- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi46
aktív tag
válasz
Ezekiel Ston #42349 üzenetére
QQS pro és Q5 van benne, de tudsz egyedit hozzáadni ha tudod a szükséges adatokat.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Szisztok! Prusa Slicer-el elkezdenék ismerkedni ideamaker és Cura után. Kérdésem, hogy létezik hozzá Flsun Super racer nyomtató profil?
-
szuszinho
őstag
Még egyszer feltelepítettem, szinteztem, extrudert kalibráltam. Elég jónak tűnik a 2 centis kocka. Y irányban van kis hiba, remélem sikerül megoldani.
PETG alá kell valami az üvegre?
-
Demo07
aktív tag
Valakinek már van Bambu hotend nem bambu nyomtatóba? Bármilyen printerheadbe belemoddolva?
Leginkább a Stealthburner vonatkozóan érdekelne a flow érték...Mennyi volumetric flow-t lehet vele elérni 0.4 nózi és 0.2 layer mellett?
Valamint 0.6 nózi és 0.3; 0.2 layer height-al?Erre nincsen semmi konkrét adat még, vagy nekem nem sikerült megtalálnom.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Kíváncsi lennék ki milyen rainbow vagy silk rainbow filamentet használ és honnan szerzi be. -
Demo07
aktív tag
válasz
poli27 #42326 üzenetére
Ohhh...bazz
miért csinálod most ezt?!
Már végre sikerült meggyőzni magam, hogy ebben a hónapban nem költök már pénzt a 3d nyomtatásra erre, bumm.
@fabula: 4 az pont jó méret, mert sokszor volt korábban nálam, hogy kellett nyomtatnom kettő nyomtatóval párhuzamosan 1 féle anyagból, simán tudnám akkor azt is szárítóból, és csak egy konnektort használna. Meg alapból szárítóból nyomtatok, nem porosodik.
3. nyomtató épülőben, így ki lesz használva az szárító ha kapható lesz.
@dugesz77: Ezt muszáj lesz megcsinálni, hatalmas ziccer a gyártó részéről ezt a poént nem ellőni úgy, hogy a filament oldalára az "akai" felirat is forogna ahogy a tekercs pörög. -
Keef_Lee
senior tag
Nem találok sehol (boltban sem) konyhapult falszegélyéhez sarokba műanyag elemet. Ami van boltban, az kisebb, mint az előző. Az pedig szétporladt. Nagyon frankón el tudom képzelni, hogy nyomtatnék helyette, de nem találom a thingin sem. Esetleg látott valaki, valahol nyomtathatót?
-
poli27
Topikgazda
Ez nem lesz rossz, 80dodoért kickstarteren. 4 tekercses szárító
-
rokapet
tag
válasz
szuszinho #42324 üzenetére
Szerintem kezd a Klipper-t minimál konfiggal, azaz egyetlen rövid printer.cfg file-al, és haladj lépésenként. Első lépés, hogy a Klipper meg tudja szólítani a printer alaplapot, azaz az mcu-t. Majd utána jöhetnek a stepper-ek, az extruder, meg minden egyéb, sorjában adogasd hozzá őket a konfighoz. Mindegyik után teszt, hogy tudd ha valami nem jó, illetve hogy ami már a konfigban van, az már tesztelt és jól működik.
-
szuszinho
őstag
válasz
szuszinho #42303 üzenetére
Na pikk-pakk feldobtam virtuális gépre is meg a nyomtatóra is. Most a konfigot kell finomhangoljam: egyelőre bltouch, screws_tilt_adjust ki, illetve nem talált 2 hivatkozást (include), viszont a mainsail.cfg sor hiányzott. Itt a macros.cfg az nem a telepítéskor feltett opcionális, alap macros?
szerk.:
Illetve látom, hogy most borult a konfig a probe miatt. -
Demo07
aktív tag
JAYO márkájú PETG-vel bárkinek van már tapasztalata?
Szemezek egy 5KG-s csomaggal.. (20-22e Ft-ra jön ki) csak nem akarok lyukra futni.
Alis pontokat beszámítva jönne ki a fenti ár... amúgy kb 23-4e Ft. -
Reggie0
félisten
válasz
icemad #42314 üzenetére
PETG moven megteszi. De az, hogy max 60 fokot tudsz beallitani a mosogepen nem jelenti azt, hogy 60 fok a legnagyobb ami elofordul. Altalaban ezek ketpont szabalyozassal futenek, azaz felfutesnel boven fole megy, 70 fokig is, aztan visszahul ala, kozel 50-re es megint elkezd futeni. Ezert vannak olyan gepek ahol kulon program a stabil 60 vagy 70 fokos futes.
-
dugesz77
őstag
válasz
icemad #42314 üzenetére
TPU esetleg? 80 fokig hőálló, sav + olajálló. Vagy PETG. Sima görgők tervezéséhez szerintem elég a webalapú thinkercad.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Mosogatógép tálcájának az egyik görgője eltört. Ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem.
Az egyik, hogy milyen anyagból lenne ezt érdemes csinálni? Petg+? A mosogatógép maximális vízhőfoka 60 Celsius. De jó lenne, ha a mosogatószer vagy az öblítő nem oldaná az anyagot. (így is kap a szervezetünk elég mikroműanyagot)
A másik, hogy nem találok hozzá kész modellt, ezért nekem kell megcsinálni. Ehhez milyen ingyenes/olcsó tervezőprogramot ajánlanátok?Esetleg felejtsem el, mert ez házilag nem kivitelezhető és/vagy veszélyes lehet az egészségre?
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
A 2.6.1 prusába találkozott valaki hasonló őrülettel?
Semmit nem változtattam meg, beépített profil-al csinálja ezt, de azt a pár réteget miért nyomná más sebességgel?!
-
syler123
veterán
Van egy érdekes jelenség, biztos találkoztatok már vele. Kívül egyenletesnek kellene lennie a felületnek, csak belül vékonyítottam el bizonyos részen, de ennek mégis nyoma van kívül, ahol elkezdődik az elvékonyítás. Tehát kívül sem lesz szép a felület.
A képen látszódni fog mire gondolok.
Ha lekerekítem belül a sarkokat akkor jó lesz kívül? Valami varratszerűség jelenik meg azon a részen. -
mumtaz
senior tag
Kijött a Creality Ender-3 V3 SE. Hurrá.
Ahhoz képest, hogy nekem is még mindig Ender-3 V2 van, bár szanaszét moddolva, de komolyan a Creality ezzel még el akar érni valamit? Ok, hogy a hotend nagyon más lett, bár szerintem maximum nyomtatási sebességben tudhat többet. De nagyjából a dizájnon kívül minden maradt a régi. Annyi, hogy ráakasztották azt a dög nehéz direkt extrudert, amit keményen 15000Ft-ért simán meg lehet a sima Ender 3-hoz is és az asztal lineáris sínen fut. De ezen kívül minden maradt a régi gyakorlatilag. asztal szintező gyárilag benne van, ahogy a szíjas dual Z is. Azért ezek manapság nem túl nagy dolgok. Mondjuk az igaz, hogy cca. 200$, de akkor is, mit akarnak ezzel?
A nyomtatási méret a régi. A hotend max. 260 fokot tud, az asztal meg 100 fokot, ami vagy egy biztonsági határ, vagy nem tudom, de nekem a V2 gyárilag tudott 120 fokot.Nem értem, mit akarnak ezzel!?
-
Demo07
aktív tag
válasz
szuszinho #42303 üzenetére
Hardveres változtatás nélkül is legalább 15-25% sebességnövekedést simán eltudsz majd érni, minőségromlás nélkül!
Nem beszélve más okosságokról.
(Exclude Objects, adaptív mesh(ha van bl touch, vagy bármilyen szinteződ) és a többi...)
Nem beszélve arról, hogy van alapkonfig a lapodhoz& nyomtatódhoz Configuration Reference könyvtában. -
szuszinho
őstag
válasz
Mr.Csizmás #42304 üzenetére
Lemaradtam na. Évekig szekrényben pihent a nyomtató
-
szuszinho
őstag
Utánanéztem ennek a Klipper, KIAUH, stb. dolgoknak. El is felejtem gyorsan Marlin-t
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest