-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
adalbert1 #2762 üzenetére
Bocs, de nekem még mindig nem tiszta... azt szeretném megtudni, hogy a WLAN kapcsolatot mire lehet felhasználni és melyik gépnek kell mindenképp a LAN. A barátnőd laptopja oké, az el van WLAN-on. Az XBOX most nincs hálón, de Live játékhoz kelleni fog a vezetékes kapcsolat, hogy ne laggoljon. Illetve ha jól gondolom, akkor az asztali gépen játszod le a HD filmeket (feltételezem az a sok terra cucc), amihez szintén kell a vezetékes kapcsolat a NAS és PC között. Itt 1080p-s anyagról beszélünk?
Azért kérdezem, mert nálam úgy van a felállás, hogy a router és NAS van az emeleten a netre kötve, a laptopom és HTPC-m pedig a földszinten WLAN-on kapja az anyagot. De én csak 720p-s filmeket nézek (TV natív felbontása), így az még átfér a 2-2,1 MB/s WLAN kapcsolaton (nekem is 54GL van). 1080p-hez ez már kevés, ha pedig az XBOX-ra streameled, ahhoz méginkább.
De ez működhet akár fordítva is. Ha a GSEJT-et csak letöltésre használod, akkor az is lehet WLAN-on és a lakás bármely pontjára leteheted, csak a letöltött anyagokat kell naponta áttolni a desktopra (ez mehet automatikusan is). Így a desktop és XBOX maradhat a szobában a routerre drótozva. Ezzel azt érnéd el, hogy éjjel csendben lenne az összes gép (csak a GSEJT pusmogna valahol eldugva). Nappal a lejátszáshoz az asztali gépnek (ha jól értettem ezen játszol le) úgyis mennie kell, így az adatok akár azon is lehetnek. Esetleg rosszul értettem?
-
.mf
veterán
válasz
adalbert1 #2762 üzenetére
Nem akarlak megijeszteni / elkeseríteni, de nem 8W egy Green winyó maximális fogyasztása. Nézz tesztet pl. Storagereview-n, 1. gen 1TB-os WD GP spin-upnál egymaga 28W-ot vett fel 12V-os ágról, és emellett asszem 5V-ról is evett valamennyit...
De lehet, hogyha nincs ennyi kakaó, avval is beérik -- sokáig egy 12V 1.5A-es sima-egyszerű-háztartási táppal ellátott külső házban használtam előbb egy WD2500AAKS-t (7200RPM), majd egy WD5000AACS-t (5400RPM), mindkettőt bő másfél-másfél évig, és elindultak arról is. Bár gyanítom, indulásnál pár milliszekundumig túl lehetett terhelve a táp...
Szóval sztem a 60W-os táp a laphoz és 2, max 3db 3.5"-es winyóhoz lesz elég.Igen, ha a switch a router után van, és a gépek mind a switchre vannak kötve, akkor a router csak kifelé, a hálózat felé "korlátoz", ott pedig még úgyis az adsl a szűk keresztmetszet
A laptopnál pedig a wifi a belső hálózaton belül. Olcsóbb gigabites switch 5-7k; kábelnek pedig jó normál cat5e is 100m-ig, gondolom a mostani is az, tehát azt nem kell lecserélni, amennyit pedig pluszba venni kell, filléres tétel, ezért még nem kell a házat eladni
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged