Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

Sziasztok!

Pár hónapja elkövettem ezt. NAS-nak indult, de költségvetési gondok miatt jelenleg ez az asztali gépem is. Egy Asus H87I-PLUs alaplap + Intel Core i3 3440-es proci ketyeg benne Scythe Kozuti hűtővel + 8 GB Kingston 1600 MHz DDR3 RAM.

A zenélős, filmezős, több OP rendszeres gépet most tervezem megvenni, amit szintén mini-ITX alapon képzeltem el.

Az első kérdésem, hogy egy Antec ISK110-es ház a 90W-os tápjával szerintetek jó kiindulási alap?

A "média forrás PC"-be átraknám majd a fenti procit és helyette egy Haswell Pentiumot gondoltam, ami kb. proci erőben tud közel annyit, mint az i3. (Pl. Pentium 1, Pentium 2 vagy akár egy Cerka is elég lehet?)

Jól gondolom? Melyik proci legyen szerintetek?

Ebbe a PC-be tehát csak egy 1150-es mini-ITX lap kerültne (kinézett darab: Gigabyte GA-B85N) + a fenti Core i3-as proci (54 W TDP) némi RAM és egy SSD menne (SSD már készleten).

Az Antec 90W-os tápját én elégnek érzem ehhez, szerintetek is?

A RAM árak miatt még az jutott eszembe, hogy a meglévő 8 GB-os RAM KIT-et nagy eretnekség lenne megbontani? 4 GB elég lenne a NAS-nak szánt PC-be is, meg ebbe a médiás kisgépbe is. Származna valamilyen hátrányom ebből szerintetek? Lassabb lenne számottevően a két rendszer emiatt?

Előre is köszi a tanácsokat, észrevételeket! :R

Új hozzászólás Aktív témák