-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Találtam apróban 150 euróért korszerű mobil procit (Sandy Bridge) fogadó mini ITX alaplapot, bár a korábbi elképzelésednek ez se felel meg teljesen mert sima asztali VGA-t fogad csak, nem MXM modult.
Ami azt illeti elég durva cucc. 6 SATA, abból 2 SATA3, RAID támogatás, dupla Gb ethernet, 2 HDMI, D-sub, DVI, 13 USB 2.0, de azért egy picit drágállom
-
Na_Ta
csendes tag
Üdv!
Nem itx, de nemrég kezdtem belakni egy Zotac Xbox nano-t (eddig csak net és filmnézés), én mondjuk játékra nem nagyon használom, de Brazos klubban írtak pár játékot (régebbiek) ami elfut rajta, majd próbálkozom én is, meg irodai alkalmazásokkal is tesztelni fogom. A mérete és a gyári táv miatt lett ez, Brazos konfig olcsóbban kijön és több csatlakozás is van egy itx-es lapon is és ugye ott még a PCI-e. Mérete 19x19x6 cm plusz a külső táp. Hangját még nem hallottam, elnyomja vagy a környezeti zaj (lakótelep-panel), vagy a külső WD PassPort.Szerk.: Még hátránya, hogy 1db 2,5"-os HDD hely van benne (elég szűk, melegebb környezetben/melegedősebb HDD-vel gond lehet) és egy mem. modul hely.
-
Pista0001
addikt
Szerintem az is megoldás ha méretben "engedsz" kicsit és akkor teljesítményben biztosan nem kell kompromisszumot kötnöd. Egy gémer laptop alaplapja szerintem nagyobb mint egy mini-ITX alaplap, úgyhogy notiból csak olyan gépet tudsz építeni ami alacsony de széles. Integrált processzorosból biztos nem lesz sokkal izmosabb, mert a gyártók termékskálája precízen fel van építve. Majd jövőre várható a Brazos utódja, de számottevően nem lesz izmosabb mert akkor már az egyel feljebb levő termékeket veszélyeztetné.
Szerintem a te helyzetedben nem a platform a kérdés hanem a ház.
Jelenleg combos mini-ITX géphez talán a legjobb helykihasználású ház szerintem a Silverstone SG05/SG06 páros valamelyike. 22,2 centi széles, 17,6 centi magas és 27,6 centi mély. Ezekben a házakban gémer laptopoknál nagyobb teljesítménynek is van hely, egy "normál" számítógéphez - főleg a gémerekhez - képest viszont piszok aprók.
Űrtartalomra ez alá menni már nagyon nehéz, igazából már csak az arányokat tudod változtatni. Ha a Trinity APU vga-teljesítménye elegendő lesz neked, akkor egyedileg épített házzal tudsz kisebbet, de boltiból kicsi az esélye annak hogy találsz megfelelőt. Vagy nagyon kis teljesítményre optimalizált (Atom, Brazos) nagyon kicsi házak vannak, vagy "nagyobbacska" típusok amikbe már diszkrét vga-nak is van hely. Egyelőre az a tapasztalat hogy a nagyon pici házakban a "normális" teljesítményű procik/APU-k nem érzik jól magukat.
-
Pista0001
addikt
A probléma gyökere az, hogy a mai számítógépek a processzort csak a 12V-os ágból táplálják, tehát azt a 65-100 W-ot ezen az ágon kell a tápnak leadnia. Ez 12 V-on 5-8 A alsó hangon, és akkor a többi fogyasztóval még nem is számoltunk. A külső tápos megoldásoknak van ugye egy belső része is, ami a különböző feszültségekért felel (3,3 V, 5 V, 12 V). Az egységes bejövő (általában) 12 V-ból állítja elő ezeket, áganként különböző áramerősséget, ezáltal teljesítményt bírnak. A probléma az, hogy általában a 12 V-os águk gyenge. Paneltápból nem is ismerünk olyat amelyik megfelel, általában 4 A-t tudnak, ez pedig még a procinak is kevés, nemhogy az egész konfignak. Pico tápból léteznek olyanok amik akár 8 A-t is tudnak (a 160 W-os modellek között), egy ilyen egy 65 W-os procival szerelt külön VGA nélküli (!) géphez elég lehet, arról viszont nem nagyon van információnk hogy mennyire bírják a strapát.
toldy: Végre rájött valaki (Asus) hogy bivaly lapba bivaly procit raknak az emberek, és jó ha van hely hűtésnek. Eddig Inteles vonalon csak a Foxconn-nak meg a DFI-nek volt olyan mini-ITX alaplapja amin messze volt a procifoglalat a PCI-E-től.
-
Mercutio_
félisten
Ahogy előttem is írták: Nagyon szűk a piaci sávba esik az a réteg aki ilyet szeretne, meg is fizetné, de valamiért nem jó neki a gamer-noti.
Egyébként szvsz egy alulfeszelt esetleg még némileg max. órajel-csökkentett A6-3650, vagy A8-3850 közel van a 65W max. fogyasztáshoz, lévén az A6-3600, A8-3800-ak kb. gyárilag ilyenekből válogatott darabok.
-
Osibaa
senior tag
Nincs ott űr, csak noti komponenseket szeretnél látni asztali gépben, tök más piac. Voltak ilyen próbálkozások, de nem lettek túl sikeresek, szűk a célközönség.
-
Goose-T
veterán
Egy Scythe Big Shuriken 2 elfér az alacsony házakban is (58mm magas), és biztos elbír egy 100W TDP-jű procival. Az ára mondjuk kissé zsebbenyúlós (10K).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmvilág
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged