- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Panorámás miditorony jött a Chieftec fémjelzésével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TKL formátumú, vezetékmentes "Fekete Özvegyet" dobott piacra a Razer
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na_Ta
csendes tag
Elnézést a "lassúságért", látom nem lehet itt lacafacázni.
(#11161) toldy: Ennyire én nem szedtem szét
, de így fest kb.
Némi tapasztalatok:
Amire leginkább használom, netezés, filmnézés (DVD, ill. nem fullHD minőségben), kis word excel, némi mp3 előállítás(tecsőről lementve). Táv cél NAS-ról gigabiten keresztül majd HD filmnézés. Jelenleg wifin használom, megfelelő a sebessége, bár ebbe közrejátszik az új routerem is.
Legnagyobb pro: a mérete. 14*14*5 cm. plusz a külső táp: 3,5*3*10 cm "tégla" a csatik nélkül, 19V/3,42A.
pro még:
- gyári táv,
- USB3, Gigabit LAN - bár ez már nem újdonság.
Legnagyobb kontra: az ára. a lenti kszerelésben ~100e.
Kontra: Kevés csatlakozozás 2-2 USB2-3; analóg audió kimenet csak elől fülhallgató aljzat, audió hátul csak HDMI.Zaj:
Nálam ha megy a gép, általában vagy szól a zene, vagy mozi, így nem hallom a hangját, igaz nem is pörög a gép 100%-on soha. A külső DVD ha megy alapból elnyomja.Hőmérséklet:
Hőmérsékletre nem tudok pontos adatokkal szolgálni, de kezemmel még nem éreztem melegnek, langyosnak talán. Mivel nagyon szűk, melegedősebb vinyóval melegebb lehet.Szerelési minőség:
Összeszerelés egyszerű, a gép maga nem kimondottan jó minőségű, de nem is rossz, azért jól mutat.Általános sebesség érzet:
Az adatlapomon található konfigról váltottam és a sebességre nincs panaszom. Gyorsan bootol, méggyorsabban leáll. Brazos Klubban vannak páran akik játékokkal is tesztelték (a Brazost, nem a nanot.), én még nem.És mivel zotac szoftveres gondok:
Én még szoftveres gondot nem tapasztaltam, ami nem jelent, hogy nincs, BIOS-t még nem frissítettem.Mi az ami nagyon tetszik, amiben kicsit csalódtál:
Tetszik, azon felül ami pro-kon kívül, kapcsolható díszvilágítás és USB töltő funkció, kicsi de jó távirányító.
Van az előlapján infra vevő, illetve egy USB-s is, de eléggé rá kell irányítani a távot az előlapra.
Néhányszor produkált olyat, hogy az induló ZOTAC képnél megragad. mivel nagyon ritkán így nem is foglalkoztam vele.
Arra gyanakodtam, hogy a külső USB-s DVD és vinyó induláskor kicsit megzakkantja, de ez sem mindig igaz, mert van amikor elindul simán. Nap közben ha otthon vagyok ki sem kapcsolom.
Ami még érdekes, hogy ennek a névleges mem. órajele 1066 MHz, a normál Brazosok (itx-es is) mennek 1333 MHz-n. Nem néztem még utána, megoldható-e ennél és bírná-e a cucc.Ja esetleg fogyi és a pontos tech adatok, ram, hdd,sdd:
Fogyasztásmérőm nincs, így pontos adatokat nem tudok mondani.
4GB-DDR3/1333 Kingmax notebook ram, 60 GB OCZ Agility 3 SATA3.
Ami nálam még a konfig része egy külső USB3 WD PassPort és egy USB2 külső DVD.
Win7 64 bit telesen új telepítés. Minden gyári BIOS/firmware. -
Na_Ta
csendes tag
(#10894) Na_Ta: "Még hátránya, hogy 1db 2,5"-os HDD hely van benne (elég szűk, melegebb környezetben/melegedősebb HDD-vel gond lehet) és egy mem. modul hely."
Ez esetben adja magát az SSD + eldugott NAS kombináció.
Igen, ilyesmiben gondolkodom, csak nasként valami mini itx-es gépet gondoltam, talán brazost. -
Na_Ta
csendes tag
Üdv!
Nem itx, de nemrég kezdtem belakni egy Zotac Xbox nano-t (eddig csak net és filmnézés), én mondjuk játékra nem nagyon használom, de Brazos klubban írtak pár játékot (régebbiek) ami elfut rajta, majd próbálkozom én is, meg irodai alkalmazásokkal is tesztelni fogom. A mérete és a gyári táv miatt lett ez, Brazos konfig olcsóbban kijön és több csatlakozás is van egy itx-es lapon is és ugye ott még a PCI-e. Mérete 19x19x6 cm plusz a külső táp. Hangját még nem hallottam, elnyomja vagy a környezeti zaj (lakótelep-panel), vagy a külső WD PassPort.Szerk.: Még hátránya, hogy 1db 2,5"-os HDD hely van benne (elég szűk, melegebb környezetben/melegedősebb HDD-vel gond lehet) és egy mem. modul hely.
-
Na_Ta
csendes tag
Gondoltam, hasznosak lehetnek itt is:
Téglatápok és PicoPSU-k tesztje, Valamint egy normál táp alacsony terheléssel. -
Na_Ta
csendes tag
#7471,7472
Üdv,
Nem belekotyogásként, csak a kíváncsiság hajtott, hogy megnézzem: [link]
3.2 fejezet: A PCH max 111°C. A Tcontrol-t így nem tudtam kihámozni, de az 107°C, ezt elvileg valami venti vezérlésre használhaná. A ref. hűtő megoldás is egy "sünis"-ebb hűtő, csakhát ITX-en nem igazán lehet olyan rúgós leszorítást alkalmazni., a helyszűke miatt. -
Na_Ta
csendes tag
Üdv!
user137 (#2675); (#2677) Osibaa:
Bár nem tudom mennyire lehet ezeket (mondjuk a többit se), itthon kapni de van még
ZOTAC ION:K series DDR3-1066 memóriával szerelhető, csak x1 PCI-e a mini mellett, HDMI, Gigabit LAN. Bár ehhez is aktív hűtést ír, de a doboz tartalmában nincs venti.
Nincs hozzá mini PCI-e wifi adapter.L series: DDR3-1066/1333 memóriával szerelhető, 1 x16 PCI-e a mini mellett, HDMI, Gigabit LAN, wifi n.
Adnak hozzá ventillátort hűtésnek.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest