nálam van egy régebbi AACS, ami ugyan már futott 620+ napot, így minden értéke jó magas, de linux alatt idle-ben úgy vettem észre, hogy óránként akár 50-nel nőtt a Load Cycle Count -- ami a mostani, ~1.8év 24/7 futással elért 164 000-es értéket csupán 4 hónap 24/7 használat alatt felvihetné az ennél a modellnél megadott 300 000-es határ fölé... Volt, aki másfélmilliónál (!!) tartott, mire észrevette, hogy valószínűleg emiatt viselkedik furán a lemeze.

Új hozzászólás Aktív témák