- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #12154 üzenetére
A lapodat elég jó árban el tudod adni szerintem, abból + némi kp-ból kijön egy mITX 1155-ös lap+Intel G630T proci, vagy olcsó G530 és gondolom azt is lehet alulfeszelni, kisebb frekin járatni, és ez erőben az atom+ION vagy brazos fölött van jóval.
-
Goose-T
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12033 üzenetére
Ha még nincs meg az a 7db HDD, akkor érdemes lenne inkább egy NAS-t építeni valami Brazos vagy Atom alaplappal, a PCI Express portba meg mehetne egy SATA bővítőkártya.
-
Pista0001
addikt
Inkább csak érdekességnek szántam
mrbig25: egy HW Labs Black Ice Shuttle (kb 30 mm vastag) befér hátra szerintem így is, annak elég kicsik a vízterei. Necces mert nincs pontos méret, de szerintem befér. Ugyanez a széria befér akkor is ha van felül radi, de csak abban az esetben ha a felső radi csatijai elöl vannak. Ez esetben szerintem még egy Scythe slim venti is ráfér.
Előre dupla szerintem is csak úgy fér be ha felül nincs semmilyen radi. Pontosabban egy 30-as valószínűleg simán befér ha a felső csatijai hátul vannak, de bekötni nem lehetne.
TESCO-Zsömle: Hát, mi a teljesítményskála másik végén lógunk.
Atom klub, Brazos klub, illetve a filmlejátszás miatt Építsünk HTPC-t topik talán...
lancerboy: Nem a letöltés miatt kell neki, hanem hogy a belső hálózaton akár több klienssel is megfelelő sebességgel tudja olvasni. Szerintem.
mrbig25: Az említett radi 140-es változata:
-
Goose-T
veterán
válasz
radi8tor #11920 üzenetére
A PCI Express ki van herélve a Brazoson (x4), szerintem fölösleges bele diszkrét VGA kártyát rakni. Akkor inkább már Llano-ra vagy Trinity-re lenne érdemes cserélni, bár az utóbbira még várni kell egy kicsit.
Szerk.: amúgy az alaplapodat szívesen átvenném, ha el akarnád esetleg adni.
-
Mercutio_
félisten
Ha linux alapú fullHD filmezést akarsz, akkor a Brazos nem a barátod
, legalább is amit a Brazos Klub topicban olvasok, az alapján úgy tűnik az AMD linux oldali támogatása elég gyenge.
-
Pista0001
addikt
Azt hiszem hogy inkább az Építsünk HTPC-t topik a neked való, itt mi inkább az "izmos" itx-ek terén vagyunk járatosak
Amúgy ha mindenképp passzív holmit akarsz akkor az Asus Brazos-os alaplapja is jó lehet neked neked, bár az sem olcsóbb mint ezek. A passzív alaplapok amúgy csak magukban passzívak, az üzembiztos működéshez elengedhetetlen némi légmozgás körülöttük, ehhez pedig ventilátor(ok) kell(enek).
-
Pista0001
addikt
válasz
Serricon #11878 üzenetére
Ha csak az az alaplap és egy szál SSD kerül bele akkor azt kényelmesen elviszi. A megbízhatóság érdekében mind a tápnak, mind az alaplapnak célszerű egy kis szellőt biztosítani. Esetleg ha az Asus egyéb extráira nincs szükség akkor egy ventis hűtésű alaplap jobb lehet (meg olcsóbb is), értelemszerűen a venti fordulatszámának megfelelő beállításával. A Brazos topikban találhatsz információkat a többi Brazos lapról.
-
MZperX75
addikt
Anyit tudok,hogy 5A-nem tud.
1Évig volt MIB5140 házam,jó minőségű nem gagyi 65W-os tápocska figyelt benne,semmilyen körülmények között nem lehetett szét "zingelni."
"db vinyó+DVDíró+3USB külső+egér+távrecsegős bill.stb persze mindezt egy MSI E-350
brazos alatt.(44W maxot tudtam kimérni)
És nem vettem 120W-os paneltápo,de próbálva volt,egyébként a linked 4-4.5A 12V,ami ide a Llano-nak elég.Rendes hagyományos 250W-os tápról hajtom miniITX-es Llano-t.
A tesztet amit a kolléga csinált ,azt egy 60W-os paneltáppal végezte,ő magyarázta ezt a 12V-on hány amper dolgot,igazat megvallva SSD-vel ment minden rajta,de jócskán alul feszelve,a processzor némi frekvencia csökkentéssel.(-10%)
-
-
Mattanyahu
tag
intel t-sorozat, amd e- és u-sorozat (am3 socket)
az utóbbiak ugyan nem apu-k, de 785 vagy 880 chipsettel bőven jó htpc-nek (nekem is ilyen kombó van)
legutolsó steppingből még talán van pár új darab
amd utóbbi időben hanyagolta az alacsony fogyasztású asztali procikat (ott van nekik a brazos), de állítólag fm2 sockettel már lesz -
mr_ricsi
veterán
-
kzkz
őstag
válasz
joe357 #11822 üzenetére
Ha NAS-nak is kell, akkor az ECS 100mbit-es lan-ja visszafogja a másolást...
Linux alatt az XBMCbuntu-val nekem a brazos-sal nem játszotta le hardveresen a filmeket. Azaz lejátszotta az 1080p-t, de mosódott, kockásodott. Windows alatt megy minden simán.
Nekem MSI lap van, azon gigabites a lan, én is nas, film, torrent, x+y+z-re használom, 4GB ram, 1db 2TB-os vinyóval 300 v. 350W-os FSB táppal 29W alapjáraton, film közben 33 körül mozog konnektorban mérve.
Ha ITx méret a cél, akkor a brazos olcsóbb, ha mATX, akkor már talán a celeron.
Nekem még sikerült 20ért megvennem a brazos-t újan, 27-et már nem adnék érte...
-
Csicsóka
őstag
válasz
andersen10 #11805 üzenetére
Akkor már inkább a G530, ez brutális erőgép minden brazos/atom cucchoz képest. A fogyasztása saját mérésem szerint is nagyon jó. mATX lapba téve még olcsóbb mint a brazos.
-
andersen10
aktív tag
válasz
joe357 #11804 üzenetére
A brazos/atom vonal mellett a celeront is megfontolnám. Fogyasztásban fej-fej mellett vannak, teljesítményben valamivel jobb az egymagos cerka.
"valami passzív hűtéses": azért egy valamirevaló passzív hűtő nem olcsó. A gyári brazos hűtőventi sivalkodásánal vsz jobb az intel hűtő minimál fordulaton.
20 körül kijön egy G440 + alaplap, főleg ha nem kell ITX hanem mATX méret is megfelel.
-
Goose-T
veterán
válasz
joe357 #11802 üzenetére
Az Atomok valóban elég trék, az Ionos lapok drágák, így marad a Brazos. Nincs túl nagy választék ebben a kategóriában, és az AMD E-350 APU-val szerelt alaplapok a legjobbak ebben. A legolcsóbb kb. az ECS HDC-I2 24k körül, ahogy írtad.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #11604 üzenetére
Ha már tápok:
VGA nélkül egy sima alaplap+A6 3620 gépet használnék kis házban, mennyire lenne halk egy
FSP300-60GLS sfx táp illetve az újabb 60GHS és ehhez képest miben lehet gyengébb/elavultabb a GLS?
Ha jól olvastam az újabb GHS-t árulják be quiet néven is más ventivel.Ja és megér-e +3k-t, az újabb ha garis?
Ház témában is kérdezek: Milyen olcsó paneltápos házat javasoltok brazos alá amibe belefér mitx lap, slim vagy normál ODD és legalább 1 3,5"-os HDD?
-
kzkz
őstag
Újra van itx-es lapom (brazos MSI), és mivel nem lehetett kapni olyan házat (vagy csak iszonyat drágán), amibe 4 vinyó fér, ezért barkácsoltam "kicsit": [link]
-
Otes
tag
válasz
Ciripke #11351 üzenetére
Hali
Alapbol digitalis felvetelre egyik sem kepes, ahhoz kell tv-tuner...
HD video lejatszasahoz atom-ion vagy Brazos illetve core i3 stb nagyobb procik...HTPC-hez passziv hutes erosen ajanlott szerintem, vagy legalabb egy nagyobb borda es egy jo haz...
pl.:
http://uk.asus.com/Motherboards/AMD_CPU_on_Board/E45M1I_DELUXE/de ha olcsobban szeretnel akkor apro
-
Pista0001
addikt
válasz
#22145024 #11284 üzenetére
Otthon ismerek olyan céget akikrôl tudom hogy meg tudnàk csinàlni, de itt nem is tudom hogy keressek ilyet mert még nyelvi gondok vannak (nem kicsit). Ezért szeretném lemodellezni, hàtha utàna én is le tudom hajtani, ha nem is elsôre. Ezekben a programokban meg lehet adni az anyagminôséget is, és az alapjàn szàmìt terìtett méretet?
Hôcsövet a Conradnàl làttam. Nem tudom hogy milyen minôség, nem ismerem, csak tudom hogy van. Az àrakra viszont rosszul emlékeztem, 2000-3500 Ft, bàr a 3 mm-esekkel nem pròbàlkoznék.
Nekem a 6 mm àtmérôjû, 250 mm hosszù a legszimpatikusabb, az 2600 Ft, de ha 5 db-ot veszel akkor màr csak 2400/db. Annyi jò is lenne hogy jòl szét lehessen terìteni a hôt a burkolaton. Egy Brazost szerintem megfagyasztana.
Bordàt meg bàrmelyik elektronikai szaküzletben lehet kapni, de ha szerencséd van recycling telepen olcsòbban is meg lehet ùszni
Szerk.: Hôcsôre a màsik megoldàs hogy keresel olyan gyàri hûtôt amiben kb ùgy kanyarognak ahogy neked kell, és emellett nem dràga tìpus, aztàn iràny a hardveraprò. Arctic Accelero S1, S2 pl pont jò, és pàr ezer forint apròn. Mondjuk ezeket nem is biztos hogy szét kell szedni, ha gyàri àllapotukban esetleg beférnek a hàzba...
-
kzkz
őstag
Arra van tippetek, hogyan lehetne meghajtani egy átlagos itx-es (atom v. brazos) lappal egy 7 vagy 10 colos érintőképernyő panelt? Mindezt persze olcsón.
Mivel egy 7"-os android-os kütyü (pl.: Hyundai A7) kb 20-25eFt, így gondolom a benne lévő panelt talán meg lehet venni ennek feléért, így már csak az a kérdés, hogy tudnék rávenni egy PC-t, hogy ilyenen jelenítse meg a képet.
Lényegében egy vaskos tabletet szeretnék építeni, csak nem android-dal, ha linux-szal v. windows-sal pc-s alkatrészekből...
-
Na_Ta
csendes tag
Elnézést a "lassúságért", látom nem lehet itt lacafacázni.
(#11161) toldy: Ennyire én nem szedtem szét
, de így fest kb.
Némi tapasztalatok:
Amire leginkább használom, netezés, filmnézés (DVD, ill. nem fullHD minőségben), kis word excel, némi mp3 előállítás(tecsőről lementve). Táv cél NAS-ról gigabiten keresztül majd HD filmnézés. Jelenleg wifin használom, megfelelő a sebessége, bár ebbe közrejátszik az új routerem is.
Legnagyobb pro: a mérete. 14*14*5 cm. plusz a külső táp: 3,5*3*10 cm "tégla" a csatik nélkül, 19V/3,42A.
pro még:
- gyári táv,
- USB3, Gigabit LAN - bár ez már nem újdonság.
Legnagyobb kontra: az ára. a lenti kszerelésben ~100e.
Kontra: Kevés csatlakozozás 2-2 USB2-3; analóg audió kimenet csak elől fülhallgató aljzat, audió hátul csak HDMI.Zaj:
Nálam ha megy a gép, általában vagy szól a zene, vagy mozi, így nem hallom a hangját, igaz nem is pörög a gép 100%-on soha. A külső DVD ha megy alapból elnyomja.Hőmérséklet:
Hőmérsékletre nem tudok pontos adatokkal szolgálni, de kezemmel még nem éreztem melegnek, langyosnak talán. Mivel nagyon szűk, melegedősebb vinyóval melegebb lehet.Szerelési minőség:
Összeszerelés egyszerű, a gép maga nem kimondottan jó minőségű, de nem is rossz, azért jól mutat.Általános sebesség érzet:
Az adatlapomon található konfigról váltottam és a sebességre nincs panaszom. Gyorsan bootol, méggyorsabban leáll. Brazos Klubban vannak páran akik játékokkal is tesztelték (a Brazost, nem a nanot.), én még nem.És mivel zotac szoftveres gondok:
Én még szoftveres gondot nem tapasztaltam, ami nem jelent, hogy nincs, BIOS-t még nem frissítettem.Mi az ami nagyon tetszik, amiben kicsit csalódtál:
Tetszik, azon felül ami pro-kon kívül, kapcsolható díszvilágítás és USB töltő funkció, kicsi de jó távirányító.
Van az előlapján infra vevő, illetve egy USB-s is, de eléggé rá kell irányítani a távot az előlapra.
Néhányszor produkált olyat, hogy az induló ZOTAC képnél megragad. mivel nagyon ritkán így nem is foglalkoztam vele.
Arra gyanakodtam, hogy a külső USB-s DVD és vinyó induláskor kicsit megzakkantja, de ez sem mindig igaz, mert van amikor elindul simán. Nap közben ha otthon vagyok ki sem kapcsolom.
Ami még érdekes, hogy ennek a névleges mem. órajele 1066 MHz, a normál Brazosok (itx-es is) mennek 1333 MHz-n. Nem néztem még utána, megoldható-e ennél és bírná-e a cucc.Ja esetleg fogyi és a pontos tech adatok, ram, hdd,sdd:
Fogyasztásmérőm nincs, így pontos adatokat nem tudok mondani.
4GB-DDR3/1333 Kingmax notebook ram, 60 GB OCZ Agility 3 SATA3.
Ami nálam még a konfig része egy külső USB3 WD PassPort és egy USB2 külső DVD.
Win7 64 bit telesen új telepítés. Minden gyári BIOS/firmware. -
Otes
tag
Már majdnem megkérdeztem hogy miért nem brazos, mikor megláttam hogy csak fele annyi
OOO
Akkor lehet én is cserélek ha neked beválik végül...http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=dm5L099meSo&feature=fvwp
ezután a videó után pedig még inkább elgondolkozok... lehet eladom pici zotac 330 ionom
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Benőke #11056 üzenetére
Az nem az Atom baja, hanem a hozza adott videochipé. Ezért mondtam hogy ION kell hozza. A Brazos is csak abban jobb az Atomnal, CPU-ban még kicsit gyengébb is. Az Atom + ION kb. ugyanaz a szint mint egy Brazos. Fogyasztasban meg mindkettő az asztali procik alatt van. Ha Linuxot hasznalsz, akkor méginkabb ajanlott az Atom + ION, az Nvidianak jobb a Linux driver ellatottsaga. A 35W-os procik mobil procik, azt nehezebben (és dragabban) szerzel mint Brazost vagy Atomot. Ha nem oldschool flashplayered van, akkor GPU-ból gyorsít, ahhoz a Brazos vagy ION pont elég, az i3 Intel GPU-ja viszont nem biztos.
-
RufuszX
senior tag
válasz
Pista0001 #11068 üzenetére
Ez rendkívül jól jött, köszönöm!
Elméletileg a ház ahol néztem kapható, de azok alapján amit mondtál a tápjáról és amin én is gondolkoztam már egy külső dvd író egysg, azok alapján lehet inkább mégis egy EPC3-as házikó lesz (igaz ennek a tápja is elméletileg 4A-t tud 12V-n ami azért kevés a 65TDP-s procinak :S de lehet ezzel is van már valakinek tapasztalata. ).
Egyébként gondolkoztam még egy Brazos-os megoldáson, de azt hiszem az túl nagy downgrade lenne a jelenlegi megoldásról és félek hogy nagy lassulás lenne. Igazából nem használom semmilyen komoly számítás igényű dologra a gépet, max FullHD flash játék ami még szóba jöhet és tömörítgetés, de félek zavarna ha jelentősen lassabb lenne. Vagy azért ilyen felhasználásnál nem venném észre?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Benőke #11056 üzenetére
Az az Asus - nekem is van - nem sima atom
ott van mellette az ION ami a grafikus dolgokat intézi, 1080p-s Bluray rip-ek rendes lejátszó sw-vel mennek gond nélkül HW-s támogatással, azaz nem tekeri 100%-on a procit se
Persze, amire neked kell - ha a brazos kevés volt - arra ez is kevés, csak a félreértések és az utókor végett írtam le
Kicsi mATX ház tipp: Használtan Antec NSK1300 vagy 1380 leánykori nevén Antec Aria, simán elfér benne még egy duplaslotos VGA is, vagy mivel esetedben nem lesz ilyen: 3 vinyó + ODD/SSD
Azt viszont nem tudom mire írtad, hogy kezdenek normalizálódni a HDD árak, ahogy nézem pont duplájába kerül egy 2TB-s WD green mint tavaly tavasszal
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Benőke #11051 üzenetére
Akkor neked elég az Atom is, feltéve hogy van mellette vmi normalis videokartya. Meg az Atom is legyen duplamagos, úgy nem annyira 286-os fílingje van a cuccnak. Vagy ha AMD, akkor Brazos. Abban alapból normalis video van. Legyen passzív hűtése (ha kazanhazban laksz, még mindig dobhatsz ra ventit, a nagyobb bordat jobban lehűti, nyaron se fog szétégni a padlastérben). Nekem egy Asus AT3IONT-I Deluxe van, ez Atomos, valamint külső tapos mint egy notebook.
-
Na_Ta
csendes tag
(#10894) Na_Ta: "Még hátránya, hogy 1db 2,5"-os HDD hely van benne (elég szűk, melegebb környezetben/melegedősebb HDD-vel gond lehet) és egy mem. modul hely."
Ez esetben adja magát az SSD + eldugott NAS kombináció.
Igen, ilyesmiben gondolkodom, csak nasként valami mini itx-es gépet gondoltam, talán brazost. -
Na_Ta
csendes tag
Üdv!
Nem itx, de nemrég kezdtem belakni egy Zotac Xbox nano-t (eddig csak net és filmnézés), én mondjuk játékra nem nagyon használom, de Brazos klubban írtak pár játékot (régebbiek) ami elfut rajta, majd próbálkozom én is, meg irodai alkalmazásokkal is tesztelni fogom. A mérete és a gyári táv miatt lett ez, Brazos konfig olcsóbban kijön és több csatlakozás is van egy itx-es lapon is és ugye ott még a PCI-e. Mérete 19x19x6 cm plusz a külső táp. Hangját még nem hallottam, elnyomja vagy a környezeti zaj (lakótelep-panel), vagy a külső WD PassPort.Szerk.: Még hátránya, hogy 1db 2,5"-os HDD hely van benne (elég szűk, melegebb környezetben/melegedősebb HDD-vel gond lehet) és egy mem. modul hely.
-
Pista0001
addikt
Szerintem az is megoldás ha méretben "engedsz" kicsit és akkor teljesítményben biztosan nem kell kompromisszumot kötnöd. Egy gémer laptop alaplapja szerintem nagyobb mint egy mini-ITX alaplap, úgyhogy notiból csak olyan gépet tudsz építeni ami alacsony de széles. Integrált processzorosból biztos nem lesz sokkal izmosabb, mert a gyártók termékskálája precízen fel van építve. Majd jövőre várható a Brazos utódja, de számottevően nem lesz izmosabb mert akkor már az egyel feljebb levő termékeket veszélyeztetné.
Szerintem a te helyzetedben nem a platform a kérdés hanem a ház.
Jelenleg combos mini-ITX géphez talán a legjobb helykihasználású ház szerintem a Silverstone SG05/SG06 páros valamelyike. 22,2 centi széles, 17,6 centi magas és 27,6 centi mély. Ezekben a házakban gémer laptopoknál nagyobb teljesítménynek is van hely, egy "normál" számítógéphez - főleg a gémerekhez - képest viszont piszok aprók.
Űrtartalomra ez alá menni már nagyon nehéz, igazából már csak az arányokat tudod változtatni. Ha a Trinity APU vga-teljesítménye elegendő lesz neked, akkor egyedileg épített házzal tudsz kisebbet, de boltiból kicsi az esélye annak hogy találsz megfelelőt. Vagy nagyon kis teljesítményre optimalizált (Atom, Brazos) nagyon kicsi házak vannak, vagy "nagyobbacska" típusok amikbe már diszkrét vga-nak is van hely. Egyelőre az a tapasztalat hogy a nagyon pici házakban a "normális" teljesítményű procik/APU-k nem érzik jól magukat.
-
Vajga
tag
válasz
Pista0001 #10884 üzenetére
Köszi az infót. Tehát ha jól értem: ha kis gépet szeretnék, jelenleg az a helyzet, hogy vagy brazost veszek, és a játékot elfelejthetem, vagy szétbarmolok egy gamer laptopot...
Arról nincs valakinek infója, hogy jön-e ki a közeljövőben valamikor valami brazoshoz hasonló, de erősebb cucc? Tehát kicsi, full integrált, stb. -
Vajga
tag
válasz
Mercutio_ #10878 üzenetére
Hát, most akkor át kell gondolnom, melyik a fontosabb, a teljesítmény, vagy megelégszek a kisebb teljesítményű brazossal, és lemondok a játékról... Vagy kibelezek egy laptopot..
Mert a méret nagyon fontos lenne, minél kisebb mITX házba beférni. Esetleg ehhez a konfighoz, amit ajánlotok elegendő lehet egy külső táp? (hogy az se a házban foglalja a helyet, azzal is kisebb legyen)
-
Vajga
tag
kzkz, goose-t
köszönöm a válaszokat. Kicsit félek a 100W TDP-től, hogy mekkora hűtés kell rá, bár ha más megoldás nincs, akkor jó lesz ez. Jó lenne minél kisebb helyen elférni. Valami tényleg apró dolgot szeretnék építeni, külső táp is lehet. Teljesítményben jó lenne nekem akár egy ilyen is, mint a gamer laptopokban: A8-3530MX 45W, csak alkalmi játékos vagyok. Szép is lenne az élet, egy ilyen full integrált lappal, mint ezek az amd brazosok, csak épp ez lenne rajta, valami kicsi lapos aktív hűtéssel, mint a laptopokban. De ezért egy laptopot megvenni, kibelezni, és bele tenni egy kis dobozba nem a legkifizetődőbb megoldás ugye.
Gyakorlatilag olyasmit keresnék én mint pl egy amd brazos Asus E35MI-I Deluxe, csak az AMD E-350 teljesítménye szerintem nem elég.Létezik erre megoldás?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #10855 üzenetére
Izé, a jelenlegi kütyü háza PC-szerű, míg az említett Giga ház hi-fi-szerű, így az asszony szemében az már - bármi is legyen benne - nem számítógép
A másik előny a jelenlegi rendszerrel szemben, hogy pl. ebbe a gigába (bár nekem picit drága) már mATX lapot is tehetek, ami általában 4-8k-val olcsóbb mint a mITX. Valamint, ha elmenne egyben a mostani ház + Asus ION-os lap, akkor a helyére kerülő cucc már garis lenne, ami tudom, hogy sokakat nem érdekel, de nekem számít
Kérdés csak az, hogy pl. ebbe a Giga T5140-be normál ODD és 1 vinyó elfér-e, mATX lap belemegy-e, van-e valami korlátja (a táp kapacitásán kívül) nomeg, hogy a bele kerülő Brazos, vagy A55-ös lap + A4-3300 procira épülő rendszer távirányíthatósága, wifivel elérhetővé tétele mennyibe fájna?
(Ez a rész már lehet gari nélküli megoldás, ha lényegesen olcsóbb, mint az új bolti nettó ár)
-
Pista0001
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #10849 üzenetére
Brazos-ból van hasonló lap? (távirányító, saját táp, a wifi gondolom egy usb-s wifi vevővel is megoldható, ezért az annyira nem érdekes, a beépített BT pedig nem tudom miben jobb, mint mondjuk egy Logitech MK220 bill-egér páros vevője
<--- azért írom, mert valami hasonló egyébként is lesz)
Van a linkelt tápom, és egy mITX Qbic házam is
A G530 azért merült fel, mert mégis csak erősebb, és ha jó árban elmenne a mostani lap akkor csupa garis alkatrészből állna a rendszer, persze a fogyasztás és a 23,976 hiánya és a nem passzív táp a serpenyő másik oldala
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #10847 üzenetére
Ezzel a felhasználással jó lehet az Atom+ION páros. Sőt, jobb is mint a H61/H67+G530 mert az Intel IGP-k nem támogatják a 23,976 FPS lejátszást. Ha már megvan a lap akkor semmiképp ne cseréld le mert csak buksz rajta. Nem kell diszkrét VGA meg táp sem -> sokkal kisebb gépet tudsz összerakni.
Azt hittem hogy általános felhasználásra kell, azért írtam amit írtam, de HTPC-nek az ION jobb. Ennél csak a Brazos lenne jobb, de cserét szerintem nem ér a dolog.
SQX_Barto: Nekem is nagyon tetszik az a ház, szerintem kifejezetten mutatós darab, viszont van vele egy probléma amit elég nehéz orvosolni. 1 slotos. Ha a VGA-ra tudsz szerezni szimpla hátlapot és bevizezed akkor elfér, de nagyobb kártyát léghűtéssel csak jelentős burkolat moddinggal tudsz belerakni.
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok,
Milyen fogyasztást lehet elérni idle-ben ezekkel a Llano procikkal mITX környezetben?
Lehet ezt alacsony fogyasztású gépként használni mint egy Brazost pl?
Valami adatokkal tudtok szolgálni? Erő nem annyira lényeg a leggyengébb procis konfig (is) érdekelne. Kell valami hátrányával számolni HTPCként?
Köszi -
Goose-T
veterán
AMD Brazos platform, integrált VGA, annyira nem combos. A BIOS-t (vagy UEFI, mittudomén) még nem néztem, talán ott vagy a Catalyst-ban lehet állítani a VGA memóriat méretét.
-
törölt tag
-
kzkz
őstag
Nos mivel a brazos nem játszotta le akadásmentesen a 1080p-s youtube-os videókat, így ment vissza a boltba.
Amúgy a windows-ban is olyan nyögvenyelős érzés volt a "közlekedés"...Dühömben nem a legolcsóbb H61-es lapot vettem a G530 alá, hanem egy Asrock Z68M-ITX/HT-t, ez volt az egyetlen Z68-as ITX méretben, és ugyanannyiba került, mint a H67-es lapok, viszont adtak hozzá távirányítót is. Ezt legalább tudtam volna bővíteni, ha kevésnek bizonyul a G530-as celeron, de szerencsére elég!
Ma összeraktam, és frankón megy minden, nincs nyögvenyelős windows érzés (épp ellenkezője), az ominózus próbavideót is akadásmentesen viszi, bár a proci 75% környékén jár.
Egyetlen bibi, hogy ez alapjáraton 5-10W-tal többet eszik, terhelve meg veri a 100W-ot, bár ez utóbbi nem annyira fontos nekem, inkább az alapjárati fogyasztás.
Még a fogyasztásmérőm hitelesítése hátravan
A Codegen ház meg szép, mármár igényes is, főleg az eleje, egyáltalán nem hat gagyin rajta semmi. Persze a tápja jó zajos, de a ház táppal nem került annyiba, mint egy legolcsóbb normális/megbízható táp
-
kzkz
őstag
válasz
adamcucc #10084 üzenetére
Szia!
Milyen tápot használsz, hogy csak ennyit eszik a gép?
Vettem tegnap egy Asrock E350M1/USB3-as brazost, mellé egy 4GB-os RAM-ot, és egy régebbi 500GB-os vinyóval alapjáraton 45W-ot evett, terhelve 60W-ot is.
Ezt egy -azt hiszem- Chieftec GPS-500A 500W-os táppal produkálta, de az LC-power 75W-os paneltápos házában is ugyanilyen eredményt hozott egy hasonló brazos config.
Érdekességképp kipróbáltam egy régebbi COOLER MASTER RS-450-ACLY 450W-os táppal, ami az alábbi teszt szerint igen hatékony: [link]
Hát azt hittem megüt a dugta, mert ezzel, alapból 60W környékéről indult, és terhelve 80W fölötti értékeket mutatott
(Én hülye az e táp alatt lévő régi gépemet mértem ki, ami kikapcsolva 30W-ot, alapjáraton 113W-ot evett, és emiatt döntöttem úgy, hogy új, kis fogyasztású gép kellene. Aztán most kiderült, hogy a táp is hozzáadott a fogyasztáshoz jó sokat)
Szóval paneltápos házzal, és úgy tűnik jó minőségű Chieftec táppal se tudom 45W alá vinni. Ráadásul nekem min 2 vinyó lesz benne, az már 50W. Csak tudnám, hogy lehet elérni a 30W-ot, amiket írnak a prohardver-es tesztekben is...
Tegnap rendeltem a brazoshoz egy Codegen MX-31-es házat 300W-os táppal, mert ennél a Cooler Masternél már csak hatékonyabb lehet, (még táp nélkül is megéri a 8600Ft-os árát). Este lemérem, de ha ez is pazarol, akkor még ki kell adnom újabb 20e-t egy normális paneltápért, és így már nem igazán érte meg ez az egész dolog, aminek a célja a sokat zabáló gép kiváltása lett volna
-
kzkz
őstag
válasz
Enszuke #10015 üzenetére
Brazos-ból 29e lenne a lap a procival.
Intel ágon ASROCK H67M-ITX 24,6e + INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX proci 11,4e = 36eViszont az intel procinak 65W a TDP-je, ami 35W-os, az már 19e (INTEL Pentium G620T 2.20GHz 1155 BOX)
De ha maradna a G530, akkor se tudnék mit kezdeni a gyorsabb procival, amikor a GPU meg lassabb, mint a brazos-é. Tehát játéknál külön vga nélkül a brazos nyerne. Ha meg plusz vga-t tennék az intel mellé, akkor már nem lenne elég a celeron, és máris egekbe szállt a költség, mert a 11e helyett már min 31 lenne a proci.
Nekem elsősorban nas-nak kéne a gép, és fullhd-s videókhoz, másodsorban játékhoz, de itt elég lenne valami régi sega emulátoros
Ez legolcsóbban 29e brazossal.
Ha már komolyabb játékhoz kellene, akkor gyorsabb proci kell, így viszont 55e a lap és a proci, és még a külön vga nincs is benne
A fogyasztásmérő meg jó volt szerintem, mert a 30W-os izzónál 31W-ot mutatott
-
nagynorbi
aktív tag
Nem eredeti, elég kockázatos lenne megvenni. Ha picoPSU-ban vagy panel tápban gondolkodsz, akkor mindig nézd meg, hogy hány amperrel terhelhető a 12V-os ága. Ezt vesd össze a 12 V-ot fogyasztó eszközökkel, és máris megkapod, hogy elég-e az a táp amit kiszemeltél, vagy sem. Amit másodiknak linkeltél, az 84W-ot tud huzamosabb ideig leadni a 12V-os ágán, tehát belefér abba amit tervezel (brazos), csak a vinyók mennyiségével vigyázz.
-
kzkz
őstag
válasz
Enszuke #10011 üzenetére
Nem volt gond a méréssel, 1db 3.5-es 500GB-os vinyóval, 1db 4GB alapjáraton 40-45W-ot evett, full prociterhelésen és másoló vinyóval felment 60W-ra. Az alaplap Sapphire Pure Fusion Mini volt.
Viszont ha gyenge a proci a plusz vga-hoz, akkor felesleges meghagynom a két slot-ot a házon, és a vinyókat is áthelyezhetem a proci fölé, vagy az alaplap hátoldalára, így még kisebb lehet a ház.
Az eredeti tervem egy normál atx-es ház lett volna, amit írtam lejjebb, ebben elment volna egy durvább intel config is, de ez már jóval többe kerülne. Szóval ha marad a brazos, akkor felesleges nagyobb házat csinálni, úgyse lesz benne vga.
Úgy tűnik marad a picopsu 120 és hozzá kb. 120w-os adapter.
Ez szerintetek eredeti?
[link]
Gyanúsan olcsó, és a picopsu gyártójánál nem így néz ki a 120W-os példány:
[link] -
kzkz
őstag
Sziasztok!
PicoPSU-t szeretnék venni, de elég húzós a csúcsmodell ára:
picoPSU-160-XT + 192W Adapter + KabelEz kb. 29eFt mai árfolyamon számolva, amit "kicsit" sokallok...
Egy brazos-t kellene meghajtania, külön vga nélkül, eleinte két 3.5-es vinyóval, később max 4 lenne benne.
Érdemesebb a kisebbet venni, az is elég lenne hozzá?
Egy vinyóval 60W-ot fogyasztott egy ilyen lap LCpower házban 75W-os táppal. Ha jól tudom, akkor 1 vinyó kb 5W-ot eszik, tehát úgy tűnik 100W-os elég lenne.
Mi a véleményetek róla?
Úgy látom ilyen táppal egy plusz VGA már esélytelen lenne... vagy a 160W-os kihajtaná?
30e-ért már normál atx-es tápból igen jót lehet kapni, talán még venti nélküli is akad már ennyiért, de ennek még utána nézek...
-
kzkz
őstag
válasz
mrbig25 #9962 üzenetére
...és sajnos olyan ház sincs sehol, (még drága se) amilyet én akarok:
-min 3, de inkább négy 3.5"-os vinyónak hely, amik nem lógnak be az alaplap fölé
-más se lóg be az alaplap fölé
-akár normál táp is elfér, ennek hiányában a helyére pl picopsu külső tápja betehető lenne
-hűtése elölről nagy (12 v. 14-es) ventikkelMivel van NAS-om, és Médialejátszóm is, ezért nekem a fentiek mind kellenek, hogy kiváltható legyen mindkettő.
Egyedül talán a Fractal design-nek van majdnem jó háza (Arc v2 talán), ami 7 vinyót fogad, de az meg 55e körül van, és az se úgy hűt ahogy kéne, meg elég testes is...
Tegnap legóztam egy kicsit, és arra jutottam, hogy viszonylag egyszerűen csinálhatok magamnak olyan házat, ami kielégít minden igényt, és még kicsi is marad.
Veszek egy 20cm széles házat (ez fontos, a 18cm nem elég), aminek felül van a tápja. Ennek levágom az alját vízszintesen a 2 felső slot után. Továbbá függőlegesen levágom a táp + a 3.5 vinyó szélessége után. Az eredeti ház vinyótartóit átszerelem a táp mögé, merőlegesen a tápra.
Így kb lesz egy 30cm magas, 20cm széles, kb 25-27cm mély ház, aminek az elejére pont elfér 2db 14cm-es szabályozható (vagy nem 12V-on járó) halk venti, ezek egyike felül hűti a vinyókat, a másik alul az alaplapot és az esetleges vga-t. Tehát a levegő elöl menne be, és hátul a tápnál távozna, ami szintén 12 v. 14cm-es ventis lenne. Egy brazos-nál szerintem még a prociról is levenném a pici ventit, mert felesleges lenne, úgyis lenne bőven légáramlat.
Persze előlapot is kell csinálni a lecsökkentett méretű háznak, és az oldal és tető/talp lapokat is le kell csökkenteni, de összességében nem tűnik kivitelezhetetlennek a dolog, és kis méretű házat kapnék, ami minden igényt kielégít. Ha valakinek dvd író is kell, abból is be tud férni még egy slim típus, de nekem ilyen nem kell. (Őszintén szólva a két slot se kell nekem, így még csökkenthető lenne a magassága a háznak)
Szóval arra jutottam, hogy magamnak kell megcsinálni, mert egyszerűen sehol nem kapni megfelelőt.
-
zodo
nagyúr
válasz
Nagytalp #9841 üzenetére
7 választható lap van az oldalon és most néztem a ECS HDC-I2 (V1.0) ~21k
Brazos + PCI mondjuk sokat nem hallottam róla de a topikjában biztosan tudnak segíteni. -
Osibaa
senior tag
válasz
tvse1995 #9825 üzenetére
Szia!
Ugyan nekem aktív hűtéses Brazosom van egy csupa lyuk házban, de így is meleg a gép. Amikor melegedésről beszélünk, akkor gondolj kérlek a procin kívül a chipsetre, RAM-ra, tápra és merevlemezekre is, mindegyik igényli valamilyen szinten a hűtést.
Ahogy zodo írta, én is a halk léghűtésre esküszöm (14 dBA-s Scythe ventiket használok), semmint a teljesen passzív megoldásokra.
-
zodo
nagyúr
válasz
tvse1995 #9825 üzenetére
Talán kérdezz rá a topikjában: AMD Brazos Klub
Saját véleményem hogy passzív gép építése felejtős mert hűteni csak kell a hardvereket pláne nyáron.
Szóval minimum 1 db halk, nagy légszállítású venti javallott bármilyen gépről is legyen szó.(#9826) Nagytalp
Nagyokat megtalálod a gyűjtő oldalak valamelyikén egy két kivétellel.
Talán ez az egyik ahol talán találsz PCI / ddr3-as lapot. -
tvse1995
senior tag
Sziasztok,
szerintetek valamelyik nagyobb hűtős Brazos-os lap ellenne egy teljesen passzív házban ha fölötte lyukacsos lenne a lemez?
Azért érdekel, mert már vagy egy hónapja nem játszottam és nem is látok rá nagy esélyt, hogy fogok (ha meg mégis akkor ott az xbox) és egy kis ráfizetéssel talán le tudnám cserélni a gépemet.Előre kösz.
-
toldy
őstag
Tudom, most a topic ellen beszélek, de ha tényleg csak film, net, zene akkor én annyival mennék tovább a szokásos brazos gép ajánláson, hogy biztos valami kis barbone gépet vennék. Pl ezt a Foxconn-t, nem tűnik rossznak, igaz személyes tapasztalatom nincs, de ha én is így állnék, kipróbálnám hogy milyen. Az ssd-vel valamint 4gb rammal kb 86k lenne.
-
zodo
nagyúr
Brazos féle alaplapok az újabb generáció ezek közül.
Speciel az MSI megoldásáról nem sokat tudok de az Asrock, Shapphire biztosan és talán még a Giga lapjai is tökéletesek a céljaidhoz.
-
zodo
nagyúr
Kukkants be az alábbi topikokba:
-
zodo
nagyúr
Szia!
Szerintem add el a régi cuccaidat és vegyél egy Brazos féle lapot. Itt a topikja.
Ez keveset fogyaszt és amire használnád arra tökéletes.
Amúgy hogy mi számít jónak az mindenki maga tudja mi a fő profil.
Játékra szánt konfig már nem olcsó és kompromisszummal jár(hat) előbb vagy utóbb.Amd csúcs lapjai:
Asus M4A88T-I Deluxe
ZOTAC 880GITX-A-E WiFiZOTAC 890GXITX-B-E
és a legújabb ASUS F1A75-I DeluxeIntel oldalon ezek a kedvencek:
GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3
GIGABYTE GA-H61N-USB3
ASRock Z68M-ITX/HTÁltalános hogy prociból 95W max. fogyasztásút támogatnak a lapok.
Nyilván ha passzív gép a cél akkor valami alacsony fogyasztásút érdemes választani valami jóféle 120-as ventivel támogatott hűtővel.Szerk: Esetleg az 1.hsz is segíthet dönteni.
(#9652) erhas01
Nincs mit.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Boolash #9587 üzenetére
Igen, csak az USB3-ban van különbség a két Asrock lap között.
A Brazos lapot én egy Universal M350 házba tettem, mert az volt az elvárásom, hogy fel lehessen szerelni a TV hátuljára. Sok jó mini-ITX ház van, inkább az a kérdés Neked mire van szükséged (fekvő / álló, szín, HDD mérete és száma, ODD mérete, bővítő kártya hely, stb)? A topiklakók ebben (is) tudnak segíteni.
USB távirányító alatt azokra gondoltam, amikhez van egy USB-s infra vevő + a távirányító, ez a tipikus felállás. Van sok MCE kompatibilis távkapcs, vannak az óccó kínai darabok és vannak a spécibb megoldások; itt is attól függ mire van igényed. Példák: MCE, kínai óccó, spéci
Én az óccó kínai változatot vettem, mert van Logitech Harmony univerzális távirányítóm, ezt használom, a kínainak lényegében csak az USB-s infra vevője kellett. -
Osibaa
senior tag
válasz
Boolash #9572 üzenetére
Nézd, a HD tartalmak lejátszása teljesen független a CPU teljesítményétől egy modern konfig esetében, ezt a GPU intézi. A Brazosban pedig UVD3-as motor van, ami minden elterjedt formátumot kezel, a BD25 és BD50-et is.
A 3D lejátszás már más tészta, ahhoz kell a HD3D támogatás és a HDMI 1.4, ami a Brazosban nincs meg. Viszonyításképp az AMD Llano-ban és Core i procikban ez megvan, Pentiumokban típusa válogatja.
A Brazos teljesítményére visszatérve, így néz ki letöltés közben, a videólejátszás pedig nem sokat dob rajta, mivel a nagyját a GPU végzi, csak a DTS/DD hangot kell dekódolni a procinak, ami nem nagy kaland. Ahol érezhető lassulás van, az a filmek indítása, 2-3 másodpercig töltöget mielőtt beindul, utána már teljesen folyamatos a videó.Nekem is Asrock E350M1 van, semmi gondom nincs vele. Én nem raktam bele SSD-t, mert éjjel-nappal megy, nem használnám ki a magasabb sebességet (nincs se bootolás, se program indítás). Távirányító létezik ehhez a laphoz spéci Asrock, ami közvetlenül az alaplapra küldi a jelet, nem USB-re, mint a többi MCE típus - ilyet Mo-on boltban még nem láttam, ha külföldről rendelsz, érdekelne engem is.
Én most sima USB-set használok hozzá, ezzel sincs gondom.
-
Boolash
aktív tag
Tesztek, amiket olvastam a Brazos lapokról nem voltak számomra teljesen egyértelműek, hogy megbirkóznak BD25-50 tartalmakkal, esetleg 3D-vel, mondjuk mindezt letöltés közben. Illetve nekem egy régebbi, X2 3800 (3Ghz) procim van, ami könnyedén 70-80% körül megy, egy full HD esetén.
Ha ez így van, akkor mondjuk egy ASROCK E350M1/USB3 lappal már talán beleférek a keretbe. SSD-t mennyire tartjátok fontosnak (ennél a célterületnél)? Távirányítót ehhez a laphoz is lehet könnyedén szerezni? -
Osibaa
senior tag
válasz
Boolash #9566 üzenetére
14 Mbps-es BD25 film lejátszása DXVA nélkül 35-42%-ban terheli meg a 2100 MHz-es i3-as procim. Gondoltam viszonyításképp megteszi.
Brazos konfigom is van itthon, eddig kb. 200 db filmet (főleg 1080p) néztem meg rajta, egyiknél sem volt gond a lejátszással, bízhatnál egy kicsit benne.
-
zodo
nagyúr
válasz
h1n1_900 #9554 üzenetére
Ez is jó lehet.
FSP általában egyenlő a minőségi darabokkal de miért nem jó amit az SG05 mellé adnak?(#9556) felora
Érthető az indok.
Tegnap kerestem de nem találtam a könyvjelzőim közt de talán még a Microdigit.hu oldalát lesd meg ez ügyben.
Náluk talán még találhatsz magadnak megfelelőt, jobb ötletem nincs.
Jelenleg nincsenek kint az árak de anno cirka 3 évvel ezelőtt igen drágállottam az akkori lapok árait de telefont megér.(#9557) Boolash
Brazos lapok filmnézésre bőven jók de komolyabb számításokhoz már kevés a proci.
Második variációra voksolnék.
Vga ha nem játszol, felesleges.
Házakat fentebb találsz de első körben a konfigot kellene tisztázni.(#9561) igi
Feltéve hogy az alaplapodon van 19 pin-es Usb3 -as kivezetés.
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok,
Mini-ITX-es gép összeszerelésén gondolkozom. A legfőbb célterület a filmezést (full HD, BD, akár 3D filmek, magas bitrátával.). A jelenlegi gépem (ddr2-es alaplappal) is kiváltanám ezzel, ahol legtöbbet a photoshop volt használva (elég keservesen).
Első körben brazosra gondoltam (e-350), de úgy érzem, hogy az a fimezésre is pont, vagy pont nem lenne elég.
Most egy H67-es lapon gondolkodom, I3-as proci, SSD, 4Gb memóriával. Olvastam itt már hasonló konfigurációkat, de ott szerepelt vga kártya is a palettán (HD4670 talán). Szerintetek nekem kellene külön videókártya? Melyik gyártó alaplapját érdemes választani? Én az ASRock H67M-ITX/HT-al szemezgetek, ott van távirányító is, mondjuk a wifi nem szempont, van kábel. 1 vagy 2db 2,5" merevlemez menne még bele az adatoknak és egy BD lejátszó. Milyen házba lehetne ezeket belerakni (olcsóbb kategória). A konfig a célhoz nem túl erős/gyenge?
Köszi -
Akybron
aktív tag
Az E350 szerintem nem rossz választás videózásra, tegnap szereztem be egyet (illetve hétfőn, de sajna hibás volt az alaplap, tegnapra érkezett meg az új példány). Az eddigi próbálgatások alapján nincs gond vele. Net/Nas ügyben nem tudok nyilatkozni, én kifejezetten filmnézésre (és analóg-kábel-tv-műsor-később-megnézésre egy TV kártya segítségével) szánom.
Az #9481 hozzászólásom meg rossz helyre ment, azt a Brazos klubba szántam
-
zodo
nagyúr
válasz
erhas01 #9304 üzenetére
Szia!
pl.
Ház: Lian Li PC-Q08
Alaplap: ASROCK H61M-ITX vagy ASROCK H67M-ITXPasszív alaplapot és Amd 3650-at szerintem nem gondoltad át, felejtős.
Ion, Brazos lapoknál esetleg jó házhűtéssel.Fő paraméterek: H61 vs. H67
Memóriából szerintem bőven elegendő a 4 Gb DDR3/1333 MHz
Procinak a i3-2100 3.10GHz 1155 BOX vagy az alacsonyabb órajelű és fogyasztású i3-2100T 2.50GHz 1155 BOX-ot szokták ajánlani.Panel és külső tápot innen vásárolhatsz. 90W-os elegendő ha jól tudom.
LIano procik még igen újnak számítanak és jó ha kapni őket de azon két típus közt is nagy a különbség, gondolom ezért ekkora az árrés köztük.
Itt a Ph-s teszt, biztosan segít dönteni hogy neked melyik is lenne a legmegfelelőbb.Mini itx lapok még nem érkeztek meg ezekhez a procikhoz de matx méretből már találni itt ott.
Táp lehet nagyobb kell attól függ mit választasz. -
erhas01
tag
Üdv:
Leváltanám a jelenlegi 6 év körüli pentium M 1866 laptopot mini- ITX rendszerre.Van egy monitorom 18 col dvi-i,és a régi vga tűs kimenettel . Brazost sejtem mire jó és a HTPC is nagyjából, de más célt is akarok egyben. Csendesebbet szeretnék, mint a nyáron visító ventilátoros laptop és kb. annyit, vagy keveset fogyasztó, legalább olyan teljesítményűt. 200 nyitott lap a böngészőben ne fagyassza le. 100- max 120 ezer közötti ár.
Mi legyen?ALAPLAP:
Giga Lan, Usb 3.0 minél több , E- Sata, tévé és monitor egyszerre működjön majd valamikor. Ehhez kimenetek kellenek BR, HD még nincs, 720p egyelőre elég. Legyen minél több Sata 3-4db. Raid nem kell.
HDMI, DVI, Display-Port most melyik, ami fontos a jelen és a jövőben ?
Kimaradt az életemből. Stabil alaplap, ha lehet passzív.
RAM: 4GB vagy 8 GB 1600Mhz.
Munkára, office, net, letöltés, játék és tuning nem érdekel,filmnézés és vágás várhatóan igen, ritkán photoshop, autocad, linux. Saját videó készítése túrákról.
HDD: Később többet is vennék, tárhely kell. Optika csak a telepítésig kell.
Általában 1- 2 menne egyszerre, csereberélve, a többi a szekrényben.
A ventilátor zaj kimondottan zavar, panel TÁP, vagy a pico psu nem tudom van e több áram csatlakozójuk. 20 v. 24 -es? Mennyi áram vezetékenként?
ERP, vagy miről volt szó? Ezekhez nem értek?
HÁZ, ami kapható: Álló talán. Alsó v. felső táp? Legalább egy 3,5 hdd férjen bele, a többi később lóghat madzagon kívül is, vasfűrésszel, fúrással megoldom. Lehet nagyobb atx -es típusból is.Ezeket ajánlottátok már, valahol köztük keresgélek, csak elakadtam:
Giga lap, Asrock, Zotac lap megfelelőek!
Processzor:
i3 vagy duál cerka plusz vga -ban gondolkodtam, fogalmam sincs milyen típusú számozású proci kell ebből. 1155 ös lap? h67 v h61.
Amd 3650 100w / ezt passzívan hűteni, nyári 40 fokban!? / ennél a fogyasztás, a 3600-as 65w -nak meg az árát sokallom.
Van e értelme most két magosat 3400 ill. duál cerkát venni és később egy két év múlva erősebbre cserélni; 65w vagy 45w-osra ill. i3, vagy sok pénzért i5 re?
Köszönettel : erhas01 -
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan procihűtőről, ami chipset hűtő felfogatással rendelkezik, de komolyabb, mint egy normál chipset hűtő? Az Atom, Brazos, VIA X2 procik elterjedésével hátha megjelent már valami érdekes megoldás...
-
szacsee
nagyúr
válasz
user137 #9236 üzenetére
Beszéld le vele..
Buszos fuvar nem játszik?
Mobilteló elérhetőség megadod, Ő feladja valamelyik Bp-re tartó buszra a sofőrnek... általában 1K-t szoktak neki adni fuvardíjként, Te meg várod a buszt pl Bp megállójánál és átveszed.
Előreutalásról pedig csinálsz pikcsört.kételkedem: Elvileg 4Gb-al sem lenne annyival fürgébb azon alkalmazások alatt.
Sokan arra használják amit írtál és a Brazos topikban arra is ajánlják. -
csƵ
addikt
válasz
kételkedem #9175 üzenetére
Brazos nem lenne jobb?
-
zodo
nagyúr
Jó összeállítás lenne.
Lehet egyáltalán itthon kapni olyan lapot, házat ?Brazos-t talán csak azért vennék hogy ne kelljen külön a hűtővel vacakolni.
Persze csak a Sapphire Pure White Fusion E350M1W jöhetne számításba hogy ne kelljen memóriát vennem ill. ennél a lapnál elférne a hűtő a pci-e csati közt egy noti hdd.
Így igen lapos házba is beleférne a konfig.(#9130) user137
Persze, tudom én is hogy gyenge az atom de hát arra célra teljesen jó és még keveset is fogyaszt.
Nyilván ha többet szán rá vagy nagyobbak az igények akkor a te elméleti konfigod a nyerő választás.(#9136) Pista0001
Ventirács nélkül 1 cm, előlaptól mérve 3,6
Na de nem így ismerlek!
Miért áll meg a világ a ház vázánál?
Van ott még hely bőven az váz és a műanyag előlap közt.Ha az előlapi rácstól mérem akkor ha nagyon ráhagyok is van 4,3 mm ha a kiszemelt hűtőt elfér a rács rögzítési pontjain belül.
(#9145) mrbig25
Ebben a hsz.-ben lévő táblázat, segíthet dönteni.
-
toldy
őstag
De nekem transformerszes kell !
Felmerült itthon egy htpc lehetősége, még nem tudom mi lesz belőle. Így elsőre erre az Intel DH61AG lapra ( vagy a giga megfelelőjére gondoltam, majd meglátjuk melyik milyen áron lesz) egy g620t-vel és egy habey házban. szerintetek ( nekem nem kell atom vagy brazos, mindenkinek az van.
)
szerk, tényleg eltünt, azért vót nekem hiányérzetem.
-
zodo
nagyúr
válasz
user137 #9118 üzenetére
Nem az a lényeg szerintem hogy mi ósdi vagy sem hanem hogy mire kell, annak megfelel vagy sem és persze mennyiért.
Nem mindenki teheti meg hogy 2 havonta váltogassa a hardvereket vagy hogy több hónapon át árulja azt.
pl.: Van olyan rokonom aki még csak most váltja le a s939 foglalatú konfigját, és?
Szóval az ION teljesen jó alternatíva azokra a célokra amiket írt, max nem játszik de azt Brazos alatt se tudna.(#9119) toldy
Nem semmi.
Neked is elkélne egy nagyobb kekszes doboz.
(#9124) plazma74
Van egy ilyen topik, talán ott kérdezz rá.
GÉP / ALKATRÉSZ beárazás (olvasd el az 1. hsz-t!)Szerk: időközben elveszett a 9124-es.
-
Osibaa
senior tag
Nekem van itthon ION, Brazos és Sandy Bridge is... a három közül még mindig az ION játsza le a "legsimábban" a filmeket! A Brazoson döcögősen indulnak, utána már jók (gondolom az egycsatis memória a gond), a Sandy-n pedig a DXVA-s lejátszás minősége kritikán aluli (pixeles, szétesik a kép, stb). Ergó hiába régi az ION, ha még mindig az a legjobb szvsz. erre a célra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Windows 11
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Motoros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest