Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

válasz Rikarda #7293 üzenetére

Szia!
    Én is azt a lapot kergetem!
    Vigyázz nagyon, két féle van (Asrock PV530 és a Asrock PV530-ITX), olvass vissza pár hozzászólást! Sajnos sok boltban sincsenek tisztában vele, hogy melyik van, pedig méretben nem mindegy. Keddre halasztottam a rendelést az ünnep miatt :U

400 W táppal az a "baj", hogy nagyon nagy. Max fogyasztása ~45W papíron, legyen 50W, +2×HDD 10W/db, USB eszközök is mondjuk 10W... TV tuner kártya legyen 10W, de ezek eltúlzott számok...

Összesen mondjuk 90 W, de ilyenkor TV-t nézel, netezel, fut a defrag, videót rögzítesz és IBP-t futtatsz egyszerre... Amúgy meg ~30-40W szerintem (remélem).

Ehhez jön a táp vesztesége, ami 400 W tápnál elég sok (de ilyen fogyasztásnál pár watt, ahogy erre felhívta itt egy kolléga a figyelmem, igaza van :R ), mert a legjobb hatásfokot 60-75% terhelés körül mutatják. Ez azt jelenti, hogy amikor 30W-ot vesz fel az alaplap, a konnektorból az összes felvett kb. 45-50W lesz ezzel a táppal (elvileg, mivel nem tudom milyen a táp, csak sacc!). Persze ezek nem egzakt számok, ha lesz fogyasztásmérőm, akkor mérek párat én is, és közzéteszem.

Én egy használt 250W-os FSP tápban (2500 Ft) látom a "jövőt", mivel ilyen kis tápokat webshopokban újat nem találtam, illetve csak 10k Ft felett lehetne összehozni valamit.

Új hozzászólás Aktív témák