- Teljes hátraarc az Intelnél, házon belül maradhat a NEX üzletág
- Drágul a Raspberry Pi, de lesz egy új, olcsó verzió
- Horvát fricska Elon Musk önvezető Tesláira
- Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPeter87
őstag
Gondolkodom, hogy mit hogyan kellene, egyelőre úgy néz ki, hogy elvetem a Chopin projektet.
Jó lenne egy 2 terás vinyó, viszont nem szeretnék kísérletezni az elérhető 2,5"-esekkel, így valószínűleg egy 3,5" WD Purple vinyónak is bele kellene férnie a házikóba. Videókártyát nem tervezek venni, a proci is csak G4560-4600 (+később a gyári helyett egy halkabb hűtés) szintű lesz + ssd+hdd, viszont nem szeretném, hogy megsüljenek, így egy jobban szellőző házat szeretnék. Ami nehezíti a döntést, az a keret (max 20-25ezer, esetleg 30, ha nagyon ajánlott), a méret (minél kisebb) és a minőségbeli elvárásom.
Nézegetem pl a Jonsbo U1 Plus-t és az U2-t, ezek külsőre tetszenek, méretben is kb jó lenne valamelyik, szerintem a vinyót is bele tudnám valahogy tuszkolni mindkettőbe, de a hűtésük..
Metis is tetszik, de vágni nem akarok és persze ez is hasonlóan kb egy zárt doboz!
Ti milyen házat ajánlanátok?
Nem szempont, hogy Jonsbo forma álló torony legyen, de pl a Node 202 lapos forma kizárt.
Esetleg Metis Plusban, ha bekerül fentre a vinyó, elég a fenti szellőző nyílás és a hátsó venti (gyári helyett valami jobb minőségű), hogy ne süljenek meg? Ja és még egy szempont: halk is legyen.
Előre is köszönöm!
-
válasz
hegegabi80
üzenetére
... és aprón időről-időre állati olcsón lehet vadiúj Metis-hez jutni.
Hiába, korán kell kezdeni az ITX-re szoktatást.

-
-
Melorin
addikt
Ahová szokták, passzolom, gondoltam ezeket is fel lehet csavarozni valahogy a házakba.
Még nem tudom, hogy milyen házam lesz pontosan, de hajlok a Metis, CM 110 és hasonló házak felé. Ezekbe gondolom paneltápot sem egyszerű beszerelni, ezért gondolkodtam más fajtában is, de elbizonytalanodtam. -
Ispy
nagyúr
válasz
Melorin
üzenetére
Vagy veszel egy metist és félbevágod hosszában

#trollollo
Jut eszembe, volt mostanában egy hasznos kép linkelve.
-
HookR
addikt
válasz
Nerazim
üzenetére
Ezek között találsz olcsóbbat, cserébe el kell engedned a letisztult, minimál stílust, mert abban a Metis és az U2 is az olcsóbbak közé tartozik.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Én még most ismerkedem a mini-ITX fogalmával és olvastam az előző hozzászólásokat. Tervezek venni egy ASRock H110M-ITX lapot újonnan és hozzá egy G4400 -et innen apróról. Viszont nekem most a háló kártyám pci-e -os, de van egy vga-m is amit szeretnék átrakni majd az új házba (ebben is kérném majd a segítségeteket) így akkor ugrik a pci-e foglalat?Viszont kábelen nem szeretnem vinni a netet, mert amúgyis dugom, mint a lopott biciklit. Van erre valami megoldás, hogy azért élvezhető maradjon a sebesség, mivel szoktam a gépről filmeket is streamelni tv-re.
Ház:
Az első ami megtetszett és tetszik még mindig az a Metis, viszont nem akarom eladni se a vga-m (Sapphire RX 460)se a tápomat (FSP Hexa 400) emiatt. Valami hasonlóan letisztult, minimal házat keresek ami árban is a Metishez közel van. Tetszenek még a kockaházak is (pl: Jonsbo) ezek közül melyek az ajánlottak. Külföldi vásárlás is játszik nem sietek. -
törölt tag
válasz
Nerazim
üzenetére
LC-1500bmi 190mm-t ad meg max. vga hossz-ra, és a kártya 216mm-es.Egyértelműen nem fér bele.Szerk.: ITX méretű kátyák esetleg amelyek nem lépik túl a 170mm-t, némi hely a szellőzésnek is kell a VGA körül. Jellemzően olcsóbb egy picit nagyobb házat választani mint egy ilyen vga-t.
Szerk.2: van olyan mod. különítmény itt, aki nem foglalkozik ezekkel a korlátokkal, kivágja, kireszeli ha kell.
Keres a fórumban Metis szóra.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TJ22
tag
Sziasztok volna két kérdésem

1. A Metis(sima) házba lehet tenni ATX tápot vagy csak SFX méretű tápot csak?
2. Az 1db 3,5" HDD és az 1db 2,5" SSD páros beépítése megoldható-e?
Köszi
-
gyorol
tag
(#39517) hegegabi80 Köszönöm, segített

(#39518) HookR kisza25 írásában olvastam, köszönöm hogy szóltál

Kb így nézne ki (elsőre):
ház: Raijintek Metis Mini-ITX (Zöld)
alaplap: MSI B250M MORTAR
RAM: 8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14
CPU: Intel Skylake Core i5-6600K 3.5GHz LGA1151
Táp: ZALMAN ZM350-FX
Videókártya: MSI GTX 1050 Ti 4GT LP
SSD: ADATA SP900 (SATA-III)
HDD: WD5000AAKX-60U6AA0 (500 GB, 7200 RPM, SATA-III)Várom a véleményeket!

-
hegegabi80
addikt
válasz
gyorol
üzenetére
Nézz szét, olvas utána, válaszd ki a dolgokat, aztán jöhetsz és segítenek itt.
Ezt a cikket is nézd meg!(#39513) Kvelstadt Na ezzel én is így vagyok. Megtetszik valami, aztán hiába nézek én mást, vagy tudom, hogy nem a legjobb stb., akkor is azt veszem.
Jah és egyszer rákap az ember a gépösszerakásra, onnan nincs menekvés. Mit hova lehetne még beszerelni, ventit kicserélni, kellene még plusz venti, ez a cpu hűtő még sem tetszik kicserélem blablabla..... és így tovább a mókuskerékben.(#39512) alcsa Megkövezni, de azonnal.

Egyébként én is majdnem metis tulaj lettem, de valahogy most nem akart rávinni a lélek. Viszont nem is zárom ki, hogy nem lesz nekem is egy. -
alcsa
senior tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Metis amúgy is olyan sok embernek van, uncsi már. Miii? Istenkáromló!

-
gyorol
tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Én is szó nélkül mondtam neki, habár már sokkal tartozott nekem úgyhogy meg is érdemeltem
Tehát akkor inkább egy Metis Plus-t válasszak? Úgyis gondolom az első lépés, hogy a házat kiválasszam, arra épül a többi hardver.
Habár a videókártya belefér majd, mert 182mm-es a kártya.
-
hegegabi80
addikt
válasz
gyorol
üzenetére
5K
! Annyiért én is átvettem volna, még 10K-ért is. 
Nem lesz azzal gond, nem egy kazán kártya, nem lesz az olyan vészes, meg hangos. Pláne ha olyan házat választasz, aminél a kártya mellet tutira van szellőző, vagy venti.
Nos a metis plus az pont ilyen, a metis az egy etalon. Tehát van a metis és a többi.A Core V1 elég nagy házikó itx-es mérethez képest, legalább is nekem tuti. Talán még az én matx-es házam is kisebb, bár a V1-nek nagyon jó a szellőzése! -
kisza25
félisten
válasz
üzenetére
ez az alaplapon (MSI H110I PRO) lévő tüskesor, amire a front panel USB 3.0 csatlakozóit lehet kötni
(#39476) gyorol: igen ok még az a gép, a vga GTX 1050ti lenne most helyette, ha annyit nem szánsz rá akkor egy rx 560
ja látom VGA van már, mennyi lenne a maradék alkatrészre?
Mindenki ezt a Raijintek Metis-t írja, mi ebben olyan amit a többi pl egyThermaltake Core V1?
mondjuk az, hogy fele akkora, ha nem rendes méretű tápot teszel bele akkor 25 cm VGA is belefér
jó az anyagminőség és bivajerős gépet építhetsz pár liter térfogattal
-
gyorol
tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Bocsánat

A VGA-t kemény 5k ért veszem át egy kedves barátomtól, akinek ezt kellett volna, majd rájött hogy mégse

Nem gond igazából ha megy folyamatosan, odahaza alapzaj (TV,rádió) mindig van, a NAS-om sem halk, úgyhogy elleszek vele szerintem.Házban viszont nekem olyan kellene amibe belefér a kártya a maga 18,2 cm-ével. Mindenki ezt a Raijintek Metis-t írja, mi ebben olyan amit a többi pl egyThermaltake Core V1?
-
TJ22
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni
ház: Raijintek Metis
alaplap: Asrock H110M-ITX
CPU: I3 vagy I5
SSD: még passz
HDD: lehet hogy külső leszEhhez szeretnék táp és VGA ajánlást (GTX 1050 vagy RX 550)kérni
Köszi
-
válasz
Grave_444
üzenetére
ha pár ezressel drágább Asus H110I-PLUS lapot vettem volna
Vagy kisebb toronyhűtőt, bár szerintem így is bírni fogja.Egyébként én a Metis Plus-nál a merevlemez hőmérsékletére lennék kíváncsi pár óra játék után.
Nem reked meg elöl/fenn a meleg levegő? El tudja szívni a hátsó venti?Igazából azért érdekel, mert ha egyszer betelnek a merevlemezek, és bővítenem kell háttértárat, akkor lehet nekem is váltanom kell majd Plus-ra. A mostani felső ventim sajna kinyírja a felső, gyári HDD-tartót, míg a Plus-nál mehetne abba is merevlemez.
-
MPeter87
őstag
Sziasztok!
Néhány napja nézelődöm ITX témában és beleszerettem az In Win Chopin házikóba.
Első körben Metis és ID-Cooling T60 voltak a kiszemeltek, de utóbbi csak fehérben érhető el (piros-feketét preferálnám), a Metis-től pedig végül még kisebbet szeretnék.A kérdésem az lenne, hogy a Chopin-ben lévő 150 wattos táp elegendő lehet az alábbi cuccokhoz?
Proci: G4600 vagy G4560
Ram: 8GB DDR4
SSD: 256 GB Adata SX930
HDD: 2,5" 2TB Seagate Mobile vagy Firecuda; vagy 1TB WD Black és később még1 ugyanilyen, de akkor az SSD helyett egy M.2 SSD lenne
Alaplap: Kérdéses, de lehet MSI B250i Gaming Pro AC, ha kapható leszFogalmam sincs, hogy összességében ezek mennyit fogyaszthatnak. Gyanítom, hogy netezés, filmezés közben sosem fog 100 watt fölé menni, de nem tudom mennyire bírja ez a kis táp. Metis-nél ilyen kérdésem nem lenne, mert vennék bele egy 400 watt körüli EVGA tápot és azzal vígan el lenne látva a config.
A következő kérdésem az lenne, hogy tudnátok-e esetleg olyan CPU hűtőt ajánlani, ami beférhet ebbe a házikóba és a minden Chopin képen látható Noctua NH-L9i hűtőnél jóval olcsóbb?

Köszi előre is!

-
Üdv! Metis téma...

Vágta már ki valaki a hátsó venti rácsozatát?
Mintha szélzajt hallanék onnan, de szvsz nem a Pure Wings ventik hibája, azok elvannak 800-900rpm-en, inkább a rács miatt lehet. Vélemény? -
HookR
addikt
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Ezeket lesd meg:
- Antec ISK600
- Cougar QBX
- Cougar QBX KAZE
- Fractal Design Core 500
- Fractal Design Node 304
- Raijintek Metis Plus
- Sharkoon QB ONE
- Thermaltake Core V1
- Thermaltake Suppressor F1Mivel előnyben részesíted a letisztult, egyszerű megjelenést, ezeket is érdemes fontolóra venni:
- Jonsbo (Cooltek) U1 Plus
- Jonsbo (Cooltek) U2Ha megvan a ház és az alaplap, akkor lesz mihez hűtőt választani. Személy szerint az U1 Plus-szal szimpatizálok. Lehet nem szellőzik olyan jól, mint egyik-másik ház, de kicsi, letisztult, minőségi benyomást keltő, szép kuckó. Amúgy sem kazán dVGA-t szánsz bele és a CPU-ra is kerülhet relatíve combosabb toronyhűtő (pl. Alpenföhn Atlas).
(#39272) Kvelstadt: "Vagy itt van ő. 184mm. azt sem tudom hogy ilyen játszik-e itx házban de próbáltam minden méretben összeszedni egyet."
Low profile kártyát csak akkor van értelme választani, ha nem fér be teljes magasságú, amin nagyobb/csendesebb hűtés van.(#39294) cain69: Praktikus dizájn, mert ha nem lenne elég 1db CR2032-es elem, akkor rögtön van az alaplapon egy tartalék foglalat is.
Fektetve.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Nem SFX táp esetében 170 mm lehet a VGA max.
Nekem a tápos topikban EVGA B3 450W tápot ajánlottak, ez is full moduláris, ATX táp, kapcsolható passzív moddal, jó belsővel, igaz csak bronz +-os. Vagy ha nem kell moduláris és az ár a fontos, akkor FSP hexa 400+, az fele annyiból megvan. Vagy irány a tápos topik.

Mondjuk először a házat kéne megtalálnod, pl. Thermaltake Core V1 is az ajánlott házak között van, ez szellősebb, mint a metis.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Mondok én neked házat: Rijintek Metis Plus
Csak akkor nem fér be ATX táp (max. 170mm VGA), hanem venned kell egy SFX tápot. Pl. corsair SF450, minőségi félpasszív, moduláris. Igaz ez már egy drágább darab.
-
válasz
Grave_444
üzenetére
Tehát vettél egy Metis Plus-t, aminek van a tetején szellőző/ventirács, hogy a VGA-nak is jusson levegő, aztán megfordítottad az alaplapi tálcát, hogy ezt azért már mégse.
Értem. Hát sikerült, ez aztán biztos nem tucat Metis Plus...
(#39219) alcsa
Én csak azt írtam, hogy szvsz nem lesz jobb, nem azt, hogy nem volt egyedi...
... egyébként tényleg nem.(#39222) maláj
Köszi, megnyugodtam!

(#39224) shteer
Ne beszélj itt rébuszokban, légy szíves. Miva'?
-
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
Fejben már kezd összeállni a gépem:
CPU: Ryzen 5 1600
Alaplap: ASRock AB350 Gaming-ITX/ac
VGA: RX550
RAM: 2x8GB DDR4 3200 (G.Skill Trident Z, Ryzen topikban ez vált be leginkább)Aztán lehet, hogy bedurvítok, ha több lesz a keret:
Ház: Fractal Design Define Nano S
Táp: Be Quiet 500W
VGA: RX560A procihűtőt még nem tudom, milyen legyen. Milyet ajánlanátok arra az esetre, ha maradna a Metis, valamint arra, ha átköltöznék egy Nano S-be? Valamint VGA-ból milyen márka az ajánlott? Legutóbbi VGA, amit vásároltam magamnak, az egy Inno3D GeForce 6800GT volt.

-
Grave_444
nagyúr
PCX-en szerencsére volt 1db fekete Metis Plus, el is vittem.
Máshol nem lehetett kapni itthon csak szürkét.
Jövő héten majd teszek fel pár képet róla, ha kész lesz. [link] -
Grave_444
nagyúr
Se a Metis Plushoz se a Corsair SF450 táphoz nem jár ATX átalakító ha jól tudom.
Hol tudnék beszerezni egyet a legolcsóbban?

-
Goose-T
veterán
válasz
Alcsi69
üzenetére
Én is ezen a témán pörgök már pár napja, várom az ASRock és a Gigabyte alaplapjait, de csak júliusban érkeznek. A Biostart kb. egész Európában nem lehet már kapni. Nekem van egy meglévő konfigom egy Raijintek Metisben (
), de elgondolkoztam, hogy lecserélem egy Fractal Design Define Nano S-re. Az még a te költségvetésedbe is beleférhetne, 21K körül kapható. -
hegegabi80
addikt
Igen, mert a metis jól néz ki, és egész jó áron hozzá lehet jutni.
Ellenben a többi vagy nem néz ki jól, vagy borsos az ára.
-
Seep
senior tag
-
HookR
addikt
Háznak például ezeket lesd meg:
- Antec ISK600
- Cougar QBX
- Cougar QBX KAZE
- Fractal Design Core 500
- Raijintek Metis Plus
- Sharkoon QB ONE
- Thermaltake Core V1
- Thermaltake Suppressor F1(#39016) sajby: Cooler Master Elite 120 és 130-nál is a táp a CPU-hűtő fölött van. Én nem vennék olyan házat.
-
Seep
senior tag
Eh, megkíméltem szegény Metist. Megvárom míg kijön a rog strix b250i és lecseréltem a lapom.
-
Goose-T
veterán
válasz
üzenetére
Én is ilyesmire készülök, van némi hardverre elkölthető keret a cégemben.
Viszont én még megvárnám a Gigabyte és az ASRock AM4 ITX ajánlatát, elvileg júliusban mindegyik megérkezik. Sajnos Raven Ridge nincs még, így egy Ryzen 5 1600-at néztem ki, szoftverfejlesztésre bőven jó lenne. Menne mellé még 16GB RAM, meg valami Radeon RX550, hogy adjon képet is.Szerintetek elvinné ezt a konfigot egy nem túl régi FSP 350W-os táp? A proci 65W-os, a VGA 50W. Raijintek Metisben jól szellőzne a gyári AMD hűtővel, vagy inkább valami toronyhűtő kellene rá? Van még egy 2TB-os vinyó is a gépemben, ami a videokártya felett helyezkedik el.
-
-
válasz
hegegabi80
üzenetére
Legyen így, aprón már olcsóér' mérik a Metis-t.

-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Szerintem meg beférne a táp is a vga-val. Mivel pont felette lenne néhány mm-el, és ugyebár a vga 19cm, de a kábelek a táp szélétől 2 cm-re vannak. Tehát elvileg lehetséges, a neten is láttam pár képet hasonló alkatrészekkel. Ha meg nem, akkor a tápot cserélném sfx-re.
A metisbe a cpu is kaphatna jobb hűtést. Áh nehéz döntés, nem tudom melyik legyen.
Dremel-t nem forgattam még, de sok más géppel barkácsoltam már. Szerintem menne a dolog.
-
válasz
hegegabi80
üzenetére
Hát, ha forgattál már Dremel-t 1-2x, akkor nem nagy kunszt a Metis, én nem paráznék. Ha nekem ment elsőre, akkor tutira neked is fog.
Viszont a Metisbe nem fér be egyszerre a PS/2-es táp, és a 2 ventis Strix, valamelyiket le kell majd cserélned.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Jah akkor már te is nézegetted őket. Igen azt írják hogy érdeklődj, meg előrendelés. Aztán lesz maikor lesz.
Éppen nem sürgős nekem, meg eddig nem is volt gondom velük, rendeltem már onnan pár dolgot.
Valóban alulra mehetne egy 18/20-as venti is. Erre nem is gondoltam. Bár csak két venti vezérlő hub van a lapomon, abból egyik a cpu. A másikra meg menne mondjuk a 3 db 120-as vezérelve. Vagy akkor fentre egy, alulra meg egy 20-as CM pl.
Igen valami hasonló HDD keretre gondoltam, jó ötlet.
Egyébként a metis csak azért lenne jobb, mert oda gondoltam az oldalára egy plexi lapot telibe. De ott meg sokat kellene moddolni a tetejével. A sharkoon alja meg majdnem adott, max venti rögzítő lyuk kell.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Igen lenne még pár ház, de sok nehezen beszerezhető már.
A sima Kolink Satelite volt, igaz Spire Powercube 712 néven futott, az uccsó pill. tuttam beszerezni emagról.
Nem volt egy atom ház, de nem is annyira vészes, én spec szerettem. Kicsit fura is volt, mikor eladtam.De inkább valami álló kellene, ezért jött be a képbe a metis, abba is koppra befér a lap. Meg mos találtam rá a Sharkonra, pont van egy eladó aprón is. És a tetejére nem kellene moddingolni vetit, alul meg úgy se látszana, ha nem teljesen tökéletes.
Jah és természetesen azért próbálom jobb áron apróról beszerezni, mert azért 10-15K-tól többet nem igazán akarok rászánni.
Sőt még a Cougar QBX lehetne, de az csak legvégső esetre tartom.
A Jonsbo házak között van pár, ami jó lenne pl ez is.
-
hegegabi80
addikt
Egy kis segítség kellene, mert nem tudok dönteni kis ház ügyben. Igaz az alaplapom mATX (vagy inkább DTX), de ehhez minél kisebb házat keresek.
Egyik versenyző a sokat emlegetett kis metis. Aminek ugyebár tetejére kell a szellőző + venti, más extra átalakítás nem kell
A másik viszont a Sharkon CA-I és a CA-M. Ebből inkább az utóbbi a több hely miatt, de akár még az I-ben is elférnék.
Ha a Sharkon mellett döntök, akkor az aljába menne 2 db 120-as venti vagy egy 140-es, és az SSD és a 2,5" HDD-nek külön csinálnék egy tartót vagy az előlap mögé közvetlen, vagy a vga mellé fekvő függőleges állásban, ahol van a hátsó kis 60-as venti. Ezért is inkább az M felé hajlok.
Első körben maradna normál ATX táp, aztán ha kell a több hely a levegőnek meg a felső ventinek, akkor jöhetne az SFX.Vélemény?
-
maláj
addikt
válasz
hegegabi80
üzenetére
-
alcsa
senior tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Kivagni a Metis tetejet? Esetleg csak lyukakat furkalni bele? Tan az aljaba is likat utni? Micsoda badarsag!
-
hegegabi80
addikt
Dremel multigéppel ki lehet szépen lyukasztgatni a metis tetejét? Vagy esetleg ki vágni? Valaki csinálta már itt magának?
Teljesen kivágni nem akarnám csak szellőzőket furkálni. Első körben lehet nem is menne bele venti, hátha elég lenne a vga-nak beszipkázni a friss levegőt. -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Na nekem 2 db 2,5" HDD-nek kellene elférnie a metis aljában. A cpu hűtőtől elférne, mert egy topfolw van most, de nem óriási. Meg dobozban pihen egy Brocen Eco, ha kell bevetésre.Viszont még egy SSD is lenne a táp mellett.
Mondjuk én azért alul még kifurkálnám a ház alját jobban szellőzzön a hdd.
Nem tudom milyen hőfokok lennének, ezért kicsit félek még belevágni a metis projektbe. Ráadásul még az összerakás is ...... -
Csokilama
tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Az SSD oda van ragasztva.
Tépőzár jobb megoldás, könnyebb cserélni és 2,5 HDD esetében a rezgéseket is jobban elnyeli. Nálam is igy vannak felfogatva a táp oldalára.Igen jó móka a Metis zsúfolás, csak több tervezést igényel. SketchUP-ban érdemes összerakni előtte, vagy konkrét buildet keresni amiben benne van a kinézett komponens.
Nálam az elmúlt évben jóformán csak a videokártya cserélődött a többit nem volt szívem szétbombázni. -
hegegabi80
addikt
Nos igen, úgy lett volna az igazi, ha felül a vga-val is tele van zsúfolva, ha már a cpu hűtő elfoglalja alul a teret.
A múltkor nem te linkeltél egy metis tetőt, amin van két lik noctua ventikkel és ráccsal?
A táp oldalán az ssd csak oda van téve, vagy kétoldalas ragasztó is van? Neten is láttam sok ilyen képet.
Egyre jobban tetszik ez a metis zsúfoltság. Csak elég nagy szívás összerakni, bár utána egy darabig nem is kell hozzányúlni. -
alcsa
senior tag
Hello!
Egy érdekes jelenséggel jövök, hátha nektek van valami ötletetek.
Metis, gyári bekapcsoló gomb. Ugye van 2 led, piros a rendszer aktivitás jelző, fehér meg ami folyamatosan ég amikor be van kapcsolva a gép.
Na, most lettem figyelmes, hogy ez a két led saját életet kezdett élni. A fehér pillog 1 másodperces időközönként, a piros meg mint a bolond, nem kapja a helyét.Tönkre ment az elektronika? Az alaplap a ludas? Valami öltet?
Szerk: Közben rájöttem: egy időre alvó módba ment a gép, és amikor újra bekapcsolt, nem váltott át az elektronika, és úgy jelezte ki, mintha még most is alvó módba lenne. Érdekes, még ilyet nem láttam
. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
Nos csak nem hagy nyugodni a minél kisebb ház koncepció, így lehet bepróbálkozok egy metissel én is.
Viszont tuti a tetejére teszek 2 db 120 vagy 1 db 140 ventit. Az adatlapomon levő konfig kerülne bele, és nem valószínű, hogy sokkal erősebb alkatrészek lennének fejlesztve.
Jah és mennyi hdd fér bele? Nekem 1 ssd van és jelenleg 1 db 2,5" Hdd, de ebből menne még bele +1. -
Seep
senior tag
Na beszereltem a I7 7700-et es az uj alaplapot, csak 2-3 fok elteres van a leghidegebb es a legmelegebb magok kozott.
. Es elkuldtem kivagatni vegre a metis felso reszet. -
Nirvanus
aktív tag
Újabb project:
Uraim, Metis-be (nemröhög!) normál méretű ATX tápegységhez kellene nekem megfelelő videókari. Lehetőleg halk és max 75W-os (az SHA350M a GTX1060-at sem bírta el szegény, de lehet, hogy csak a 6pin kábele volt selejtes). Nézegetek sokfélét egy ideje. Nem vagyok hardcore gamer, és fullHD fölé nem szándékozom menni kijelzőügyileg. Igen, GTX1050/Ti és RX460 a kiszemeltek, az RX550 mintha gyengécskébb lenne. Félmagas karikról is jól jönne a tapasztalat.
-
Nirvanus
aktív tag
Valaki idő közben gépházat cserél és rájön (napasztmek, megint Metis-ezek), hogy nem fér be az adott 1070 és nem akar vagy tud tápot cserélni. Vagy az adott konfigban "csúnya" az adott típus. Vagy a szellőzése szerencsétlen. Vagy nagyon-nagyon olcsón szerezte be és kis haszonnal tovább adja. Vagy túl alacsony az alkoholvér szintje...
-
Csokilama
tag
Kártyáknál figyelj arra, hogy beférjen elé a bekapcs gomb is. Sima Metis plusba a founders nem a legjobb, mert hátrébbről szívja a luftot.(már nem emlékszem, hogy elfért volna mögé a bekapcs gomb vagy sem.) Gigabyte karikat felejtsd el azokkal a hulladék windforce hűtőkkel.
Nálam a bekapcs gomb áthelyezésével EVGA GTX 1070 FTW volt a max ami szépen elfért a házon belül. A Zotak karik is jók. 
Procihűtőnek vmi szimpla CM evo 212 féleség megfelel. Ilyen felállásban, a táp felőli venti nélkül. Non K procival elboldogul. (igen igen tudom, már megint ez a kép, de ez az egyik legkorrektebb középkategóriás build
)
-
FefeX
csendes tag
Akkor így állunk most:
Processzor 63 830 Ft
Intel Core i5-7500 dobozos
Alaplap 27 090 Ft
MSI B250M Gaming Pro
Memória 44 910 Ft
Corsair Vengeance LPX DDR4 2400MHz Kit2 CL16 16GB
Videokártya 90 150 Ft
Gigabyte GeForce GTX 1060 WINDFORCE OC 6G
SSD 51 350 Ft
Samsung 850 EVO SATA 500GB
Számítógépház 21 050 Ft
Raijintek Metis PLUS -Szürke, plexis
Tápegység 35 630 Ft
Corsair SF450Ez így 334.010 jómagyarforint
plussz valami normálisabb procihűtő (ajánlás?
)Szerintetek?!
-
FefeX
csendes tag
A táp szerintem egy Corsair SF600 lesz és vga-nak pedig egy gigabyte 1070!
A kérdés még az hogy nagy különbség van egy itx-es méretű 1070-es és egy sima 1070-es között?!
Másik kérdés hogy kell-e nekem 16gb ram vagy elég a 8?
Ma már összeraktam egy gépet fejben, csak a baj, hogy 430-ra jött ki az összeg, 80-at valahogy le kellene rövidíteni belőle.
Az sem lényeg számomra, hogy nagyon halk legyen, úgyis mindig üvölt a házimozi...
De hogy ne csak levegőbe beszéljek ezek lennének a kiszemelt hardware-ek:
Processzor
Intel Core i5-7600K dobozos74 910 Ft
Alaplap
Asus Strix Z270I Gaming 64 520 Ft
Memória
Corsair Vengeance LPX DDR4 2400MHz Kit2 CL16 16GB 44 910 Ft
Videokártya
Gigabyte GeForce GTX 1070 Founders Edition 154 429 Ft
SSD
Samsung 850 EVO SATA 500GB 51 350 Ft
Számítógépház
Raijintek Metis PLUS -Szürke, plexis 21 050 Ft
Tápegység
Corsair SF600 41 350 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- Kingston HyperX Predator RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3AK2/32
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- ASUS Prime B550M-K alaplap 24 hó gari
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99S i7 5820K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GAMDIAS TALOS E2 Elite ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

darabolni azt már tudom, hogy lehet
Jó lenne valami új itx ház is, amit kicsit lehetne vagdosni.

! Annyiért én is átvettem volna, még 10K-ért is. 

. Olyan "vagni" valo kepe van.

meg a venti is kilóg kicsit a borda közül. Szóval nem fekszik fel rendesen az alsó része a háznak.
.