- Vezetékes FÜLhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
Pár átszerelés után úgy vettem észre hogy az Asus TUF B850M lapkán a proci úgy van elhelyezve, hogy a Jonsbo C6 házban csak egy darab iránybe tudom szerelni a NH-U12A bordát... ha vertikálisan próbálom elhelyezni (hogy alulról felfelé tolja a levegőt), akkor a 120mm venti slotra helyezett táp sehogy nem fér el. Felülre helyezve kb 2mm-el lóg ki, oldalra helyezve picit kevesebb mint 1mm-el. Oda még be lehet feszegetni, de egyrészt összekaristolja a tápot, másrészt úgy már hajlik a fém. Illetve a hűtés sem jobb.
Másik dolog amire rájöttem, hogy az alsó venti teljesen használhatatlan a házban. Még ha felfelé fújja a levegőt a proci venti akadály nélkül, akkor sem hűt jobban. Ha pedig hátul és alul is van egy-egy venti ami tolja befelé a levegőt, akkor az alsó semmit sem csinál, az alulról beszívott forró levegő vagy az oldallap perforált részén próbál kiömleni, vagy visszakering lefelé (ennek a tesztnek az lett volna a célja, hogy egy AV erősítő tetején állt a gép, és abból "szívta" volna ki a forró levegőt mivel abban nincs aktív hűtés).
Utána leszedtem a kupakot a Ryzen 8600G prociról, levakartam a belsejében használt pasztát, és tettem a helyére folyékony fémet. Így már olyan jók a hőmérsékletek mint az 5600G-nél. Csak az csúcsra járatva kb fele annyi áramot használt. Sajnos ha a proci része meg van terhelve, akkor az iGPU nem kap elég kakaót és lehúz a saját órajeléből. Még ha a proci túlhajtást lekapcsolom, akkor is. Egyetlen megoldás hogy feltolom a PPT-t és az EDC-t, így viszont sokkal többet eszik. Ez van. Remélem az ezt követő APU jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- 10magos! Fémvázas! HP EliteBook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő