-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ii77
tag
Sziasztok! Engem Isten ver! Kedden megrendeltem az áhított ASUS ROG CROSSHAIR VIII IMPACT alaplapot. Ma du. el is mentem érte a boltba. Hazavittem. Fölnyitom a doboztetőt, a műanyag paláston át hüledezek rajta. Majd leemelem róla. Hű-há! Micsoda lapocska! Elkezdtem részletesen megsasolni. Ekkor feltűnik egy ici-pici valami, mintha másképp’ nyelnéel a fényt. A cpu foglalat. Talán vmi kis szösz? Sajnos csak az iPhone X-em volt kéznél. Csináltam pár fotót. Mintha a processzor tüskéit fogadó érintkező golyócskákat körülölelő müanyagból hiányozna. Persze vissza is raktam rá a palástot, doboz lecsuk és huss vissza az üzletbe. Elmondom, mutatom, hogy mit látok. Procit raktam bele? Mondom nem, mert szakember látta nélkül, nem merem belerakni a drága 5900X-emet. Szerinte nem lesz gond, de ezt már így gariba nem igazán tudja bevenni. Ráadásképp’ mutatom neki a 2. észrevételem is: a SupremeFX feliratú takarólemez jobb felső csavarja épp’ annyival lazább, hogy kotyog, ha egy picit is hozzáérek ujjal. Nem tűnt használtnak a lap, talán inkább silányabban rakták össze, átcsúszhatott a rostán.?
Azt mondta, megpróbálja kicseréltetni, de nem ígérgeti, mert ez nem igazán garanciális hiba így. Mivel elhoztam. De ki a t*k*m gondolta volna, hogy rögtön nyissam ki és nagyítóval nézzem át. Ezért gyűjtöttem a legprémiumabb és legdrágább itx/dtx lapra? Tiszta ideg vagyok.
Mondtam neki, hogy megtehetném/megtehettem volna, hogy a 14 napos elálással visszaviszem. De egyrészt egyenes csávó vagyok, másrészt meg ez a nagy vágyam. Egy ilyen lappal üzemelő konfig. Alzába még a második Noctua NF-A12x15 PWM chromax ventit is megvettem a házba, alulról befúvónak. Mondta, hogy azért legyek hétfőig türelemmel, akkor tud majd biztosabbat.
[kép] [kép] [kép] [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest