-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Tegnap összeraktam végre életem első minijét. Egy Fractal Design Node 202-es lapos házba került a szerkezet, a processzor Intel Core i5 7500 lett a VGA GTX1070 ( Blower típusú, kifele fújja a levegőt ).
Az összeszerelés kegyetlen volt, többször kaptam szívinfarktust, meg 2x a "fene egye meg ott ahol van" mondat is elhagyta a számat, de végül 4 óra hossza folyamatos munka után meglett az eredménye: MŰKÖDIK és egész jól teszi a dolgát. Ami igazán meglepett, hogy nem melegszenek nagyon az alkatrészek a videókártyát 80 fokig egyedül a FURMARK stress tesztjével tudtam elrepíteni, amúgy The Witcher 3 és Mass Effect: Andromeda alatt 65-75 közöt mozognak a celsiusok ( bár alulról egy 12 centis PWM-es ventivel támogatom a kártyát ), a CPU gyári hűtővel, de nem gyári pasztával ( AC MX4 ) maximum 58 fok 100% terheléssel. 2 háttértár van benne, egy SSD, meg egy 2,5-ös HDD, de nem melegszenek, átlagosan mindegyik 30 és 40 fok között üzemel. A gép nem hangos, főleg ha játszok, ha filmezek, akkor meg le tudom venni a ventifordulatokat, akkor teljesen csendes a szerkezet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest