- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeusz55
senior tag
Win7 alatt azt hol tudom állítani hogy csak a másodlagos adat vinyót kapcsolja ki X idő után!? Az energiataknál csak összességében lehet beállítani nem!?
Még egy ha PCX blackre csak 2 év garit ad akkor a maradék 3at (amit máshol adnak) buktam ugye?
[ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
isx1
csendes tag
Hellósztok!
Vajon ez a Seagate Desktop HDD.15 ST4000DM000 mennyire lehet megbízható? Árban... hát igen... olcsó, tetszetős. A WD greenek jól bárják (meg a black is). A WD red még új. Ha valaki esetleg láttott már olyat, aki hallotta, hogy mikből készül és mennyire van összerakva... A cél adattárolás, az összehasonlítási alap a red vagy a green.
-
vond
MODERÁTOR
válasz szkink #43092 üzenetére
Lemezkezelőben töröld a kötet(ek)et, majd hozz létre egy újat egyben az egésznek, aztán gyorsformázás, és kész is vagy.
Egyébként törlés nélkül is ki lehetett volna terjeszteni az egyik partíciót az egész lemezre, de most már mindegy.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
ACE-
addikt
Hali, 1-2 játék gyorsabb futása, vagy úgy önmagában a rendszer gyorsítsa miatt megéri egy WD RED-et Black-re cserélni? Lesz érezhető sebesség javulás? Ja és úgy hogy a rendszer SSD-n van, tehát azt nem bántanám.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
3.Aragorn
addikt
válasz szkink #43089 üzenetére
Satás hdd-ről beszélünk, tudtommal nem lassítja be a régi az újat. Külön szálon vannak.
"Mivel tudnám megoldani,hogy a régi megosztott (2 részre) hdd-t egyként lássa a rendszer,amit csak adat tárolására használnék?"
Partíciók törlése (az összeset azon a lemezen), új partíció létrehozása (egész lemez egy partícióba), teljes format. Mielőtt nekiállsz, ments le mindent a lemezről![ Szerkesztve ]
-
szkink
aktív tag
Sziasztok.Vettem egy seagate 1TB/64mb hdd-t a kérdésem az hogy a régi ami 8mb vissza szabályozza-e a sebességét az újnak,ha külön szálon futnak?Mivel tudnám megoldani,hogy a régi megosztott (2 részre) hdd-t egyként lássa a rendszer,amit csak adat tárolására használnék?Előre is köszönöm.
-
jhos910
senior tag
Sziasztok! Milyen vinyót ajánlanátok ha ezekhez a paraméterekhez kellene igazodni?
-Notebookba
-Min. Sata2
-Rendszervinyó + adat (min. 500gb de jobb lenne nagyobb)
-kb 15-17ezer ft körül (pk-val együtt jó lenne 20-ba beleférni)
-Grafikai munkákra lenne főként használvaSeagate Momentus 1tb sshd 64m sata3 - 23ezer ft (ezt akkor venném ha extrajó...)[link]
Ugyan ez 500gb-osban - 17ezer ft
[link]Seagate Spinpoint 1tb 8mb sata2 - 14 ezer ft
[link]WD blue mobile 1tb sata3 8mb - ~17ezer ft
[link]Köszi előre is!
-
vlevi
nagyúr
Milyen NAS az, amibe nem megy bele a 3.5"-s vinyó?
Amugy a 3-4k kulonbseg mar kis tulzassal azt jelenti, hogy 2tb-osat vehetsz 3.5" meretben az 1tb-os 2.5” helyett :-)
En hasznalok egy 3.5"-s, 2tb-os red-et, sharkoon külső hazban, mk808 minipcvel. Nincs elzarva, itt van a tv alatt szabadon,van, hogy hetekig megy folyamatosan, de nem hallom a hangjat. Csak amikor eppen alvasbol feléled, es elkezd felpörögni, de ahogy eléri az uzemi fordulatszamot, onnantol megint szinte semmi hangja. -
adm
őstag
válasz ubyegon2 #43081 üzenetére
ez egy saját munkaállomás, a tömbön pedig a saját archív munkáim és a munkához szükséges anyagok vannak, csak én érem el, erre tuti nem kell szerver vinyó. a tömböt bőven kiszolgálná egy alaplapi raid vezerlő is.
lassan 4 éve 2×2db 500gb-os f3-as samsung vinyók oldják meg ezt a feladatot.
folyamatosan hűtve mentek, egy átlag vinyóhoz képest is kevés az adatmozgás rajtuk. nincs is probléma velük.1. verzió:
2×2tb green vagy red adattárolásra + 120/240gb gyors ssd a kurrens munkákra ~70-80k
2. verzió:
2×2tb black ~70k - sebességre ez is elég, 5 év gari csábító, homogén rendszera kérdésem egyszerűsítve van-e valakinek tapasztalata alaplapi vagy egyszerűbb raid-vezérlővel a két olcsóbb wd-szériával.
16core - 32thread - 64gb
-
naja
aktív tag
De én ezt írtam:
"...így legyen halk, megbízható, de leginkább férjen bele (még nem tudom milyen lesz a ház), és nem árt ha keveset fogyaszt..."Elnézést ha nem voltam egyértelmű. Újra fogalmazok:
A két WD RED közül (2,5" - WD10JFCX vs 3,5" - WD10EFRX) a 2,5" ellenjavalt lenne?
Vagy csak azért beszélnél le róla, mert 3-4 ropival többért osztják? -
naja
aktív tag
Sziasztok,
az írésaitok alapján a WD Red-et néztem ki magamnak (1TB-osat).
Érdekelne, hogy a 2,5"-ös is ugyanolyan jó mint a 3,5"-es? Erre még nem találtam írást.Munka tárolásra kellene másodlagos winyónak. Sebesség nem érdekel, a mostaninál így is fényévekkel jobb lesz. Ezért és a 7200 rpm zaja miatt a Blacket kilőném.
Azért gondoltam 2,5"-ösre, mert idővel NAS-ba költöztetném. Ott ugye egész nap menne, így legyen halk, megbízható, de leginkább férjen bele (még nem tudom milyen lesz a ház), és nem árt ha keveset fogyaszt (bár gondolom túl nagy nem lehet ez ügyben a különbség).Köszönöm uraim előre is!
-
adm
őstag
szervusztok,
szükségem lenne 2db min. 2tb-os merevlemezre adattároláshoz,
egy lsi raid-kártyára kötve szeretném raid1-ben használni,
előny lenne a 3 év garancia, illetve ha nem kellene rögtön fw módosítással indítani a használatot...két dillemám van:
van-e értelme az olcsóbb wd-k mellett mást keresni,
illetve a green és red közül ebben az esetben melyik lehet a nyerő?kösz és üdv,
16core - 32thread - 64gb
-
-
]Phobos[
senior tag
Mindenkinek köszi a válaszokat!
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
vond
MODERÁTOR
válasz Midas 22 #43076 üzenetére
Black-ből vannak régebbi szériák is, míg Red-ből egyelőre "csak" egy, ezért lehetnek különbségek. Pl. a WD1001FALS régebbi, a WD1003FZEX meg újabb.
Meg persze az is befolyásolja az árat, hogy mennyit ment, milyen a kondíciója, milyen állapotban van, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Midas 22
csendes tag
Sziasztok!
Az itteni kommentek alapján azt szűrtem le, hogy a WD Black magasabb kategória, mint a WD Red. Ehhez képest itt a Ph-n több helyen látom olcsóbban a Black-et , mint a Red-et. Pl itt (WD1002FAEX) egy hirdetésen belül olcsóbb az 1 TB-s black, mint a red, míg itt (WD2002FYPS) 2TB-s van majdnem ugyanannyiért, mint a Redből az 1 TB-s. Úgy látom, hogy a Black szérián belül is több típusszám van, itt (wd1001FALS) például jóval olcsóbban van az 1 terrás, mint itt (WD1003FZEX).
Redből csak egyfélét találtam, kb. ugyanolyan árakon
Segít valaki kiigazodni a Black-ek közt? Redhez képest melyik hol helyezkedik el?Köszi
Midas
-
vond
MODERÁTOR
válasz Graphics #43071 üzenetére
Ennek a NAS-os tervnek a tudtában viszont én is azt mondom, hogy most 3,5"-es WD Red minél nagyobb méretben (vannak olyan külső házak, amik simán kezelik a 3-4TB-ot is), s amikor meglesz a NAS, akkor ez a lemez mehet át abba, esetleg egy (vagy több) másik ilyennel kiegészülve.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zola007 #43069 üzenetére
Tervben van egy otthoni NAS, de még nem jutottam el a megvalósításig.
Kb azt mondom, amíg nem lesz saját lakásom, és ökoszisztémám, addig meg kell oldani a kézi-backupot, és a nagy tárhelyet.
Ha lesz akkor pedig a pluszba vásárolt eszközök / hardverek / mehetnek a NAS-ba
A külső vinyós megoldás nem lenne rossz, költséghatékony és 2in1 backup is lehetne.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
vond
MODERÁTOR
válasz Graphics #43068 üzenetére
Ha van SSD, akkor szerintem vegyél 2,5"-es WD Red-et. Nem hiszem, hogy sokkal lassabb lenne a mostaninál (5-6000 rpm-es mivolta ellenére). Tárolásra meg tökéletes. Az aktuális melók meg lehetnének az SSD-n (is).
De Zola007 külső vinyós megoldása is abszolút életképes (ha nem lenne gond a hordozása).
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Graphics #43068 üzenetére
egyetlen helyen dolgozol?
mert akkor a külső vinyóval több szempontból is jobban járnálMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zola007 #43066 üzenetére
PSD fájlokkal machinálok, nem kis mennyiségben.
DVD helyén : 640GB-os HDD
HDD helyén : 120GB SSD: a rendszertempó miatt, elég sokszor prezentálom az épp készülő munkát, ahol nem lehet 2 percig várni az elindulásra...
Azért nem elég a hely, mivel sokszor egy régebbi melóba kell visszanyúlnom bizonyos effektekért, áttűnésekért, rétegekért.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
nagyúr
-
Zola007
veterán
válasz Graphics #43065 üzenetére
nem láttam még itt senkit, aki 1,5 terást vett volna
1 TB-tól lehet a tapasztalatokat extrapolálni, de nem sok választási lehetőséged vanén azonban továbbra sem értem hogy miért nem elég egy notiba 640 giga (az enyémben is annyi van)
ha nem film van zene van rajta vagy munkára kell, akkor elég a 640
ha film és zene van rajta akkor vegyél egy külső 2 terásat
vagy ha van dvd meghajtód, akkor vedd ki és tegyél be oda egy 1 terásat a 640 melléMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Graphics
Jómunkásember
Na erre mit mondanak az Urak?
-
Zola007
veterán
válasz rudi666 #43063 üzenetére
Igen, beüzemelés utáni 1-2 napban. Egyrészt derüljön ki mihamarabb, másrészt 3 napon belül cserélniük kell
Nem kell sietni vele, nem érdemes lespórolni (ritkán vesz az ember úgy HDD-t, hogy "márazonnalkell")Végül a teljes teleírást pl a korábban említett Erase, Secure Eraser, H2Testw progikkal lehet megtenni
Ezek random vagy 0 / 1 mintázatokkal írják tele, ezután törlik vagy magad törlöd
Nagyobb HDD-nél nem érdemes egy menetben, tehát csinálsz rajta mondjuk 500-1000 gigás partíciókat, teleíratod az egyiket, majd hagyod kikapcsolva lehűlni egy fél órát
Utána újraformázod tetszés szerint, majd gyorsformázás (ha előtte korábban meg volt a rendes formázás)[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
rudi666
csendes tag
válasz Zola007 #43059 üzenetére
Szia!
,,alapvető tortúrát elvégzed (teljes format, inicalizálás, sentinel teljes teszt, teljes teleírás 2-3 alkalommal"
Ezeket mindjárt beüzemelés után érdemes csinálni?
Miért érdemes ezeket végig csinálni, a teljes teleírás hogy lehet a legkönnyebben kivitelezni egy nagyobb winchesternél? -
vond
MODERÁTOR
válasz Bagira01 #43061 üzenetére
Ha rendszer+tárolás lenne a cél, és számít a halkság is, valamint elgondolkodtál a drágább Black-en is, akkor én a helyedben valahogy hozzátennék még 8-9 ezret és vennék egy 64 gigás ADATA SP600-at, meg egy WD10EFRX-et.
A linkelt PCX-ben kb. 29-ből kijön a kettő, 3 év garanciával.
A rendszered, a programok indulása, működése brutál gyors lenne, a RED-nek meg kb. semmi hangja nincsen, még terhelve sem (az SSD-ről nem is beszélve).
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz ]Phobos[ #43053 üzenetére
Egyik jelenleg megvásárolható 2-3 TB-os HDD sincs a piacon 3 évnél régebben
Ebből következik, hogy fizikai képtelenség, hogy neked erre valaki egyáltalán tapasztalati élettartamot mondjon
A másik pedig a meghibásodási arány: se szervizes, se eladó nem birtokolja a világ összes Red / Blackjét, maximum egy szállítmány vagy annak egy részéről lehet véleménye
Ilyen formán a kérdésed értelmetlen és ezt nagyon sokszor ki is veséztük már a fórumonVárhatóan mindegyik kiszolgálja neked az 5 évet, azonban nincs kizárva hogy megvétel másnapján bekrepál
Ez benne van a dolog, ezen az esélyen az alábbi módokon javíthatsz
- olyan helyen veszed ahol normálisan kezelik, szállítják a HDD-ket
- beépítést szakszerűen végzed minőségi kábellel, táppal
- rezgés csillapított, jól hűtött házba kerül
- alapvető tortúrát elvégzed (teljes format, inicalizálás, sentinel teljes teszt, teljes teleírás 2-3 alkalommal)
- folyamatosan figyeled a s.m.a.r.t értékeket pl sentinellel
- rendszeresen (pl havonta) futtatsz teljes sentinel elemzést
- vallásodnak megfelelő formában rendszeresen imádkozolEnnyit tudsz tenni, a többi más tényezőkön múlik
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Mercutio_
félisten
válasz Bagira01 #43057 üzenetére
Ez itt vita tárgyát képezi, keress rá picit lentebb volt téma.
Nálam SSD-n van a rendszer, háttérnek meg red-eket használok és notivinyót így passz.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Bagira01 #43055 üzenetére
meg
De olyan helyen vedd, ahol megadják a 60 hónap garit rá.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Mindenes hdd-t vennék(rendszer+adattárolás) Egy 750-es elég, lenne, de ahogy néztem azok már nem igazán vannak, szóval 1TB-os-ból kéne valami gyors és csendes. WD10EFRX és a WD1003FZEX Megér 3000Ft-al többet a black?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
3.Aragorn
addikt
válasz ]Phobos[ #43053 üzenetére
2-3 év garancia van rájuk (mérettől és bolttól függően), de kis szerencsével ennek többszöröséig hibátlanul működik.
A black valóban egy fokkal magasabb minőséget képvisel, de ebben is - mint minden hdd-ben - lehetnek hibás darabok, becsaphat egy villám, vagy akármi: tehát az adataid nincsenek 100%-os biztonságban a blackkel sem. Ezt a 100%-ot elérni nem; többszörös backuppal is csak megközelíteni lehet.Én rendszernek és progiknak blacket, adattárolásra redet használok.
-
]Phobos[
senior tag
Üdv!
Épp aktuális kérdésnél járunk, ahogy olvastam.
Oké, hogy a Red adattárolásra van, a Black meg rendszernek, de élettartamra mennyire megbízható a Red?Nekem adattárolásra kellene a következő minimum 5 évre, de lehet, hogy többre. Ha azon múlik, kifizetem a felárat a Blackre, de csak ha indokolt.
Szervízes, eleadói vélemény? Selejt arány, ilyesmi?
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Mit ajánltok legcsendesebb HDD-nek, lehet 2,5" vagy 3,5" nem kell nagy max. 500GB körül elég lesz, lehet kisebb is. Csak adattárolásra lesz használva!
Nagyon köszönöm!
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
félisten
válasz rudi666 #43048 üzenetére
Szia!
Látom nem nagyon szeretsz visszaolvasni a topicon. Az utóbbi pár oldal jó része pont ezekről szól.Röviden a WD Black rendszernek, a Red tárolásra jó. Logikus, hogy a Black- en tárolhatsz is, de a Red- en nem célszerű rendszert futtatni.
A Black kicsit drágább, de több rá a garancia, 5/3 év az arány. Az rpm arány 7200/5400.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
rudi666
csendes tag
Sziasztok!
Western Digital Black, és Red között vívódok.
Melyik miben jobb?
A Red ,,feljebb" van a listán, tehát gyorsabb?
Rendszer-nek, és filmek, stb. tárolására is használnám.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Zola007 #43031 üzenetére
Akkor lehet lentebb adom , legyen 1,5TB-os, az már a jelenlegi 2x-ese, ez is 3 év alatt jött össze, jódarabig elég lenne az is.
Tehát:
- 2,5-es, notivinyó
- 1,5TB
- Megbízható, hosszú gariidő lehet.Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
félisten
válasz 3.Aragorn #43044 üzenetére
Globalizálódunk, de ez esetben talán specializálódik is a fejlesztés a HDD piacon.
Milyen érdekes hangja lenne, ha lenne ennek a HDD- nek.
Másrészt a HGST csak jobb, mint a KGST.
Most már nem lenne rossz a tányérok kapacitását bővíteni a gyártóknak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz 3.Aragorn #43042 üzenetére
A HGST az WD által felvásárolt gyár, tán Hitachik készültek ott eddig.
(#43041) Midas 22
Van a többi gyártónál is Red kategóriájú HDD, de a WD- t ajánlják legtöbben.
Az az 5 éves körüli HDD, amit linkeltél még valószinű, hogy sokáig bírja, mert jó minőségű, de ezt ki tudja megmondani, ha nem ismeri az előéletét. Egy új winyó az mégis más, egyes olcsóbb szériák mégis hamar elgyengülhetnek. A WD Red-re ez nem jellemző. Persze sokat számít a jó táp és a túlfeszültség védelem is![ Szerkesztve ]
-
Midas 22
csendes tag
válasz ubyegon2 #43040 üzenetére
Köszi, akkor hozzáteszem a kívánságlistámhoz, hogy új, vagy keveset használt vinyót szeretnék
Attól, hogy HD Sentinel 100/100-at mutat egy 5 éves HDD-re, még simán lehet, hogy hamarosan romlani kezd az állapota, igaz?
Egyébként 2,5" és külső HDD-kből is ugyanezeket a szériákat adták ki?
Találtam még két hirdetést, amelyeknél nem tudom, milyen "WD színű" az adott HDD: WD10EZRX és WD-HGST, megtudnád/tudnátok mondani, ha szépen kérem?
Amúgy többi márkánál is van ilyen Red-féle vinyó? Melyiket érdemes keresni Samsungnál, vagy Seagate-nél? Vagy a WD gyártja mostanában a legmegbízhatóbbakat?Üdv.
Midas
-
félisten
válasz Midas 22 #43038 üzenetére
A Black és a Blue gyors, előbbi megbízható is. Nem tárolásra valók, hanem rendszer HDD- nek. A Green tároló, de nem megbízható. A Red tárolásra tökéletes, megbízható.
Amit linkeltél, közel 5 éves HDD, amúgy igen megbízható volt, de 5 éves kora körül már nem tudni, mennyit bír még, azt sem tudni mire használták eddig, mennyire kímélték. Ahogy itt olvasom, nem is kifejezetten tárolási célra készült, de ez nem igazán probléma. Egy sentinel kép sincs felrakva róla, csak írják, hogy 100/100- as. Neked kell döntened, hogy látatlanba megveszed- e.
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
-
Midas 22
csendes tag
válasz ubyegon2 #43037 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ.
Mi a különbség eközött a Red, meg a többi között (Green, Black, Blue, stb.) az árán kívül?
A többi lassabb, vagy kevésbe strapabíró? Ezt találtam legolcsóbban ebben a méretben itt PH-n, ehhez képest mennyivel tud többet (a garin kívül)?Midas
-
félisten
válasz Midas 22 #43036 üzenetére
Ha 3,5- ös házba teszed, akkor WD Red elég ajánlott itt a topicon is. Viszont ház ügyében inkább nézz körül, akár az általam linkelt boltban vagy máshol, mert ezekre a házakra van 2 év garancia, amit belinkeltél arra meg 1 hét. Pár ezres megspórolása nem éri meg a rizikót, ráadásul postaköltség is van még és ha nem működik, akkor mi van?
Itt olcsóbb a Red, bár a fordulat nem helyesen van feltüntetve.Itt meg egy WD külső 1 Tb- os
[ Szerkesztve ]
-
Midas 22
csendes tag
válasz ubyegon2 #43035 üzenetére
hmm, a 10ezer valszeg kevés lesz, úgyhogy akkor azt is szeretném még megkérdezni, hogy mennyiből jön ki egy külsőleg csatlakoztatható, 1 TB-os adattároló. Melyik éri meg jobban: HDD keret+vinyó, vagy külső vinyó? Itt a Ph-n láttam kereteket olcsóbban is ([például itt és itt).
A HDD-t illetően azt szeretném tudni, hogy ebben a méretben melyik márka melyik szériáját érdemes keresni szerintetek, ha a megbízható üzem a fontos.Köszi
Midas
[ Szerkesztve ]
-
Midas 22
csendes tag
Sziasztok!
Milyen külső HDD-t ajánlanátok a következő felhasználási célra/elvárásokhoz:
Adattárolás (1 Terabyte kapacitás)
megbízható üzeem
sebesség nem annyira fontos
méret mindegySzerintetek eleve külső vinyót érdemes venni, vagy HDD keretet és bele egy asztali/noti vinyót?
Ki lehet ezt így hozni 10ezer forintból?Köszi a segítséget!
Üdv.
Midas
-
Zola007
veterán
válasz Graphics #43030 üzenetére
mert még többnyire a 2tb lemezek nem értek ki a consumer piacra (nincs is rá egyelőre igény), a külső hdd gyártóknak és egyes notebook gyártóknak viszont nagy tételben külön gyártanak 1-1 sorozatot
-
Graphics
Jómunkásember
-
Zola007
veterán
válasz Graphics #43027 üzenetére
Csak nehogy meglepetés érjen a nagy spekuláció közepette
Egyrészt ugrik a gari ha bontod és van esély rá, hogy nem tudod ugyanúgy visszarakni
Másodsorban többnyire valamelyik belső csavarhely egyszer használatos címkével van leragasztva, ha ez sérül, akkor gari pá-páMásodsorban nem minden 2,5" külső vinyót kell úgy elképzelni, hogy fognak egy laptopvinyót és berakják egy 2,5-es házba. Azok az idők már elmúltak, Adata nem gyárt vinyót, ők valószínűleg továbbra is így oldják meg
Azonban - főleg a saját hdd üzemmel rendelkező gyártóknál - van amelyik eleve usb-s panellal készül, mert tudják hogy külső házba szánják
Nincs rajta sata port és táp, az usb és a vezérlő csatlakozója integrálva van (pl. WD my passport)Szóval ha már minden áron fillérbsz.sókodunk azért a 3000 ft-ért, akkor ennek mindenképpen nézz utána, ne akkor kerülgessen az infarktus mikor szétszeded a házát és kiderül hogy be se tudod rakni a gépbe.
-
Mercutio_
félisten
válasz Graphics #43027 üzenetére
Ja, hát az akkor más szitu, bár menet közben úgyse töltől, ha le van rakva akkor meg elfér egy külső vinyó usb3 - on mellette vagy notiba 1TB- s vagy 750-es black, ami meg nem feltétlenül kell, hogy rögtön elérhető legyen mehet külsőre, de te ismered a körülményeket / lehetőségeket én csak ötletetek.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
nagyúr
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Gamehez kell a 7200 wagy elegendo az 5400 fordulat ssd mellett?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Mercutio_
félisten
válasz Graphics #43007 üzenetére
Hümm, úgy igazán 2TB-s notivinyó nem is nagyon van, én arra gyanakszom, hogy gyártói stratégia miatt inkább mini NAS-okba, külső vinyókba és ultrabook-okba rakják őket
Egyébként egész jó árban vannak, 2év garival Samu, 3-mal A-Data
-
S1M0N
senior tag
November vége óta van a gépemben egy 2TB-os Black egy 1TB-os Green mellett (felett), valamint egy 4TB-os RED-em ICY BOX házikóban, mindegyik csendes még hosszabb igénybevétel esetén is.
A Black hangját is csak akkor hallom, amikor "felébred", tehát hosszú tétlenség után (vagy minimális igénybevétel mellett) pl. a Steam áruházat megnyitom, vagy játékot indítok el, de ez a felmordulás csak pár másodpercig tart, utána ismét csak a ventilátorok duruzsolását hallom.
A legtöbb programot is a Blackre telepítettem a játékokon kívül, de azok miatt nem kell annyira felpörögnie, hogy hallható legyen.Az egyetlen gondom néha az, hogy a Blacktől berezonál a ház, na az már idegesítő...
Szóval szerintem a Black nem zavaróan hangos, de ez gondolom nagyban függ a környezeti hangoktól/zajoktól is, mert az én gépemben van eleve 4 ventilátor a házon + 1 a Processzoron + 2 a VGA kártyán, tehát van ami elnyomja a HDD-k zaját, vagy legalábbis kevésbé feltűnővé tegyék.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz FollowTheORI #43016 üzenetére
És az se mindegy, hogy 2,5 vagy 3,5 " - os blackről van szó...
-
nagyúr
Abban igazatok van, ha valaki Black-re adja a fejét akkor az 1TB-os új modell a legcsendesebb közöttük. Talán azzal járnak a legjobban.
Ezt jópáran leírták akiknek ilyen van. (Alig vagy egyáltalán nem hangosabb, mint a Blue pl. a nyilatkozók szerint.)[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
Ha valaki nem csak innen tájékozódik és szétnéz a nagyvilágba, más fórumokon, ott valódi Black tulajok nyilatkozzák, hogy a Black a többi lemezükhöz képest hangosabb.
Kb 10 a 1-hez az arány azok között akik "szerencsések" és nem vibrál meg búg a motor, hanem csendes.
Vagy épp nem zavarja őket mert amugyis hangos a gépük és fülhalgatóval ülnek mellette.Mondhattok akármit, lehet épp jó szériát vagy példányt fogtatok ki, vagy nem vagytok annyira háklisak a zajra, de a Black igenis hangos. Ez tény... valódi tulajok nyilatkozzák nem csak úgy elvétve. (Nézzetek szét Overclockers, és hasonló külföldi látogatottab fórumokon erről, ha nem hiszitek.)
Ha valakinek előtte egy csendesebb gépe volt, vagy eleve csendeset akar építeni, ahol kb a ventillátor suhog csak... azoknál ez 90% hogy probléma lesz, ha nem esnek a 10% szerencsésbe és épp jó példányt fognak ki.Illetve az sem mindegy hogy nem új korában hanem 1-2 évesen milyen lesz a hangja amikor már bekopik a csapágy meg a motor benne.
Aki csendet akar az mondjuk eleve nem vesz 7200-as lemezt szerintem, mert kb mind hangosabb és jobban vibrál mint kéne. Ez a saját tapasztalatom is évek óta (desktop vonalon). Hálisten azóta jött az SSD és lehet csendesen is sebességet kapni, és elég az 5000 fordulatos lemezcsalád/kategóra a tárolásra. Azok érezhetően csendesebbek szinte hangtalanok így lehet velük eggyüttélni bármilyen környezetben.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
félisten
válasz Mercutio_ #43012 üzenetére
Igazad lehet, akkor a Black az iróniára érzékeny emberek winyója lesz.
Az is igaz ám, hogy jó páran leírtuk a valós tapasztalatainkat, de erre nem vevő senki. No, szerintem ilyenkor csak az irónia marad!Mennyivel jobb olvasgatni folyamatosan a tudálékos okoskodó sztereotipiát a Black- ről.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz ubyegon2 #43006 üzenetére
És azzal, hogy ezt vastagon kiemelted a hozzá nem értők számára tovább erősíted ezt a téves információt...
Dulie: Most mobilról vagyok, de ha össze szedtem magam és gép elé kerülök szét nézek.
-
félisten
válasz 3.Aragorn #43004 üzenetére
Igen, mert Te tudod miről beszélsz, de úgy látszik jobban el lehet hinni az ilyen károgást, mit az én is úgy hallottam, hogy a Black az hangos . Aki tapasztalatokat ír le, az senkit nem érdekel!
Kedves HDD vásárlás előtt állók, senki ne vegyen WD Black winyót!
Egyrészt mindenki olvasott már valakitől olyat, hogy hangos.
Qrva drága a Blue- hoz képest. Meg amúgy is.
Tök feleslegesen adnak rá 5 év garanciát![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz rudi666 #42994 üzenetére
Én a WD Black-ra gondoltam, de sokan azt írták, hogy igen hangos.
Akik ezeket írták, mind egytől egyig itt a fórumon olvasták azt, hogy mások is azt olvasták, hogy a Black hangos.
Kérdezz rá egy ilyen 'olvasott' emberre, hogy konkrétan mikor és milyen Black- et hallott, ami hangos volt!
Például ilyen kinek van és hangosnak tartja- e!?
Régen minden HDD hangos volt, ez igaz. Nekem a linkelt Black van és egy kb 4 éves 640 Gb- os Black. Utóbbit hallom dolgozni nyitott házban, az újat nem hallom. (a régit már kis híján kinyírta egy rossz táp) Szokás azt mondani, hogy hangos a Black, de érdekes mód mindíg azok mondják, akik nem ilyet vesznek, mert drágállják! Tényleg drágább, viszont 5 év garancia van rá és gyors, megbízható. Ettél már savanyú szőlőt?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Klasszikus, átlátható HardverApró listanézet (2025-01)
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...